Duett med Donne på Ninnas kommande platta

21 apr

donnezninna15

Ninnas orkester från Trelleborg släppte under 2014 ett kritikerrosat album som fick gott betyg av recensenter oh publik. Nu är man i farten igen och håller som bäst på att spela in låtar till bandets kommande album som beräknas släppas under hösten 2015.

I dagarna har sångerskan Ninna Lindgren varit i studion för att spela in en duett. Och det är inte vilken kille som helst som är duettpartner på plattan, utan självaste Donald ”Donne” Laitila från Donnez. Låten heter ”Hjärtan i Sand” med text av Haidi Krohn och musik av Jörgen Andersson. En skön danslåt gott gung och Donne och Ninna i toppform.

Låten liksom hela kommande skiva spelas in hos Jörgen Andersson på Emmy Studios i Kristinastad.

Parallellt med civila jobb och skivinspelning är dom så klart ute på turné Sommarens spelplan omfattar bland annat spelningar i Malmö Folkets Park, Norge och Skultuna Lagrån för att bara nämna några ställen.

Holens på söndagsdans i Storfors

21 apr

holensstorvf14-21

Om jag säger Kent, Monica, Jerka och för dagen Osten. Vad tänker du på då? Dom inbitna dansbandsfantasterna kommer så klart att svara Holens orkester från Vingåker. Och det är just vad det är. Monica Holen på sång, sax och gitarr, Kent Holen på bas och sång, Jerker Andersson på trummor och sång, och för dagen Hans ”Osten” Östlund på klaviatur. Detta eminenta dansband hade denna söndag den goda smaken att spela i Storfors Kulturhus. Och kan ni tänka er? Jag var där, denna alldeles förtjusande försommarkväll. Det var alltså Korpen Karlskoga som vanligt höll sin söndagsdans, säsongens näst sista. Säsongsfinalen hålls nästa söndag då Nordbergs står på scenen.

holensstorvf14-02

holensstorvf14-03

Det var riktigt skönt väder när den silverfärgade volvon rullade upp mot metropolen Storfors. I bilstereon skvalade Delens orkester sköna toner. Vi var alla i bilen överens om att det skulle nog bli en riktigt trevlig kväll med Holens och mycket folk. Och jag kan med facit i hand berätta att vi inte kunde ha mer rätt. Arrangörerna Sven och Kerstin berättade att det till och med var så mycket folk så det blev säsongsrekord. Undrar om det beror på orkestern att det var så mycket folk? Dom hade nämligen tidigare i veckan slagit publikrekord på Brunnsparkens eftermiddagsdans i Örebro.

holensstorvf14-09

holensstorvf14-12

holensstorvf14-07

Exakt klockan 17.00 drar Jerka i gång kvällens första åk. Lugnt och kramig som sig bör i låtarna. ”San Marino” och ”Vi två har varandra”. Redan från start ser det mycket bra ut med publiktillströmningen. En kik ut genom fönstret vittnar om att parkeringen i näst intill är fullbelagd. Hos Sven och Kerstin är det fortfarande folk som skyndar sig att betala entrén.
Kent tar till orda och hälsar alla varmt välkomna och presenterar orkestern Holens från Vingåker. ”Du ger kärleken ett namn” och ”Lucky Lips” i andra åket så var då dansen i full gång. Glada leenden både från dansgolvet och scenen. Här i Storfors trivs dansare och orkestrar. Mycket beror det nog på den härliga stämning som är.

holensstorvf14-05

holensstorvf14-06

Kent påannonserar kommande två låtar. Det ska bli lite lugnt i låtarna ”Höstguld” och ”Det bästa i mitt liv”. Men eftersom det är vår så tycker jag vi döper om låten till vårguld i stället. Bra idé Kent. En del dansare står på kvar på golvet och håller hårt i sin danspartner medans andra söker sig en ny. Som jag skrivit tidigare så var detta säsongens näst sista söndagsdans. Nu på söndag är det final med Nordbergs orkester. Sen dröjer det till hösten igen innan man drar i gång med dansen igen. Söndag 20 september bjuder Stickan & Classe upp till dans. Men innan dess har vi ju en varm, skön och härlig sommmarsäsong i Degerforsparken att se fram emot.

holensstorvf14-11

holensstorvf14-15

Åter till dansen där Jerka nyss harklat upp sig för att bjuda på ”Living next door to alice” och ”Stan by me”. Det är med riktig inlevelse som han tolkar dessa två låtar på sin eget lilla vis. Mycket bra! Mycket applåder till en nöjd Jerka Andersson. Lite bättre fart på det hela påannonserar Kent med låtarna ”Kom igen seniorita” och ”I need you love tonigt”. Det dröjer inte många sekunder innan det är full fart på dansgolvet igen. Efter några låtar har orkestern kommit fram till ”kaffevalsen”. Det betyder att det snart är dags för paus. Det är så enormt kul att höra så kompetenta musiker Valsen klarar Osten av med bravur på sitt klaviatur även om det är många ackord som skall tas på kort tid. Men är man proffs så är man.

holensstorvf14-18

holensstorvf14-10

I pausen går jag ut för att få mig lite frisk luft och samspråkar med en dansare som är mer eller mindre stamgäst här. Jag frågar vad han tycker och kvällen så här långt. Det är såååå bra och dom är sååå bra på att spela får jag till svar. Jag är benägen att hålla med. Mycket trevliga musiker som verkligen bjuder på sig själva. Så mycket bättre än så här kan det ju knappat bli. Jag får tips på några parker som han tycker jag skall besöka i sommar. Nora Folkets Park och Dalkarsbergs Folkets Park. Vi får se hur det blir med den saken. Jag har ju varit vid Nora Folkets Park tidigare. Fast då var parken stängd så det fick bli bilder genom stängslet. Jag minns att det hällregnade då. Så det är inte helt omöjligt att det blir att man återvänder dit när parken har dans. Dalkarsbergs Folkets Park har jag bara hört talas om. Men den verkar ligga fint så oddsen för att man drar dit är nog stora.

holensstorvf14-20

holensstorvf14-17

På dansgolvet skall det bli mysig foxtrot. “En vän du kan väcka mitt i natten” tillsammans ”Om jag säger att jag älskar din kropp”. Den första är med på bandets senaste full-cd som släpptes under förra året. En riktigt bra platta som jag själv medverkat på. Ja nu har jag inte medverkat musikaliskt om nu trodde det. Nej jag medverkar i form av grafisk designer. Jag förresten även skyldig till att bandets affischer, orkesterkort och roll-uper ser ut som dom gör. Alltid lika kul att göra en insats för den grafiska dansbandsbranchen.

holensstorvf14-04

holensstorvf14-08

holensstorvf14-19

Så är vi framme vid det tråkiga ögonblicket på kvällen. Nämligen sista dansen. Kent, Monica, Jerka och Hans tackar alla för en trevlig kväll. Kent flikar in med att vi i publiken var såpass många så att det räckte till publikrekord. Stående ovationer från publik och orkestern.

Thor-Görans på Ersboda Folkets Hus

21 apr

Thor Görans spelade i Ersboda Folkets Hus. Kurt Sundin åkte givetvis dit och fick en pratstund med Agneta och Peter. Se inslaget nedan

Alvenfors svängde till på ”länsdansen” i Kristinehamn

21 apr

alvenfors15

Säg ordet Länsdans eller FUB-dans och många som vet vad det handlar om får ett leende på läpparna. I lördags den 18 april var det så dags för den årliga länsdansen i Kristinehamn. Jag tog med mig min kamera och stack dit. Jag skulle nämligen tillsammans med min bror hjälpa dem att sälja lite skivor. Alvenfors har nämligen slitit i vinter och vår för att sammanställa en helt ny full-cd som även är deras debut-cd.

alvenforslands1504-02

alvenforslands1504-01

alvenforslands1504-12

Arrangör för denna dans var omsorgsverksamheten inom Kristinehamns Kommun. Man arrangerar elva länsdanser runt om i Värmland en gång i månaden undantaget juli. Arrangörer är allt från fub-föreningar, idrottsföreningar till kommuner. Och just denna danskväll stod Kristinehamns Kommun som arrangör för.

Inne i danslokalen en bit från scenen dukade vi upp med finfina plattor och t-shirts. Det blev riktigt snyggt om jag får säga det själv. Jag hade även producerat några snygga skyltar med info om deras nya cd.

alvenforslands1504-11

alvenforslands1504-10

alvenforslands1504-09

Klockan slår sju och Thony räknar in till aftonens första dans. Det blev full bana från start. Så härligt att se alla som svänger loss i dansen helt efter egen förmåga. Många är det som rullstolsdansar med. Jag förstår inte riktigt hur dom bär sig åt men på något sätt funkar det och alla ser ut att det så där trevligt som man bara kan ha på en länsdans.

Alvenfors är ett band som håller otroligt hög klass. Ett band som dom senaste åren gått från klarhet till klarhet. De senaste åren har antalet spelningar ökat för bandet och även nya spelställen fylls på i spelplanen. Bandet har anor långt bak i tiden. Man kan säga att fröet såddes 1975 i dansbandet Piraterna. Efter en tid läggs bandet ner. 1993 startar man upp Peter Alvenfors orkester som har premiär på en non-stop dans med Von-Belts i Otterbäckens Folkets hus. Man har en sångerska som frontare i Paivi Alvenfors. 2001 slutar hon och grabbarna kör vidare och kortar av sitt namn till ”bara” Alvenfors.

alvenforslands1504-07

alvenforslands1504-04

alvenforslands1504-05

I danssalongen är det trevlig stämning. Jag har nyss sålt en skiva till en riktigt troligen skivköpare Det är ingen mindre än Lennart ”Kaggen” Kagebo från Karlstad. För er som inte vet vem han är så kan jag berätta att han varit medlem i bandet Kaggens. En dansbandsorkester som består av personer med funktionsnedsättning. Kaggen är en riktig sann dansbandsentusiast som kan enormt mycket om denna genre.

Så har vi kommit fram till kvällens paus. Många är det som kommer fram och vill köpa sig en skiva och få ett orkesterkort och en liten pratstund. Det är riktigt kul att språkas vid och höra vart ifrån alla kommer.

alvenforslands1504-15

alvenforslands1504-14

alvenforslands1504-13

alvenforslands1504-06

Efter ett tag är Alvenforsgrabbarna åter på scenen redo att starta upp andra halvlek som skulle kryddas med en massa trevliga låtar från bandets alldeles färska cd ”Blir det ja eller nej”. Och efter att ha hört skivan kan jag säga att för mig blir det absolut mer Ja än nej. Detta är en oerhört stark debutplatta. Ett riktigt gediget hantverk från Västgötaslätten. Grabbarna kan vara riktigt stolta över denna produktion. Det kommer mer om denna platta inom kort i bloggen.

alvenforslands1504-16

alvenforslands1504-17

Klockan tickar på och börjar närma sig elva. Det är dags för Alvenfors att avrunda denna trevliga kväll och spela kvällens sista dans. Jag gillar verkligen kvällens sista låt ”För att du finns” som Sonia Aldén tävlade med i melodifestivalen för några år sedan. En riktigt fin låt som Peter sjunger så himla vackert så man får ståpäls. När dom sista tonerna ebbat ut ville publiken ha mera. Så vad fanns det att göra? Bara att hänga på sig instrumenten och lirar ett extranummer till publikens förtjusning och ovationer.
När det var över återstod det att packa ihop prylarna. Orkestern hade lite mer prylar att lasta ihop än mig. Vi språkades lite över en korv innan jag tackade för mig och puttrade hemåt.
Tack grabbar för en riktigt trevlig kväll. Detta får vi göra om nästa år igen.

alvenforslands1504-18