Vilken kväll det blev med Thor Görans

6 jul
Välkommen till Upperudslogen
Välkommen till Upperudslogen

Trots lite mindre bra väder kryssade broder och jag i väg till Upperudslogen. Lite regn skadar ju inte och dansbanan är ju faktiskt under tak eller inne i en loge. Trots mindre bra väder blev det absolut inte mindre trevligt på logen. Denna kväll hade vi celebert besök från Örnsköldsvik i form av Thor Görans orkester som hade den goda smaken att komma ner till oss värmlänningar. Det var ju trots allt ett bra tag sedan dom var här i Värmland. Sist jag såg dem här i krokarna var när dom spelade på Torskedslogen i Älvsbacka som ligger ungefär tre mil nordväst om Molkom. Vilket år det var minns jag inte.

Thor Görans in action
Thor Görans in action

Broder och jag åkte som vanligt i god tid till logen och blev välkomnande med en kram av den underbara sångerskan Agneta Olsson. Vi kom fram till att det var väldigt längesen som vi sågs sist. Sist broder såg henne var på Sandgrund i Karlstad och när jag såg henne sjunga live minns jag inte. Jag borde ju ha kommit ihåg det. Jag tror det var med Martinez på någon båtkryssning eller så. Hur som helst var det längesen och det var ett kärt återseende. En anledning till att det var längesedan är ju att Thor Görans mest spelat uppe i norr. Men nu verkar det som det blir ändring på det, och det tackar vi för.

Danspublik
Danspublik

Klockan slår 21.00 och Dick Sjöberg räknar in till första dansen som blir två svängiga låtar. Redan från start kände jag på mig att det kommer att bli en riktigt trevlig kväll det är trots det lilla otyg som ramlade ner från himlen. Det märktes även på orkestern att dom var laddade till tusen för denna spelning. Dom gav verkligen allt på scenen och sparade absolut inte på krutet.
Det jag lade märke till lite grann var att dom spelade mycket bugg. Även om det var två lugna låtar två snabba låtar så kändes det som mer bugg. Men publiken trivdes som fisken i vattnet. Det var fullt ös på golvet från början till slut.

Agneta sjunger
Agneta sjunger

Flera av gästerna jag pratade med överröste lovord över orkestern och sa att det var bland det bästa dom haft på logen på flera år. Och jag kan bara hålla med. Kul när arrangörer bokar in nya band eller band som inte besökt logen tidigare. Det behövs lite mer sådant. Oftast går ju arrangörerna runt på 10-12 band som dom alternerar med. Lite tristm men så är de väl. Det är upp till oss dansare att ”tjata” på arrangörerna om vilka band vi vill dansa till. Jag kan redan nu avslöja att arrangören bokat in Thor Görans nästa år med på Upperudslogen. Det är ett tecken på att dom gjorde ett bra jobb. Så ni som inte var där får en ny chans nästa år.

Peter Grundström
Peter Grundström

Agneta och grabbarna bjöd på en massa härliga låtar från nya plattan ”Världens under” blandat med gamla Thor Görans hits och låtar från den tid Agneta var med i Martinez. Peter Grundström som är en av bandets solister tillika gitarrist är ju även en mycket fantastisk låtskrivare. Vilka texter som kommer från hans ”guldpenna”. Flera av hans pärlor bjöd dom på. ”Till min kära”, ”Livet har varit gott mot mig”, ”Små små ord av kärlek”, ”Världens lyckligaste tjej” och ” En solskenssång” var några av dem. Tänk att ha en så otroligt duktig låtskrivare inom bandet.

Thomas bakom sin klaviatur
Thomas bakom sin klaviatur
Dick bakom trummorna
Dick bakom trummorna

Förutom Agneta Olsson och Peter Grundström som sjunger och spelar gitarr består bandet även utav Dick Sjöberg som spelar trummor samt Tomas Kvassman som trakterar klaviatur och dragspel Sen körar han lite med. Där gott folk har ni laguppställningen av detta band som gav så mycket kärlek, värme och musik till oss som var på Upperudslogen. Och jag tror alla som var där tycker det är ett bra val att låta dom komma tillbaka även nästa år.

Agneta och Peter showar
Agneta och Peter showar

Det var många som under kvällen väntade på att bandet skulle spela en speciell låt. Och jag tror det var en av kvällens mest önskade också. En låt som Thor Görans spelade in och släppte på singel 1994. Den inspelningen testades aldrig på Svensktoppen. Men en inspelning av Streaplers låg sedan på Svensktoppen i 73 Det var rekord på den tiden. Under 1996 låg den etta på Svensktoppen i 22 veckor i sträck. Låten jag pratar om är ju så klart ”Till min kära”. Det är nog inte så svårt att gissa sig till att det blev stående ovationer efter den låten. Förövirgt applåderades det friskt under hela kvällen. Det måste vara kul att få applåder på jobbet. Inte alla som får det.

Dansen i gång
Dansen i gång

Kvällen började lida mot sitt slut och orkestern aviserade om sista dansen. Upprymda av härlig dansmusik var det så dags att tacka orkestern och kryssat hemåt igen i sakta mak. Men innan dess blev det ett extranummer från orkestern. Härligt! Nu hoppas jag att det dröjer lika länge tills vi ses igen. Vi får ”tjata” på arrangörer att dom bokar in Thor Görans. Det finns en stor efterfrågan på dem på flera dansställen. Det är bara arrangörerna som skall förstå vilken bra dansmusik dom får om dom bokar in Thor Görans.

Här är lite fler bilder från dansen

Danspublik
Danspublik
Spelplaner
Spelplaner
Effektfull rök
Effektfull rök
Agneta och Peter rockar loss
Agneta och Peter rockar loss
Thomas med dragspelet
Thomas med dragspelet
Dick bakom trummorna
Dick bakom trummorna
Publicerad: 2014-07-06 00:36:51

admin

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.