Samarbete mellan danssiter

4 dec
Min första dansbild på danslogen.se
Min första dansbild på danslogen.se

Om alla som driver dansbandsiter vill samarbeta så vill det gå bättre läste jag på danslogens facebooksida. Och visst är det så. Men ibland måste man sortera vilka man arbetar med för att må bra. Själv har jag valt att samarbeta med sajter som ger mig något tillbaka och som uppskattar mitt arbete för dansbandsmusiken.

Mitt lilla samarbete med danslogen fungerar alldeles utmärkt. Då jag själv inte har någon bra plattform för vart jag skall lägga alla mina dansbilder funkar danslogens hemsida utmärkt. Dessutom man ut med bilderna till en stor skara människor.

Mina första dansbilder på danslogen.se publicerades 2010-01-10 det var åtta bilder på Gideons från Storfors Folkets Hus. Sedan dess har jag och många andra bidragit med en hel del bilder. I skrivande stund har man smått fantastiska 101 640 bilder i sitt galleri.

Danslogen.se
Danslogen.se

Av och till händer det att jag skriver reportage från danser på danslogen.se samt bidrar med nyhetstips. Tyvärr sker det lite för sällan. Man får kanske skärpa sig lite här tror jag.

En sryrka med bloggen är att jag inte behövr göra reklam i tid och otid för min egen blogg på danslogen.se Den lilla reklam jag  gör för min blogg gör jag främst på min egen facebooksida. Man har trots allt en hel del vänner inom dansbandsgenren så man får bra spridning på det ändå. Sen är det så att gör man ett bra jobb så sprider sig det automatiskt genom mun mot mun metoden. Jag behöver inte hela tiden berätta hur bra jag är eller hur mycket jag kan, Det får andra bedöma.

Det finns även andra sidor som jag sympatiserar med och rekommenderar. Dessa ser ni längre ner i högermenyn. Har plockat bort en del länkar till sidor som inte känns relevanta samt sidor som lagt ner.

Om Skarvarnas sista spelning

4 dec
Skarvarna
Skarvarna

Jag har fått mail från folk som undrar om trion Skvarvarna och deras sista spelning. Och ett förtydligande om dansen skadar ju inte. Som bloggen tidigare rapporterat om så kommer den att hållas på Söderbärke Folkets Hus i Dalarna. Söderbärke är en tätort som ligger ungefär 1½ mil söder om Smedjebacken.

Söderbärke Pro står som arrangör. Man har även medlemskontroll. Entrén är 100: och då ingår kaffe med tilltugg.
Folkets Hus rymmer 300 personer så ”först till kvarn gäller” Samtliga medlemmar inom PRO och SPF är välkomna. Dansen börjar kl.14.00 slutar kl.18.00

Under sommaren 2015 kommer man åter igen dansa vid ”Pärlan vid Barken”. Där blir det Motionsdans fredagar mellan klockan 13.30 – 17.00.
Entré 100:- och medlemskontroll som vanligt.

Pärlan vid Barken. Foto/Copyright: Söderbärke PRO-förening
Pärlan vid Barken. Foto/Copyright: Söderbärke PRO-förening

2015-05-29 Jonnys – Virsbo
2015-06-05 Cedrix – Sandhem
2015-06-12 Jiges – Stockholm
2015-06-26 Strike – Hudiksvall
2015-07-03 Holens – Vingåker
2015-07-10 Tång & co – Kungälv
2015-07-17 Lars Eriksson – Norrköping
2015-07-24 Nordbergs — Katineholm
2015-07-31 Junix – Eskilstuna
2015-08-07 Peter Bajers – Dalarna
2015-08-14 Leif Hermanssons – Sitgtuna
2015-08-21 Bex – Örebro
2015-08-28 Samzons – Kimstad

Deléns ersätter Jive på Amorella

4 dec

amorella14

Nu till helgen 5-6/12 är det Deléns som spelar på Vikig Lines dansbåt Amorella. Dom ersätter Jive som tyvärr fått ställa in spelningarna på grund av sjukdom.

Amorella är Viking Lines dygnskryssare som tuffar fram och tillbaka till Åbo, varje kväll från Stockholm. Där kan du räkna med skön stämning med internationell touch, god mat, mängder av taxfreefynd, sköna spa-behandlingar och svenska dansband som uppträder varje fredag och lördag i nattklubben. Dessutom har dom Östersjöns enda Trollerikrog.

Följande band spelar framöver
05/12 Deléns
06/12 Deléns
12/12 Callinaz
13/12 Callinaz
19/12 Stensons
20/12 Stensons
26/12 Titanix
27/12 Titanix
31/12 BMB Band

02/1 Voize
03/1 Voize
09/1 Per-Håkans
10/1 Per-Håkans
16/1 Jive
17/1 Jive
23/1 Micke Ahlgrens
24/1 Micke Ahlgrens
30/1 Bob Stevens
31/1 Bob Stevens

Donnez inbjudna till festival i USA

4 dec
Nya Donnez
Nya Donnez

Donnez har fått en mycket unik inbjudan. Det är att spela på Scandinavian festival som hålls i staden Jamestown, New York. Festivalen äger rum i juli 2015. Det som återstår att se är om bandet med sin mer än fulltecknade spelplan kan anta inbjudan. Det hade onekligen varit en kul grej och en verklig upplevelse för grabbarna.

Danslogen – En av Sveriges större dansbandssiter.

4 dec
Danslogen - Sveriges största dansbandssite?
Danslogen – Sveriges största dansbandssite?

Jag vill tipsa er om en sida som är ovärderlig om du skall ut och dansa, nämligen danslogen.se Denna alldeles förträffliga site med dansprogram, nyheter, dansställen, dansbilder m,m.

I en tid då det är svårt för dansband att synas i media är dessa sidor som danslogen mycket viktiga. För några år sedan fanns det många olika sidor som skrev om svensk dansmusik på nätet. Men efter han har många sidor lagt ner. Idag är bara ett fåtal kvar där tycker danslogen är bland dom bättre på att förse folk med aktuell information om vart dansbanden spelar.

Att danslogen är en av de större sidorna märks om inte annat i branschen. Sker det ändringar i sista stund är det just danslogen som dansband och arrangörer väljer att rapportera in till. Flera dansband länkar till danslogen via sina hemsidor.

Angela Kemper med övriga medarbetare på danslogen gör ett enormt jobb med att dagligen hålla sidan uppdaterad med färska nyheter.
Det är ett tufft jobb att hålla en sida i danslogens storlek aktuell.

Utseendemässigt tycker jag danslogen.se ser helt okay ut även om sidan sakar en ”riktig” logga. Hade man det hade det varit fullbordat.
Layouten känns stilen och aktuell. På en hemsida i dag räcker det inte med att ha bra innehåll. Det är som med mat i affären. Har man inte en snygg och bra förpackning spelar det ingen roll hur gott innehållet smakar.

På dans i Degerfors
På dans i Degerfors

Något som är populärt på sidan är ”dansgalleriet” med bilder från diverse danser. Hit skickar privatpersoner in sina bilder. Själv skickar jag alltid in bilder när jag varit på en dans. Alltid lika kul att dela med sig av bilderna och visa andra hur trevligt det är på de dansställena som jag dansar på.

Det finns även ett mycket populärt forum på sidan där man kan bli medlem och debattera om dansband och annat som hör branschen till.
Då och då hålls även trevliga tävlingar med fina vinster.

Så det finns all anledning till att besöka danslogen.se

Stark produktion från Blekinge

4 dec
Orient - Ljusa minnen
Orient – Ljusa minnen

ORIENT – Ljusa Minnen
Antal låtar: 12
Längs: 38:45
Betyg 4

Orient är en duo som kommer från Nogersund som är en tätort och ett mindre fiskesamhälle på Listerlandet i Mjällby socken som hör till Sölvesborgs kommun. Bandet har funnits sedan 1978 och haft olika bandmedlemmar och konstellationer. Det är Lars-Göran Andersson och Roland Andersson som bildar duon Orient. Sommaren 2010 gick man in i studion och gjorde skivan ”Gamla Fina Låtar”

Nu fyra år sedan så är det dags igen med nya albumet ”Ljusa minnen”. Skivan innehåller 12 låtar, både covers och nyskrivet material. Vid en första blick på omslaget kunde det tillhöra vilken popduo som helst. Men nu är det fräsch mogen dansmusik som vi snackar om.

Är man lite grafiknörd som jag är så är omslaget minst lika viktigt som innehåller på plattan.

Plattan inleder med den sköna ”Grässtrå i min mun”. En egen låt signerad Dennis ”Dejo” Andersson som även är producent för skivan. Han är för övrigt delaktig i ytterligare två spår. Bland låtskrivarna på plattan finner man välkända namn som Ulf Georgsson, Anders Wigelius, Bert Månsson och Jörgen Andersson för att nämna några

Det låter mycket bra om Orient och speglar den musik som dom spelar ute på en danskväll. Det märks att man lagt ner tid på albumet. Jämför man med föregående album som jag anser är ett bra album har man höjt sig ytterligare en nivå musikaliskt.

 Lars-Göran Andersson och Roland Andersson utgör Orion
Lars-Göran Andersson och Roland Andersson utgör Orient

Det egna materialet på skivan är mycket starkt och framför allt dansant. Ska jag välja några favoriter av plattans alla bra låtar får det bli fint dragspelssmyckade ”Om du tror att jag glömmer” av Dennis Anderson, fartiga ”Ljusa minnen” av Dennis Andersson, och lugna ”Tänk så skönt”.

Sammanfattningsvis tycker jag detta är en kanonstark produktion som väl kan mäta sig med ”dom stora” i skivdiskarna. Välproducerat med fina arrangemang och bra låtval. Man har en perfekt balans mellan egna låtar och covers. Med en sådana här produktion i bagaget kan man inte misslyckas i jakten på nya dansbanor.Kan även i skrivande stund meddela att bandet nu är klara för Malungs dansbandsvecka 2015. Något som jag tror denna fantastiska produktion ligger till grund för.

Här följer ett smakprov från skivan: