Recension: Holens – Tända ett ljus

13 aug
Holens  - Tända ett ljus
Holens - Tända ett ljus

HOLENS – TÄNDA LJUS
Betyg: 4
Skivbolag: Holens
Antal låtar: 12

Holens med Vingåker som utgångsort har funnits sen 1999. Man spelar ofta på motions och trivseldanser där man är mycket populära. Även om spelar lite i skuggan av dom stora sörmländska banden Mats Bergmans och Jontez. Nu har man släppt sin debut-CD, som innehåller en blandning av gammalt och nytt låtmaterial. Bandet består av Monica Holen: Gitarr, saxofon och sång, Kent Holen; Bas, gitarr och sång, Roger: Klaviatur och dragspel samt Jerker Anderssonn: Trummor, också ståfela, gitarr, Elbas och sång.

Som producent för skivan står Linus Lindholm som sjunger i Mats Bergmans Orkester. Det är just nämnda Lindholm som står bakom titelspåret ”Tända ett ljus”. En mycket fin låt som mycket väl kan bli Holens signaturmelodi. En annan nyskriven stark låt är ”Du trodde det var kärlek” signerad Ulf Bergman, Monika Holen och Linus Lindholm

Man delar friskt på sånginsatserna på skivan vilket ger variation.
Jag hoppas och tror att denna platta kommer öppna nya dörrar och att dom får komma ut på ännu fler ställen.
På det stora hela en trevlig skiva som det låter bra om. Dock hade man kunnat skippat Jigs gamla klassiker ”Hallå du gamle indian”. Men eftersom det övriga materialet på skivan är såpass starkt är dom nästan förlåtna för Indianen. Bra gjort Holens!


Publicerad: 2011-08-13 13:38:32

Recension: Sten & Stanley – Då kommer minnena

11 aug

Sten & Stanley - Då kommer minnena

STEN & STANLEY
Betyg: 3
Skivbolag: Scranta
Antal låtar: 13

”Kanonerna från Bofors” firar 2012 50 år som dansband. Det är inte många som kan leva upp till det. Sten och Ebbe Nilsson har alltid varit grundstommen i bandet. På senare tid har man även fått med Alexander Nilsson i bandet. Och det är denna trion som förgyller omslaget till bandets nya album ”Då kommer minnena”.

Numera gör bandet inte så många spelningar som dansband men ligger inte på latsidan ändå Sten och Ebbe är ute mycket på egna jobb och underhåller på diverse festivaler, allsånger och båtspelningar.

”Nu kommer minnena” är en låt som sätter sig direkt efter några få lyssningar. Och visst är det minnen man satsat på när det gäller nya plattan. Men i stället för att tjata ut egna hits har man valt andras hitlåtar. Här återfinner vi ”Lyckliga gatan”, ”Sommaren är kort” med sång av Alexander Nilsson, ”Midnight Special” , ”Tror du att jag förlorad är” och ”Torparvisa” med Hasse Andersson som gästartist som sjunger på skånska. Bland dom få nya låtarna som finns med är det ”Sjöman Per” som är bäst.

Det låter som vanligt tryggt och säkert om bandet men jag hade gärna sett lite fler nya låtar. Ska man göra covers skall man välja med omsrog och det känns lite som om man hade kunnat tagit lite mer tid sig att välja för att göra plattan lite mer personlig. Men att Sten Nilsson har en bra röst kan ingen ta ifrån honom.


Publicerad: 2011-08-11 13:35:19

Recension: Cavalkad – Publikens önskefavoriter Live 2011

10 aug

Cavalkad. Publikens önskefavoriter 2011

CAVALKAD – PUBLIKENS ÖNSKEFAVORITER
Betyg: 4
Skivbolag: Atenzia
Antal låtar: 15

Cavalkad med Jonas Näslund. Nästan så man ville att det stod på omslaget. För det är Jonas som färgstark sångare som gör Cavalkad. Låtarna på nya plattan har man valt ut via sin hemsida med fansens hjälp. Skivan är inspelad live i studion med efterföljande mixning.
Det är genomgående dansant material.

Fler goda spår finns på skivan bland annat Back on the road again”, ”Witout you”, och ”Tusen rosor”. Jonas är minst lika bra i dom lugna som dom snabba låtarna. Bäst är han nog i Elvismedleyt där man radat upp Elvis alla klassiker.

Bandets saxofonist Kennet Herrgård får även han briljera på plattan i ”Love letters in the sand”.
På det stora hela ett riktigt bra album som speglar mycket bra hur bandet låter live. En platta jag kan rekommendera om ni vill ha lite dans där hemma.


Publicerad: 2011-08-10 13:42:17