Claes Lövgrens med nytt album i Mars

8 feb
Claes Lövgrens släpper ny platta i Mars
Claes Lövgrens släpper ny platta i Mars

Så här ser albumet ut till Claes Lövgrens kommande cd ”Vi lever nu” som släpps i början av Mars. Bandet har fått nytt skivkontrakt med Warner/Mariann och lämnar således Super Disc/Scranta. Ser man på den preliminära låtlistan blir det ett typsikt Claes Lövgrens album. Nya fräscha starka låtar av Åsa Karlström varvat med odödliga klassiker. Jag längtar redan efter skivan.

Sen kan jag meddela för alla er som bor i Värmland att grabbarna fått en extrainsatt spelning på Hotell Gustav Fröding i Karlstad. Datumet är fredag den 12/2 med start 21.00

Läs mer om deras kommande album i Dansbandsbloggen


Publicerad: 2010-02-08 18:21:47

Hum hum från Humlegården

8 feb
Lars Winnerbäck
Lars Winnerbäck

Jag har aldrig varit något stort fan av Lars Winnerbäck. Men så en dag på jobbet spelade grabbarna i tvätthallen ”Hum hum från Humlegården”. Jag lättade på tre röda sekunder från mitt skrivbord och frågade hem dom spelade. Fick svaret som ”godag yxskaft”. Vet du inte att det är kultlåten ”Hum Hum Från Humlegården” med Lars Winnerbäck. Jag visste inte då men vet nu och jag kan inte få låten ur skallen.
Detta är ju en perfekt låt att bugga till. Så alla dansband börja repa in den.

Så jag bjuder er på låten nedan. Live i Linköping – 2003


Publicerad:

Vi kan alla göra nåt i Bingolotto

7 feb

I dag är den stora dagen för ”Vi kan alla göra nåt”. Det är då låten för första gången skall framföras på riktigt i tv. Kanalen är tv4+ och programmet Bingolotto med start 19.00 Missa inte detta.

Nu ska jag göra mig klar för att åka på ett 70-års kalas och i kväll ska jag vara hos brorsan och spela Bingolotto.


Publicerad: 2010-02-07 13:09:24

Ola la la vad rätt jag hade i tv-soffan

7 feb

Jo vad var det jag sa. Nu skrev jag det inte men jag sa det i soffan hemma till brorsan att Ola skulle gå vidare. Och det gjorde han ju mycket riktigt.
Det kunde jag på förhand räkna ut. Säkert var det många yngre som röstade på han eftersom han är så söt. Som idolröstningsfenomenet.

Dagens besvikelse var Jenny Silver. Hade hoppats på så mycket från henne. Kanske beror det på att jag har hennes bild av ”dansbandsJennyCandela” på näthinnan kvar. Denna trevliga käcka tjej som sjöng dansband, och som nu gör något helt annat. Sorry Jenny men det var inte alls bra.

Jessica Andersson lyste och glänste som en stjärna. Hennes låt ”I Did It For Love” är en stark låt som jag tror behöver lite mer lyssning för att växa i folks öron. Enligt mig hade hon gärna fått byta med Salem Alfakir och hoppat direkt till globen. Men å andra sidan så får man j njuta av henne en gång till i Andra chansen som sänds den 6 mars från Örebro.

Christer Björkman Mr Melodifestival
Christer Björkman Mr Melodifestival

Övriga bidrag lämnade inte så sort avtryck på mig faktiskt. Dock visar detta startfält den musikaliska bredd på stilar som jag tror herr ”Mr Schalger” alias Christer Björkman är ute efter. Fast jag måste erkänna att jag personligen tycker en del låtar är onödiga. Frispråkarn med bidraget ”Singel” och Pain of Salvation med ”Road Salt” är två som jag tycker man borde bytt ut. Men det var säkert någon som tyckte dom var absolut bäst och som ringde och röstade på dem.


Publicerad:

Melodifestivalen. Först ut Örnsköldsvik

5 feb
Melodifestivalen
Melodifestivalen

Schalger schlager och åter schlager. Jipp jippi. I år har jag lovat mig själv att inte tjuvlyssna på bidragen utan höra dem ”live” på tv i stället. Då tänker nog en del. Men hur kan han hålla sig. Jo det funkar utmärkt även om det är frestande att klicka in sig på denna länken http://svt.se/2.123448/1.1870399/tjuvlyssna_pa_bidragen?lid=puff_1877430&lpos=lasMer för att provlyssna på bidragen. Men icke… det ska Mackiz inte göra. Han ska vänta till det sänds i SVT. Så det så.

Följande låtar tävlar i alla fall på lördag:

1. Unstoppable
Upphovsmän: Alexander Kronlund, Hanif Sabzevari, Dimitri Stassos, Ola Svensson
Artist: Ola

2. A Place To Stay
Upphovsmän: Torben Hedlund
Artist: Jenny Silver

3. You’re Making Me Hot-Hot-Hot
Upphovsmän: Johan Fransson, Tim Larsson, Tobias Lundgren
Artist: Linda Pritchard

4. Road Salt
Upphovsmän: Daniel Gildenlöw
Artist: Pain Of Salvation

5. The Saviour
Upphovsmän: Henrik Janson, Tony Nilsson
Artist: Anders Ekborg

6. I Did It For Love
Upphovsmän: Kristian Wejshag (text), Lars ”Dille” Diedricson (musik)
Artist: Jessica Andersson

7. Singel
Upphovsmän: Håkan Bäckman (text), Hamed K-One Pirouzpanah (musik)
Artist: Frispråkarn

8. Keep On Walking
Upphovsmän: Salem Al Fakir
Artist: Salem Al Fakir


Publicerad: 2010-02-05 12:22:43

Ishockey med jobbet

4 feb

Färjestad - Djurgården
Färjestad - Djurgården

I torsdags var jag på ishockey med mitt jobb. Färjestad – Djurgården var det som skulle avnjutas. Vi hade blivit inbjudna av Kristinehamns Kommun Turistbyrån att få följa med. På väg i bussen till Karlstad blev vi bjuda på lite baguetter och dricka. Vi fick oss även lite information om turistnäringen och dess kommande planer.

Väl på plats i arenan bjöds vi på en match som var som en berg och dalbana. Färjestad började fint dom första 10 ministrarna men sen var hade dom inte mycket att komma med. Trötta skriskor och felpassningar. Detta utnyttjade så klart Djurgården som efter 14:07 kunde göra 0-1.

I andra perioden tågade djurgården på och gjorde 0-2 redan efter 2:31. Tungt tungt för Färjestad. Dock började dom sakta med säkert repa upp sig och kunde med sjutton sekunder kvar av andra perioden stänka in 1-2. Matchen levde upp igen.

Tredje perioden bjöd på ett mycket starkt och nytt Färjestad. Det var som att se ett helt nytt lag på isen. Man tog för sig mera och vågade pressa på. Det var därför inte oväntat att man kvitterade 12:58 genom Lubos Bartecko till 2-2 vilket blev resultatet efter tredje perioden.

I förlängningen tilldelas hemmalaget en straff som man olyckligt missar. Men trots detta så gräver man inte ner sig utan fortsätter kämpa. Och när Djurgården får en spelare utvisad passar FBK:s nye stjärna Lubos Bartecko att göra kvällens andra mål. 3-2 blev det. Underbart!!!!!

Det var med lätta steg som vi alla tog oss ut till bussen för att åka tillbaka hem till Kristinehamn.


Publicerad: 2010-02-04 22:59:41

Vi kan alla göra nåt

4 feb
Vi kan alla göra nåt (ej original konvolut)
Vi kan alla göra nåt (ej original konvolut)

Nu har jag lyssnat på låten ”Vi kan alla göra nåt” och jag blir lika tagen varje gång jag hör den. Det är mäktigt och fylligt när det är som bäst. Som jag skrivit tidigare så har man samlat hela dansbandseliten på en cd-inspelning till förmån för Haitis offer. Man har lyckats få med sig hela dansbandseliten och på rekordtid har låten spelats in.

Det är lite så man blir tårögd när man lyssnar på låten och tänker på offren och ser bilderna från nyheterna.
Detta är en oerhört stark låt och alla som varit delaktiga med låten har gjort ett kanonjobb. Och det är bara början på projektet. Nu återstår arbetet att sälja skivan vilket jag inte alls är beskyddad över skall vara några svårigheter. Läs mer om projektet på www.vikanallagoranat.se


Publicerad:

Schlager på G.. ÄNTLIGEN!!!!

4 feb
Äntligen melodifestivalen
Äntligen melodifestivalen

Nu stunder en ny högtid. Efter jul och nyårshelgerna kommer så schlagerhögtiden. Något man längtat till i över ett halvår, eller från Maj 2009. En helig årstid för alla oss schlagerfantaster.

Schlager är något som alla gillar och tittar på även om dom flesta säger motsatsen. Man får ofta höra att ”jag gillar inte schlagerfestivalen” och sånt trams. Men ändå om man kikar i deras skivsamlingar så hittar man skivor som ”Absolute schlager” och den ”officiella skivan från Melodifestivalen 2008”, och dom sitter i bilen och diggar, sjunger med när det spelas på radion.

Kjetil Stokkan tävlade för Norge 1990 med Brandenburger Tor
Kjetil Stokkan tävlade för Norge 1990 med Brandenburger Tor

Min relation till schlager är mycket god. Har sett dom svenska uttagningarna och internationella tävlingarna så länge jag kan minnas. Den låt i dom internationella sammanhangen som jag minns bäst är Norges bidrag 1990. Kjetil Stokkan framför då Brandenburger Tor. Kommer ihåg den speciellt då jag var i Oslo på skolresa då. Överallt på radio och tv så spelades denna låten. Annars finns det för mig en del norska festivallåtar som satt sig i hjärteroten. Bland annat minns jag; ”I evighet” med Elisabeth Andreasen från 1996, ”La de svinge” 1995 med då redan nämnda ”Bettan” vinner då tillsammans med Hanne Krogh. Och nu senast 2009 då Alexander Rybakk vinner med ”Fairytales”. Norge har vad jag tycker inte haft så många stora guldkorn utan dom som varit speciella minns man extra mycket.


Publicerad:

Danskväll med Häggarna på Folkan

3 feb
Häggarna
Häggarna

I tisdags var jag på en danskväll här på bvårt fina Folkets Hus. Men det var ingen danskväll som helst. På scen stod stockholmsbandet ”Häggarna”.

Häggarna består av åtta medlemmar som alla står i samband med omsorgen. Musikläraren Carlo Mognaschi gavs med skolans stöd möjlighet att utveckla musiklektionerna och resultatet blev dansbandet Häggarna.

Det var med stor förväntan jag skulle höra dem. Och dom överträffade mina förväntningar med råge.
Mycket duktiga och kompetenta musiker. Jag införskaffade mig två plattor med Häggarna. Otrolig spelglädje kan man sammanfatta det hela med. En mycket trevlig kväll med andra ord.

Läs mer om danskvällen vår lokaltidning NKP

Bjuder nedan två klipp från kvällen:


Publicerad: 2010-02-03 07:42:18

Mackiz är ett klantarsle

2 feb

Klantarsle!!!! Ja det är Markus det. Idag så brände jag mig rejält på jobbet. Bara Markus kan vara så fumlig och klantig. Man vidrör inte en munstycket på en varmluftspistol. Man tar i handtaget så klart. Jag vet liksom inte vad jag tänkte med. Kontentan blev en stor brännmärke mitt i vänster handlfata och en stor blåsa. Trots att jag spolade varmt vatten på i minst 20 minuter så uppenbarade sig den där blåsan ändå.

Nå ja, nu gäller det bara att ta det lugnt och hålla såret rent från bakterier och annan skit. Bilden på eländet kommer inom kort. Har bilder på det i en annan dator.


Publicerad: 2010-02-02 15:58:29

Magnus Carlsson och Barbados

1 feb
ReCollection Magnus Carlsson
ReCollection Magnus Carlsson

Kan man bli nostalgisk över Magnus Carlsson. Tja, ja vet inte. Men jag fick lite flashbacks när jag på jobbet nötte på hans platta ”Re Collection och hörde låten ”Hold Me”. Denna låt som blev bandets genombrottslåt 1995 på svensktoppen och Bingolotto. Den gick varm hela dagen i spelaren. Jag har alltid gillat Magnus Carlsson som artist och person. Mycket trevlig och sympatisk kille dom få gånger jag sett han live.

Tidigt Barbadosmaterial från 1994/1995
Tidigt Barbadosmaterial från 1994/1995

Hemma i skivsamlingen finns en hel del singlar och full-cd:s med Magnus Carlsson och Barbados. Men jag tror inte jag slår Axel Berntsson i Barbadosprylar. Han har nog allt som går att få tag på och lite till. I sin blogg har han lagt ut bilder på sina samlingar. Tittar man på dem bilderna så ligger man i lä vad gäller skivor.
Vi har kommit i kontakt via en dansbandssite eftersom vi båda samlar på Barbadosprylar så jag får väl se om det finns några dubletter på kort, affischer och skivor man kan avvara till hans samling.

Next Star - ICA Maxis talangtävling
Next Star - ICA Maxis talangtävling

Föresten!!! När jag ändå skriver om denna Axel så tycker jag ni ska rösta på honom sen när det blir dags till talangtävlingen Next Star. Jo ja jag vet att det är en tjej från Kristinehamn som också är med och tävlar, men hon sjunger ju inte Barbados liksom =)
Hör sedan hans version av ”Se mig” som Magnus tävlade med i melodifestivalen 2000.

För er som inte vet så är Next Star är en nationell sångtävling i Sverige för ungdomar mellan 13 och 19 år, startad 2007 av ICA Maxi i samarbete med Diggiloo. Vinnaren får uppträda på flera Diggilookonserter samt släppa en skiva.

Diggiloo sommarturne väntar. (Bilden är ett montage)
Diggiloo sommarturne väntar. (Bilden är ett montage)

Publicerad: 2010-02-01 16:53:18