Länktips: Dansnytt Norge

10 jan
Dansnytt Norge
Dansnytt Norge

Bra och seriösa webbportaler om dansbandsmusik tipsar vi gärna oss. Dansnytt.no är en sida som startades 2011 och har på dessa år blivit med mycket omtyckt och populär webbplats. Sidan drivs av dansentusiasten Jan-Thore Eriksen. Han har enorm kunskap om dansband, dansmusik och pardans.

På hans hemsida finns det glimmrande reportage från danser, fotogallerier och musik, dansprogram och tips om kommande danser m,m m,m
Sidan är väl värd ett besök.

Jan-Thore har lett Svenskebuggen i över 20 års tid och varit ansvarig för en rad olika danskurser på bland annat festivaler och De Danseglades helger på Storefjell. Under många år har han även arrangerat många dansresor över gränsen till en rad olika dansfestivaler i Sverige. Han undervisar många barn och ungdomar i dans vilket är fantastiskt.

Jan-Thore svinger sig i dansen
Jan-Thore svinger sig i dansen

Jan-Thore har även varit nominerad till Gullskoen i Norge som är dansbandspublikens pris och kan jämföras med våran guldsladden/guldklaven.

Kort sagt lägger han ner hela sin själ i dansbandsmusiken och danser. Det borde finns fler som Jan-Thore som gör ett sånt här seriöst och ärligt arbete för dansbandsmusiken.

Se hans hemsida www.dansnytt.no

På konsert med Rune Rudberg Band

10 jan
På konsert med Rune Rudberg Band
På konsert med Rune Rudberg Band

Nu har Tylden records släppt Rune Rudbergs allra första live-DVD. Konserten spelades in på Dance Festival i Sel i juli i år och erbjuder bra musk och stämning. Här fåer du som köper dvd:n uppleva några gamla, några nya låtar, några norska och lite engelska. Detta är en glimrande liveupptagning enligt tylden.no och man kan riktigt känna stämningen i det gigantiska tältet på Sel. ruda Rudberg i högform.

För er som inte känner Rune Rudberg så är han en mycket känd norsk dansbandssångare. Han är född i Fenstad, Nes kommun, Akershus och uppvuxen i Trøgstad i Østfold, Norge. Genom åren har han haft runt 5000-6000 spelningar runt om i Norge och hans största hit är utan tvivel ”Ut mot havet” som blev hans genombrott 1988. Han har även sjungit i dansbandet Scandinavia olika perioder. Sista gången var 2005 då han fick lämna bandet. Han har blivit omskriven flera gånger ni norsk veckopress. Han har i bland varit mer känd för sina personliga bravader än för sina musikaliska prestationer, utan det laggt sordin på hans popularitet. Han har en stor skara fans som följer honom vart han än drar fram på sina turnéer.

Källa: Tylden.no och Rockipedia

Ninnas trevliga orkester länkar

10 jan
Ninnas orkester Foto/Copyright: Ninnas orkester
Ninnas orkester Foto/Copyright: Ninnas orkester

Så här dom ut. Medlemmarna i trevliga Ninnas Orkester. Denna genomtrevliga orkester länkar faktiskt till min blogg. Fler och fler upptäcker bloggen och gör reklam för den. Det tackar jag så mycket för. Jag har lagt upp en banner till NINNAS i högermenyn som du kan se. Vill du också finnas med där? Lägg upp en banner på din hemsida/blogg och kontakta mig sedan med en adress och lite information om din sida så kan vi nog kommma överens om något :)

När jag ändå i farten och pratar kan jag göra lite reklam för orkestern ovan. Ninnas orkester är en trevlig bekantskap från Trelleborg som bildades 2004. Sedan starten har bandet gått från klarhet till klarhet. Under 2012 låg bandet 16 veckor på Svenska Topplistan med den egenskrivna låten ”Utanför din dörr”. Orkestern har även blivit framröstade som årets uppstickare 2012 och har även varit nominerade till ”årets Dansband” tillsammans med storheter som Lasse Stefanz och Drifters
Ninnas består av Pernilla Lindgren sång och dragspel, Mats Lindgren sång och kompgitarr, Kent Notefors på sång och gitarr, Fredrik Lindbäck på trummor och Bosse Magnusson på keyboard och sång.