Dansbandskampen inte en kamp om Sveriges bästa dansband.

21 nov

Det är trist med band som säger sig vara dansband och som inte tar saker på allvar är med i dansbandskampen. Spootlightz var ju dagens stora skämt. Dom funkar säkert som coverband på den lokala pizzerian i en Svedala. Beklagligt att dom inte själva har vett att inte ställa upp och ge platsen till ett DANSBAND. Med sina framföranden i dag skämmer dom ut en hel yrkeskår nämligen ”Skånska dansband”. Det är då tryggt att veta att band som Claes Lövgrens, Wizex och Stensons finns.

Ang röstningen i programmet tror jag det är lite som med Larz Kristerz förra året. Folk röstar på sina favoriter oavsett vad dom framför. Detta för att vara lojala mot sina favoritdansband. Men jag kan ärligt med handen på hjärtat säga att skulle Torgny Melins (som är mina favoriter) göra ett mindre bra framträdande skulle jag inte rösta. Nu gjorde dom inte det i dag. Dock kan jag hålla med juryn lite om att dom lagt mer krut på första låten. Men Värmlänningar är ett pålitligt och tåligt släkte som röstar och ställer upp när det behövs. Tack alla som röstat.
Och i dag fick dom ju i alla fall en normal låt tilldelad. Jag kan säga att det svängde hemma i tv-rutan med.

Mannerz som jag skrivit om tidigare i bloggen blev för mig en positiv överraskning. Trots sin ringa erfarenheter av dansband så lät det snyggt och tryggt framfört. Nu gäller det för grabbarna att utveckla detta och hitta en repertoar i en stil som passar dem och som håller en hel danskväll. Kämpa på grabbar. Ni visar att det finns potential.

Titanix gjort bra i från sig och var väl förtjänta av gå vidare med en guldstjärna. Deras andra låt ”Håll om mig” var riktigt bra. Finns inte så mycket mer att tillägga.

Carina Jaarneks som hade jag hoppats mer på. Jag vet ju vilken energi och hur tajt och bra det låter på scenen. Så jag vet inte riktigt vad som hände idag. Men jag är lugn för jag vet hur bra Carina är live.

Publicerad: 2009-11-21 22:34:27

admin

2 thoughts on “Dansbandskampen inte en kamp om Sveriges bästa dansband.

  1. Håller mer dig Mackan totalt. Det verkar inte längre handla om att utse Sveriges bästa dansband.Vet inte om man ska skratta eller gråta när det gäller dansbandskampen längre.

    Jag personligen anser att dansbandskampen är ett stort hån mot våra kära dansband som är ute helg efter helg och ger sin danspublik det dem vill ha.

    Sen är jag väldigt kritiskt till valet av band denna säsong. För hur kan man efter noll scenuppträdande och inte ens spelat dansband vilja tävla i en tävling där man ska kora Sveriges bästa dansband.

  2. Ja Markuz jag vet inte vad man ska säga, om skåne pojkarna, fiasko, idioter etc skulle man kunna säga, Men å andra sidan är de väl ändå dom som försöker göra underhålning på detta som ska ha mest skit.

    Om riktiga dansbands tyckare hade fått bestämt hade detta gått bort i första gallring.

    Tyvärr så är några i Sthlm som försöker göra hån med detta på dansband.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.