Varmt och mysigt med Hedins på Upperudslogen

30 jun

Det blev en varm och trivsam kväll på Upperudslogen när Hedins orkester gastade PROs söndagsdans. Mycket folk hade sökt sig till logen dessutom. Jag tror till och med att det blev snudd på säsongsbästa för söndagsdanserna. Riktigt skojigt!

Hedins är ett band som inte gör någon besviken. Jag har följt bandet sen de hette Bengt Hedins. Bengt Hedins orkester lades ner 2004 och har sedan dess hetat Hedins orkester. Hedins har fr.o.m. 1 augusti 2013 gjort en omstrukturering eller marknadsanpassning om man vill kalla det så.

Till Upperudslogen kom de i strålande solsken. Allt var upplagt för en toppenkväll. Det blev det. Bra väder och trevlig dansmusik i kombination med mycket dansfolk. Hedins är populära så är det bara. Det som jag kan tycka är lite synd är att de inte kör mer egna låtar så som de gjorde förr. Men det kanske är så att de förknippar de låtarna med sin förre sångare Arne Bakken. Men å andra sidan har de ju så många andra härliga låtar på sin repa.

Det är så härligt att höra Conny spela trumpet. De har föresten lagt in några nya instrumentallåt. Bland annat en trevlig låt som heter ”Jag ser tillbaka” (original: Jealous heart) Hedins har verkligen hittat sin stil med de instrumentala trumpetgodingarna. Det är ju inte alls många band som har någon som spelar trumpet. Oftast är det ju saxofon.

Efter dansens slut förevigade jag bandet på en gruppbild. Vi pratade sedan om lite låtförslag och jag tipsade Ola som är sångaren om några fina Dannyslåtar som jag tyckte de kunde ta upp på repan. De fick dem i alla fall på en cd så vi får väl se vad blir.

Slutligen vill jag bara skriva det jag brukar avsluta med. Att dansbilder finns på danslogen.se men även på Upperudslogens facebooksida. Gilla gärna Upperudslogen där så missar du ingenting.

Thor Görans med Agneta lyfte taket på Upperudslogen

29 jun

Ända från Örnsköldsvik kommer Thor Görans. Så de hade en bit att köra. De hade så klart inte åkt ner enbart för jobbet på Upperudslogen utan hade dagen innan spelat hos Kent och Bettan på Bergviksparken. De flesta band som gästar Upperudslogen har dagen innan spelat där.

Jag tror det var fjärde gången som Thor Görans med Agneta Olsson gästade logen. Och precis som förra året hade de med sig vackert väder. Man kan faktiskt säga att bandet sken i kapp med solen.

Thor Görans bjöd på en massa härliga låtar från sin nya utmärkta cd ”Då står tiden stilla”. Ett album som jag varmt kan rekommendera att ni införskaffar er. En favorit på skivan (det finns många fler) är bland annat Ulf Lundells ”Snart kommer änglarna att landa”. Denna spelade dom så klart på logen tillsammans med en rad andra godbitar från plattan.

Alla som var på logen verkade trivas och det blev som vanligt en riktigt trevlig stämning tillsammans med våra norrländska kamrater på scenen. Jag tror det är tredje eller fjärde gången som bandet besöker logen. Och de får positiva lovord varje gång av publiken.

Som vanligt tog jag en hel del bilder som ni kan ta del av nedanför. Fler publikbilder kommer på danslogen.se samt på Upperudslogens facebooksida. Det hela artades sig till en riktigt trevlig kväll. Många var det som hade önskat en speciell låt. Skulle den spelas? Jo då. Lite senare in på andra halvlek så kom då ”Till min kära”. Låten som bandets Peter Grundström skrev till Streaplers och som toppade Svensktoppen i 72 veckor. Inte illa.

Efter lite sedvanlig korv och fotografering samt snack med bandet var det så dags att styra kosan hemöver. Inga vilda djur denna gången. Skönt!!
Åter igen vill jag tacka Thor Görans för en underbar kväll på Upperudslogen.

Sverige Dansar

29 jun

För nionde året arrangeras Sverige Dansar 29/6-2/7 i Västervik. I tre dagar har du möjlighet att gå workshops på olika nivåer och förbättra dina kunskaper eller testa en helt ny dansgenre. På kvällarna dansar du till Sveriges bästa dansband Expanders, Sannex och Casanovas samt en av salsavärldens bästa Dj, Saboga.

De bjuder på ett gediget workshop schema för olika kunskapsnivåer med en bredd som du sällan skådat. I tre dagar på fem dansgolv kan du dansa bugg, salsa, kizomba, bachata, fox och mycket mer. Kort sagt finns det något för alla!

X-plays med sommarsingel

29 jun

Du har väl inte missat att Motalabaserade bandet X-Plays har släppt en singel lagom till sommaren. Och det är fyndigt nog ”Nu är det sommar”. En riktig bra låt som jag tror kommer bli en riktig floorfiller. Bakom låten står hitmakarna Henric Sethsson och Thomas Berglund.

Trevlig midsommar

23 jun

Med följande bild önskar jag er alla en trevlig midsommar. Lev väl och ta vara på dagen.

Fernandoz spelar traditionsenligt för FUB

20 jun


även i rå kommer det blir dans på Gunnevi Festplats i Gunnarskog. För åttonde året i rad kommer som vanligt Fernandoz att spela upp till gratisdans på eftermiddagen för FUB. Det blir en spelning fylld av härlig musik och glädje både på scenen och på dansgolvet. Tiden är 17.00 – 20.00

Sandins med ny sjungande trummis

19 jun

Nu har så Karlstadbaserade bandet Sandins fått tag i sin nya trummis. Kanske något oväntat blev det en skåning.

Här nedanför kan ni ta del av pressinformationen ifrån dansbandet Sandins.

Världens bästa värvning

Så förväntansfullt uttrycker sig en leende Johnny Sandin,
kapellmästare och basist i Sandins och fortsätter: ”För mig var Linus sångare så när vi fick tips om att hans huvudinstrument egentligen är trummor och att han längtade tillbaka till turnésvängen igen så kände vi att vi var bara tvungna att fråga om han ville testa med oss.

Linus har sedan Willez lades ner flyttat till Stockholm och tagit examen på
Calle Flygare Teaterskola som skådespelare men som så många andra till trummis födda så har han hela livet bankat sig fram på allt som går att slå på vilket inte minst hans familj kan intyga. Det var sällan lugnt och tyst kring en växande Linus i barnaåren. Det rådde ingen tvekan om att hans familj redan då var helt övertygade om att det var en blivande trumslagare de hade framför sig.

För Linus blir jobbet i Sandins som att slutligen komma hem.
Han kommer äntligen få lov att jobba med sitt drömyrke.
Självfallet kommer vi även att få höra honom sjunga igen. En och annan duett med sångerskan Kessy Iker ser vi fram emot att höra på sikt.

Premiär med Linus blir det på midsommar då bandet spelar på Skansen både på midsommarafton och midsommardagen.

Humbles släpper debutsingel

18 jun

”Du ska aldrig vara ensam” är titeln på Humbles debut singel som nu finns till lyssning på spotify. En riktigt härlig danslåtar som jag tycker bådar gott inför framtiden.

Mona G med nytt album i september

17 jun

I september släpper Mona G sin nya platta som fått den passande titeln ”Den bästa tiden mitt i mitt liv”. Plattan kommer innehålla en mix av countrylåtar och en del svenska låtar. Mona har även valt ut några klassiker sm hon skrivit till anda band och på plattan får nytt liv.

En skiva som till större delen är inspelad av amerikanska musiker i countryns mecka Nashville.
Mona har precis påbörjat sommarens spelningar och att hon efter 45 år i branschen fortfarande får sjunga och träffa Er, min publik, Jag känner hon som ett stort privilegium. Känner att jag just nu befinner mig i något som jag skulle vilja beskriva som ”Den bästa tiden i mitt liv” säger Mona. Omsalget är designat av Joakim Ekeludn och fotografen är som vamligt hans Persson.

Följande låtar finns med på plattan:
1. I’m gonna be a countrygirl again
2. Den bästa tiden i mitt liv
3. Vi såg tusen stjärnor tändas
4. Aldrig utan dig
5. En sång i mitt hjärta
6. The last thing on my mind
7. Det stormar inte mer
8. Ingen väg är för lång
9. Det är aldrig för sent att förlåta
10. I mina drömmar

Thor Görans släpper nytt album idag

16 jun

I dag släpper Thor Görans sitt nya album ”Då står tiden stilla”. Nedan kan du ta del av pressreleasen från skivbolaget Atenzia.

Thor Görans & Agneta Olsson är tillbaka på platta! Ett av Sveriges just nu hetaste dansband fortsätter leverera låtar, beröra och trollbinda sin publik. Thor Görans är idag enda dansbandet i Sverige som kör 100 % egna låtar. Och 100 % av samma låtskrivare. Det finns inga andra låtar på repertoaren, än låtar från bandets egen hitmakare Peter ”Till min kära” Grundströms låtskatt. Och käcka covers såklart!
– ”Jag vill att folk ska känna igen sig i mina låtar. Jag skriver om vardagens enkla ting och berättar om livet i mina texter”, säger låtskrivaren Peter Grundström
Nya albumet ”Då står tiden stilla” innehåller 14 låtar, varav tio nyskrivna av Peter Grundström och fyra covers. Tillsammans med Agneta har han skrivit skivans enda duett. Varma och tänkvärda ”Det är kärlek vi behöver”:

– ”Vi vill förmedla ett budskap i en svår tid. Sprida kärlek i en värld som inte alltid är vad den borde vara! Vi har ett viktigt budskap i vår musik, och det berättar vi om i vår duett ”Det är kärlek vi behöver”, berättar Agneta Olsson
Thor Görans fortsätter att överraska. Konsten att ständigt förnya, och samtidigt alltid behålla stil och profil fixar Thor Görans galant. Bandet är här tillbaka med sin bästa platta på många, många år! Bandet har nog aldrig låtit så här bra och få dansband kan ståta med en sådan låtkatalog. Och en alldeles egen sådan dessutom.
I spetsen står Sveriges mest kända dansbandspar, Agneta & Peter. Tillsammans skapar detta unika artistpar stordåd. Han har låtarna! Hon har rösten! Och publiken som dansar till, och lyssnar på Thor Görans, talar alla om bandets härliga engagemang och stora spelglädje. Bandet fortsätter ta publiken med storm!


Foto: Thor Görans

Agneta Olsson har under alla år tillhört Sveriges dansbandselit av sångerskor. Alltid berört sin publik med sin speciella, klara och känsliga stämma. Men nu har hon verkligen lagt in högväxeln och sjunger bättre än någonsin. Här visar Agneta upp sin bredd och kapacitet som sångerska. Hon vågar sig på att tolka tunga ikoner och storheter som Uggla och Lundell, och avslutar skivans sista, och kanske bästa spår, med en fantastisk version av ”Världen är din”. Och ljuvliga ”Snart kommer änglarna att landa”. I countrydängan ”Heartaches by the number” tar oss Agneta till Nashville. Hon firar i år 30 år som turnerande dansbandssångerska och är en riktig veteran i branschen.
– ”Jag älskar det jag gör helt enkelt! Många frågar mig hur jag har orkat hålla på så länge. Men jag tycker att jag har världens bästa jobb. Jag njuter varje sekund på scenen!”, skrattar Agneta

Följande låtar finns med på plattan:
1. Då står tiden stilla
2. Tre ord utav kärlek
3. Är det du och jag (vi två)
4. Heartaches by the number
5. Vi har inget att förlora
6. Jag är kvinnan du kan älska
7. Kärlekens gudinna
8. Hälsa Mikael från mig
9. Det är kärlek vi behöver
10. Jag lovar dig
11. Snart kommer änglarna att landa
12. Ögon för dig
13. På min Harley Davidson
14. Världen är din

Trevlig kväll i Degerforsparken med Gideons

16 jun

Efter regn kommer sol. Den låten sjöng Gideons in på platta 1992 och det är en låt som fortfarande är med på repan till och ifrån. Titeln passade väldigt bra för att beskriva vädret när det gästade Degerforsparken.
Bandet startade i regnväder hemma i Eskilstuna. Det följde dem hela vägen till värmländska Degerfors. Medans de packade upp sina instrument och funderade på om det skulle komma något folk började det så sakteliga spricka upp. Solen började skina och det blev en riktigt fin ljummen kväll. Denna afton tog jag och min mor bussen tid. Vi kom lite tidigt till parken. Men vad gör det?

Många dansare var det som vågade sig ut trots att det på himlen stundtals fanns några mörka moln. Som jag skrivit tidigare är u dansare ett tåligt släkte som allt som oftast inte gnäller över några droppar regn. Bandet var glada av att se oss igen. Det är alltid lika trevligt när ni kommer ut när vi spelar sa dom. Lite fina bilder från kvällen blev det ju så klart också. Dessa kan ni se nedan men även på bandets hemsida.

Det som var enormt glädjande var att bandet äntligen städat lite på repan. Sånt gillas. Inget illa menat. Men när man i stort sett vet vilka låtar det börjar med och när på en danskväll vissa låtar kommer så är det inte roligt. Nu var det riktigt roligt att höra dem. En hel del nya låtar hade de också repat in sen sist. Sen har man ju en del favoriter som de inte får städa bort. Publiken som var där verkade verkligen trivas. Mycket applåder och tummar upp blev det under kvällen. Sånt måste värma ett musikerhjärta.

Nöjda och glada efter denna trevliga kväll var det bara för grabbarna att packa ihop grejerna och sedan styra vita bussen hemåt Eskilstuna igen. Själv tog jag en silverfärgad volvo hem. Tack grabbar för en trevlig kväl..

Lasse Stefanz släpper nytt till midsommar

15 jun

I januari 2007 fick Lasse Stefanz sin första 1:a på den svenska albumlistan med plattan ”40 ljuva år”. 10 år senare, i januari 2017, kammade bandet hem sin 50:e albumetta! Ett svårslaget rekord.

När nya plattan ”Wind me up” som släpps till midsommar inleds jakten på vecka 100. Detta görs med ljuva sånger signerade trotjänare som Kent Fingal och Haidi Krohn m fl.
Håll ett extra öga på låten ”En gubbe till” som Niklas Stömstedt skrivit till Lasse Stefanz.

Följande låtar finns med albumet
1. Du hinner med en gubbe till
2. Släpp taget
3. Ännu en vår
4. Sunset Cantina
5. Ensam
6. En dag tillsammans
7. Would you like to play with fire
8. Du får aldrig hennes kärlek
9. Nu står jag ensam kvar
10. No more
11. Jag kysser namnet på brevet som du skrev
12. Där vildrosor blommar
13. Min resa genom livet
14. Carrie me, Carrie
15. Kärleken är röd

En helkväll med hemmafavoriterna på Upperudslogen

15 jun

Alla ställen i Värmland som vi spelar på räknar vi som hemmaplan sa Anders Nordlund en gång. Och att komma till Upperudslogen är ju som att komma hem för många dansband. Den gästfrihet som man möts utav och den värme både från arrangör och publik är enorm. Fernandoz är alltid ett säkert kort på logen. Många husbilar möttes vi av när vi svängde in på logen. Vi startade med en fika och satt och kika på när bilarna en efter en rullade in på parkeringen. Efter ett tag slutade vi räkna och gick i stället upp till logen för att hälsa på grabbarna.

När klockan slog ni och Thomas bakom trummorna räknade in till första dansen blev det ett välfyllt dansgolv redan från start. Detta bådade gott. Det var kö för att komma in på logen. Underbart när det är så här mycket folk. Det skulle senare visade sig bli säsongsbästa. Man brukar ju säga att man aldrig blir profeter i sin egen hembygd men i detta fallet tror jag de som påstår det har fel. Fernandoz har en härlig dansat repertoar där de blandar egna låtar med covers. Moget med en tusch av country. Varierad repan som ändå håller en linje. Varannan bugg och varannan foxtrot var det som gällde under hela kvällen. Dock hörde jag ett par som tyckte det var för lite foxtrot, Hm.. man kan ju undra hur dom lyssnade och vad en foxotrot är med deras mått mätt.

Fernandoz var på ett strålande spelhumör och det var riktigt kul att höra dem. Jag vågar påstå att dom är bättre än någonsin. Jag och brorsan njöt hela kvällen. Jag har skrivit det förr men detta var också en sådan där kväll som man önskade aldrig skulle ta slut. Men tyvärr har ju allt en slut. Anette med personal var otroligt nöjda med kvällen och det verkade publiken också vara. Som vanligt blev det lite bilder som ni kan kika på nedanför. Fler publikbilder finner du på danslogen.se samt på Upperudslogens facebooksida.

Tack alla i Fernandiz för en trevlig kcäll. Kunde inte bli så mycket bättre. Efter sedvanligt snack styrde vi sedan kosan hemåt Lusasken.

Norska tongångar i Kristinehamn Arena

15 jun

Under fyra dagar hölls det en fritidsmässa i Kristinehamn Arena. Mässan som hade på husbilar, husvagnar och fritid och pågick från 25 maj till 28 maj. I samband med mässan hade man förra året arrangerat et ”showkväll” med mat och dans till Arvingarna. I år hade man utökat till tre på kvällar. På torsdagen besöktes mässan av Larz Kristerz, fredagen Ole Ivars och lördagen Nya Vikingarna. det som lockade mig mest var så klart Ole ivars. Ett band som jag länge velat se men aldrig haft chansen. Tack vare otroligt snälla chefer blev detta möjlighet. De hade bokat en mat och showbiljetter.

Kvällen inleddes med bandet Young66. Det är Leif och Gunilla som är två stycken 50-talister som älskar sin ungdomsmusik. De vill ge alla som var tonåringar på 60-talet en riktig nostalgikick. Låtvalet är allt ifrån The Platters till Rolling Stones. Varje låt som framförs skapar stora minnesbilder för de flesta i publiken. Både Leif och Gunilla har ett gediget musikliv bakom sig. Leif har spelat och varit kapellmästare i Karlstad Örjans, ett av landets populäraste band på 70 och 80-talen. Med massor av skivframgångar och svensktoppsplaceringar. Gunilla har sjungit sedan hon var en liten tös. Hennes största merit var när hon på 70-talet vann en av folkparkernas countrysångartävlingar i hård konkurans med bland andra Tone Norum. Hon har sedan dess sjungit med många konstellationer bland andra Berth Thores och Splitz. Det var en del som passade på att ta sig en sväng om mellan tuggorna. En kåt som skapade ”fullt golv” var Benny Anderssons ”Du är min man”. De fick mycket applåder av publiken som verkade tycka om deras musik.

Efter att Young66 spelat två pass så var det så dags för norrmännen, de stiliga gossarna i Ole Ivars att äntra scenen. Till publikens stora jubel klev det upp och drog i gång dansmusiken. Det dröjde inte länge innan golvet var fullt med dansanta gäster. Många var det som nöjde sig med att bara sitta vid sidan av scenen och bara njuta av deras musik. Deras musik passar ju lika bra att vara lyssna till som att dansa till.

Ole Ivars kom med en annan sättning till Kristinehamn. Man hade nämligen med sig en vikarie vid solistmikrofonen. Deras ordinarie sångare Tore Halvorsen fick akut hjärtopereras. Och för att inte ställa in spelningen så valde man att ta in en vikarie i stället. ”The show must go on” heter det ju. Och det var ingen vikarie som helst man hade plockat med sig. Espen Hagen Olsen 311 år. Han är sångare i Songs orkester. Totalt har han sjungit i dansband i nästan 10 års tid och jobbar till vardags som trafiklärare. Han har en mycket bra sångröst som passar perfekt in i Ole Ivars. Och enligt norska tidningarna finns det nog ingen som känner till repertoaren så bra som han. Och jag kan bara hålla med. Oj oj oj vilken jättebra röst grabben besitter.

Man hade ju förväntat sig att höra en del favoriter. Och kan ni tänka er att alla låtar jag hoppades att de skulle spela framförde dom. Vilken lycka! ”Samefolkets land”, ”Kalle med Fela”, ”Jag trodde änglarna fanns”, ”Nei så tjukk du har blitt”. ”Kongen av campongplassen” , ”En Får Væra Som En Er” för att nämna några. De ha rju en eneorm låtskatt att ösa ur så jag förstår att det måste vara svårt att välja låtar till en danskväll. Sen är det roligt att man hittar nya favoriter. En av dom är en låt som jag fastande för och som de framförde var ”I Louises gate 7”.

På det stora hela blev det en jättetrevlig danskväll som jag sent kommer att glömma. Ole Ivars är riktiga musikanter som verkligen kan sin sak. Man svävade på moln efter att ha hört dem. Och vilken final det blev. Publiken gav dem stående ovationer och visade inga som helst tecken på att vilja gå hem. Så som extranummer spelade dom en buggversion av ”Jag trodde änglarna fanns”. Tack tack och åter tack till Ole ivars. Tack även till mina underbara chefer på MT Trading & Design som ordnade med så fina biljetter.

Snart dags för Allsång på Liseberg

14 jun


Foto: Peter Knutsson
Snart är det dags att sparka i gång allsången på Liseberg för säsongen. Som vanligt blir sång i olika genrer. Folkkära artister är redo att sjunga upp tillsammans med Lotta på stora scenen med stjärnor som Tomas Ledin, Peg Parnevik, Christer Sjögren, Shirley Clamp, E-Type och många fler. Den 19 juni går startskottet i hjärtat av somriga Göteborg. Det är nionde året i rad som TV4 direktsänder Sveriges gladaste allsång och har de senaste åren varit ett av TV4s mest populära program.


Sommarens artister vecka för vecka:

19 juni: Peg Parnevik, Christer Sjögren, Liam ”LIAMOO” Cacatian Thomassen, Magnus Johansson och Jon Henrik Fjällgren feat. Aninia.
26 juni: Arvingarna, Rhys, Samir & Viktor.
3 juli: Benjamin Ingrosso, Måns Zelmerlöw, E-Type och Elisabeth Andreassen.
10 juli: Robin Stjernberg, Elisa Lindström, LaGaylia Frazier, Kristian Kostov och Rikard Wolff.
17 juli: Robin Bengtsson, Shirley Clamp, Tommy Nilsson och Shirin.
24 juli: Lill-Babs, Siw Malmkvist & Ann-Louise Hanson, Mariette, Sigvart Dagsland, Per Andersson & Linus Wahlgren.
31 juli: Dolly Style, Martin Stenmarck, The Phantom Of The Opera/GöteborgsOperan och Linnea Henriksson.
14 augusti: Bo Kaspers Orkester, Wiktoria, Janice och Tomas Ledin.
Fler artister kan tillkomma. Med reservation för eventuella ändringar.


Foto: Tv4

Premiär för Shine i Gemla Folkets Park

13 jun

I den här parken har Shine sin världspremiär den 17 juni. Det är en genomtrevliga och mysiga Gemla Folkets Park. Gemla är belägen mellan Alvesta och Växjö. Orten ligger vid Helige å som ingår i Mörrumsåns vattensystem. Arrangör för dansen är dansklubben Swing.

Dansprogram 2017
2017-06-17 Shine
2017-06-18 Expanders
2017-08-06 Jannez
2017-08-13 Casanovas
2017-08-20 0Per-Håkans
2017-09-03 Xplays

Donnez med nytt album . Akta dig för svärmor

12 jun

Den 9 juni släppte Donnez sitt album ”Akta dig för svärmor”. Ett album med en mycket rolig titel.

Donnez är ett av de dansband som turnerar flitigast runtom i Sverige. Ofta slås det publik och sängsrekord och det är verkligen inte konstigt. Mixen av deras mogna danssound blandat med en fräsch touch gör bandet unikt i sin genre. På nya plattan ”Akta dig för Svärmor” hittar vi dessutom en ny bekantskap i form av sångaren Martin Nilsson som varit med sen sommaren 2016. idag delar Martin och Donne på sånginsatserna tillsammns med övriga medlemmar. Resultatet har gjort att bandet tagit ytterligare ett steg och musikaliskt. Martin med sin sköna countryröst passar ypperligt på de ”Nashvilledoftande” låtarna och Donnez röst för de lite mer tradiotionella.

Låtarna på skivan är en blandning av både nyskrivet material och en del covers. Smittande härliga uptempolåtar som titelspåret ”Akta dig för Svärmor” blandat med countrysoftande låtar som ”En äkta countrygirl” och sköna kramgoda låtar som ”Det enda jag begär” där Martin sjunger duett med Åsa Jinder som dessutom förgyller låten med vackra toner från sin nyckelharpa.

Källa. Ginza.se

Magnus Franzen med i Glenn-Endys

10 jun

Dansbandet Glenn-Endys har sedan en dryg månad tillbaka en ny medlem på klaviatur och dragspel. Det är magnus Franzén (2:a från vänster) som tagit klivet in i bandet sedan Lars Eriksson efter 26 år i bandet valt att sluta. Magnus har bland annat spelat med Martinez, Thorleifs, Carina Jaarneks och Jontez. Att spela med deltidsbandet Glenn-endys kommer passa honom perfekt. Han kommer kombinera spelandet med sitt jobb som busschaufför.

Titanix med ny musik

9 jun

Det var ett tag sedan de släppte något nytt. Men nu har Titanix lagom till sommaren släppt en ny singel. ”En stjärna bär ditt namn” är titeln på den. Det finns att avlyssnat på spotify.

Säsongsrekord med Matz Rogers på Upperudslogen

7 jun

Det var knappt så att dammet lagt sig efter dansen med Per-Håkans innan det var dags för en ny danskväll på Upperudslogen. Denna gången var det PRO som stod för arrangörskapet. Orkestern var också en annan. Matz Rogers danskapell från Sunne var det som stod på scenen för att bjuda publiken på en sådan härlig dansmusik som bara de kan. De man med säkerhet vet när man åker ut på dans där Matz Rogers spelar är att man inte kommer vara ensam på dansgolvet. Och ensam blev jag inte direkt. När alla dansare räknats in visade sig bli säsongsrekord för söndagsdanserna. Inte så illa faktiskt. Som jag skrivit i ett tidigare inlägg verkar det nästan vara mer regel än undantag att det blir säsongsrekord när dessa gossar spelar upp. Det är ju flitigt anlitade på PRO och diverse motionsdanser runt om i landet.

Trots att regnet liksom hängde lite i luften blev mycket folk. Kul att se att många tog husbilen hit med. Dansfolket är ett ihålligt och tåligt släkte. Jag tror även att orkestern blev lite förvånad över att det kom så mycket folk som det gjorde. Men spelar man bra musik då kommer folket. Matz Rogers har ju verkligen skapat sitt eget varumärke med dubbla saxar och instrumentala godingar på både gitarr och sax. Lägg där till dansgoa låtar som är är som gjutna för danspubliken.

Denna kvällen tog jag mig tid att plåta lite runt om logen på lite olika saker. Dessa kommer jag att använda när jag och min bror marknadsför Upperudslogen i sociala medier såsom facebook med mera. Och då får man passa på när det är bra väder och mycket folk.

Något som är intressant efter den danskväll på logen är att läsa vad banden tycker om kvällen. Matz Rogers har en utmärkt facebooksida där de flitigt berättar om vadd de gör på sina turnéer. Så in på fb och gilla Matz Rogers och även gärna Upperudslogens facebook där man hittar all info om vad som händer på logen.

Inne på dansbanan är det full fart på dansen. De ena goa danslåten avlöser den andra. Jag pratar med ett danspar som säger att Matz Rogers är det bästa som finns att dansa till. De tycker att de spelar taktfast och enkel dansmusik utan att krångla till det. Jag kan bara hålla med i deras bedömningar. Det blev stående ovationer när bandet spelat klart sista dansen. Efter en sedvanlig korv i magen styrde vi sakta hemåt.

Som vanligt blev det lite bilder här och även på danslogen.se

Full fart och dansglädje med Per-Håkans

6 jun

Bandet består av Per-Håkan Helén som sjunger och spelar lite gitarr, Linus J Karlsson som ansvarar för tangenterna och sjunger, den taktfaste Björn ”Bjärten” Norbäck som även han sjunger samt Christian ”Mini” Olsson som basar och sköter en del av sången. Ni dansbandsfreaks har säkert redan listat ut att de jag pratar om är Per-Håkans underbara orkester. De besökte Upperudslogen i lördags. och kan ni gissa vem som var där? Kanske inte så svårt kanske. Jag och broder var på plats. Det är ju självklart att man inte kan sitta hemma när så eminenta killar besöker Värmland. Sen kan kan undra lite hur bokaren tänker. Förra veckan var det i Gräsmark Värmland. Denna veckan Upperudslogen och om två veckor spelar de två mil bort från Molkom på logen mitt i skogen. Det är ju bra får alla oss som gillar Per-Håkans. Men å andra sidan är det aldrig bra att komma för tätt till en region.

Det märktes att grabbarna var taggade och glada över att åter vara på Upperudslogen. Men det var egentligen inte meningen först att de skulle varit här hur konstigt det än kan låta. Men arrangören Anette lade in en extra danskväll och bokade således in dessa trevliga grabbar. Och med tanke på hur kvällen blev tror jag inte att hon vart besviken, och inte publiken heller för den delen. På senare tid tycker jag Per-Håkans dragit lite lite mer åt det mer modernare hållet. Och modernt än när jag först hörde dem för några år sedan. Men det är ju så att alla band vill ju utvecklas. Man kan säga att det är verkligen ett ”blandband” som varken är moderna eller mogna. Många vill ju ofta placera in banden i fack vilket jag inte förstår mig på.

Som vanligt hade Anette kontakt med vädergudarna eller om det var PHs som hade solen med sig. Faktum är att Upperudslogen allt som oftast bjuder på vackert väder. Det kan ha regnat på dagen och så men när det närmar sig dansstart så kommer solen fram igen. Man kan säga att orkestern och danspubliken sken i kapp med solen. Idel glada miner både från scenen och dansgolvet. Bandet bjöd på en rad nya låtar från deras alldeles färska och utmärkta cd som jag införskaffade ett exemplar utav.

Full fart med härliga bugglåtar varvat med mysiga ballader genomsyrade denna trevliga kväll. Och självklart spelade dom mina favorit ”Du lämnade mig”. Andra låtar som jag fastat för med PHS är Tomas Ledins ”Bara Miles blåa toner hänger kvar”, ”kommer du i håg mig”, ”Circles”, ”När du säger du skall gå” och många fler. Kan ju inte räkna upp dem alla för det skulle bli tråkig läsning. Men allting har ett slut också även denna danskväll. Lite eftersnack med bandet över en god kôrv blev det. Alltid kul med lite branchsnack. Lugnt och sansa till tonerna av PHs kryssade broder och jag hemåt. Själv skulle jag göra en repris och
återkomma till logen då det skulle vara PRO-Dans med Matz Rogers.

Här kommer en smakprov med Phs pch låten ”Du lämnade mig”. Dock med Pierre på Bas men kan bedyra att ”Mini” är minst lika bra.

Linda Bengtzing ny programledare för Guldklavengalan

5 jun

Så kan jag berätta en otroligt rolig nyhet. Linda Bengtzing blir ny programledare för Guldklavengalan. Efter 11 år som programledare för Guldklavengalan vill Thomas Deutgen har sommarlov. Det ska bli riktigt kul att för höra en annan stämma i etern. Enligt min mening hade man gärna fått bytt tidigare. Det skall bli mycket intressant att höra Linda sätta sin egen prägel på galan. Och kanske det blir en annan sång också?

Årets Guldklavenomineringar

4 jun

Nu är det offentliggjort vilka som är nominerade till en Guldklav 2017.
Röstningen, som sker via telefon och sms, startar först den 2 juli och i anslutning till när P4 Dans sänds den kvällen.
Dessutom delas juryns hederspris och SKAP-stipendiet ut. Dessa priser kan publiken inte rösta på.


Årets Dansband:
– Casanovas
– Donnez
– Lasse Stefanz


Årets Låt:
– Han gör himlen blå, Blender
– Hanna kommer hem, Lasse Stefanz
– Jag e stark, Sannex


Årets Sångerska:
– Maria Persson, Blender
– Anna Sköld, Wizex
– Carolina Skarup Tegnér, Callinaz


Årets Sångare:
– Hasse Carlsson, Flamingo
– Tony Westland, Expanders
– Anders Wigelius, Kindbergs


Årets Album:
– King River, Streaplers
– Rätt och slätt, Larz Kristerz
– Ut i livet, Casanovas


Årets Musiker:
– Joakim Sehlin, Perikles
– Micke Strömqvist, Donnez
– Anders Tegnér, Larz Kristerz