Jonnys från Virsbo – En possitiv upplevelse

25 jan

Virsbo är en tätort och herrgård i Surahammars kommun i Ramnäs socken. Orten ligger vid Strömsholms kanal och Kolbäcksåns fall, mellan Åmänningen i norr och Virsbosjön i söder. Från orten kommer Jonnys orkester. Bandet består av Jonny Söderberg: Klaviatur, dragspel, sax, sång, Rauno Asplund: Gitarr, bas, sång samt Bengt-Åke Ström: Sax, dragspel, gitarr, sång. Detta är en orkester som jag bara hört gott om innan men aldrig upplevt live förrns nu.

Fin väg där vi rullade fram och till Storfors vi kom där stod en hel del bilar redan trevligt tänkte jag. Sven och Kerstin satt sin vana trogen och hälsade alla dansgäster välkomna och tog emot entrén. Så dök grabbarna i Jonnys orkester upp de var tre till antalet. Väldigt trevliga vi hälsade dom välkomna till Storfors. Så slog klockan fem och danspubliken strömmade in i lokalen.

Arrangörerna Sven och Kerstin har öst lovord över orkestern och jag är benägen att hålla med. Jag blev absolut inte besviken på dem. Mycket fin spelat och med en tilltalande repertoar gör att jag kommer åka ut fler gånger till denna orkester när det passar sig.

Det märktes att det var rutinerade musiker på scenen. Inga nybörjare här inte. Gammaldansen med äkta dragspel klarade de av med bravur. Repan bestod av låtar av Sven Ingvars, Fernandoz, Frank Sinatra, Elvis, Vikingarna, Micke Ahlgrens och Sven Ingvars för att nämna några.

Som vanligt blev det en del dansbilder. Fler bilder kommer sedan att publiceras på danslogen.se Detta i syfte att visa upp hur trevligt vi har det här i Storfors Kulturhus och där med göra reklam för danserna. Har du kommit med på bild mot din vilja? Maila mig så plockar jag bort bilden.

Jag vill slutligen tacka Jonnys för en trivsam första men absolut inte sista danskväll med er. Tack även till arrangörerna Sven och Kerstin som hade den goda smaken att boka in dem.

Uppdaterad portfolio

24 jan

Har idag uppdaterat min portfolio med lite diverse jobb åt bland andra Holidays, Humbles och Thoniez

Wahlströms drog fullt hus i Kristinehamn

20 jan

Så varårets första danskväll för min del över. Dans i trettonhelgen är en mångårig tradition här i Kristinehamn. Till skillnad från förr så arrangeras det bara en danskväll per år på KCC. Det märktes att många väntat på denna kväll.

Kön ringlade sig lång utanför entrén precis som förr året. Många var det som ville in och dansa till Wahlströms från Vadstena som var kvällens dansband på scenen. Det var glatt både ute och inne. Stämningen var hög när bandet startade upp första dansen. Fullt dansgolv från start bådade gott.

Wahlströms är ett band som spelat här i Kristinehamn flera gånger. Vi trivs väldigt bra här och det är en härlig danspublik säger bandet. De startade sin bana som tonåringar 1985 och spelade fram till 2011 då man valde att lägga ner bandet. Sista spelningen gjordes på Brunnsparken i Örebro. Men 2016 gjorde man en bejublad comeback till danspublikens stora glädje.

Wahlströms drar en mycket blandad publik som dansar både bugg och foxtrot. Danspubliken som här är och dansar kommer inte enbart från Värmland. Vissa har åkt långt för dansa. Och det kan jag förstå när det är Wahlströms på scenen.

I pausen serveras det fika en våning upp för de som förköpt detta. När man löser sin entré kan man köpa en fikabiljett. På så sätt behöver man inte köa för att köpa fika i restaurangen. Då lämnar man bara sin biljett och tar sin kaffe/te och macka. Supersmidigt tycker dansarna. På många andra dansställen får man i bland stå och köa hela pausen vilket inte är kul.

Bandet spelade flera av mina favoritlåtar med dem. Det tackar jag speciellt för.

Närmare 400 personer hade löst entré. En siffra som man får vara nöjd med. Det känns som att det bara blir fler och fler för varje år som går. När bandets sista toner ebbat ut visade publiken inga tecken på att vilja gå hem. Stående ovationer resulterade i inte mindre än två extranummer. Helt klart så visade man att det fungerar att arrangera danskvällar i Kristinehamn.Sammanfattningsvis en mycket trevlig danskväll

Donnez med ny singel

18 jan

Donnez är aktuella med nya singeln ”En tiger i sängen”. Låten kan avlyssnas på spotify.

Skåningarna med ny singel

16 jan

Skåningarna på gång med ett nytt album under 2020. Nu är bandet aktuella med en helt ny tvåspårssingel. Den består av ”En hyresrätt i Alingsås” av Tommy Gunnarsson och Elisabeth Lord. Pår två är och ”San Antonio” av Stefan Brunzell och Ulf Georgsson.

Black Jack med Kåt, glad och tacksam

10 jan

lack Jack har släppt en singel med den snitsiga titeln Kåt, glad och tacksam. Låten är skriven av
Anders Eliasson och Björn Höglund. Singeln finns tillgänglig på spotify

Från Barnatro till evigheten med Sigvardssons

5 jan

Johan och Gunilla Sigvardsson är en sångduo från Vimmerby i Småland. De spelar och sjunger läsarsånger, andliga klassiker, allsånger, schlagerlåtar, dansband, country och Elvis.
Nu är duon aktuell med nya skivan som fått titeln ”Från Barnatro till evigheten”. På plattan som rymmer 18 spår finner vi låtar från bland annat Ted Gärestad, Vikingarna, Pelle Karlsson och Lisa Sandell.

Skivan inleds med ”Barnatro” som Ejnar Westling skrev på 1920-talet som en andlig sång. Sen följer ”En vän du kan väcka mitt i natten” som Hasse Carlsson i Flamingokvintetten skrivit. Sen följer Elvis ”Take My Hand, Precious Lord”. Efter det kommer det en härlig blandning låtar som alla faller inför samma ram på något sätt. Det är som en röd tråd genom skivan. Precis som med de tidigare skivorna som Johan och Gunilla spelat in.

Johan och Gunilla delar upp sången bra mellan sig på skivan. Vissa låtar gör de som duett. Johan varm basröst och Gunilla en lite ljusare röst. Tillsammans kompletterar de varandra och det låter mycket bra om hela skivan. Plattan är inspelad hos Oves studio i Eksjö. Det hela är sedan snyggt paketerat av Gunnar ”Ljudgunnar” Åkerlund som står för mixning och mastring.

Trevliga spår på skivan som jag återvänder till är bland annat ”För dina blåa ögons skull” av Kaj Svenling och Johnny Thunkvist, ”Mitt hem bortom bergen av Bengt H Bernhag, ”Jag älskar” som är en svensk översättning av ”Rosegarden” som Jard Samuelsson gjort, ”I herrens händer” av Urban Ringbäck och ”När du går över floden av Pelle Karlsson. Plattan avslutas fint med ”Himlen är oskyldigt blå” av Kenneth och Ted Gärdestad.

Sammanfattningsvis en trivsam varierad platta. Ska man anmärka på något så är det att jag saknar några egna låtar. Som lyssnare har man på de senaste plattorna blivit bortskämda med egna alster som Johan och Gunilla gjort. Lite trist att det inte kom med något på detta platta. För jag vet att de låtar de själva gör håller bra klass. Kanske det blir några egna alster till nästa platta.

Sweedz med lysande debut-cd

4 jan

Från Skånska Löberöd kommer bandet Sweedz. Orkestern består av tre unga medlemmar en tjej och två killar som verkligen brinner för dansbandsmusiken. Maria Hagström – Sång, trummor
Manfred Frid – Dragspel, komp, sång och Fredrik Andersson – Dragspel, klaviatur, sång
Man spelar mestadels mogen dansmusik, så som foxtrot, bugg med mycket inslag av gammaldansens flesta varianter.
Om önskemål finns från arrangörer kan man om så önskas spela upp till ren underhållningsmusik. Det behöver inte nödvändigtvis vara danskvällar.

Bandet har som målsättning att alltid spela live. Det innebär att man kan ta en refräng mer eller mindre beroende på vad man känner för.

Speltillfällena är allt från privata kalas, offentliga spelningar i folkparker och folkets hus. Då man spelar mycket gammaldans är man flitigt anlitade av gammaldansföreningar i södra Sverige där man är mycket populära. Sweedz medverkar även på en rad olika spelmans och dragspelsstämmor runt om i Sverige. Man har vid ett flertal gånger spelat upp till dans under ”Bälgspel vid landsvägskanten” som är är världens största dragspelsstämma och som går av stapeln i värmländska Ransäter vare år.

Nu har bandet släppt sin debut-cd. Ett album med sexton spår på. Låtvalet är blandat mogen och gammaldans i en härlig mix. Bandet vill på skiva spegla så som de låter live. Och jag tycker att de lyckas riktigt bra med både låtval och framförandet. Skivan är inspelad i Railway studio i Perstorp där de fått hjälp av Donald Lathila från Donnez.

Jag blir positiv överraskad när jag lyssnar på denna plattan. Allt från sång till arrangemang sitter där de ska. Maria har en varm och härlig röst som ger profil åt skivan. Redan från första spåret som är Kellys svensktoppshit ”Ett litet ljus” så vill jag höra mera. Blandningen mellan gammaldans och mogen dansmusik är riktigt trevlig och ger en fin variation på skivan.

Bland skivans sexton spår är två helt egna alster. Maria och Manfred har tillsammans skrivit bugglåten ”Jag måste” och Manfred har på egen hand komponerat ihop den lugna dragspelssmyckade ”Om jag säger det är kärlek”. Två mycket bra låtar som ger mersmak.

”Jag trodde änglarna fanns”, ”Älska glömma och förlåta”, ”Kjärringa min, kan inte spela dragspel” och ”Hjärtat bankar” är andra trevliga spår jag återvänder till. De gör även en fin instrumental version av ”Pokarekare Ana”. Bland gammaldansspåren kan ett trevligt ”Valsmedley” nämnas.

Samanfattningsvis är detta en mycket trevlig debut från Sweedz. Efter att lyssnat klart på alla låtarna vill jag bara höra mer.

Får jag lov att pressentera Dur-X

3 jan

Får jag lov att presentera bandet Dur-X. Bandet spelar en blandning mellan fräsch mogen/moderndans blandat med gammaldanslåtar. Bandet är flitigt anlitade på gammaldanskvällar i södra Sverige. De har även förmånen att varje år spela på Cinderellas dansbandsvecka samt Malungs dansbandsvecka.

Bandet består av Fredrik Jörnetorp på klaviatur och dragspel, Mattias Johansson på gitarr, bas och sång samt Anders Elison på trummor och sång. Mattias och Anders har tidigare spelat med Lennarts och Mona Gs orkester. Anders spelade även i Bengt Arvids innan de gjorde sin sista spelning i december 2019.

Tidigare i år gav bandet ut sin andra skiva med tio spår på. Låtar som finns med på plattan är bland annat Följande låtar finns med på plattan
”Cinderella Shottis”, ”Den sommaren var vår”, ”Hambo från Sätervallen”, ”Det finaste som finns”, ”Säkkijärven polkka”, ”Zitas snoa” och ”En modig man”

Det låter mycket bra om denna dansanta trio som jag varmt kan rekommendera om du gillar gammaldans.

Här kan ni dansa till Dur-X framöver
12/1 Långås Falkenberg
19/1 Cinderella, Dansbandsveckan
20/1 Cinderella, Dansbandsveckan
21/1 Cinderella, Dansbandsveckan
22/1 Cinderella, Dansbandsveckan
23/1 Cinderella, Dansbandsveckan
24/1 Cinderella, Dansbandsveckan
26/1 Cinderella, Dansbandsveckan
02/2 Limmared, Folkets Hus
11/2 Borås, Parkhallen
12/2 Tofta, Bygdegården
23/2 Långås Falkenberg
03/3 Lagagården Laholm
25/3 Tofta, Bygdegården

PRO-Danser i Värmland våren 2020

2 jan

PRO Älgå/Glava
Jössesfors Folkets Hus 19.00-23.00 Inträde 120 kr
2020-01-17 Svantes
2020-02-14 Peos
2020-03-13 Charlies

PRO Arvika
Jössesfors Folkets Hus 19.00-23.00 Inträde 120 kr
2020-01-31 Charlies
2020-02-28 Cedrix
2020-03-27 Kalle & Stefan
2020-04-24 Orient

PRO Grums
Gruvan Folkets Hus 18.00 – 21.30
2020-01-08 Kjell Dahls
2020-01-22 Cedrix
2020-02-05 Hedins
2020-02-19 Samzons
2020-03-04 Lars Erikssons
2020-03-18 Junix
2020-04-01 Matz Rogers
2020-04-15 Sandins

PRO Högboda
Högboda Folkets Hus 18.00 – 21.30
2020-01-05 Matz Rogers
2020-02-12 Junix

PRO Ullerud
Deje Folkets Hus 17.00 – 20.00 (17.00 – 20.30 vid orkesterkvällar)
2020-01-09 CD-dans
2020-01-16 CD-dans
2020-01-23 CD-dans
2020-01-30 CD-dans
2020-02-06 CD-dans
2020-02-13 Kjell Dahls
2020-02-20 CD-dans
2020-02-27 CD-dans
2020-03-05 Thomas & CO
2020-03-12 CD-dans
2020-03-19 CD-dans
2020-03-26 Lars Erikssons
2020-04-02 CD-dans
2020-04-09 CD-dans
2020-04-16 CD-dans
2020-04-23 CD-dans
2020-04-30 CD-dans
2020-05-08 Gideons

PRO Hällefors
Hällefors Folkets Hus 18.00 – 22.00
2020-01-17 Tottes
2020-02-21 Kenneth & Classe
2020-03-20 Hasse-Peters
2020-04-24 Kjell Dahls
2020-05-22 Kalle & Stefan
2020-08-28 Lars Erikssons
2020-10-02 Jonnys
2020-10-30 Holens
2020-11-27 Kenneth & Classe

PRO Lesjöfors
Lesjöfors Folkets Hus 18.00 – 22.00
2020-04-03 Zandex
2020-09-11 Kjell Dahls
2020-11-13 Remix

PRO Filipstad
Filipstads Folkets Hus 18.00 – 22.00
2020-05-08 Edwings
2020-09-18 Thomas & CO

PRO Ekshärad
Ekshärads Hembygdsgård 17.00 – 21.00 Inträde: 120:-
2020-01-25 Remix

Dansa i Värmland våren 2020

1 jan

Hotell Fröding
Best Western Hotell Karlstad 21.00 – 01.00
2020-02-07 Matz Bladhs
2020-02-21 Donnez
2020-03-13 Black Jack
2020-03-27 Streaplers
2020-04-10 Larz-Kristerz
2020-04-24 Fernandoz

Skoghalls Folkets Hus 17.00 – 21.00
2020-04-05 Shine
2020-11-08 Allstars

Forshaga Folkets Hus 20.00 – 24.00 Inträde 200:-
2020-01-05 Donnez
2020-01-25 Skåningarna
2020-02-22 Engdahls
2020-03-07 Tommys
2020-04-04 Matz Bladhs
2020-04-25 Donnez

Rocksulan
Mariebergsskogen Holken 17.00 – 21.00 Inträde: 180:-
2020-02-02 Streaplers
2020-03-01 Blender
2020-03-29 Mannerz
2020-04-26 Perikles

Bugg & Sånt
Kolsnäslogen Sunne 18.00 – 22.00
2020-01-19 Mannerz
2020-02-16 Martinez
2020-03-22 Excess
2020-04-19 Highlights
2020-05-24 Framed

Skoga Bygdegård 20.00 – 24.00
2020-01-04 Jive
2020-01-18 Engdahls
2020-02-01 Strike
2020-02-15 Junix
2020-02-29 Matz Rogers
2020-03-14 Sandins
2020-03-28 Wickströmz
2020-04-12 Fernandoz
2020-04-18 Bob Stevens
2020-05-09 Tommys
2020-09-05 Sandins
2020-09-19 Hedins
2020-10-03 Tommys
2020-10-17 Fernandoz
2020-10-31 Bob Stevens
2020-11-14 Holidays
2020-11-28 Vakant
2020-12-12 Matz Rogers
2020-12-25 Wickströmz

Gårdsjölogen
Gårdserud 19.00 – 23.00
2020-06-24 Streaplers
2020-07-01 Mickeys
2020-07-08 Mannerz
2002-07-22 Per Håkans
2020-07-29 Highlights
2020-08-05 Foxie
2020-08-12 Framed

Soladansen
Seniorernas Hus 17.00 – 20.30 Inträde 100:- 40:- vid cd-dans
2020-01-06 Lars Erikssons
2020-01-19 CD-Dans
2020-02-02 CD-Dans
2020-02-16 Bagatelle
2020-03-01 CD-Dans
2020-03-15 Kenneth & Classe

Korpen Karlskoga
Storfors Kulturhus 17.00 – 20.30 Inträde 120 kr
2020-01-06 Kjell Dahls (trettondagen)
2020-01-12 Jonnys
2020-01-19 Svantes
2020-01-26 Sandins
2020-02-02 Lars Erikssons
2020-02-09 Gideons
2020-02-16 Kenneth & Classe
2020-02-23 Matz Rogers
2020-03-01 Holens
2020-03-08 Junix
2020-03-15 Cedrix
2020-03-22 Lars Erikssons
2020-03-29 Edwings
2020-04-05 Hedins
2020-04-13 Kjell Dahls (annandag påsk)
2020-04-19 Svantes
2020-04-26 Orient