Veckans dansband 14: Enjoy

31 mar
Enjoy
Enjoy

Denna vecka har vi tagit oss ner till Skåneland för att finna veckans dansband. Vi har tagit oss till den lilla kommuen Skurup. Tätorten är ett typiskt järnvägssamhälle som vuxit fram vid järnvägen mellan Malmö och Ystad under industrialismens barndom. På listan över kända Skurupsbor finner vi bland andra Anne Lundberg programledare på svt, författaren Sara Gilliard och skådespelaren Thomas Segerström för att nämna några. I ärlighetens namn ska jag erkänna att jag först hade lite problem med att hitta kändisar från Skurup.Men till slut ploppade dom upp en efter en.

Här i staden finns även ett band som spelat ihop i över elva år. Bandet Enjoy startades 2003.
Bandet vill inte stoppas in i ett speciellt fack utan man spelar det mesta för dom flesta kan man säga. Man är lika mycket modernt dansband som party/coverband. En av bandets största fördelar och framgångsfaktorer är att man tillgodoser den breda publiken, både ung som gammal.

Enjoy live på scenen
Enjoy live på scenen

Enjoy består av fyra grabbar som vet vad dom vill med musiken. Som vi berättat tidigare är dom ett ”allroundband”. Man växlar med enkelhet från dansband till partyband och dom spelar lika ofta upp till dans på ett folkets hus, en folkpark eller en dansrestaurang som när dom utför konsert på den hippaste nattklubben. Sedan starten har man i skrivande stund utfört ca 500 spelningar. Man har genom åren byggt upp en stabil grund både vad gäller låtmaterial och utrustning.

Allt detta är en viktig ingrediens för bästa framträdandet. Positivt tänkande, driv, framtidstro, ett glatt humör och en massa hårt arbete tillhör bandets vardag. Man spelar mesta dels i Södra Sverige men har hela Sverige som spelplats. Inget arrangemang är för litet eller för stort för Enjoy.

2010 var bandet med i Sveriges radios tävling Svensktoppen nästa med låten ”De é du”. Låten fastnade likt ett tuggummi i huvudet hos lyssnarna som gav den en finalplats. Dom vann tyvärr inte men fick i alla fall uppträda live och visa upp sig för publik vilket är enormt viktigt för att nå ut och hitta ny publik.

På skivfronten har gett ut två singlar. 2009 kom första skivan. En maxi-singel som hette ”Summer night”. Skivan fick god kritik i media av recensenterna. Två av låtarna från skivan har vidareutgivits på samlingsskivor från bland annat Mr Music.

Medlemmarna i Enjoy
Medlemmarna i Enjoy

Bandet består av:
Micke Jönsson som bandets frontfigur på sång och gitarr.
Marcus Jönsson som trakterar gitarren med bravur.
Mattias Nilsson är bandets kapellmästare och som sköter om klaviaturen
Andreas Kellerman som håller takten med sina trummor

Publicerad: 2014-03-31 22:52:20

admin

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.