IFK Ölme – IFK Sunne 1-3

29 jun

En ny tung förlust. Idag mot IFK Sunne. Men det är vi som gör Sunne bra. De imponerar inte precis. 1-3 speglar inte matchbilden riktigt. Men men så kan det vara. Delger er lite matchbilder i stället.

Ölme förnedrade av Hertzöga BK

25 jun

Ja jag vet att det är en tung rubrik. Men den speglar matchen. Förstod inte alls vad grabbarna pysslade med på planen idag. Finns inte så mycket mer att säga om matchen så jag bjuder er på lite matchbilder i stället.

Vardagsliv eller var dags liv ?

24 jun

Jag begriper mig inte riktigt på särskrivningen av Värmlandstrafiks Vardagsliv som är Var Dags Liv. Kanske någon kan förklara för mig?

Följ mig på instagram

23 jun

Deöger er bild från instagram på mina fina skor som jag bruakr ha när jag far på dans. Följ mig gärna på instagram. markuz.se heter jag där.

IFK Ölme – IFK Kumla 2-2

20 jun

Det såg lite mörkt ut men grabbarna redde ut det och med en enorm kämpaglöd roffade åt sig en poäng mot IFK Kumla. Så härligt. Kändes nog snöpligt för IFK Kumla som trodfe att de hade segern i en liten ask.


Holidays firar 20 med ny cd

19 jun

Så här ser omslaget ut till Holidays nya album som släpps den 18 juli i samband med bandets spelning på Malungs dansbandsvecka. Plattan är inspelad i Stockholm i Wetroomstudio hos Martin Klaman. Plattan innehåller tolv låtar och är en blandning mellan covers och egna låtar. Holidays firar i år 20 år som dansband.

Lars Erikssons bjöd på dansgodis i regnet

15 jun

”Im singing in the rain” skulle kunna ha varit en passande låg på Lars Erikssons repa i onsdags. För regnade gjorde det när bandet besökte Degerforsparken. Men regnet och den något kylslagna temperaturen hindrade inte dansfolket från att komma. Kanske att det var lite mindre folk än normalt. Men de som var där höll i gång från första till sista dans.

För er som inte känner till denna duon kan berätta att Lasse Eriksson tidigare var populär sångare i Cavalkad. Innan dess har han varit med i band som Mats Bergmans, Curt Kenneths och innan dess Sjösagrabbarna som sedermera blev Sjösa Kustband. Sedan 2009 spelar han i en dansbandsduo under namnet Lars Erikssons. Vid sin sida finns Birger Korneliusson som bland annat spelat med Jontez. De båda spelade tillsammans ihop i Curt Kenneths.

Lars Erikssons har en mycket behalgig repertoar. Jag gillar extra mycket när de båda herrarna blåste sax tillsammans. ”Röda sandens dal” som bland annat Jonny Öst gjorde på platta framfördes instrumentalt. Det var ståpäls kan jag säga. Riktigt vackert. Och publiken gillade det också. Mycket applåder.

Lite kultis blev det också så klart till publikens förtjusning. Lars Erikssons är en duo som jag verkligen kan rekommendera. De spelar härlig musik och har en bra mix mellan egna låtar och covers.

Som vanligt blev det en del dansbilder. Fler bilder kommer sedan att publiceras på danslogen.se Detta i syfte att visa upp hur trevligt vi har det här i parken och där med göra reklam för danserna. Har du kommit med på bild mot din vilja? Maila mig så plockar jag bort bilden.

Slutligen vill jag tacka Lars Erikssons för en mycket trevlig kväll i Degerfors. Lite regn kom med vad gör det när er dansmusik värme så enormt. Vi ses framöver.

Samzons ställer in i Furudal

15 jun

På grund av sjukdom tvingas Samzons ställa in sin spelning lördag den 15 juni på Oreparken i Furudal. Men misströsta inte. Det blir dans ändå.
Matz Rogers orkester från värmländska Sunne ersätter.

Ny singel med Micke Ahlgrens

14 jun

Micke Ahlgrens har släppt en singel. De har gjort en lysande cover på ”Angelina, min vän” som Vikingarna spelde in på kramgoa låtar 20 1992. Låte är skriven av Mikael Wendt och Christer Lundh.

PRO håller liv i Pustaparken

13 jun

Pustaparken lever upp med lite danser. Det är PRO Vitsand-Nyskoga som anordnar danserna i Pustaparken i Kristinefors. En park som haft de stora artisterna på besök när parken hade sina glansdagar. På 60-talet uppträdde Bosse Parnevik i parken, och lockade då 1200 personer. Även om det inte lär bli några sådana publiksiffror i år så hoppas PRO på att många dansglada kommer hitta hit i sommar.

Följande band spelar under sommaren 2019
14 juni Thomas & Company
12 juli Tång & Comapny
26 juli Löpsjötorparns
9 aug Kjelll Dahls
30 aug Svantes
Tid: 19.00 – 23.00
120:- inkl kaffe och smörgås under pausen

En vädermässigt sval danskväll med Matz Rogers

12 jun

Här fööljer lite bilder från en danskväll med Matz Rogers på Upperudslogen. Arrangör för denna kvällen var PRO. Som alltid när Matz Rogers spelar så var det mycket folk på plats för att ta sig en svängom till detta härliga mogengäng.

Som vanligt blev det en del dansbilder. Fler bilder kommer sedan att publiceras på danslogen.se Detta i syfte att visa upp hur trevligt vi har det här i parken och där med göra reklam för danserna. Har du kommit med på bild mot din vilja? Maila mig så plockar jag bort bilden.

Andreas Olsson och Hasse Carlsson i unik duett

12 jun

Sannex och Andreas Olsson har släppt en ny singel. Och det är inte vilken singel som helst. Det är en duett med självaste Hasse Carlsson från Flamingokvintetten. Låten som de sjungit in tillsammans är kvintettens stora hit ”Varför”.

Låten är komponerad av Magnus Andersson från Magnus kvintett och för texten svarar Karin Boye.

Följ mig på instagram

11 jun

Följ mig gärna på instagram. Då kan du ta del av bilden ovan bland annat.
www.instagram.com/Markuz.se

Bob Stevens med Christoffer bjöd på dansgodis

10 jun

Oj oj oj vilken kväll det blev på logen med Bob Stevens. Premiär för dem här med nya sångaren Christoffer Bengtsson. Herregud vilken röst grabben besitter. Jag har vara hört dem på skiva innan och tyckt att det låtit okej. Ni fick jag och broder tillfälle att träffa honom live. Mycket trevlig och sympatisk sångare men den guldstrupe utan dess like. Jag förstår nu varför de valde honom. Sen var det även kul att återse Lasse Ingerstad i bandet. Lasse var ju tidigare med i Hedins orkester men valde att sluta där. Så gott att se dig på scenen igen.

Denna kväll var det lite konkurrens om dansarna i området. Men det blev hyggligt med publik ändå som valde Bob Stevens. Det är lite trist när flera skall köra dans samtidigt och då slåss om samma publik. I längden är det ingen som tjänar på det. Så jag vill av jupet av mitt hjärta tacka alla som valde att komma till oss på Upperudslogen denna lördag. Välkommen tillbaka. Ta gärna med en kompis eller två.

Som vanligt blev det en del dansbilder. Fler bilder kommer sedan att publiceras på danslogen.se Detta i syfte att visa upp hur trevligt vi har det här i parken och där med göra reklam för danserna. Har du kommit med på bild mot din vilja? Maila mig så plockar jag bort bilden.

Vissa kvällar är sådana som man vill aldrig ska ta slut. Detta var absolut en sådan kväll. Det märkets hur spelsugna Bob Stevens var och det smittade av sig på publiken sm var där. Men tyvärr har ju alltid ett slut och denna kvällen tog slut allt för fort. Och jag kan säga att jag har redan börjat längta till nästa tillfälle då jag får chans att dansa till Bob Stevens och deras sångfynd Christoffer. Tack samtliga inblandade för en enormt trevlig kväll. Nu svidar vi om inför nästa danskväll med Holidays den 15 juni.

IFK Ölme – Kungsör BK 3-2

10 jun

En trepoängare igen. Grabbarna visar krigaranda på plan och snor åt sig tre poäng. Tredje trepoängaren på de senaste tre matcherna. Härligt facit.

Varm och trivsam danskväll med Sandins

7 jun

Herregud vilken värme det var i Degerforsparken när de glada musikanterna i Sandins svarade för dansmusiken i onsdags. Dagen före nationaldagen. Mycket folk hade sökt sig till parken denna varma onsdagskväll. I ärlighetens namn trodde jag inte att det skulle komma så mycket folk som det gjorde med tanke på vädret. Denna kväll gick det åt en hel del vatten kan jag säga.

Sandins är ett band som verkligen bjuder på sig själva. Sångerskan Kessy Iker är en strålande sångerska tillika glädjespridare på scenen. Jag förstår inte att hon i värmen orkade dansa runt som hon gjorde på scenen. Och alla dansare som svängde sina lurviga. Själv blev det bara några få danser i värmen. Jag orkade inte hålla i gång som de andra gör även om jag är i stort sett är yngst på dansgolvet. De skall ha en stor eloge alla som orkade dansa första till sista dans.

Sandins spelade som vanligt mycket bra. En orkester som jag varmt kan rekommendera i fall ni inte redan upptäckt dem. Det är mycket populära och fick mycket applåder i Degerforsparken.

Som vanligt blev det en del dansbilder. Fler bilder kommer sedan att publiceras på danslogen.se Detta i syfte att visa upp hur trevligt vi har det här i parken och där med göra reklam för danserna. Har du kommit med på bild mot din vilja? Maila mig så plockar jag bort bilden.

Tack till Kessy, Johnny, Kenneth och Mattias för en supertrevlig kväll. Vi ses framöver igen. Då på böljan den blå