Mogengodis när Tommys bjuder upp

24 jun
Tommys - Kära mor
Tommys – Kära mor

TOMMYS – KÄRA MOR
Bolag: Neptun
Antal låtar: 12
Betyg: 4/5

Drygt ett år har gått sedan förra plattan ”Nånting” och nu har finlandssvenska Tommys från Vasa släppt ett nytt album med titeln ”Kära Mor”. Och visst är det Göingeflickornas låt som Tommys gett nytt liv med snyggt sax arrangemang. Skivan är en klassisk Tommys-platta, gammalt blandat med nytt.

Klassiker som Kära Mor, Pojkarna över 35, m fl, samsas med nyskrivet material. Spår två på plattan är ”Är det kärlek du vill ha”. Det är en svängig sak av Thomas Berglund och Ulf Georgsson. Jonas Lindau och Marita Maritha Johansson bidrar med fina ”Att ännu älska dig” och riviga ”Det är vår natt i natt”. Riktigt bra låtar båda två. Donald Lathila bidrar med låten ”Oh Carmencita” som doftar lite Donnez men får en Tommys tutch med Toms röst. Och det är så här det fortsätter med idel bra låtar från Sveriges låtskrivarelit. På det stora hela tycker jag att det är ett mycket starkt album med Tommys som jag starkt rekommenderar till sommarens mogendansparty.

I ett pressmeddelande skriver bandets sångare Tom Käldström att ”Det är alltid lätt att tycka att den senaste plattan är den bästa men den här gången är det bara så”. Bandet är väldigt nöjda och stolta och det har förutom låtarna en förklaring i att der är tre producenter som jobbat med det de är bäst på. Förutom Tom Käldström så är det även Kjell Lolax samt Tobias Nyström. Tom Käldström – Sång, gitarr och saxofon
Kent Vikstrand – Bas och sång, Fredrik Lönnqvist – Trummor och sång och Markus Stara – Keyboard, dragspel och sång. Där har ni Tommys 2014. Köp, lyssna och njut


Publicerad: 2014-06-24 22:32:11

Orkesterbussar fascinerar

24 jun
Bandbusser 1950 - 1990
Bandbusser 1950 – 1990

Orkesterbussar fascinerar mig och många andra. En del förstår sig inte på varför vissa dansband har så stora bussar som dom har. Dom tycker det räcker med en van och släp. Då tycker jag dessa personer skulle testa på att turnéra och göra 170 jobb per år med bil och släpkärra så får dom se hur roligt det är.

Men nu ska inte inlägget handla om störst bussar utan om en facebookgrupp som startats upp med inriktning på orkesterbussar och turnéfordon. Bakom gruppens namn ”Bandbusser 1950 – 1990” står Allen Thompson skapat gruppen den 3 Mars i år. Gruppen har i skrivande stund 230 medlemmar.

Kika in på gruppens facebooksida här


Publicerad:

Callinaz bjuder på fest i Folkets Park

24 jun
Callinaz - Fest i Folkets Park
Callinaz – Fest i Folkets Park

Exakt vilken park det är som dom bjuder på fest i framgår inte riktigt. Men helt klart är det att Callinaz går från klarhet till klarhet och har på bara några år etablerat sig ordentligt på den svenska dansbandsscenen. Receptet är en skön mix av ett moget sound i botten men med en stor portion fräsch ungdomlig krydda på toppen. Lägg där till Carolinas karismatiska röst och du har ett fräscht mogenband. Bandet har på den korta tid dom existerat hunnit spela in sig på många ställen i Sverige, även om det ännu finns outforskade jaktmarker.

I mitten av Maj släppte man nya skivan ”Till Folkets Park”. Plattan innehåller både nyskrivna låtar och en del väl valda covers. Låtar bandet testat på sin publik och som gått hem riktigt ordentligt ute på dansbanorna. Bland låtarna märks Amanda Jenssens ”Amarula Tree” blandat mig Eva Eastwoods ”Himlen var här” och ”Ingenting går upp mot gamla Skåne” som Siw Malmqvist hade en hit med. Alla i snygga dansanta arrangemang. Bland de nya låtarna utmärker sig bland andra ”Om igen” skriven av Anders Tengnér från Larz Kristerz och ”Dom vackraste orden” skriven av Henrik Sethsson och Ulf Georgsson.


Publicerad:

Grattis Magnus

24 jun
Grattis Magnus

Idag säger vi STORT GRATTIS till Magnus Carlsson. En av mina favoritartister fyller nämligen år idag. Stort grattis än en gång!


Publicerad:

Lasse Sigfridsson med ny platta

24 jun
Lasse Sigfridsson - En ledig dag
Lasse Sigfridsson – En ledig dag

Lasse Sigfridssons har haft releaseparty för sin nya skivan ”En ledig dag.Detta är hans tredje soloalbum. Precis som de två tidigare albumen innehåller den nya skivan en blandning av nyskrivet material och några gamla klassiker som Lasse gör på ett nytt fräscht sätt. Jag verkligen älskar det här att få göra soloalbum på mitt sätt, säger Lasse. Att få välja låtar själv och tillsammans med min producent få jobba fram ett sound som jag tycker passar min röst är så kul.

Solokarrären tog fart för Lasse i och med hans debutplatta ”Min egen väg” som blev en supersuccé och som gick direkt upp på tredje platsen på den svenska topplistan och som toppades med förra årets skiva ”En gång till” som gick in som tvåa!

Så varför ändra på ett vinnande koncept. Nya plattan är precis som de två tidigare producerad av Jörgen Andersson och Lasse jobbar med samma låtskrivare som tidigare och har valt ut ett gäng nya låtar.

För ungefär en vecka sedan höll Lasse releaseparty på Åhus Strand där han hade samlat kollegor och nära vänner för en trevlig kväll med mingel, mat och mycket musik. Danslogen.se var på plats och dokumenterade det hela i text och bild.

Läs och se danslogens reportage från Lasse Sigfridssons releaseparty.


Publicerad:

Dreams och Kindbergs med nya singlar

24 jun
Rykande färska sommarsinglar
Rykande färska sommarsinglar

Nu har Dreams och Kindbergs nya heta sommarsinglar i bagaget när det ger sig ut på sommarturné.

Dreams nya låt heter ”Hold me” och skall inte blandas i hop med Barbados låt. Detta är en riktigt floorfiller som jag tror vi kommer få höra mycket av på landets dansbanor.
Du kan lyssna på den här om du har spotify

Kindbergs är aktuella med sin sommarplåga ”Nu är det sommar igen”. En låt som bara gör att man längtar ut på parketten. Pigg och glad sommardänga som man inte kan göra något annat än att gilla. Starkt jobbat Kindbergs.
Du kan lyssna på den här om du har spotify

I dag görs det väldigt lite fysiska singlar. Därför länkar jag till Spotify.


Publicerad:

Bevara folkparkerna och festplatserna.

24 jun

folkparker-fb Fotomontage: Markus

Folkparker är något alldeles svenskt. Det finns inte någonstans än i svenskFinland. Folkpark är en festplats eller friluftsanläggning, tidigare i regel ägd av en arbetarorganisation eller en bygdeförening, numera ofta av fristående föreningar. Den har en stor plats i mångas folkhemshjärtan. Folkparkseran startade redan på 1800-talet.

I lutet av 1800-talet uppstod olika sorters större sammanslutningar människor samlades kring för att engagera sig politiskt, engagera sig frikyrkligt, engagera sig för kultur, nykterhet etc. För ändamålet byggdes särskilda Folkets hus och Ordenshus. Senare tillkom även idén att man kunde anlägga större mötesplatser i form av nöjesparker.

Nu håller flera parker på att dö ut tillsammans med folkparkseran. På flera håll ser man en negativ trend där kommner köper upp parkerna och marken, river dem till förmån för bostäder. Något som gör ont i hjärta på mig.

Därför känns det självklart att göra reklam till er som gillar detta med Folkparker, festplaster m,m Ni är varmt välkomna att gå med i gruppen Våra svenska folkparker/festplatser. Där samlas bilder på våra fina folkparker och festplatser.

Den senaste tiden har flertalet nya parker och bilder blivit upplagda på sidan. Man närmar sig 200 stycken medlemmar i gruppen. Om du inte redan är medlem i gruppen och vill hänga med på en resa genom våra folkparker/festplatser rekommenderar jag dig ett besök.

Grundare till gruppen är Linköpingsbon Anders Samuelsson som är en riktigt dansbandsentusiast och som verkligen brinner för detta.

Till er ALLA som gillar detta med Folkparker, festplaster m,m Välkommen att gå med i gruppen Våra svenska folkparker/festplatser

Läs mer här: https://www.facebook.com/groups/302440689836574/?fref=ts


Publicerad: