Örebrotrippen

21 nov

Solen sken från en klarblå himmel i Örebro och det vart allmänt trevligt väder när jag var där i dag. Blev avsläppt vid station och promenerade till Järntorget där jag skulle testa dom lila för att åka till en kompis. Med dom lila syftar jag på deras lila bussar som lyser upp staden.

Trots att jag kan Örebro ganska väl så blev jag guidad till Järntorget. Klart jag hittar dit. Jisses. Litar inte människan på Markus. Nå väl hur som helst så var det inte vägvisare han skulle vara utan informatör till hur man köper SMS-biljett. Och tja han lyckades ganska bra med det för att vara Örebroare. Nää nu ska jag vara snäll. Det är ju snart jul och då ska man vara snäll.

Det hela började med en trevlig fika i Wadköping. Dock kan jag inte förstå hur en festis och en kanelbulle kan kosta 40:- 18 kronor för en torr kanelbulle som sett bättre dagar. Men man får se det possitiva i det. Det var i alla fall inte möglig. Sen hade man ju trevligt fikasällskap och det vägde upp det hela. Sen gick i runt och kikade lite i Wadköping och kände historiens vingslag.

Det blev även en tur uppe på stan eller city som man säger i Örebro. Folk, bilar och bussar överallt överallt. Man fick ju passa sig för att inte bli påkörd eller nersprungen. Men man klarade sig, och jag sitter ju trots allt här i Kristinehamn och bloggar nu.
Vi han även med besök på Stadsbiblioteket (som jag tycker ligger lite anonymt) och i Sankt Nikolai kyrka. Mycket fin kyrka som jag trodde skulle vara större än vad den var.

Efter denna rundvandring drog vi hem till min polare för att softa lite. Det blev buss igen. Och jag som ville gå. Men det är bara att tacka och ta emot när man blir bjuden på bussresan. Ja, jag blev faktiskt bjuden då min telefon ballade ur. Jag hade ju tidigare ”råkat” köpa två sms-biljetter men eftersom min minne i telefon är segt så kunde jag inte få fram dem när jag behövde dem.

Sen har jag idag lärt mig en sak att man inte ska säga ”Hej då” till chauffören som ett tack och fin gest. Sånt gör man tydligen inte i Örebro. Nähepp. Men så gör vi här på landet och det uppskattas. Dock glömde jag tacka chaffisen som körde oss till Järntorget på kvällen. Så om du trevliga chaufför läser detta nu så vilja från mig och min kompis framföra vårt varma ”tack och hej”.

Publicerad: 2009-11-21 19:55:29

admin

2 thoughts on “Örebrotrippen

  1. Hejsan Kompis!
    Hittar på? Jo det stämmer att du inte guidade mig över telefon utan ”bara” supportade mig på sms-biljetten.
    / MackanZ

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.