Första gången i Sunne för mig

26 jul

Hejsan!
Nu så har jag för första gången varit uppe på Fryksdalsdansen i Sunne. det var det roligaste jag gjorde på länge i dansväg. Att få komma upp och lyssna till så många bra dansband. Det är nästan svårt att beskriva känslan av att vara där.

Upplägget av hela fryksdalsdansen var mycket bra. En mix av båda kända och okända dansband varvat med trubadurer och coverband. Hade egentligen åkt upp till Sunne för att få träffa dansbandet Sunlights som jag gör hemsida åt. Jag visste ju egentligen bara att dom skulle spela i ”busken”, men inte vilken tid. hade hört att banden som åker upp, gör sitt pass och sedan packar ihop. Men jag hade tur. Sunlights skulle spela nonstop denna kväll med Excess. Vilken bingo. detta innebar att det blev mer än bara 40 minuter.

Andra band spelade upp i Sunne var Rhodos, Black Jack, Wizex, Loffes, Lirarna, Gamblers, Hultgrens, Barbados, Frontline, Split, Tottes, Lindas, Beverliz, Friends, Lasse Stefanz, Clabbez, Nova, Avalon, Nick Borgens, Tonight, Alive, Svänzons Zlips ja listan kan göras hur lång som helst. I helhet en mycket trevlig tillställning som jag gärna återvänder till nästa år. Jag säger även grattis till Zlips som vann dansbands-sm i år. STORT


Publicerad: 2002-07-26 13:40:07

Boråstripp med Alingsås

25 jul

Hejsan!
Borås måste nog vara synonymt med postorderfirmor och butiker. Säger man Borås så tänker nog dom flesta på Ellos, Cellbes, Haléns och/eller Hobbex. När vi var där så var det mycket folk som handlade som galningar. Tänk att butiker kan vara så kul. Något som inte var lika kul var när vi skulle ta och leta boende.

Alla hotell med något rimliga priser var stängda. Så det hela slutade med att vi åkte till Alingsås och (i lite panik kanske) checkade in på Grand Hotell Alingsås. Jösses vilket fint hotell. På kvällen gick vi ut och åt en bit god mat på en fin restaurang som jag ej kommer ihåg namnet på.

Dagen efter åkte vi hemåt efter att ha tittat lite på stan. Vi tog vägen hem över Trollhättan och Dalsland. När vi passerade Uddevalla kikade vi in till Lane Loge för att bara titta lite (dom hade ingen dans där då eftersom det var mitt på dagen).

Sen så åkte vi till Fängerfors där vi tankade, sen så bar det av till Mellerud där vi tänkte äta. Vi hamnade vid Bloms lågprislager, men där fanns det bara korv och hamburgare.

Så vi fortsatte och hittade ett bra ställe efter vägen. Efter maten åkte vi vidare hemåt och stannade i Karlstad för en snabbfika.


Publicerad: 2002-07-25 13:40:07

Hedez och Birkastjärnan i Filipstad

24 jul

Hejsan!
I Filipstad har man något som heter Filibjurveckan som är en slags festlig vecka med olika evenemang av alla dess slag. Bland annat så har man dans på torget. Jag åkte upp med en kompis dit.

Denna dag var det Hedez Orkester som skulle spela. När vi kom upp visade det sig vara en talangjakt också. Det var Lingman & Co som hade uttagningar i Birkastjärnan. Många duktiga vokalister var det som tävlade. Vinare blev

Innan dansen var det dags för Linedance. Det såg verkligen kul ut. Sen så skulle dom installera ny president och det blev Jonny Nilsson. Och sen utsågs en hederspresident; nämligen Lotta Bromé.

Hedez var i högform och nya sångerskan sjöng jättebra. I Hedez danspaus uppträdde Stage One som bestod av två söta flickor som sjöng schlagerlåtar.


Publicerad: 2002-07-24 13:40:07

På utställning om Hagfors musikliv

23 jul

Hejsan!
Nu har jag varit i Ekshärad som ligger ovanför Torsby i Värmland och sett på en jätterolig utställning om Hagforsmusikliv.

Och ni som är lite kunnig vet väl att Christer Sjögren, Monica Zetterlund, Stefan Bosch Och Poets bara är några av alla kända musiker, sångare/sångerskor som kommer därifrån.

På utställning som låg i Ekshärads kulturhus fick man bland annat se; gamla affischer, orkesterkort, skivor, scenkläder och mycket mer. Det var kul att se det, eftersom man nu tittar i backspegeln och ser att det förändrats en hel del både vad gäller kläder och låtar.

För första gången fick jag se en grammis i verklighet. Det ni´=)

I övrigt var detta en rolig utställning som jag rekommenderar. Men skynda er, i början av Augusti tar den slut.


Publicerad: 2002-07-23 13:40:07

Semesterresa till b,la Linköping

18 jul

Hejsan!
Vi startade resan hemifrån vid 7.30 och åkte mot Linköping. När vi kom fram så åkte vi in till city och fick tag på en turistbyrå.

Vi bokade in oss på ett litet mysigt Hotel vid namn Stångå Hotell som låg en bit från centralstationen i Linköping. Vi han även med ett besök vid en modellhobbyaffär och vid ett jättestort köpcentrum med massor av affärer. På kvällen gick vi ut och åt en jättegod middag på en fin restaurang som jag inte kommer i håg vad den heter. God mat var det i alla fall.

På väg hem till Hotellet köpte jag några vykort som jag skrev och skickade till vänner och bekanta.

Dagen efter var det dags för hemfärd, men innan dess så åkte vi och tittade vid Gamla Linköping och Flygmuseet. På väg hem stannade vi bland annat i Borensberg och Hallsberg. På sistnämnda orten åt vi mat.


Publicerad: 2002-07-18 13:40:07

Dagstur till Nora och Örebro

16 jul

Hejsan!
15 Juli åkte vi till Karlskoga för att titta lite på deras nya modellflygplats där dom leker, jag menar flyger med modellflygplan. Efter att ha sett en del olika flygplaster i Sverige så kan jag säga att detta måste vara Modellflygplasterna roycerolls. Med andra ord verkade detta vara en plats som inte saknade någonting.

Efter att ha blivit guidade lite så fortsatte vi färden upp till Grythyttan, där vi tog oss en bensträckare. Mysigt litet centrum dom har där. Sen bar det av till Nora där vi åt mat på en bra restaurang som ligger i centrala Nora. Sen så gick vi runt lite och kollade i affärer.

När vi tröttnad på det så åkte vi ner till Örebro, för besöka en affär som säljer modellflygprylar. Jag gick då till en butik vid namn 4:98 och som namnet antyder så säljs allt för 4:98, mat husgeråd, prydnadssaker, presentartiklar, godis och mycket mer. Allt bara 4:98 kr styck.

Sen så skulle vi handla present till pappas bror som fyller år så vi tog oss en sväng till Mariebergs Köpcentrum där vi fikade lite och handlade lite, innan vi styrde kosan hemåt.


Publicerad: 2002-07-16 13:40:07

Guldklavegalan 2002, eget tyckande och kommentarer

15 jul

Hejsan!
Guldklavegalan 2002 gav inte på några överraskningar. Jag tänkte här kommentera vinnarna och lite annat kring galan. Om man börjar med årets keyboardist så vann ju Mattias Holmgren, där hade jag faktiskt hoppats på Tobbe Nyström i Wahlströms eftersom jag tycker personligen att han är bättre.

Årets gitarrist blev Göran i Streaplers, där hade jag hoppats på Christer i Lasse Stefanz eller Peter i Schytts. Egentligt skulle ju Christer ha vunnit den eftersom Peter vann årets sångare. Att Peter vann årets sångare var ett bra val. Han har verklig kämpat för den, och tillfört Schytts en hel del. Årets sångerska var väntat att Lotta skulle vinna, även om det varit kul om Carina Jaarnek fått den.

Årets bassist med Casper, något som också var väntat och riktigt kul. Årets trummis blev Kjelle i Jannez, kul att han vann. Det var han värd. (alla som sett
Jannez live fattar vad jag menar).

Årets blåsare blev Joakim i Kellys. Ett hyfsat bra val eftersom han skall lägga av med Kellys, men jag hoppas at det inte var därför han vann den. Årets uppstickare var det nästan klart att Solo skulle vinna eftersom dom medverkat i melodifestivalen m,m Årets komposition var också väntat, heja Björn & Benny.

Årets dansband var också väntat att det skulle bli Thorleifs. I helhet en helt ok gala. Med roliga och bra prisutdelare, bland andra Kim Carlsson (spelar gitarr i Arvingarna), Christer Claesson (I Stefan & Krister), Ingvar Karlsson (Sven Ingvars)..


Publicerad: 2002-07-15 13:40:07

Jobbig, med nyttig promenad

14 jul

Hejsan!
Den 12 Juni åkte vi upp till Brattfors som ligger mellan Lindfors och Filipstad. Där ligger det något som heter Lungälvens naturreservat. Där kan man gå in i skogen och gå i Lungälvsravinerna.

När vi kom fram gick vi i den mysiga lilla lanthandeln som ligger där. och köpte en glass. Det är inte alltid helt lätt. Vi hade packat ner matsäck i ryggsäckar vilket är ett måste om man skall gå där. Man måste ha händerna fria. I bland är det hyfsad terräng och i bland är det lite jobbigt att gå där, eftersom det är stora stup i bland och backigt och stenigt.

När vi gått c:a 4 jobbiga kilometer (det kändes som mer, och det var nog det också) så kom vi fram till en grill och rastplats. När fikade vårt medhavda kaffe, saft och smörgåsar. Om man vill kan även grilla (något som vi inte gjorde eftersom det var varmt den dagen).

När vi fikat klart och tagit i gen oss så gick vi samma väg tillbaka till bilen. Sen åkte vi hem via Filipstad.


Publicerad: 2002-07-14 13:40:07

Premiär för Mona och mig på Sandgrund

13 jul

Hejsan!
Torsdagen den 11 Juli var det premiär i dubbel bemärkelse. Då var det första gången jag skulle åka till Sandgrund för danskväll. (Jag har varit där 1994 när tv3 anordnade melodifestvial) och första gången som Mona G:s skulle spela där. Vi hade beställt bord för att äta en bit mat innan.

Så klockan 21.00 klev vi in på Sandgrund och blev tilldelade ett bord. Jättegod mat hade dom i alla fall. Jag åt fläskfilé med strips och väldigt god sås. 21.30 drog Mona och hennes grabbar i gång dansen. Från början var det inte så många som dansade, eftersom det dels inte kommit så mycket folk, och sen så satt dom flesta av dom som var där och åt. Men sen ramlade in fler folk.

Fick för första gången hör Mona G´s nya hitlåt ”Ditt liv är nu” live. Bra!. Jag fick även en guidad tur av min kompis Jansson som är där i stort sett varje helg. Personligen tyckte jag att stället var litet eftersom lokalen styckats av lokalen till två olika verksamheter. I övrigt en normal danskväll. Kul att testa nya ställen.


Publicerad: 2002-07-13 13:40:07

Karlstadtripp och nya shorts

9 jul

Hejsan!
En shoppingtur med buss till Karlstad blev det. Jag hade tänkt att shoppa lite saker. och visst, handlade jag lite grejor. Ett tips för dig som gillar dansband är att besöka Knastrets skivbutik i Karlstad. Dom säljer begagnade skivor. Dom har inte så mycket dansband, men det som dom har är det bra priser för. de flesta dansbands-lp köper jag där för bara 10:-/st, sen så hittade jag cd-singlar med dansband för 5:-/st. snacka om bra priser.

Sen så gick jag förbi en schysst affär som säljer coola kläder och hittade ett par tuffa och schysta shorts (se bild bredvid) som jag inhandlade till bra pris. Om Ni undrar vad det är nere i hörnet på bilden så är det en fet logga på shortsen =)

Sen så fick jag se i en turistbroschyr att NWT (Nya Wermlands Tidningen) skulle ha öppet hus, så vi åkte dit. Visningen skulle börja klockan sex och det var mycket folk som hade samlats för att se det fina och moderna tidningshuset. Tänk vad mycket modern teknik det finns nu för tiden. Det mesta sköttes av datorer och robotar. Det var ett enormt stort tidningshus. Ett mycket intressant studiebesök.


Publicerad: 2002-07-09 13:40:07

Cykelbingo med Åkes Orkester

4 jul

Hejsan!
I Kristinehamn har vi något som heter Cykelbingo. Detta anordnas av Björneborgs hockeyklubb (tror jag). Man startar vi något som heter Restaurang Varvet sen cyklar man drygt sex kilometer ut längst en cykelväg ut i vår vackra skärgård. Sen så köper man sig en bingobricka där man har chans att vinna 3000 kronor kontant. Ett kul arrangemang där man då har chans att vinna en summa pengar och samtidigt får sig lite motion. När man målet och håvat in eventuella vinster väntar underhållning.

Just denna kväll som jag var där underhöll Åkes dansband. Och för er inbitna dansbandsfans kan jag säga att det inte var daladansbandet, utan ett lokalt band. Bandet bestod en du som spelade syntig dansmusik. Med mer tur och bra underhållning kan det bli fina kvällar. Speciellt när man ser ut över Vänern.


Publicerad: 2002-07-04 13:40:07

Sven Ingvars på Sandgrundsudden

2 jul

Hejsan!
Den 1 Juli bar det av till Karlstad för den årliga gratiskonserten med Sven-Ingvars. Men för att ta allt från början så kom jag hem från ”jobbet” kl 16.00, sen kom min kompis Johan som skulle åka med plus min bror och mamma.

När vi kom till Karlstad åkte vi till Statoil för att inhandla lite picknickmat i form av baguetter och dricka. Detta skulle vi då ta och äta när vi kom fram, vilket vi också gjorde. Vi hittade en fin plats i skuggan.

Innan Sven-Ingvars skulle börja var det många artister som, skulle entra scenen bland annat; Marco Rios (känd från Björnes Magasin), Rolf Carlsson (känd från melodifestivalen 2002) Martin Hjelm (sjunger teknoopera) och Dabuzz (hyfsat band från Karlstad) bara för att nämna några artister. Cirka

20.45 kom då så Sven-Ingvar i på scenen. Fullt ös var det i stort sett hela kvällen, hitlåt för hitlåt spelades upp inför cirka 20 000 glada Sven-Ingvars fantaster.

Som extranummer blev det ”När solen färgar juninatten” med Oscar Magnusson (Sven Erics son) på sång. När bandet trodde allt var över och publiken var på våg där ifrån kom dom på att dom glömt gitarren. Så det blev ytterligare ett extranummer. I helhet en kanonkväll.


Publicerad: 2002-07-02 13:40:07