Bokrean 2013 på Skeppsakademin

28 feb
Bokrean
Bokrean

I tisdags var jag på den årliga bokrean här i Kristinehamn. Det är alltid lika kul att se vad det finns för böcker att tillgå. Tyvärr läser jag inte så mycket utan lyssnar hellre på en ljudbok. Just nu håller jag på med Mia Skäringers intressanta bok ”Avig Maria”. Denna underbara tjej som har så otroligt mycket i bagaget som hon öppenhjärtligt delar med sig utav.

Ni kanske undrar vad jag köpte på bokrean. Mina ”fynd” ser ni ovan Lasse Åbergs härliga bok ”Stig Helmer Story” som handlar om alla hans sällsksparesefilmer han spelat in. Sen blev det två små roliga böcker av David Batra. Komikerna som dammsugit Sverige på ”arga lappar”. Riktigt småroliga böcker alla tre.


Publicerad: 2013-02-28 18:43:34

Inspiration av Jocke

26 feb
Bengt Hennings Design:JEWEBdesign
Bengt Hennings Design:JEWEBdesign

I bland kan man få inspiration av att skapa genom att kika på vad andra gjort. En inspirationskälla kan till exempelvara att kika på snygga saker som JEWEBdesign pysslar med. Bakom företaget står Joakim Ekelund som till vardags är frontfigur i omåttligt populära dansbandet Kindbergs. Se mer på hemsidan: www.jewebdesign.se


Publicerad: 2013-02-26 21:40:21

Påsksmällen i Kungälv

26 feb
Påsksmällen i Kungälv
Påsksmällen i Kungälv

Missa inte årets stora dansfest i Kungälv kallad ”Påsksmällen i Kungälv” Längfredagen bjuder på nonstopdans med Expanders och Date som kommer sätta hela hallen i gungning. På påskdagen kommer Lasse Stefanz på besök som delar kvällen tillsammans med Rogers Dansotek.


Publicerad:

Sannex drar igång igen

26 feb
Sannex
Sannex, Design & Montagebild: Markus

Efter ett turnéuppehåll på nästan två månader ger sig nu Sannex ut på vägarna för att spela igen. Uppehållet har berott på att deras sångare Andreas Olsson har opererats för problem med stämbanden och behövde vila rösten efter operationen.

Så för många blir det ett kärt återbesök av Sannex på landets dansbanor.
Under kommande helg blir det även keyboardisten Stefan Karlssons sista helg med bandet. Som bloggen tidigare berättat så kommer han sluta i bandet..

Stefans sista framträdande blir den 3 mars då även deras nya pianist Patrich Rundström sin debutspelning.


Publicerad:

Gör ett besök på Danslogen.se

25 feb
Danslogen.se
Danslogen.se

Om du ännu inte upptäckt danslogen.se är det på tiden att du gör det tycker jag. Här finns det mesta gällande dansband samlat under ett och samma tak. Här finner du senaste nytt om dansbandsmusik, dansprogra, spelplaner, dansbilder, tävlingar. nya skivor m,m m,m

Glöm inte heller att gilla Danslogen på facebook för att alltid hålla dig uppdaterad om eventuella programändringar m,m m,m

Så missa inte: www.danslogen.se


Publicerad: 2013-02-25 08:58:14

Veckans dansband 9: Alvenfors

25 feb
Alvenfors orkester
Alvenfors orkester

Det hela började en sommardag då ett gäng med cyklar stod utanför Peters bostad i Lyrestad. De som hade cyklat från Gullspång var Mikael Pettersson, Per-Inge Björkman, Thony och Päivi Alvenfors. De skull värva Peter till orkestern ”Piraterna” från Gullspång. Efter att ha bjudit på pilsner och innestående inspelningar i studio tvekade inte Peter utan började med Piraterna.

Gamla orkesterkort på Peter Alvenfors
Gamla orkesterkort på Peter Alvenfors

1993 Startar man så upp Peter Alvenfors orkester som har premiär non-stop dans med Von-Belts i Otterbäckens Folkets hus. 1997 gör man en minnesvärd spelning Non-stop dans med Streaplers i Kinnarp.

Året efter släpper man sin första singel. ”Stunder tillsammans” & ”Hand i hand”. Låtarna skrivna av Päivi och P-O Stenberg. Producerad och arrangerad av Lasse Larsson som var med i Streaplers. Skivan spelade lite varstans på diverse radiostationer och det hela resulterar i en spelning i Bingolotto med Leif Loket Olsson som sändes på Lokal TV samt TV21.

Alvenfors på scenen
Alvenfors på scenen

Året efter gör man ett uppföljare till förra singeln. ”Du sköna sommarsol” & ”Sommaren jag fick” Producerad, arrangerad av Lasse Larsson samt Lasseman Larsson. Låtarna är skrivna av P.Alvenfors och P-O Stenberg.

2001 slutar Päivi att stå på scen och blir sedermera tandläkare spm hon jobbar som idag.
bandet spelar vidare med fyra killar och medverkar på diverse dansforum och likande där man får god respons. Man har fram till dags dato avverkat många härliga spelningar i folkparker, på folkets hus, kryssningsfartyg och danslogar. Man bokas idag var Nöjeskällan som är ett av sveriges största bokningsbolag och har framtiden framför sig.


Publicerad:

Alvenfors på Kristinehamns Conferencecenter

25 feb
Alvenfors på scenen
Alvenfors på scenen

Det är inte varje dag man blir bortskämd med bra dansband. Men i lördags blev jag det. Då spelade inga mindre än Alvenfors på Kristinehamns Conferencecenter. Det var flera år sedan jag såg detta band i Ransäter under dansbandsmaraton som arrangerades där. Då hette dom Peter Alvenfors till och med.

Kl 20.00 började dansen och jag på plats ungefär en kvart innan dansen. Jag hade höga förväntningar på detta band från Gullspång/Otterbäcken/Mariestad. Etta band har en otroligt bred repertoar och det är svårt att sätta in dom i något fack om man nu måste det. Det är fräsch mogendans med en liten modern tutch. På deras repertoar fanns låtar som ”Belinda”, ”Nyanser”, ”Främling”, ”Sven Ingvars låtar”, ”För att du finns” med flera. Lägg där till en hög av egna bra originallåtar så förstår du vilken toppenkväll det blev.

3/4 av Alvenfors
3/4 av Alvenfors

Arrangör för kvällen var Nina Fyhr och Vänerdansen. Hon hade fått indikationer om att folk ville ha lördagsdanser igen med lite av det konceptet man hade förr. Äta en god bit mat och dansa till bra dansband. Så till denna kväll kunde den som Ville förbokat en härlig danssuppé hos restaurang & Cafe 2i1. Tyvärr var det knappt någon som hörsammat detta fina erbjudande. Lite trist när man väl bjuder till.

Något som också var lite trist med kvällen var att publiktillströmningen var något mager. Förutsättningarna kunde inte ha varit bättre. Ett mycket fint dansgolv, en jättebra orkester som bjöd oss som var där på underbar dansmusik, och sist men inte minst en mycket trevlig arrangör som alltid ser till så att publiken trivs. Men vi som var där höll i gång och från scenen så gav orkestern verkligen allt. Jag vet inte vad man skulle ha hittat på för att få ännu fler dansare. Många ”klagar” på att det inte händer så mycket i Kristinehamn av gäller dans och när det väl arrangeras trevlig lördagsdans så kommer inte folket. Skäms på er alla som INTE var på KCC: Ni vet inte vad ni gick miste om.

Alvenfors in action
Alvenfors in action

För att återgå till dansen så är Alvenfors definitivt en orkester jag kan rekommendera om ni vill dansa till blandad dansmusik. Spana in deras hemsida för att se när dom spelar nära dig. Ta en chans att dansa till detta fantastiska band. Efter att dom sista tonerna av ”För att du finns” tonat ut bjöds det på ett litet extranummer. Inte illa! Tack än en gång grabbar för att ni gjorde kvällen så bra för oss som var
där.

Glada och trevliga Alvenfors
Glada och trevliga Alvenfors


Publicerad:

Jannez ställer in i Gävle

24 feb
Jannez
Jannez

Kvällens dans med Jannez är inställd. Man har letat efter ersättare , men inte fått tag på något, tyvärr.
Skänk en tanke till de som har det tungt nu i bandet, dansa får vi göra framöver.
Nästa söndagsdans blir Söndag 10 mars 18.00-22.00 då Voyage kommer på besök


Publicerad: 2013-02-24 14:17:46

Missa inte mina länkar…

23 feb

Missa inte mina länkar som du hittar till höger lite längre ner i bloggen. Där finns ytterligare spännande läsning. Har senaste veckan lagt in länkar till Alvenfors, Junix samt Lindaus Musikproduktion.


Publicerad: 2013-02-23 19:50:16

Alvenfors på KCC

23 feb
Alvenfors orkester
Alvenfors orkester

Missa inte lördags dans på Kristinehamns Conferense center där Alvenfors står på scenen.
Dansen börjar 20.00
Väl mött!!!


Publicerad:

Nonstop Dans i Forshaga 9 Mars

23 feb
Nonstop Dans i Forshaga 9 Mars
Nonstop Dans i Forshaga 9 Mars

Missa inte årets nonstopdans i Forshaga Folkets Hus den 9 Mars. På scen står Sandins och Jive.


Publicerad:

Janne Martins med uppfräschad hemsida

23 feb
Janne Martins med ny hemsida
Janne Martins med ny hemsida

Janne Martins hemsida har nyligen fräschats till med en ny layout. På sidan finner du historik, information om medlemmarna. livebilder, video och musikfiler. Välkommen in på ett besök. bandet har massor på gång under 2013. Mer om detta återkommer vi till saker och ting är mer klart.

Se hemsidan: http://www.jannemartins.se/


Publicerad:

Skåneband vann en grammis

20 feb

..och så kan bloggen lite i det tysta gratulera det där Skånebandet som fick en grammis idag.
Resultatet var lika intressant som att se färg torka. Lite trist att vissa dansbandshemsidor publicerade nyheten innan det tv-sändes. Lite pinsamt. Men men. Vi kan alla göra våra misstag.


Publicerad: 2013-02-20 21:39:43

LS Produksjon AS i konkurs

20 feb

LS Produksjon AS - musikkformidling
LS Produksjon AS – musikkformidling
LS Produksjon AS – musikkformidling i Norge har försatts i konkurs. Företaget har bland hand om bokningarna för några av norges största dansband såsom Anne Nørdsti band, Ingemars, Contrazt, Sogns och Dænsebændet.


Publicerad:

I kväll är det dags för Grammisgalan

20 feb
Streaplers har chans på grammis
Streaplers har chans på grammis

I kväll är det dags för Grammisgalan som direktsänd i SVT 1 kl 20.00

Dom nominerade i kattegorin dansband är….:
Elisas – Det sa klick
Eva Eastwood & The Major Keys – Å vilken skiva
Lasse Stefanz – Rockey Montains
Sten & Stanley – 50 jubileum
Streaplers – På egna vägar


Publicerad:

Två dagar i huvudstaden

19 feb
Stockholm
Stockholm

Andra veckan i februari blev det två dagar i huvudstaden. Huvudmålet med resan var Print2013. En branschmässa som handlar om just print och trycksaker i alla dess former.

Startade på morgonen med tåg från Kristinehamns Centralstation. Jag Hasse och Patrik som åkte upp mot Stockholm med tåg. Riktig behaglig resa. Väl framme vid Stockholm centrall var det att ge sig ner mot t-centralen och leta rätt på rätt pendel mot Kista eller Helenelund som stationen heter. Det gick rätt okay efter att jag studerat karta och att vi stigit av och bytt pendel en gång.

Efter lite mer pendeltågsåkande blev det att bekanta sig med mässan. Kort sagt så fanns det en hel del att kika på.

Stockholm
Stockholm

Publicerad: 2013-02-19 23:06:43

Grattis till Dansbandet Grabbarna

19 feb
Dansbandet Grabbarna
Dansbandet Grabbarna

Vi lyfter på hatten och säger Grattis till Dansbandet Grabbarna som för någon vecka sedan firade sitt 1-årsjuvbileum som dansband. Det firades genom en fest på Parken i skånska Sjöbo.


Publicerad:

Lördagsdans i Kristinehamn

19 feb
Lördagsdans i Kristinehamn
Lördagsdans i Kristinehamn

Som ni ser blir det lördagsdans i Kristinehamn. Sprid gärna detta till vänner och bekanta. Jag har även mailat ut detta till olika danssidor och övriga intressanta portaler.
Hoppas responsen blir bättre än den första som jag fick på utskicket :)

Glöm inte att det även arrangeras söndagsdanser i Kristinehamn. Se www.vanerdansen.se för mer information.


Publicerad:

Till dig som är arrangör av danser

19 feb

Till dig som arrangör av dansgalor, dansevemenang och andra relaterade festivaler m,m
Skicka in aktuellt dansprogram till mig så lägger jag ut det här kostnadsfritt på min blogg.
Mailar även programmet vidare till Danslogen.se om dom motförmodan inte skulle ha det där.
Andra nyheter från er arrangörer mottages tacksamt. Skicka gärna in en digital affisch som pdf-fil.


Publicerad: