Outfit 2015-04-17

17 apr

outfit1504g-01

Keps: New York
Linne: H&M
Bälte: JL
Jeans: G-Star, Carlings
Skor: Skopunkten

outfit1504g-02

outfit1504g-03

Holidays svängde till det i Storfors Kulturhus

17 apr

holidaysstorfp1504-17

Denna måndag var det dags att fara på söndagsdans. Låter lite crazy men så är det. Korpen Karlskoga arrangerar bara söndagsdanser förutom en kväll om året som är en måndag, och det är annan dag påsk. En mycket solig och fin måndag var det. Vädret var med oss och solen lyste starkt från himlen. Broder och jag satte kurs ganska tidigt denna dag för att hinna i god tid innan dansen och hinna snacka lite med grabbarna. Vi hade även planerat in ett matstopp i metropolen Storfors. Vi kom på att dom nog bara har ett matställe. Så det fick bli tavernan som ligger längs riksväg 26 vd genomfarten i Storfors.

mestorfors150406-01

Storfors kanske en del tänker. Vad är det för någon håla? Jo det ska jag berätta. På kommunens hemsida kan man bland annat läsa följande. Storfors är en trivsam kommun i östra Värmland, 7 mil väster om Örebro och 7 mil öster om Karlstad. Kommunen omfattar 394 kvadratkilometer och består av centralorten Storfors och byarna Lungsund och Bjurtjärn. Storfors har en befolkning på drygt 4 100 personer. Här hittar du Bergslagskanalen, ett 65 kilometer långt fascinerande kanalsystem, och över 50 kilometer vandringsleder. Den industriella traditionen är lång. Här har pågått järnhantering under fyra sekler välutbyggd
Här är avstånden korta, både rent geografiskt och till beslutsfattarna, och även om omfattningen av butiker och nöjen inte kan jämföras med större städers finns affärer, biograf, dansställe, apotek och systembolag med mera inne i centrum.

holidaysstorfp1504-01

holidaysstorfp1504-02

Och det är just ortens dansställe som broder och jag tagit sikte på denna dag. Efter att vi fått i oss lite god mat och fotograferat lite miljöer i Storfors satte vi kurs mot kulturhuset i Storfors mer känt som Folkets Hus. Där stod den ”röda faran” på plats och inifrån lokalen hördes det baskaggedunk. Ett tecken på att grabbarna var i full färd med att soundchecka. Och mycket riktigt så stämde det. Där på golvet stod Michael Andersson i egen hög person med sin gitarr och lyssnade in sig på när övriga medlemmar i bandet spelade. Att få till ett bra ljud är alltid svårt. Vi fick även celebert besök av Göran Hassel. En kille som varit med ibland annat Scandinavians och Danzells orkester. Alltid lika trevligt att träffa musiker och språkas vid lite.

holidaysstorfp1504-07

holidaysstorfp1504-08

Sedan byter orkestern om och det gör även broder och jag. Byter om och byter om. Jag tog på mig en skjorta i alla fall. Ville inte äventyra att få bearnésås på den så därför fick den vänta i väskan. Även om det är gott så passar det sig inte att ha på en skjorta. Klockan börjar närma sig 17.00 och dansfolket börjar strömma till. Ute i entrén är det full aktivitet där Sven och Kerstin sitter och tar betalt. Det ser ut att bli en bra kväll med tanke på hur många bilar det var på parkeringen. Vädrets makter var ju också med oss. Det gör också en del att det är farbara vägar hit. Lamporna tänds och Björn Björklund som sjunger i Holidays hälsade alla välkomna och möttes av en rejäl applåd. Vi ska inleda med en lugn låt som heter ”Är det mig du tänker på” tätt följd av ”Vår kärlek är stark”. Sakta gled dansparen ut på golvet. Det var första gången som Holidays spelade här. Björn har spelat på Korpens söndagsdanser tidigare med bland annat Danslaget.

holidaysstorfp1504-10

holidaysstorfp1504-09

Lite bättre fart blev det i dans nummer två. Dom bjöd på en låt från senaste plattan. ”Älska mig mest” skriven av en tjej från Skåne som heter Agneta Mårtensson. Efter det bjöd dom på Anders Larsson och Daniel Lindroths låt ”Jag kommer i morgon” skriven till Torgny Melins. Det buggades lite i mitten medans de flesta nöjde sig med en snabbfoxtrot. Efter lite justering av ljudvolymen och fyra moderna danser var det så dags för kvällens första gammaldans som blev en schottis vilket avfyrades med bravur. Mycket applåder efter gammaldansen ger gott betyg till grabbarna. Innan det var dags för paus han dom med att spela både hambo, vals och så klart en massa foxtrot och bugg.

holidaysstorfp1504-12

holidaysstorfp1504-06

holidaysstorfp1504-04

holidaysstorfp1504-03

holidaysstorfp1504-21

holidaysstorfp1504-14

holidaysstorfp1504-15

holidaysstorfp1504-16

holidaysstorfp1504-18

holidaysstorfp1504-19

holidaysstorfp1504-20

holidaysstorfp1504-13

holidaysstorfp1504-11

På påskdans med Claes Lövgrens i Forshaga

17 apr
Claes Lövgrens
Claes Lövgrens

På påskdagen var det dags att snöra på sig dansskorna. Det vankades dans i Forshaga Folkets Hus där Claes Lövgrens kapell spelade upp till dans. Efter en titt i dansprogrammen var det mycket dans i Värmland under hela påskhelgen. Många ställen som inte annars arrangerar dans hade dans i påskhelgen.

Väl framme hade det redan kommit ett par bilar och husbilar som också parkerat utanför liksom vi. Betalade entré till Inge som vanligt satt i luckan och tog betalt. Han var väldigt glad av att se oss. Det blev mycket hälsade på övriga dansgäster som var på plats. Sen kom bandet ut på scenen.

clfhagapask1504-14

clfhagapask1504-15

Sekunden senare greppade Claes micken och hälsade alla varmt välkomna hit till Forshaga folkets hus. Kul att se så mycket folk från start. De två första låtarna tog sin början ”Håll mig” tätt följd med ”Jag vill andas samma luft som du”. Mycket folk hade kommit till ”folkan” denna kväll. Kanske för att dansa ner påskmaten. Lite, lite snabbare i dans nummer två blev ”Playboy” och ”From a Jack to a King”. Låt två med sång av Andy Ekenmo.

clfhagapask1504-16

clfhagapask1504-12

Det skulle visa sig bli mycket folk denna kväll. Dock inte lika mycket som rekordkvällen för en massa år sedan. Jag minns det som i går. Orkestern som spelade var Git Persson med Kellys orkester och dom hade lyckats trycka in ungefär 800 personer. Hur man bad sig åt vet jag inte. Men det var trevlig stämning minns jag. Det var minst lika trevligt som nu när Lövgrensgrabbarna var på plats. Den buggas för fullt på golvet och det är en härlig stämning.

clfhagapask1504-03

clfhagapask1504-08

Kvällen rusade på och vi gick som många andra ner som vanligt ner i källarn för att fika. Läsk och köttbullesmörgås som smakade mycket gott. Det märks att man lägger stor vikt på gott fika. Detta med bra fika på dansställena är minst lika viktigt som att ha bra orkestrar. På tal om orkestrarna som bjuds dom alltid på varm mat i form av en smakrik tacobuffé. Inte alla arrangörer som är så här gästvänliga.

clfhagapask1504-10

clfhagapask1504-09

Efter pausen började orkestern som dom inedldde kvällen. Två lugna låtar i form av ”Jag sluter ögonen” av Göran Lindberg och Rose Marie Stråhles vackra och smått erotiska ”Jag vill älska”. Dansfolket har hitt tillbaka till danssalongen och dansgolvet har åter fyllts. Många är det som denna kväll vill vara med på dansbilderna. Det är hur kul som helst! Man ser glada leenden så långt ögat når. Alltid lika trevligt. På dansgolvet var det fart och fläng, ”Burning love” och en låt från senaste skivan ”Sweet Maria” satte golvet i gungning.

Hur det gick till vet jag inte. Men huxflux så var vi framme vid kvällens sista spelning. ”Du är solen på min himmel” och ”Raring” fick avrunda denna enormt trevliga kväll i Forshaga.

clfhagapask1504-17

clfhagapask1504-11

Vi snackade lite med dom sedan fick jag och min broder följa med Claes ut och kika på deras buss. Vilken fin buss dom har men det behövs då man ligger ute så mycket på vägarna och spelar upp till dans. Efter det nästintill obligatoriska extranumret var det dags att fara hemåt. Men innan det fick jag och broder en guidad tur i bandets nya orkesterbuss. Allt var inte riktigt klar. Det är lite småfix kvar. Men jösses vilken fin buss dom har köpt sig. Men med tanke hur många spelkvällar det blir om året för dessa herrar så behövs det.

clfhagapask1504-01

clfhagapask1504-02

clfhagapask1504-06

clfhagapask1504-07

clfhagapask1504-05

clfhagapask1504-04

clfhagapask1504-13

Alvenfors till Kristinehamn

17 apr

alvenfors15

På lördag den 17 april gästas Kristinehamn av skivaktuella Alvenfors orkester. Arrangemanget är en så kallas Länsdans som arrangeras av Kristinehamns Kommun och fritidsverksamheten för personer med funktionsnedsättning. Dansen börjar kl 19.00 och slutar 23.00 Väl mött allesammans!