Jättetrevlig kväll med Kjell Dahls i Storfors Kulturhus

31 okt

kjelldahls1501

Duos och trios finns det gott om som åker runt på diverse motions och trivseldanser. Söndagen den 18 oktober hade jag nöjet att möta en relativ nystartad duo vid namn Kjell Dahls. Bandet består av Mats Eriksson som spelar Sång, dragspel, klaviatur och gitarr. Kjell Andersson är kapellmästare och svarar för sång och bas. Sen har vi Sven Malmberg som spelar flöjt, saxofon och gitarr. Samtliga medlemmar har lång erfarenhet av dansbandslivet från andra orkester. Kjell grundade Jontez tillsammans med sina söner och Mats Eriksson är en herrarna som namngav Mats Bergmans orkester. Kjell Dahls har existerat i drygt ett år.

kjelldahls1516

kjelldahls1503

kjelldahls1515

kjelldahls1504

kjelldahls1514

Många var det som tagit sig till Storfors denna söndag. Även om medlemmarna spelat här förr i andra konstellationer så var det premiär för Kjell Dahls i Storfors Kulturhus. ”Där björkarna susa” och ”Spanska ögon” inledde kvällen. Att publiken var nöjda märkets efter första låten. Mycket applåder från publiken som verkade trivas som fisken i vattnet. Publikrespons från första dansen måste kännas gott för orkestern.

kjelldahls1502

kjelldahls1513

kjelldahls1512

kjelldahls1511

kjelldahls1510

Bandet spelade många härliga låtar under kvällen som publiken kände igen. ”Till min kära”, ”Regniga natt”, ”Rosen som du gav mig”, ”Du kom försent”, ”Främling” och ”Leende guldbruna ögon” var några av dem. Gammaldansen skötte dom med den äran. Schottis, Hambo, Vals, Pariserpolka, Foxtrot och Bugg. Variation som heter duga bjöd dessa gossar på.

Sammanfattningsvis blev det en riktigt trevlig kväll med dessa grabbar från Katrineholm. Garanterat ett band som jag rekommenderar er att uppleva live. Detta var absolut inte sista gången jag dansade till detta band. Så nästa gång ni de i närheten och det passar sig kan ni garanterat räkna med mig på golvet.

kjelldahls1509

kjelldahls1508

kjelldahls1505

kjelldahls1507

kjelldahls1506

kjelldahls1517

Spännande saker på G…

31 okt

loggopags
Det är alltid kul att involveras i nya spännande projekt. Lite guld är aldrig fel eller hur? Det känns lite påkostat och lyxigt. Om ungrfär en månad får ni reda på vad detta kan vara för något projekt. Men roligt är det i alla fall.

Orkestertipset: Barrabazz

27 okt

barabazz15

Får Jag Lov att tipsa dansbandet Barrabazz.

BarraBazz duo består av Janne ”kläppen” Edlund och Lasse ”jonza” Jonsson. Dessa två herrar har känt varandra sedan slutet på 80-talet då Norrländers och Lill-Nickes spelade NonStop-dans tillsammans på danspalatset Yesterday´s i Vallentuna. ”Kläppen” spelade då klaviatur och dragspel i Norrländers och ”jonza” sjöng och spelade saxofon, klaviatur och gitarr i Lill-Nickes.

1994 lades dock Lill-Nickes (eller Nickers som man bytt namn till), ner och ”jonza” började som sångare och saxofonist i Leif Norbergs ork. från Hudiksvall.

Året efter slutade ”kläppen” i Norrländers och startade duon Kläppen och Jag. De ersattes då av ”jonza” som hade en lärorik tid i Norrländers fram till slutet på -98 då han slutade för att studera.

1999 på hösten sattes fröet till BarraBazz vid en musikerträff på Gnistan i Ö-vik. ”Kläppen och ”jonza” började då diskutera förutsättningarna för den optimala ”dansbandsduon”.

Hemsidan är väl värd ett besök där ni förutom info om orkester och spelplan kan läsa deras små veckobrev med tillhörande bilder. Alltid kul att se vad banden har för sig ute på turné.

http://www.barrabazz.se

Outfit 2015-10-25

27 okt

I söndags tog jag en fika med mina päron vid hembygdsgården Kristinehamn. Kameran var med så klart. Träffade även brorsan där som fixade två selfies på mig.

Keps: Conspirary
Jacka: Hummel
Jeans: G-Star
Skor: Osiris

hummelj1501

hummelj1502

Höstbilder från Kristinehamn

27 okt

Den senaste tiden har det blivit en del fotografering av den fina naturen vi har runt omkring oss. Här följer 20 st utvalda bilder.
Är det inte fint så säg?

host1501

host1502

host1503

host1504

host1505

host1506

host1507

host1508

host1509

host1510

host1511

host1512

host1513

host1514

host1515

host1516

host1517

host1518

host1519

host1520

Sounders till Forshaga Folkets Hus

23 okt

sounders15

Ett litet danstips för dig som befinner dig i Värmland. På lördag är det dags igen för dans i Forshaga Folkets Hus. På scenen står grabbarna från Kungälv nämligen Sounders Orketer. Kl 20.00 går startskottet.

Stort dansbandsforum i Söderhamn

22 okt

delens15

Med start fredag 23 oktober blir arrangeras det första stora Dansbandsforumet med branschträff i Hälsingland! åtta band på fyra scener/dansgolv – två dagar i rad! Entrén är blygsamma 200 kronor och ger dig tillgång till samtliga dansgolv! Fri entré för hotell- och middagsgäster.

Fredag 23/10: Jive, Twilights, Deléns, Micke Franzéns och Lundbergs orkester
Lördag 24/10: Avant, Deléns, Micke Franzéns, och Backstage

Inget Matz Bladhs i Karlskoga

22 okt
Matz Bladhs i Bingolotto

Om du sedan tidigare ställt in dig på att åka på dans i Karlskoga på Nya Kupolen fredag 23/10 kan du lika gärna stanna hemma.
Arrangören har nämligen ställt in dansen.

Nästa danstillfälle blir 20 november då Lasse Stefanz kommer på besök.
Missa inte att boka in dig för en helkväll med mat och dans.

Thor Görans firade sitt 40-års jubileum i Lycksele

22 okt

Lördag den 17 oktober 2015 var det 40-års jubileum för Thor Görans på Hotell Lappland i Lycksele. Kvällens värd var Thomas Deutgen och gästunderhållare ingen mindre än Thorleif Torstensson. Det var även show av ”The Spotnicks”. Allt mynnade ut i en mycket trevlig kväll.

Trots bra resultat läggs dansen ner i Moliden

21 okt

molidensdans15
Foto/Copyright: xavante51.blogg.se

En oenig styrelse i Molidens IK har fattat beslut om nedläggning av dansarna på den anrika dansbanan. Detta rapporterar SVT Västernorrland. Säsongens sista dans besöktes av inte mindre än 400 personer då Donnez spelade upp till dans. Något man i dag får vara väldigt nöjd med som arrangör. Stig Lindblad är dansansvarig tillika ordförande i idrottsföreningen. Han är kritisk till beslutet att lägga ner dansen.

Moliden är ett mycket fint dansställe som ligger ca 2 mil väster om Örnsköldsvik. Man har ett gott renome och många gäster att här finns Norrlands bästa dansgolv. Man har i alla fall ett av de största i alla fall.

Nu får tiden utvisa om det blir dans eller inte sommaren 2016. Men som det ser ut nu blir det tyvärr ingen dans. Men man ska aldrig säga aldrig.

Källa: SVT Västernorrland.

Expanders till Skoghalls Folkets Hus

21 okt

expanders15

DansRävarna är en ideell förening som anordnar social-motionsdans främst inom modern bugg & foxx. Man håller till i värmländska Skoghals Folkets Hus där man har danskvällar till inspelad musik. Nu kommer man under hösten att arrangera en danskväll med levande musik. Fredagen 23 oktober mellen 20.00 – 24.00 står inga mindre än Expanders på scenen. Så slut upp nu alla som gillar att dansa. Ett tillfälle ni inte får missa.

skoghallskiv1302
Foto/Copyright: Markus Redman

Trivsam söndagsdans med Sandins orkester

21 okt

sandinsstorfh1525

Att en söndag packa fikakorgen och fara till Storfors Kulturhus är alltid lika trevligt. Hon Sven och Kerstin är dansen ett rent söndagsnöje för alla som kommer dit. Här dansar man och har trevligt till fin dansmusik. Hit kommer från både Nora, Hällefors, Karlstad, Grums, Molkom, Örebro, Kumla och till och med Kongsvinger och alla har en sak gemensamt. Man gillar att dansa. Idag är det en värmlandsorkester på scenen och man väntar extra mycket folk. Det är hemmafavoriterna Sandins med Kessy Iker på som stod på scenen.

Kessy tar ton i ”Vår egen bröllopsdag” som fick inleda kvällen.Likt en getingsvräm fylls dansgolvet med glada leenden. Därefter blir det underbart saxspel av Daniel. Musikaliskt så det förslår. Sandins varierar friskt under kvällen mellan foxtrot, bugg, vals, schottis, hambo och pariserpolka. Vem sa att dansband inte har variation och musikalitet? Sandins kan sin sak för att göra publiken nöjda och glada.

sandinsstorfh1502

sandinsstorfh1503

sandinsstorfh1514

sandinsstorfh1515

sandinsstorfh1504

Jag har rappat räkningen på hur många gånger jag sett Sandins live men jag minns i alla fall vart jag såg dom för första gången. Det var i Molkom på Upperudslogen där dom spelade nonstop inte med arvikabandet Perunes. Sångerskan hette då Liselotte Sivertsen Carlsson och året var 1996. Sedan dess har det hänt en del med detta fantastiska danband.

Kvällen med Sandins blev jättetrevlig som vanligt. Om kan verkligen skapa trivsel. Och till Simon säger bara. Kör på det arret till den låten du nämnde. Det kan bli hur coolt som helst. Och det där jag sa att något annat band gjort så i höjningen så har jag nog drömt det eftersom jag hittills inte kunnat hittat det bland de versioner jag har med diverse dansband. Nöjda och glada for vi efter att stannat kvar på nedpacket hemåt mot Kristinehamn. Inget vilt syntes till som tur var.

Här följer fler bilder från kvällen.

sandinsstorfh1501

sandinsstorfh1505

sandinsstorfh1517

sandinsstorfh1518

sandinsstorfh1506

sandinsstorfh1507

sandinsstorfh1522

sandinsstorfh1523

sandinsstorfh1508

sandinsstorfh1509

sandinsstorfh1510

sandinsstorfh1511

sandinsstorfh1512

sandinsstorfh1513

sandinsstorfh1521

sandinsstorfh1516

sandinsstorfh1519

sandinsstorfh1520

Detta med danskulturer och hur vi klär oss.

20 okt

Det är lite kul att läsa framförallt om olika danskulturer och hur man klär sig för att åka ut på dans. Läste nyss på en sida om att en del i Norge tydligen opponerat sig mot dansgäster dansar med keps och alldeles för stora byxor. Det skulle nog aldrig ske i Sverige. Jag har då aldrig sett någon dansa i keps. Däremot har jag sett musiker som haft keps på sig. Men förklaringen till det var att det var tusentals mygg just den aftonen. Som sagt… Spännande är det detta med olika danskulturer.
Jag kommer att återkomma till detta lite längre fram i bloggen.

Som avslutning på detta inlägg delger jag er en klassisk dansoutfit a´la mackan. När jag åker på dans är det snyggbyxor och skjorta som gäller. Är det riktigt festliga tillfällen som nyårsafon eller liknande blir det även slips eller fluga.

outfitdans

Donnez med fart och glädje i Forshaga

19 okt

donnezfhagah1515

Dans, fart och glädje. Så kan man lugnt sammanfatta kvällen med Donnez i Forshaga Folkets Hus. Redan i kön in till dansen märktes det att det skulle bli en toppenkväll. Bara en massa leende dansgäster från när och fjärran. Svenskar, norrmän och även finländare. Till Forshaga åker man långt för att dansa. Även om dom från Finland inte åkt därifrån enbart för denna danskvällen men ändå.

Fullpackat dansgolv från start är ingen ovanlighet där dessa gossar spelar upp till dans. Jag har varit med om det förr. Dom är riktiga publikfavoriter här i Värmland. Dom vet precis vilka knappar dom skall trycka på för att charma publiken. Men å andra sidan sett behöver vi värmlänningar inte charmas så mycket. Vi är liksom med från start. Mycket applåder och hejarop under kvällen. Det måste kännas bra för ett band att få den enorma publikrespons som dom får här i Forshaga.

Detta var verkligen en sådan kvälls om önskade aldrig skulle ta slut. Tänk om alla kvällar vore som denna. Blandade åldrar på dansgolvet, inga sura miner, bra dansmusik från scenen. Vad mer kan man begära? Det var nästan lite som i ”old days” då alla gick man ur huse för att dansa. Tänk om den eran kunde komma tillbaka =)

Nedan följer lite bilder från denna trevliga danskväll. Fler dansbilder finner ni så klart på danslogen.se Har du råkat komma med på bild och inte vill vara med? Skicka mig ett mail så plockar jag bort bilden.

donnezfhagah1516

donnezfhagah1501

donnezfhagah1502

donnezfhagah1518

donnezfhagah1519

donnezfhagah1503

donnezfhagah1504

donnezfhagah1513

donnezfhagah1514

donnezfhagah1505

donnezfhagah1506

donnezfhagah1507

donnezfhagah1508

donnezfhagah1509

donnezfhagah1510

donnezfhagah1511

donnezfhagah1512

donnezfhagah1517

donnezfhagah1520

Znits på Kalmar Länsmusseum

19 okt

znits15

Välkommen till en annorlunda och värmande danskväll på Kalmar länsmuseum! Där förvandlar man den stora samlingssalen till danspalats för en kväll. Catharina Jacobsson, Dansinstitutet, Kalmar, lär ut grunderna i bugg för dig som vill! Populära Znits, med sammanlagt 120 års samlad erfarenhet av dansmusik, står för musiken under kvällen.

Mellan låtarna kåserar sångerskan Berit Gustafsson om sina minnen och erfarenheter från 35 års danskvällar. Läs mer om bandet och lyssna på deras låtar på: www.znits.se.

Passa också på att mingla och prata dans med nöjeskungen Tobbe Håkansson och med dansbandsentusiasten Roland Andersson, författare till boken DansBiten – skriven för alla som älskar dansband som kom förra året. Boken finns till försäljning och du kan få den signerad under kvällen.

Kvällens program:
17.00-18.00 Buggkurs med Catharina Jacobsson, Dansinstitutet.
18.00-20.00: Dans till Znits, anekdoter med Berit Gustafsson och mingel med Tobbe Håkansson och Roland Andersson.
Välj själv om du vill komma klockan 17.00 eller 18.00!
Entré: 150 kronor för hela programmet inklusive kaffe och vetebröd.

kalmarlandsmusseum
Foto/Copyright: www.kalmarlansmuseum.se

Händelserik helg

18 okt

mehelg1017

Det har varit en händelserik helg för mig som kan sammanfattas som TREVLIG. Det har varit allt från shopping i Karlstad, Fotbollsgala med IFK Ölme och danskväll med Kjell Dahls orkester. Bilder och rapporter från detta kommer framöver i bloggen.
Dansbilder så klart på danslogen. Nu är man lagom mör och skall snart inta sängläge. Ha det gott och var rädd om er vänner.

På fotbollsgala med IFK Ölme

17 okt

jagbroderolmegala

Just nu är broder och jag på IFK Ölmes fotbollsgala som hålls på Mastmagasinet här i Kristinehamn.

Under festliga former har man premierat årets spelade på seniorsidan i IFK Ölme. Juniorlaget, Div-7, Div-6, Div3 samt Damlaget.
Middag med prissermonier, tal och livemusik efteråt.Tyvärr glömde jag anteckna vilka som fick priser det kommer nog på vår hemsidan framöver.

I år hade man instiftat ett nytt pris som var ”Årets Ölming”. Där hade man chansen att nominera person som man
tycker har gjort betydande saker för IFK Ölme. Dom nominerade var: Susanne Zettergren, Freddie Johansson, Robert Johansson.
samt Eilert Bergh. Den som till slut blev ”Årets Ölming” var Susanne Zettergren. Stort grattis!!!

Solen sken i kapp med knallarna på Höstmarknaden

16 okt

hostmarkkrh1501

Glada knallar och vackert väder. Så kan man sammanfatta årets höstmarknad som gick av stapeln i onsdags. Som traditionen bjuder arrangeras det alltid marknad andra onsdagen i april och andra onsdagen i oktober. Vi är lite speciella här i stan eftersom marknaden är mitt i veckan. Jag tror faktiskt vi är ensamma om detta i Värmland. Men någon måste ju vara lite udda och sticka ut från mängden.

Bland utbudet fanns det vanliga såsom t-shirts, mattor, godis, munkar, leksaker, presentartiklar, ost och korv, blommor och bullformar. Dock var det ingen som sålde cd-skivor. Det var lite trist. Men det funkade bra ändå.

Bjuder er här på lite solskensbilder från knallemarknaden.

hostmarkkrh1502

hostmarkkrh1503

hostmarkkrh1504

hostmarkkrh1505

hostmarkkrh1506

hostmarkkrh1507

hostmarkkrh1508

hostmarkkrh1509

hostmarkkrh1510

hostmarkkrh1511

Söndagsmys med Junix i Storfors Kulturhus

16 okt

junixstorfors150901

Många var dom som i likhet med mig styrt kosan till Storfors Kulturhus och en danskväll med populära Junix från Eskilstuna. Denna stad som fostrat så många bra band. Och fler av stadens stora band är aktiva idag som t,ex Gideons, Edwings. Rytterströms och så klart kvällens orkester Junix.

Otroligt fint väder ute gör att många dansare kommer tidigt hit för att försäkra sig om att vara med från start så att säga. Dom parkerar sin medhavda fikakorg och tar sig sedan in i danssalongen där grabbarna står redo att räkna in kvällens första dans. Peter Grundströms ”Livet har varit gott mot mig” får inleda kvällens tillsammans med ”Tiden den går”.

Otroligt kul att danserna är i gång här igen efter sommaruppehållet. Förra veckan var Stickan & Classe här. En dansare jag pratar med säger att det var så mycket folk så det var näst intill svårdansat vissa stunder. Det får man väl nästa se som ett bra betyg. Bra orkestrar drar mycket folk så enkelt är det.

junixstorfors150909

junixstorfors150910

junixstorfors150904

junixstorfors150905

Junix är populära bland publiken. Det märks. Friskt med applåder och idel positiva kommentarer från dansarna. Tänk om det såg ut så här i hela Sverige. Tyvärr är det ju inte riktigt så. Men det är ju som livet är mest. Lite upp och ner. Här i Storfors är det mest upp. Här möter folket upp när det är dans.

Att det är en hög medelålder här bryr jag mig inte om. Jag har så kul ändå. Och varför skulle jag inte ha roligt? Faktum är att jag lade upp en bild från dansen på facebook och fick en kommentar från en som frågade om jag var och dansade på ett ålderdomshem. Denne personen gjorde en rad andra utläggningar som inte kommer ta upp här. Men min fråga är va det är för fel att dansa när man kommit upp i ålder. Dans är den bästa motion man kan få. I alla fall tycker vi det i Sverige. Hur man ser på saken i vårt grannland kan jag inte svara på. Men det positiva är att han fick en hel del mothugg.

junixstorfors150906

junixstorfors150913

junixstorfors150914

junixstorfors150907

junixstorfors150908

Kvällen löpte på i bra takt. Bra musik med trevlig publik. Det är Storfors det. Mycket bra låtar från scenen. Jag vågar påstå att dom spelade inte en enda dålig låt. Ett plus för att ni avslutade med Främling. Den passade ju riktigt bra som sista dansen som denna afton innehöll hela tre låtar. Inte illa. Snacka om att få valuta för entrépengen.

Jag hade som vanligt med mig min kamera och smällde av en hel del bilder. Jag hade förturen att få det ganska ljust i lokalen vilket gjorde att jag under första timmen slapp att använda blixen. Det är en enorm fördel. Då kan man smattra på med bilder utan att någon störs av blixten. Här följer lite fler bilder från kvällen. Tack Junix för en underbart trevlig kväll. Vi ses snart igen får jag hoppas. Tills dess. Ta det lugnt på vägarna.

junixstorfors150902

junixstorfors150903

junixstorfors150911

junixstorfors150912

junixstorfors150915

junixstorfors150916

junixstorfors150917

junixstorfors150918

junixstorfors150919

junixstorfors150920

junixstorfors150921

junixstorfors150922

junixstorfors150923

junixstorfors150924

Musikcafé på Hemgården i Umeå

15 okt

Kurt Sundin besökte äldreboendet Hemgården i Umeå där Erik Lihm och Ann-Cathrine Wiklander framförde sitt Musikcafé.
Båda är ju kända dansbandsprofiler men har under de senaste tre åren jobbat tillsammans och spelat sin musik för sittande publik. Se Kurts strålande reportage nedan.

Mats Bergmans och Familjen Olsson i Örebro

15 okt

bergmansbp150901

Lördagen 26 september besökte jag Brunnsparken Örebro tillsammans med mina föräldrar. på Scenen stod Mats Bergmans. Vi passade även på att överraska ett par goda vänner som också styrt kosan dit. Familjen Olsson från Uddevalla där Pappa Kjell fyllde 65. Grattis Kjell! Det blev en genomtrevlig kväll med bra dansmusik och trevligt umgänge.

Mats Bergmans skötte sig med den äran. Dom hade vikarie på klaviatur få Gullmar skadat sig. Men när detta skrivs är han åter på scenen igen. En och annan ny låt hade man smugit in i repan sen jag sist hörde dom. Bra grabbar. Man måste förnya sig bland.

Här kommer några bilder från den trevliga kvällen. Om ni undrar varför det enbart är orkesterbilder så beror på det på att man på Brunnsparken måste ha speciellt tillstånd från arrangören att ta publikbilder. Så därför kan jag inte visa er bilder på publikhavet. Ha det bra grabbar tills vi ses igen.

bergmansbp150902

bergmansbp150903

bergmansbp150904

bergmansbp150905

bergmansbp150906

bergmansbp150907

bergmansbp150908

bergmansbp150909

bergmansbp150910

bergmansbp150911

Wizex – Nu börjar det likna jul

14 okt

wizexjulcd15
Nu är det dags för Wizex att åter igen släppa en julskiva. Sist dom släppte en var 1993 då med sångerskan Lena Påhlsson. Nu är det Anna och Thomas tur att tillsammans med sina medmusikanter skapa julstämning.

När Wizex tar sig an både gamla och nya julklassiker sparas det inte på glittret. Svenska pärlor varvas med välkända amerikanska julsånger, iklädda nya svenska texter. ”Vi har längtat efter julen”, ”Sjömansjul på Hawaii”, ”Bella Notte”, m.fl. Lägg därtill en nypa Elvis och saken är klar – mer jul än så här blir det inte.

Källa: Ginza.se

Drifters med ny platta – Vår egen väg

13 okt

drifterscd15

Den 6 noevmeber släpper Drifters sitt nya album ”Vår egen väg”. Öppningsspåret ”Du gör mig galen” signalerar en riktigt dansant och svängig platta. Många glada låtar i perfekt buggtempo. Vad sägs om Celine Dions ”My heart will go on” som är gjord i svängig 60-talsanda eller Lotta Engbergs ”Genom vatten och eld”. Bandets sångerska Erica Sjöström har fortsatt bidra med bra material till plattan. ”Vär kärlek” som är lite mer eftertänksam med väldigt stark melodi. Äntligen kommer också ”Kyss mig stilla” i en kvinnlig version. Plattan innehåller även en duett, ”Livet vi valde”, med Daniel Lindström som bl a vunnit Idol. Låtskrivare som är representerade är bl a Thomas G:son, Peter LeMarc, Henrik Sethson, Ulf Georgsson, Calle Kindbom och Torgny Söderberg.

Källa: Ginza.se

Junix okester söker ny medlem.

12 okt

junixdfs1527

Bandet söker någon som spelar gitarr och kanske har saxofon, basgitarr eller annat som biinstrument.
Spelplanen innehåller ca 110-120 jobb per år och utgår från Eskilstuna.

För mer info skicka ett mail till: junix@tele2.se så hörs vi!

Fullspäckad höst för Gutta fra Scandinavia

12 okt

guttascandi

Steinar Storm Kristiansen på klaviatur och sång samt Terje Mårstad på gitarr och sång utgör duon ”Gutta fra Scandinavia” Dessa två herrar startade 1988 bandet Scandinavia som skulle bli en av de största dansbandsuccéerna i Norge. Efter mängder av spelningar, tv och radiouppträdanden blev bandet lagt på is 2009. Duon har har haft flera uppdrag både utomlands och på kryssningsfartyg både i Karibien och medelhavet.
Repertoaren innehåller självklart Scandinavias största hits blandat med andra evergreens.

Nu i höst har dom en fullspäckad spelplan med bland annat kryssningar med med Stena Saga , Color Viking ooch Color Fantasy. Dansgala i Finnmarkshallen Alta för att nämna några.

För mer info se deras facebooksida

Vestnorge byter medlemmar.

12 okt

vestnorge15

Øyvind Eikre i bandet Vestnorge har slutat efter åtta år i bandet. Han gjorde sin sista spelning med bandet i Braathallen den 19 september. Längre ner på sidan kan ni läsa hans ”avskedsbrev”.

Bandet hälsar att man kommer driva bandet vidare och återkommer framöver med mer information vilket sättning bandet kommer att få.

Etter åtte spennende, lærerike og morsomme år har jeg valgt å trekke meg ut av danseorkesteret Vestnorge. Stor avstand fra resten av bandet, samt at jeg nylig ble pappa igjen, var avgjørende grunner for avgjørelsen.
Opplevelsene har vært mange og gode gjennom disse årene. Festivaler, gallaer, plateinnspillinger og ikke minst å få møte så mange hyggelige folk rundt om i landet.
Jeg har også fått mange venner blant musikerkollegaer, andre folk i bransjen og i plateselskapet vårt Tylden & Co.
Tusen takk til Lars Reidar, Trond, Svein og Mads Ola for turer, latter og moro med magiske stunder på scenen sammen. Jeg er glad dere lot meg få muligheten.
Takker også familiene deres og selvfølgelig lydgutta.
Jeg blir forsatt med i duoen Rabalders med Harald Undheim med base på sør-vestlandet, så helt borte fra sagmugget blir jeg ikke.
Jeg ønsker gutta i Vestnorge lykke til videre og sier med en liten klump i halsen;
TAKK FOR DANSEN!