Längs Göta Kanal

21 jul
Längs Göta Kanal
Längs Göta Kanal

I dag blev det en trelig tur längs Göta Kanal som började med flera strandhugg om man säger så.

Men det hela startade i vätterstanden Askersund. Detta är en otroligt fin sommarstad. Skulle vara spännande och se hur det är här på vintern. Har hört att staden sover då. Här blev en hel del kort tagna i deras finns stadskvarter. Här blev det en även en otroligt god lunch på Wärdshuset Sundsgården som dagen till ära bjöd på Strömming, mos, skriat smör och rårörda lingon. Det smälte underbart i munnen.

Efter detta blev det en tur till Karlsborg. Där blev det glass. Glass i stora lass blev det. En bägare med 3 kulor vanilj, jordgubb och päron slog jag till med. Alltså en kula av varje blev det ju, inte 3 kulor av varje. Ha ha! Ni förstod säkert vad jag menade ändå.

Färden gick sedan vidare till Forsvik och Forsviks Bruk. Denna dag visade sig att det var motorträff som var mycket trevligt. Det artade sig till en enormt trevlig kväll med massor av fina fordon av allehanda slag. Tåg är alltid kul så det åkte vi här. Det var ett brukståg som man kör med. Bruksjärnvägen är uppbyggd i sin första och största etapp. Järnvägen sträcker sig nu från kanalen till Forsviks Bruk. Nu finns inte mindre än 470 m järnväg, plus några dubbelspår. Det blev en trivsam åktur.


Publicerad: 2014-07-21 16:03:18

Dansbandsveckan i Malung är över

21 jul
Dansbandsveckan i Malung
Dansbandsveckan i Malung[ Foto/Copyright: Markus Redman

Så var Malungs dansbandsvecka över för i år. En mycket händelserik vecka som innehöll många trevligheter men även saker som var mindre trevligheter. Hur som helst så hoppas jag att alla som besökte Malungs dansbandsvecka fick en riktigt trevlig vecka med mycket, skratt, dans och trevligt umgänge. Kanske är det så att du fått nya dansvänner?

Jag hörde en hel del folk som i år trotsade sina favoritband framför andra nya band som dom inte hört förut. En stor eloge skall ni ha. Det är på så sätt vi utvecklar branchen. Nu har ni säkert fått tre eller minst fyra nya favoritband som ni tänker åka ut och dansa till fortsättningsvis.

Ett stort tack skall även arrangörerna har som bokar in alla dessa band och som lägger detta pussel till spelprogram. Det kan inte vara helt lätt. Ett plus för att ni fått med band från i stort sett alla dom nordiska länderna. Till nästa år se ni väl till att få med ett Åländskt band också?

Danspublik under Malungs dansbandsvecka
Danspublik under Malungs dansbandsvecka

Publikmässigt blev det inget rekord i år. Men vem bryr sig om det? Alla som var där hade det enormt trevligt och dansade så svetten lackade.

Nästa år firar Malungs dansbandsvecka 30 år och man har redan nu börjat planera för nästa års vecka. Ska man göra ett bra jobb gäller det att börja i tid. Jag är säker på att nästa års vecka blir minst lika trevlig som denna som det rapporterats om.

Nu denna vecka stundar två dansbandsfestivaler som drar i gång samtidigt. Det är den nya dansveckan ”Kongahälladansen” i Kungälvsparken och sedan Fryksdalsdansen i Sunne. Vi får hoppas att dessa blir riktiga publikfester.


Publicerad:

Rapport från Sel dansefestival

21 jul
Dansefestivalen i Sel
Dansefestivalen i Sel

Vill du ha en rapport från den norska dansfestivalen i Sel. Då kan jag varmt rekommendera ett besök på den norska stora dansbandssiten ”For Swingende”.
Här finns det mesta som rör dansbandsmusik i hela norden även om tungvikten ligger på Norsk dansmusik. På hemsidan kan nu nu läsa Monica Kvarnes rapport från Sel festivalen.
Läs rapporten från och Sel dansfestival här


Publicerad:

Jubileumskväll på vackra Utängens loge

21 jul
Holidays till Utängens Loge
Holidays till Utängens Loge

Utängens Loge har all anledning att fira. Det gör man Tisdagen den 22 juli då man arrangerar en jubileumskväll. Arrangörerna Kjell och Gunilla firar 2 x 70 år samt Tanum kommuns turistpris som de fick 2013. Det är fri entré och för musiken svarar Holidays. Utängens loge ligger i Tanumshede i norra Bohuslän.


Publicerad: