Frankrikes nationaldag firades

29 jul

Den 14 juli var jag med och firade Frankrikes nationaldag i Askersund. Frankrikes nationaldag är en helgdag och firas den 14 juli efter stormningen av Bastiljen år 1789, vilket inledde den Franska revolutionen. Det är därifrån som namnet Bastiljdagen kommer. I Askersund firar man detta på gator och torg. Nere vid hamnen hade man flaggutdelning, bilutställning sång och musik. Det var en mycket trevlig eftermiddag.

askfrank1501

askfrank1502

askfrank1503

askfrank1504

askfrank1505

askfrank1506

askfrank1507

Hälsning från en folkpark

29 jul

jagparken-insta15

Skickar en hälsning från Älvsjöhyttans folkpark någonstans i Östra Värmland. Vill ni se fler bilder så kan ni besöka facebookgruppen ”Våra svenska folkparker och festplatser”.

Neonskyltar

28 jul

Det är något speciellt med gamla neonskyltar. Bjuder er på några som jag fångat med min kamera senaste tiden.
ineonsomm-insta03

ineonsomm-insta02

ineonsomm-insta01

Dags för Stockholm Pride

27 jul

sthlm pride
Nu är det dags för årets upplaga av Stockholm Pride att gå av stapeln. Programmet är som vanligt späckat med en massa roliga saker. Självklart blir det en massa musik också.

Torsdag 30/7 kl 17.00 spelar dansbandet Diamond Dogz upp i Pride Park.
Kl 19.00 samma kväll är det dags för den årliga Schlagerkvällen att ta sin början.
Det blir schlager i massor hela kvällen uppdelat på två akter.

Diamond Dogz

På äkta logdans i värmländska Väse

26 jul

riosvase1501

Den 11 juli fick jag äran att få följa med mina vänner i Rios på en spelning på Arnöns Loge. Denna loge ligger vackert belägen som namnet antyder på Arnön i det värmländska samhället Väse. Mitt ute på landet kan man säga. Här har man varje år en privat ”gårdsfest” med knytis och dans. De senaste åren har det varit Mariestadsbandet Rios som svarat för dansbandsmusiken.

Det hela började med att bandets basist Håkan Nordgren som till vardags kör taxi körde några ungdomar som gillade dansmusik. Deras vetskap om att Håkan var dansbandsmusiker ledde fram till att Rios senare kontaktades för ett speljobb på Arnöns Loge. Här hade man dans ofta förr. Men sedan lades verksamheten ner. Det var en av grabbarnas föräldrar som hållt logdansen levande. Så nu tyckte dom det var deras plikt att föra traditionen vidare. Och på den vägen är det. Så en gång varje år arrangerar man en dans här och bjuder in folk i området.

riosvase1505

riosvase1511

Dagen började med att grabbarna runt klockan tre hämtade upp mig på Strandvägen där jag stod med packad väska. Nu skke jag ut på en liten dansbandsturné. jag behövde inte vänta särskilt länge innan den blåa bussen stannade till. Sedan kryssade vi via Östervik ut på E-18 och satte kurs mot Väse. Bengt styrde med van hand bussen ut på kringelvägarna i Väse efter ungefär 40 minuters bussåkande parkerade vi bussen utanför logen. Vi hälsades välkomna av arrangören Daniel. Sedan var det bara att börja rodda. Alla lådor och instrument skulle kånkas uppför en smal trapp. Med ett utmärkt teamwork gick det perfekt. Det var inte i går som man konkade på utrustning kan jag säga. Lite mer gröt i armarna skulle inte ha skadat.

riosvase1502

När allt var uppburet på andra våningen återstod det att koppla samman alltsammans. Detta överlät jag till grabbarna som har lite mer rutin på detta. Hjälpte i alla fall till att koppla in ljuset. En nog så viktig uppgift. Sedan var det dags för soundcheck. Det blev lite skruvande och pillande innan dom var nöjda med ljudet. Det är viktigt att det låter bra och att instrumenten hörs lagom mycket ut utan att något blir för dominerande. När grabbarna var tillfreds med ljudet gick vi iväg till ett stuga som vi fick ha som loge. Där gjorde vi oss så fina vi kunde med dom förutsättningar som fanns. Sedan anlöt vi oss till festen och tog del av lite god mat. En riktigt god sallad blev det. Mums! Arrangörerna hade engagerat en duo som agerade allsångsledare. Det var inga mindre än Bengt Alsterlind knd från Hajk och Ingvar Karlsson från Sven Ingvars som på ett humoristiskt sätt svarade för detta.

riosvase1503

Innan spelningen gick vi tillbaka till stugan för att softa lite och titta på tv innan kvällens dans skulle dra i gång. Man hade bestämt sig för att spela fyra st 45 minuters pass vilket fungerade fint denna varma sommardag. I början var det lite tunnsått på golvet då dom flesta fortfarande satt kvar vid borden där ute och hade det trevligt. Men efter en stund anslät sig fler till dansen när de hörde musiken som sipprade ut ur lagårdsfönstret. Rios är ett härligt mogengäng som spelar taktfast dansmusik. Bandet består av Henry ”Kalle” Nilsson som sjunger, spelar dragspel och klaviatur. Bengt Karlsson lirar sax, gitarr och står för en del av sången. Håkan Nordgren spelar bas och sjunger. Trummis för dagen var Per Johasson som även sjunger en del. Han har tidigare varit medlem i bandet men trummar numera med Dreams. Bandets ordinarie trummis Shiam Dhokia jobbade denna kvällen.

riosvase1504

I bandets andra paus var det dags för lite korvgrillning. Det var riktigt mysigt att käka korv och se elden i den ljumma sommarnatten samtidigt som solen gick ner över ängarna. Det är vid sådana här tillfällen man tänker på hur bra man har det. Jag vill passa på att tacka arrangören Daniel för trevligt bemötande och orkestern Rios för att jag fick följa med. Alltid lika trevligt att vara med er ute på turné.

Det som var glädjande denna dag var att det var så blandad publik på dansgolvet. Ung och gammal dansade tillsammans på golvet och verkade trivas så där förträffligt bra.

Själva stället där dansen och logen huserade var på andra våningen i en fin lada som man smakfullt inrett med björkris och kulörta lyktor. Detta med kulörta lyktor har ju blivit lite synonymt med dans, folkparker och logar.

riosvase1506

Den ena bra danslåten avlöser den andra och publiken dansar på fram tills klockan är 01.00 då det är dags att börja tänka på refrängen. När Rios spelat klart ställdes det till med disco på logen. Nu återstod bara arbetet med att packa ner alla instrumenten samt utrustning i respektive låda. Med är man många som hjälps åt så går det lätt och smidigt. Sedan tackade vi arrangören och styrde sakta hemmåt i natten.

riosvase1507

riosvase1508

riosvase1509

riosvase1510

riosvase1513

riosvase1514

riosvase1515

riosvase1516

riosvase1512
Gruppbilden ovan är lånad från Skövde Nyheter med Rolf Larsson som fotograf.

Larz Kristerz showade till det i Filipstad

26 jul

I onsdags spelade Larz Kristerz inför ett kokande torg i Filipstad. Så mycket folk det var där. Vackert väder och allt man kan tänka sig. På eftermiddagen bjöd grabbarna på en scenshow som heter duga och på kvällen spelade dom upp till dans. Ett längre reportage kommer framöver i bloggen. Bjuder er på några bilder så länge.

lk15f-insta01

lk15f-insta02

lk15f-insta03

lk15f-insta04

lk15f-insta05

lk15f-insta06

lk15f-insta07

Sandins svängde till det på Torskedslogen

25 jul

tsandinstorsked1501

tsandinstorsked1502

tsandinstorsked1503

Mellan Olsäter och Tidafors i dom djupa värmlandsskogarna hittar man den lilla kyrkbyn Älvsbacka. Orten ligger cirka 15 km norr om Molkom invid sjön Östra Örten. Från byn kommer flera dansbandsmusiker som bland annat musicerar i Tommy Bergs så helt främmande för dansbandsmusik är man inte. Här finns även en mycket fin hembygdsgård. Där finns den populära Torskedslogen där man dansat i många år.

Förr samarbetade man med Upperudslogen i Molkom och arrangerade dans varannan vecka. Då publiktillströmningen blev sämre med åren tvingades man till slut att dra ner på danserna för att till slut upphöra helt med danserna. Kvar fanns midsommardansen. De senaste åren har logen använts för privata dansfester. Men nu tyckte Johnny Sandin att det var dags att blåsa liv i logen. Sakt och gjort bokade han in sig själv med sitt band Sandins och stod som dansarrangör en kväll i början av juli. Broder och jag tyckte detta var ett fint initiativ och var så klart på plats för sommarens enda offentliga logdanskväll här på Torskedslogen.

tsandinstorsked1504

tsandinstorsked1505

tsandinstorsked1506

Vi landade nästan först av alla ungefär kvart över åtta vid logen. Dansen skulle ta sin början klockan nio så vi hade gott om tid på oss. Vi löste in oss och gick sedan runt och tog lite kort vid logen och hembygdsgården. Det vi märkte var att det vät upp en hel del buskar, sly och annat som gjorde att man knappt såg sjön. Lite trist var det allt.

Här har jag varit flera gånger på dans och upplevt orkestrar som Dannys, Mona Gs, Thor Görans. Bergman & Dom, Tommy Bergs samt Danslaget när det begav sig.

tsandinstorsked1507

tsandinstorsked1508

tsandinstorsked1509

Vi träffade på Börje Hedqvist som är en av dem som sköter om bokningarna av logen och hembygdsgården. Tillsammans med sin fru Märta har dom under flera års tid varit delaktiga i festligheterna vid Torskedslogen genom att bland annat arrangera danskvällar. Dom är även släktingar till en kompis till mig i Kristinehamn. Så det blev lite snack om dansbandsbranchen och lite annat smått och gott. Härligt att ses igen och språkas vid.

Vi kikade in på logen där grabbarna var i full färd med lite småfix inför kvällens gigg. En kvart senare kom Sandins ut på scenen redo att ta sig an kvällens jobb. Just denna kväll arrangerade man ingen dans på Upperudslogen. Men det var dans i Ransäter och Molkom så viss konkurrens fanns. Men det var en trogen skara som fanns sig på logen där bandet drog i gång. ”Vår egen bröllopsdag” och ”Please release me” fick inleda årets danskväll här på logen. Och efter första dansen strömmade det till ännu mera folk. Jag gissar på att en del kanske suttit hemma och haft grillfest eller liknande. Det blev skapligt med folk på logen denna kväll ändå, även om det fanns plats för fler Det är alltid svårt att dra folk till ett ställe som inte annars kör dans. Men med facit i hand tycker jag Johnny och hans band lyckades riktigt bra med dom förutsättningar som fanns. Det var ju lite konkurrens från en del andra ställen.

tsandinstorsked1510

tsandinstorsked1511

tsandinstorsked1512

Kessy som är sångerska i bandet inledde kvällen med låten ”Vår egen bröllopsdag” följt av Daniel som på sin sax spelade ”Please release me”. Så var dansen i gång på Torskedslogen. Lite snabbare efter detta. ”Om du vågar och vill” följd av ”Return to sender”. det blev många härliga danslåtar under kvällens gång. Simon Åhs satt bakom sina trummor och trummade. Johnny Sandin stod med sin bas och spelade medans Daniel Högå spelade på sina klaviaturer. Längst fram stod fina Kessy Iker och sjöng. Allt efter vad kvällen led kom det mer dansfolk till logen.

Sandins spelade så klart brorsan och min favoritlåt. Kris Kristofferssons låt som på Engelska heter ”Stranger”. På svenska blir det ju så klart Främling. Låten som i stort sett alla dansband spelar live ute. Orkestern spelade på och dansarna dansade. Precis den fördelning som passar bäst. Snart var tiden var inne för kvällens paus. Vi gick och köpte fika läsk, kaffe och smörgås som smakade mycket gott.

tsandinstorsked1513

tsandinstorsked1514

tsandinstorsked1515

Med facit i hand blev det en trevlig kväll där det kunde ha kommit lite mer dansfolk. Men vi som var här hade det trevligt med en orkester som gav allt från scenen. Jag snackade i efterhand med lite folk som varit på andra ställen och där hade det inte heller varit något rusning precis förutom i Ransäter. Det är kanske svårt att konkurrera med ett såpass stort och invant evenemang. Men jag hoppas så klart på en repris även nästa år.

Efter dansens slut tog vi lite gruppfoton på orkestern innan vi satte oss i bilen och styrde hemåt Kristinehamn i den ljumma natten.

Här följer fler bilder från kvällen:
tsandinstorsked1516

tsandinstorsked1517

tsandinstorsked1518

tsandinstorsked1519

tsandinstorsked1520

tsandinstorsked1521

tsandinstorsked1522

tsandinstorsked1523

Besöksantalet ökade på Dansbandsveckan

25 jul

malung15

Trots en hel del regn under dansbandsveckan 2015 passerade 48.727 dansare grindarna till Orrskogen och dess sex dansbanor. Sedan publikrekordet 2012 har antalet besökare minskat något men i år ökade det igen mot år 2014 vilket är glädjande. Vi säger GRATTIS till arrangörerna. Av kommentarerna att döma på sociala medier verkar det som att alla är nöjda med årets dansbandsvecka. Nu är det bara att börja planera och ladda inför dansbandsveckan 2016

Källa: Danslogen.se

Vretstorpsparken i Närke

25 jul

Vretstorp är en tätort som ligger i västra delen av Hallsbergs kommun. Tidigare i somras besökte jag deras folkpark där jag tog en massa bilder. Bjuder er här på några av dem.
Vill du se alla får du gärna bli medlem i gruppen Svenska folkparker och festplatser som finns på facebook.

vretstorpparkinsta04

vretstorpparkinsta03

vretstorpparkinsta02

vretstorpparkinsta01

En lyckad kväll för prostatcancerforskningen med Jannez och Holmstens.

25 jul

Mikael och Angelica och Holmstens Trio tog saken i egna händer och hyrde folkparken Ärstaparken i Ångermanland till förmån för prostatcanerforskningen det sk ”Blå Bandet”. Det var i vintras som Mikael Holmsten fick idén och med Jannez om att köra dans ihop till förmån för Cancerforskningen. Jannez tände till direkt på idén. Dom lyckades att sälja in evenemanget till sponsorer och lyckades locka 350 dansare vilket får ses som en god siffra då det var tuff konkurrens i området om dansevenemang. Insamlingen till cancerforskningen uppgick till 60.000:- Och nu har man börjat planera lite smått igen. Nästa år är det dags för samma evenemang igen.

Källa. Holmstens Trio/Jannez

Marie Arturén till dansfestival

25 jul

mariearturnen

Under Stora Folkparksdansens evenemang ”Dansband på Stan” får man i år besök förutom av en massa dansband en fd dansbandssångerska som kommer att uppträda. Det är ingen mindre än Marie Arturén. Hon var tidigare medlem i dansbandet Drifters åren 1989-1996. efter detta började hon i stället sjunga jazz samt leda allsång. Men nu gör hon ett inhopp som gästsångerska i Mariestad. Vem minns inte hennes och Drifters stora hitlåtar ”Nästa gång det blir sommar, ”Kommer tid kommer råd”, ”Det finns en” och ”Nu lyfter vindarna”. Det hela sker på Stora torget i Mariestad lördag den 15 augusti. festivalen pågår 14-16 augusti

Bob Stevens till Molkom

24 jul

bobstevens15

På lördag gästas Upperudslogen av ett av skånes populäraste mogenband. Det är Bob Stevens med Mats Kärlid i spetsen som kommer på besök. Kl 21.00 räknar pågarna in till första dansen.
Varmt välkommen till en trevlig danskväll. Du vet väl om att du nu kan betala med kort

Tim Nilsson slutar i Drifters

23 jul
Tim spexar till det

Tim Nilsson, som spelar trummor i Drifters, kommer att sluta i bandet. Han gör sin sista spelning under september. Han slutar på grund av familjeangelägenheter

Nedan kan ni läsa hans avskedsbrev.

Hej allihopa!

Jag hoppas att ni har haft en skön sommar. Precis som jag. Det är såhär att jag kommer sluta i Drifters efter sommaren i September. Som vissa vet har jag & min flickvän Carolina en 10 månaders kille där hemma, som vänt världen upp & ner för oss båda två, på ett magiskt sätt! Jag trodde inte att de skulle bli så annorlunda med honom runt omkring, som det faktiskt blev!

Så nu känner jag att jag kommit till ett plan i livet där jag vill ha ett ”vanligt” jobb, 7-16, tacofredag & allt det där. Umgås med vänner på helgerna men framförallt få vara med min familj.

Så jag vill verkligen passa på nu & tacka Stellan, Ronny, Erica & Anton, era familjer för 4,5 magiska år i Drifters. Utan er hade jag inte varit där jag är idag. Jag har haft så jävla kul! Vi ses!

Tack även till alla fans, arrangörer & goa människor som ser till att våra spelningar alltid blir på topp! Utan er vore det inte så roligt.

Tack för allt!

Kramar /Tim

Dags för Malmöfesitvalen

23 jul

malmofestivalen15

Snart är det dags för den årliga Malmöfestivalen. På dansbanan kan du bjuda upp din älskade eller kanske någon du fick feeling med bara minuterna tidigare. Här kan ni förlora er i en vild bugg eller en underbart nära foxtrot till Sveriges bästa dansband. Även i år är dansbanan på sin favoritplats Östergatan.

De dansband som spelar under festivalen i år är:
14/8 Engdahls – Flamingokvintetten
15/8 Catch – Wizex
16/8 Elisa’s
17/8 Donnez
18/8 Streaplers
19/8 Voize
20/8 Lasse Stefanz
21/8 Callinaz – BlackJack

Klicka här för exakta speltider

Kongahälladansen på gång

22 jul

kongahalla

Nu är det dags för den färska dansfestivalen KONGHÄLLADANSEN att gå av stapeln. I dagarna 3 kommer det dansat i Kungälvsparken som aldrig förr.

Danskvällarna pågår 19.00-01.00 och följande band spelar:
Onsdag 23 juli – Casanovas & Foxie
Torsdag 24 juli – Expanders & Blender
Fredag 25 juli – Sannex & Blender

Per-Håkans på nya äventyr

21 jul

perhakanscd15
Per-Håakns är på väg mot ”Nya äventyr” och det är just vad deras alldeles färska cd heter ”Nya äventyr” och som släpps den 24 juli. Skivan innehåller 12 dansanta hits i äkta Per-Håkans stil. Detta är bandets första cd med Pierre Nilsson och Linus Karlsson.

1. Circles
2. Blues about you baby
3. Österäng
4. Hold on tight
5. Neon moon
6. Never be the same
7. Söta lilla Lisa
8. För alltid
9. Han måste gå
10. Stay here and play
11. Lunchtime kind of a guy
12. När du säger du ska gå

Nya Glenn Endys

21 jul

glennendys15

Så här ser dom ut Glenn Endys. På allmän begäran så lägger jag ut detta helt färska kort på dessa grabbar från Motala som verkligen är ”Still going strong”.

Bandet består av:
Glenn Ohlsson. Sång och gitarr
Stefan Lundh: Klaviatur, dragspel och sång
Kjell Lundbom: Sång och trummor
Lars Eriksson: Sax, dragspel och klaviatur.
Roger Nilsson: Gitarr och trummor

Bjørkelangen musikkfestival i augusti

21 jul

bjorkelangen15

I augusti är det dags för Bjørkelangen musikkfestival som hålls varje år i Norge. I år är det 20-års jubileum. Det blir en rad olika artister och band som uppträder från olika scener. För dansmusiken svarar i år 27/8 Contrazt och 29/8 Rune Rudberg band

Robban Broberg är död

21 jul

robbanb15

Robban Broberg är död. Det är med stor sorg som jag läser desa rader om denna folkära artist. Robert led under många år av en ovanlig form av parkinson.

Robert Broberg, även känd som Zero under 70-talet och fick sitt genombrott i ”Hylands hörna”. Hans mest kända låtar är bland andra ”Maria-Therese” o han toppadesvensktioppen med 1967. ”Uppblåsbara Barbara”, ”Båtlåt” och ”Killa mig på ryggen” är nadra kända låtar som han gjort på skiva. Robert blev 75 år.

Källa: Aftonbladet

Tobbe Nyström med debutalbum

21 jul

tobbenystrom

Tobias Nyström som varit med i Wahlströms har nyligen släppt en ny platta Plattan innehåller 14 spår och är efterlängtad av danspubliken. Tobias är en mycket aktad och känd producent och låtskrivare bland dansbanden.

1.Ge mig nu din kärlek
2.Du är den enda
3.Holdin on
4.Tårar i ett regn
5.Kom och gör mig lycklig
6.Buy me a rose
7.Här står du
8.Om jag ber dig stanna kvar
9.Hur ska det bli
10.Let´s talk about love
11.Kom och ge kom och ta
12.Om du vill
13.En modig man
14.Island in the stream

Massor med härlig musik under Landskronafestivalen

21 jul

landskronafest

Nu är det dags för årets upplaga av Landskronakarnevalen. Mellan den 23 – 25 juli så kommer hela staden att andas, låta och dansa samba. På uppdrag av, och i samarbete med Landskrona stad, kommer Creandia att genomföra Landskronakarnevalen 2015. Creandia har arrangerat karnevalen två gånger tidigare, Landskronakarnevalen 2012 och Jubileumskarnevalen 2013 som pågick i hela nio dagar! Nu riktar man blickarna framåt mot en traditionsenlig tredagarskarneval men med många spännande nyheter.

Bland dom musikaliska gobitarna för dansbandsdiggarna finns följande:

23/7 Teaterparken: Hasse Andersson
23/7 Rådhustorget: Danne Stråhed
23/7 Rådhustorget: Jeppe & Blomman
24/7 Rådhustorget: Jeppe & Blomman
25/7 Kansernplan Martin Nilsson
25/7 Skottscafét: Dans till Canyons 22.00-01.00

http://landskronakarnevalen.nu/program/

Larz Kristerz till Filipstad

20 jul

lk15

Just nu pågår Filibjurveckan i Filipstads kommun. En spännande vecka för hela familjen. Det arrangeras barnaktiviteter, mycket musik, hantverk, värmländsk mat och mycket annat. en vecka full med aktiviteter för alla åldrar.

Den 22 juli mellan 14.00-18.00 är det företagardagen med Slöjd- och hantverksdag med konst på Stora Torget. kl 15.00 är det show med inga mindre än Larz Kristerz.

Kl. 20-24.00 blir det dessutom dans. Serveringstält med mat och dryck finns på torget.
Arrangör är FFIS Filipstad Företagen i Samverkan

Claes Lövgrens och Black Jack på ny stadsfestival

20 jul
Claes Lövgrens och Black Jack
Claes Lövgrens och Black Jack

Helsingborgfestivalen har gått i graven. I stället har man en ny stadsfestival. Mellan 28-30 augusti 2015 kommer Helsingborg att fyllas med upplevelser och utmaningar inom musik, kultur och idrott. Tillsammans med publiken vill man göra nya festvialen Hx till en återkommande och efterlängtad tradition, till helsingborgarnas favorit. Hx ska handla om Helsingborg och därför är det viktigt att innehållet för evenemanget till stor del baseras på allt det goda som redan finns i Helsingborg skriver arrangörerna på sin hemsida. I samband med HX kommer man att arrangerade Helsingborg Pridefestival med ren rad olika eveamng bland annat en parad.

Och självklart blir det ju dans till dansnband. För vad vore en stadsfestival utan dansbandsmusik? Det hela kommer att gå av stapeln den 28 augusti. Platsen är Henry Dunkers plats mellan 17:00 – 00:00 är dansbandsscenen riggad. Mellan 17.00-20.30 spelar Cleas Lövgrens upp till dans 20.30 kommer Black Jack och tar vid och spelar fram till midnatt. Fri entré är det som gäller.

Open Art i Örebro

20 jul

Välkommen till Skan­di­va­niens största konst­bi­ennal i det offent­liga rummet. OpenART 2015 förbinder sig ännu en gång till att vända upp och ner på staden, med konst som över­raskar, fängslar och inspi­rerar. 72 konst­närer från 19 länder deltar i år med 130 konst­verk som instal­leras på 80 platser runt om i centrala Örebro.
JA så skriver man på Open Arts hemsida. Jag var en dag i Örebro och plåtade en del av konstverken.

Läs mer på länken www.openart.se

ore-openart1501

ore-openart1502

ore-openart1503

ore-openart1504

ore-openart1505

ore-openart1506

ore-openart1507

ore-openart1508

ore-openart1509

ore-openart1511

ore-openart1512

ore-openart1513

ore-openart1514