Dansbandskampen inte en kamp om Sveriges bästa dansband.

21 nov
Spootlajtz - Är dom seriösa??
Spootlajtz - Är dom seriösa??

Det är trist med band som säger sig vara dansband och som inte tar saker på allvar är med i dansbandskampen. Spootlightz var ju dagens stora skämt. Dom funkar säkert som coverband på den lokala pizzerian i en Svedala. Beklagligt att dom inte själva har vett att inte ställa upp och ge platsen till ett DANSBAND. Med sina framföranden i dag skämmer dom ut en hel yrkeskår nämligen ”Skånska dansband”. Det är då tryggt att veta att band som Claes Lövgrens, Wizex och Stensons finns.

Ang röstningen i programmet tror jag det är lite som med Larz Kristerz förra året. Folk röstar på sina favoriter oavsett vad dom framför. Detta för att vara lojala mot sina favoritdansband. Men jag kan ärligt med handen på hjärtat säga att skulle Torgny Melins (som är mina favoriter) göra ett mindre bra framträdande skulle jag inte rösta. Nu gjorde dom inte det i dag. Dock kan jag hålla med juryn lite om att dom lagt mer krut på första låten. Men Värmlänningar är ett pålitligt och tåligt släkte som röstar och ställer upp när det behövs. Tack alla som röstat.
Och i dag fick dom ju i alla fall en normal låt tilldelad. Jag kan säga att det svängde hemma i tv-rutan med.

Mannerz i Dansbandkampen bjöd på Det vackrast Foto: svt.se
Mannerz i Dansbandkampen bjöd på Det vackrast Foto: svt.se

Mannerz som jag skrivit om tidigare i bloggen blev för mig en positiv överraskning. Trots sin ringa erfarenheter av dansband så lät det snyggt och tryggt framfört. Nu gäller det för grabbarna att utveckla detta och hitta en repertoar i en stil som passar dem och som håller en hel danskväll. Kämpa på grabbar. Ni visar att det finns potential.

Titanix gjort bra i från sig och var väl förtjänta av gå vidare med en guldstjärna. Deras andra låt ”Håll om mig” var riktigt bra. Finns inte så mycket mer att tillägga.

Titanix i Dansbandskampen Foto: svt.se
Titanix i Dansbandskampen Foto: svt.se

Carina Jaarneks som hade jag hoppats mer på. Jag vet ju vilken energi och hur tajt och bra det låter på scenen. Så jag vet inte riktigt vad som hände idag. Men jag är lugn för jag vet hur bra Carina är live.

Örebrotrippen

21 nov

Solen sken från en klarblå himmel i Örebro och det vart allmänt trevligt väder när jag var där i dag. Blev avsläppt vid station och promenerade till Järntorget där jag skulle testa dom lila för att åka till en kompis. Med dom lila syftar jag på deras lila bussar som lyser upp staden.

Trots att jag kan Örebro ganska väl så blev jag guidad till Järntorget. Klart jag hittar dit. Jisses. Litar inte människan på Markus. Nå väl hur som helst så var det inte vägvisare han skulle vara utan informatör till hur man köper SMS-biljett. Och tja han lyckades ganska bra med det för att vara Örebroare. Nää nu ska jag vara snäll. Det är ju snart jul och då ska man vara snäll.

Det hela började med en trevlig fika i Wadköping. Dock kan jag inte förstå hur en festis och en kanelbulle kan kosta 40:- 18 kronor för en torr kanelbulle som sett bättre dagar. Men man får se det possitiva i det. Det var i alla fall inte möglig. Sen hade man ju trevligt fikasällskap och det vägde upp det hela. Sen gick i runt och kikade lite i Wadköping och kände historiens vingslag.

Det blev även en tur uppe på stan eller city som man säger i Örebro. Folk, bilar och bussar överallt överallt. Man fick ju passa sig för att inte bli påkörd eller nersprungen. Men man klarade sig, och jag sitter ju trots allt här i Kristinehamn och bloggar nu.
Vi han även med besök på Stadsbiblioteket (som jag tycker ligger lite anonymt) och i Sankt Nikolai kyrka. Mycket fin kyrka som jag trodde skulle vara större än vad den var.

Efter denna rundvandring drog vi hem till min polare för att softa lite. Det blev buss igen. Och jag som ville gå. Men det är bara att tacka och ta emot när man blir bjuden på bussresan. Ja, jag blev faktiskt bjuden då min telefon ballade ur. Jag hade ju tidigare ”råkat” köpa två sms-biljetter men eftersom min minne i telefon är segt så kunde jag inte få fram dem när jag behövde dem.

Sen har jag idag lärt mig en sak att man inte ska säga ”Hej då” till chauffören som ett tack och fin gest. Sånt gör man tydligen inte i Örebro. Nähepp. Men så gör vi här på landet och det uppskattas. Dock glömde jag tacka chaffisen som körde oss till Järntorget på kvällen. Så om du trevliga chaufför läser detta nu så vilja från mig och min kompis framföra vårt varma ”tack och hej”.

Regn regn regn

21 nov

Jäklars vilket pissigt väder det har varit. I onsdags var det regn regn och regn hela dagen och så även i torsdags och lite i fredags. Dom har inte lovat bättre väder i morgon heller. Men man får väl leva med detta innerliga regnade i tid och otid.

I dag lördag bär det snart av till Örebro för en liten tripp och i kväll är det dansbandskampen. Då gäller det för Torgny Melins att charma svenska folket igen. Vi får se hur det går. Spännande blir det i alla fall.

I morgon söndag är planerna att åka till Kväggens Bygdegård där det är julmarknad. Vi brukar åka dit varje år på den. Det är där man tjuvstartar julen med skinkmacka och gröt. Trist bara att det inte är någon snö. Det hade varit så mycket mysigare. Men det får bli som det blir.

Önskar alla läsare en fin dag.