Premiär för nya Donnez i Mimershallen Kungälv

31 mar

I morgon på självaste påskdagen är det officiell premiär för nya sättningen av Donnez. Och nej det är inget aprilskämt. Detta sker på nonstop-dansen i Kungälv Mimershallen där de spelar på påskmaran tillsammans med Streaplers.

Ole Hansen blir Matz Bladhs nya sångare

30 mar

Så här kommer nya Matz Bladhs se ut. Det blir Ole Hansen som idag sjunger i Jontez som kommer axla Conny Nilssons roll som sångare och frontare. Premiär för nya sättningen blir den 30 juni på Rydsnäs loge i Småland. Önskar Ole varmt välkommen till Bladhs.

Christer Sjögren i Så mycket bättre

29 mar

Idag släppte tv4 en riktigt härlig nyhet. Äntligen blir det lite dansband i ”Så mycket bättre”. Christer Sjögren deltar i kommande säsong av ”Så mycket bättre” som har premiär i höst. Vi får hoppas de dammar av några riktiga Vikingarnahits.

Titanix med ny singel – Tolkar en klassiker

23 mar

Nu finns Titanix ny singel ute. Det är en låt som det gjort om till en buggdänga.
Det klassiska ”Häng med på party”. Låten är skriven av Ulf Neidemar, är en poplåt som Ulf Neidemar spelade in och släppte på singel 1971. En inspelning av Ola Håkansson låg på Svensktoppen i tre veckor. Men nu finns det i en ny färsk version med Titanix. In på spotify och lyssna och njut.

Håkon Banken är död

19 mar

I dag möttes jag av beskedet att artisten tillika trubaduren Håkon Banken är död . Han skrev många fina melodier som ofta handlade om folk som inte har det så lätt i livet.
Han var och är fortfarande mycket populär både i Sverige och Norge. Han har givit ut ett 20-tal skivor. Håkon banken blev 69 år gammal.

Bjuder er på en av hans låtar som heter ”Lille Eva”

Hedins i Storfors – En given succé som alltid

18 mar

Söndagar är lika med dans i Storfors. Som så många gånger för styrde vi kosan mot Kulturhuset. På scen stod en orkester vars bana startades 1963. Det var nämligen då som Bengt Hedins Orkester startade upp sin orkesterbana i Hjärnarp som ligger i Ängelholms Kommun. Det som man då inte visste var att man skulle bli en av landets mest bokade orkestrar. Sen 2004 heter man bara Hedins. Fr.o.m. augusti 2013 gjorde man en omstrukturering eller marknadsanpassning om man vill kalla det så. Man spelar idag både som trio och som kvartett, helt enligt önskemål. Enda skillnaden är att bandet spelar lite mer vardagar och kan då vara lite mer ledig på helgerna.

Mycket folk var det som vanligt som tagit sig till kulturhuset denna afton. Jag pratade med en dansare som var där och som berättade att det var kvällens orkester som drog lite extra. Och det kan jag gott förstå. Hedins är en riktigt bra orkester. De vet vad publiken önskar sig för låtar.

Jag har tappat räkningen på hur många gånger jag sett banden. Första gången jag kom i kontakt med bandet var under tiden då de hette Bengt Hedins. Då sände jag radio på dansbandsdax och fick således tillgång till deras musik. Sedan dess har det blivit otaliga danskällar live med bandet. Och det är lika trevligt varje gång.

Här i Storfors är dom ett säkert kort. De är bokade här två gånger per år. En gång på hösten och en gång på våren. Sedan brukar de dyka upp på lite andra ställen här i närheten under året så som Skoga Bygdegård, Gruvan i Grums samt Degerforsparken.

Det hela artade sig som vanligt till en mycket trevlig kväll med mycket dansat publik. Tack som vanligt till arrangörerna Kerstin, Sven och olle samt till Hedins orkester

Kvällsdansen på Möllan läggs ner

17 mar

Möllan i Mölndal kommer att upphöra med sina lördagsdanser. Detta till följd av för dålig uppslutning. Sista dansen blir 14 april till Glenn Endys kommer besök. Oerhört tråkigt. Torsdagsdanserna kommer dock att fortsätta som normalt.

Program för Möllan i Mölndal
15/3: Stefans orkester
22/3: Thore Olofssons
29/3: Hazzes
5/4: Connys
12/4: Charlies
19/4: Tång o Co
26/4: Kjell o Kenneth
3/5: Hazzes

Kågerödslund eldhärjat

17 mar

Den anrika dansanläggningen Kågerödslund utanför Svalöv (Skåne) eldhärjades under natten mot lördagen. Lågorna slog våldsamt från dansbanan – och det fanns en stor spridningsrisk. Det är tråkigt, mycket tråkigt, säger Dan Nilsson, som är ordförande i Kågerödslunds intresseförening, som arrenderar dansbanan.

Läs mer hos kvällsposten

Sannex ställer in helgens spelningar

16 mar

Sannex meddelar att de tvingas tyvärr ställa in helgens spelningar på grund av sjukdom.
På fredag den 16 mars i Folkan Östersund spelar Blender själva med lite förändrad tid, kl 20.30-00.30 och på lördag den 17 mars är dansen tyvärr helt inställd i Folkets Hus Bollsta.

Eklides festplats 2018

16 mar

Ett säkert sommartecken är sommarens dansprogram börjar ploppa upp. En av mina vänner Anders Samuelsson är arrangör för Eklides festplats i Västra Harg Mjölby Kommun. I sommar kommer man att arrangera tre danskvällar. Lördag 26 maj är det säsongspremiär med Highlights, 28 juli är det Xplays som svarar för dansmusiken. Final blir det 25 augusti till alltid aktuella Black Jack.

Donnez släpper ny platta i april

15 mar

Donnez släpper i Arpil sitt nya album. Så här skriver Ginza om det nya albumet.

När Donald Laitila startade sitt band Donnez i början 2000-talet hade han ett mål, att bli ett av Sveriges mest populära dansband. Efter 18 år på vägarna och tusentals mil på vägarna runt om i norden så har allt slit gett resultat. Donnez är sedan ett antal år tillbaka att ev de absolut mest populära dansbanden, både på dansgolven och på skiva. Receptet stavas stenhårt jobb, lira musik som publiken vill ha utan kompromisser och göra det bäst. Få till det där svänget att publiken väljer att komma tillbaka gång efter gång och dansa till dom. Samma recept gäller med bandets plattor. De har ett sound som deras publik älskar och Donnez håller fast vid det och har istället valt att hela tiden jobba med starkt låtmaterial i samma genre och utveckla den biten.
– Varför skulle vi byta stil och försöka bli någonting annat när folk bevisligen gillar det vi gör, säger Donne.
Och det är såklart både självklart och sant.

På den nya plattan är en del låtar skrivna av bandets kapellmästare Donne Laitila, men bandet har fått hundratals demos från andra låtskrivare vilka har gåtts igenom och av dessa så har bandet omsorgsfullt valt ut ett antal som passar bandet perfekt. Resultatet har blivit en mix av det patenterade Donnez-gunget blandat med suveräna bugglåtar och dessutom ett par sköna foxlåtar.

På nya skivan har Donnez återigen plockat in en saxofonist i bandet – något många saknat från tiden det var en del av soundet. Dessutom är Andy Ekenmo ny sångare men givetvis sjunger även de andra grabbarna i bandet vilket ger skivan en bredd som få band kan matcha.

Donnez nya album är utan tvekan ett av de absolut starkaste album de släppt och bandet drar fler folk ute på dansgolven än någonsin, så 2018 kommer definitivt vara Donnez år. Återigen. Ett band som dessutom varit grammisnominerade för sina album de två senaste åren. Kanske tredje gången gillt?

Dansbanden hyllar 70 och 80-talet på platta.

15 mar

Den 13 april släpper Atenzia Records två nya samlingsplatser. Det är en fortsättning på Dansband hyllar… Denna gången är det 70 och 80-talet som banden hyllar. Medverkande band på skivorna är bland andra: Arvingarna, Kindbergs, Titanix, Sannex, Kikki Danielssons, DOnnez,Martinez, Bengt Hennings,Wahlströms och Casanovas.

Tommys med ny platta

15 mar

Finlands mest populära dansband Tommys som även i Sverige har en riktigt stor publik är tillbaka med ett helt nyinspelat album där de spelat in många egna favoriter från andra band och artister. Lägg till några nyskrivna låtar och ni bjuds på ett av Tommys nya album som släpptes i morgon.

Följande låtar finns med på plattan:
1. Våga vinna
2. Jag vill ha en egen måne
3. Ingenting ingenting
4. Segla din båt i hamn
5. Riktiga vänner
6. Det skulle varit vi
7. Allt ljus på mig
8. Muskler i vila
9. Det gick en liten ängel
10. Den stora dagen
11. Vagabond
12. Jobbelåten
13. Lite tid
14. Den stora kärleken

Nya boktips

14 mar

Nu har jag uppdaterat sidan ”Boktips” med tre böcker. Det ena är en bok som handlar om Malmö Folkets Park. Den andra är en värmländska Skoghalls Folkets Hus. Den sista är en ny lättläst bok med fakta om dansband.

Fredagsmys med Matz Bladhs

13 mar

Fredagsmys är heligt för en del. Man kan göra det på många olika sätt och på många olika platser. Just denna fredag bestämde sig brorsan och jag att styra kosan till Karlstad och Hotell Fröding för lite dans till de eminenta grabbarna i Matz Bladhs. Senast vi såg dem var i Forshaga i höstas. Mycket folk hade tagit sig till hotellet denna kväll. Det var svårt att få en parkeringsplats. Så detta bådade gott. Restaurangen var välfylld. med facit i hand blev det en riktig trevlig afton med Falkenbergspojkarna.

Lite kändisar var på plats också. Robban Andersson från Vålberg är en trogen dansare som alltid dyker upp när det vankas dans på hotellet. Sen var min chefs ena mamma där med sin gubbe. En glad överraskning. Jansson från Karlstad var så klart också där. Från Svanskog kom Michael Andersson som spelar gitarr och sjunger i Holidays. Grabbarna i Bladhs gjorde som vanligt ingen besviken. När man åker ut på Matz Bladhs så vet man vad man får. Kvalitativ dansmusik av yttersta klass. Sedan var det trevligt att höra Conny Nilsson igen. Han kommer att sluta som sångare i Matz Bladhs för att ägna sig åt andra musikprojekt hemmavid bland annat. Men efter lite efterforskning finns det tid för oss att ta farväl av Conny innan han ger sig innan sommaren.

Kvällen till ära slog jag till på lite cider. Tänkte bjuda brorsan på en Öl men eftersom han kör fick det bli sprite i stället. Men det funkar det med. Kanske man nån gång ska slå till på ett hotellpaket med mat, rum och spa?

Klocka rusade på och till slut var vi så framme vid kvällens sista dans. Tack till Matz Bladhs för härlig musik. Som vanligt så är det så att önskar du se fler bilder från denna trevliga kväll är det bara att surfa in på danslogen.se Där finner du lite fler publikbilder än de som finns här nedan.

Dansyran i Östersund 2018

12 mar

Dansyran är ett återkommande arrangemang på OSD i Östersund som går av stapeln två gånger per år. Under två kvällar dansar vi nonstop i sex timmar, varje kväll till några av Sveriges bästa dansband. Dansyran är ett traditionellt arrangemang som startades av Ope IF 2005, efter några år som ett samarrangemang är det idag OSD som står som arrangör.

Fredagen bjuder på dans med: Sannex och Blender
Lördagen bjuder på dans med : Jannez och Perikles