Ge inte upp hälsar Agneta och Peter

31 maj

I den tid där allt inte är som det ska så har Agneta Olzzon och Peter Grundström kända från Thor Görans kommit med en ny egen specialskriven duett. Låten ”Ge inte upp” är en stor varm kram till alla människor. Lyssna, lägg på dina Spotifylistor och dela gärna den med alla dina vänner. En riktigt bra låt och med ett budskap som berör i dessa tider. Bra jobbat Agneta och Peter.
https://orcd.co/qwyojrjagnetaopetergeinteupp

Får jag lov att presentera Refräng & Company

31 maj

När Sveriges radio den 12 december 1966 profilerade sina kanaler var det SR P3 som blev som blev melodiradion i Sverige. Syftet var då att servera lätt och underhållande musik av skiftande slag som skulle kännas uppiggande. Många av dåtidens schlagers spelades i denna kanal. Många av dessa låtar har idag nästa fallit i glömska. Men det finns de som värnar om dessa alster och håller dem levande. En av dessa är den musikaliska duon Refräng & company som jag fått upp ögonen för när jag kikade på youtube och fastnade direkt för deras repertoar.

Refräng & Co bildades i januari 2010 av Kent Jonasson och Gunilla Hansen i syfte att underhålla den ”vuxna” publiken och bevara den gamla ”melodiradions” bredd av musikutbud och kultur. Till en början var det mest uppträdanden för sittande publik men på senare tiden har det breddat det hela och spelar även upp till dans.


På sin repertoar blandar de schlagers, evergreens, rock and roll visor m.m. På skivfronten har de givit ut tre skivor varav den senaste släpptes under våren 2020. Musikaliskt låter det mycket bra om denna duon som gör alla arrangemang själva vilket ger en egen profil på alla dessa gamla godingar.

Gunilla har en mycket fin och behaglig röst att lyssna på. Och det hörs att de gillar det som de framför. Det låter spontant och ärligt. Och efter några låtar vill man bara ha mer och mer.

När man hör många av dessa evergreens så kan man nästan se en mysig dansbana i ett skogsparti med lite kulörta lyktor framför sig. Det är nostalgi på hög nivå. Jag ställer mig frågan varör inte fler värnar om denna låtskatt. Texter av dessa slag skrivs inte idag tyvärr.Det är pigga och glada låtar där många andas en stor portion optimism och positivism.

När bandet spelar upp är publiken verkligen med på noterna. Att publiken känner igen låtarna visar de genom att många gånger sjunga med och klappa händer i takt. Och en del kan till och med inte sitta still och passar på att ta sig en svängom även om det inte är en uttalad danskväll.

Här bjuder jag er på två olika klipp med lite smakprov

Köp deras skivor här!!!

Ny livestream med Caspers

30 maj

Den 7 juni med start 17.00 spelar Caspers upp till en ny livestream. Mogen dansmusik i en härlig mix utlovas.

Tisdagsstream med Likes

30 maj

Den 2 juni KL 20.00 är det dags igen för Likes att tisdagsstrema igen. Allt kommer sändas via bandets facebooksida.

Årets sommarhit kommer från Grums och duon Jag & Farzan

27 maj


Foto: Privat/Thomas Berglund

Nu har det fötts ett nytt spännande musikprojekt vid namn ”Farzan&Jag”. På fredag släpper det sin första singel ”Barfotadans” som förväntas bli en ny sommarhit. Och vilka är då detta kanske ni undrar? Jo det är en härlig duo från Grums som består av Thomas Berglund och hans dotter Felicia.

Hur kom ni på idén till låten och projektet?
Thomas berättar att dottern ville så gärna sjunga en låt ihop med sin pappa. Så vi satt mest i studion och lekte lite. Sen märkte jag att låten kunde bli riktigt bra. Och då kontaktade jag Micke Løvdalen och Haidi Krohn för att få lite hjälp med att slutföra det hela. Haidi och Micke är liksom Thomas riktiga ”låtskrivarrävar” inom genren dansband. Men detta är ingen dansbandslåt. Men blir man glad av låter får man så klart dansa.
Thomas tycker själv att slutresultatet blev riktigt strålande. Vi har gjort låten även för att kunna få lite glädje inför sommaren, nu när allt är som det är med coronaviruset.

Hur kom ni på namnet ”Jag & Farzan”?
Namnet ”Jag & Farzan” var det min flickvän som kom på säger Thomas. Så hon har lite del i namnet också. Ett klockrent namn med andra ord. De har även startat en youtubekanal med samma namn.

Blir det fler låtar framöver?
Ja om denna låten blir bra mottagen så klart vi skulle kunna skriva en till. Vi hoppas låten kommer bli omtyckt av både små och stora.
Jag önskar Thomas och Felicia lycka till med projektet och hoppas att de får många streams.

Highlights livestreamar på onsdag

26 maj

Missa inte bandet Highlights livestream i morgon. De kommer att fylla kvällen med att spela era önskningar och deras egna favoriter. Badet hälsar att de dessutom klurar på att bjuda på en överraskning.

Livestream med Peter Jezewski från Drunken Horse Saloon i Länna.

26 maj

Nu är det dags för en livestream med Peter Jezewski live på facebook från Drunken Horse Saloon i Länna.

Christer Bergman på gitarr.
Karin Risberg har gästat honom flera ggr och kommer åter.
Cecilia Forsman och Ebba Henriksson har gästat.
Trummor Micke Blomqvist.

Peter med vänner är tacksamma för alla gåvor som ni swishar på nummer 123-341 07 35

De hoppas kunna glädja er med dessa sändningar kl 20:00 varje lördag så länge som viruset härjar. De hälsar att de tycker så klart det är jobbigt att inte vara ute på turné. Därför är det extra kul att göra folk glada med livesändningar.

De har på 1 vecka fått ca 50000 visningar och det är mycket glädjande.

Gå gärna in och gilla Peter Jezewski bebopaluba sidan och Drunken Horse Saloon sida så kan ni inte missa sändningarna som sänds från bägge dessa sidor.

Martinez med hett buggmedley

25 maj


Hur kul är inte detta på en skala 1-10?
Den 5 juni släpper Atenzia ytterligare en singel inför kommande släppet av Martinez album. Singeln är ett 7 minuters Bugg-Medley som bandet kört live ute under många år och som de nu lirat in i studion. Jättekul tycker jag.

Livestream med DuoVi

25 maj

Nu på onsdag 27 maj är det dags för Duon DuoVi att göra en livestream. Den kommer att sändas via bandets facebooksida. Duo Vi står för modernt mogen dansmusik. Med makalös känsla för sväng levererar de Dina favoritlåtar oavbrutet. Med dem på scenen får du, förutom en variationsrik och svängig dansmusik, många glada skratt och ett proffsig framförande. Vill du önska låtar för du det via bandets facebooksida.

https://www.facebook.com/duovi1972

Jul med familjen Sigfridssons

25 maj

Familjen Sigfridsson hoppas och planerar för att det ska bli Jul med Sigfridssons på Kristianstads teater även i år.
Biljetterna fredagen den 29 maj kl 10:00. Du köper dem hos nortic.se, Coop City Kristianstad eller Kristianstads teaterförening.
(Om konserten måste ställas in pga Covid-19 återbetalas biljetterna)

PHs livestream tillsammans med UBSS

25 maj


Foto: ‎Roger Schwalbe, Schwalbeproduction

Den 30 maj är det dags för ännu en livestream med PHs. Denna gången har de mig sig dansare från UBSS.
UBSS står för Uppsala Bugg & Swing Society. Det är en av Sveriges största dansföreningar med ca 1200 medlemmar. Föreningen är ansluten till Svenska Danssportförbundet och har tävlande i alla åldrar, från lägsta klass upp till elit inklusive Svenska Mästare de senaste åtta åren. UBSS är också en förening för folket med buggkurser på alla nivåer. Drivkraften ligger i att alla Uppsalabor ska kunna lära sig bugga. Kurserna har i alla år varit välbesökta och populära. Inte minst beror den hög kvalitén på våra instruktörer som har lång danserfarenhet där många av dem själva är tävlingsdansare. Föreningen bildades 1981 och har en fantastisk historia bakom sig. Det har varit buggkurser, dansträningar, danskvällar och fester i 30 år.

Bilden ovan är tagen av ‎Roger Schwalbe‎ på Schwalbeproduction. Spana in hans sida för fler”grymma” bilder.
https://www.facebook.com/Schwalbeproduction-469272883186139/

Blender har släppt singeln ”Vi ses på min balkong”

24 maj


Blender har haft flera livestreams från Lasses balkong. Och med Lasse syftar man på att man sänt live från trummisen Lasses balkong i Vadstena. Med sig vid varje stream har de haft Anna och Samuel Engh. Dessa är hovleverantörer av låtar till Blender. Och det är även Anna och Samuell som står bakom liten ”Vi ses på min balkong”. Låten finns att avlyssnas på Spotify.

Livestream med Orient

24 maj

Missa inte att dansbandet Orient gör en livestream nu på lördag med start 16.00

Wickströmz med ny singel

23 maj

Wickströmz släpper sin 4:e singel 26/6 på Spotify. Låten heter Himlen har öppnat sig. För Text och musik svarar Mats Larsson och Peter Nord.

Jag har haft förmånen att få lyssnat in mig på låten och kan bara ge tummen upp. Tidigare singlar har hållit en oerhört hög kvalité och detta är inget undantag.
Ulf sjunger som vanligt tryggt och säkert.

Singeln är som vanligt inspelad i Värmlandska Stöpfors hos Tomas Edström.

Om ni undrar vem som gjort det tjusiga omslaget kan jag nämna att det är undertecknad. :)

Livestream med härliga Sweedz

23 maj

Missa inte när det härliga bandet Sweedz kör sin andra livestream. Önskemål om låtar tas emot via bandets facebooksida.

Dansshopen rear ut

23 maj

I över 35 år har Dansshopen i Örebro haft nöjet att driva sin butik på Nygatan i Örebro (med start på Kungsgatan för er som minns), och levererat skor och kläder till såväl teatrar och musikalscener, som till dansare och gymnaster – Sverige över. Det har varit fantastiskt, och de vill verkligen fortsätta med det!
Så i ett sista försök, med innerligt hopp om att det finns en ljusning i höst, rear dansshopen nu ut hela sitt sortiment till 50%. Alltså halva priset på samtliga varor(!), så långt lagret räcker, både på webbshopen och i butiken. Använd rabattkoden ”rabatt50” i kassan så dras halva beloppet av.

Arvingarna – I takt med tiden på tv4

22 maj

Arvingarna firar 30 år som band genom att bjuda på en hejdundrande krogshow där de bjuder på musik och delar med sig av oförglömliga minnen.
Alltsammans sänds i tv4 24 maj med start 20.00

1989 började Arvingarna skriva låtar hemma i Partille. Det stora genombrottet kom med Melodifestivalbidraget ”Eloise” och sedan har det gått av bara farten med fler Mellotävlingar, grammisar, nya album och Diggiloo-turné. Med föräldrar i Streaplers och Flamingokvartetten har de vuxit upp med dansmusik, men redan från början hittade de sin egen stil. Nu vill de tacka sina fans med en minnesvärd krogshow som sammanfattar de trettio första åren. De kommer att bjuda på oförglömliga minnen och spela hits som ”Eloise”, ”Det svär jag på” och ”Bo Diddley”, en del covers och nya låtar som årets Mellosuccé ”I Do”. Det kommer att bli en storslagen sammanfattning av en sanslös karriär med en show som blickar tillbaka, men som ligger helt rätt i tiden. I regi av Hans Marklund.

Regi: Hans Marklund är regissören bakom succéer som Melodifestivalen, Allsång på Skansen och QX-galan. Han har även koreograferat en mängd filmer och föreställningar och författat TV-manus, texter och monologer till oräkneliga svenska artister.

På scen: Casper Janebrink – bas och sång, Kim Carlsson – gitarr och sång, Lars ”Lasseman” Larsson – keyboard, gitarr och sång Tommy Carlsson – trummor och sång, Ella Wennerberg – blås, Hugo Hammarlund – blås, Tim Nilsson – slagverk/percussion, Love Nilsson – Saxofon.

Källa: werecki.com

Livestream med Weekends

21 maj

Fredag 22 maj är det dags för en ny livestream med Weekends. Det hela börjar kl.21.00.
Lars Kenneth Skogstad hoppas att så många som möjligt kommer ta del av hans sändning. Vill man önska låtar går det bra via facebook där sändningen kommer äga rum.
Så sving dig upp på ¨golvet när Weekends bjuder till dans. Vill du ge en gåva kan detta göras via norska Vipps nr.41208482

Livestream och ny cd med Agneta & Peter

18 maj

Efter 3,5 månads tystnad är Agneta och Peter äntligen tillbaka på estraderna. Denna gång blir en live-streamad konsert som direktsänds från deras hem i Västernorrland. Ni hänger väl på?

Förutom en livestream är duon även aktuella med ett nytt album. Denna gång är det en samling med publikens mest önskade låtar genom åren.

”Vi har samlat dom mest önskade låtarna, både från våra egna låtar såklart, men också härliga covers, gamla örhängen och favoriter på denna CD. Känns kul att äntligen kunna göra denna samling på begäran av vår publik”, säger Agneta & Peter.

Agneta bjuder på ett knippe av sina favoritlåtar och örhängen:

”Jag har alltid älskat att sjunga gamla godingar. Det ligger liksom i min natur och det är dom låtarna jag är uppvuxen till. Det var dom jag stod med hopprepet och sjöng till, när jag var en liten flicka. Extra kul för mig att äntligen tolka dom på begäran”, säger Agneta.

En exklusiv samling med 20 st låtar, varav flera nyinspelningar på ej tidigare inspelade låtar från Agneta & Peters repertoar.

Följande låtar finns med på plattan:
1. Tunna skivor
2. Tror du att jag förlorad är
3. Livet det har varit gott mot mig
4. Läppstift på din krage
5. Leka med elden
6. Slit och släng
7. Lambeth Walk
8. Till min kära
9. Heartache by the number
10. Små små ord
11. Hälsa Mikael från mig
12. Min väg genom livet
13. Jag måste ge mig av
14. Kära Kristina
15. Kärlek över nätet
16. En plats i mitt hjärta
17. Livet går ej i repris
18. Har du glömt
19. Du och jag mot världen
20. Störst av allt är ändå kärleken

Källa: Agneta och Peter

Grillfest med Fernandoz

18 maj

Skriv in 24/5 i kalendern. Då blir det grillparty kring lägerelden
OBS! Glöm inte köpa grillkorv och grilla en eller två medans ni följer med i livesändningen

Streaplers releaseparty 22 maj

18 maj

Den 22 maj är det dags för releaseparty med Streaplers live på Facebook. Nu har alla möjlighet och vara med på fest när Streaplers släpper sitt kommande album och sänder live. In och festa loss till vår nya platta ”En Gång Till” på @streaplersofficella Facebook. Häng med från kl 20:00 och dela gärna vidare så vi blir riktigt många på festen🥂😁

Expanders tar en timeout

18 maj

På grund av den rådande situationen kommer Expanders att ta en timeouyt. Läs nedan vad kapellmästaren Tony Westland skriver på bandets facebooksida.

Hej, kära vänner. Vad allt kan förändras från en dag till en annan… Jag vill därför informera er om vår/min nuvarande och i längden ohållbara situation.

Verkligheten är att räkningar fortsätter att dimpa ner. Likaså en hel del av verksamhetens fasta kostnader – men i princip inga pengar kommer längre in. Många av sommarens spelningar är inställda. Sannolikt går de resterande samma öde till mötes. När, eller ens om, saker återgår till det normala vet ingen i dagsläget. Jag har under rådande omständigheter därför beslutat att Expanders nu tar en timeout, till att börja med åtminstone fram till september. Jag har så sent som idag påbörjat en yrkesutbildning inom tung trafik (bl.a. C, CE-behörighet & YKB) – en bransch där det redan nu finns en stor efterfrågan och goda chanser till arbete. Min vision är att i framtiden kunna kombinera detta med musiken. Expanders kommer med andra ord att fortsätta – dock under andra förutsättningar och av flera orsaker också med en helt ny lineup, förutom mig själv.

Tack Alexander, Jörgen & Jonas för denna tid, och all lycka till framöver. Jag vill från botten av mitt hjärta även tacka alla er som bidragit/bidrar med gåvor, stöttning och all annan form av hjälp – ni är Guld värda. Så håll ut – innan vi vet ordet av så hörs och ses vi igen! Då till tonerna av ett nytt, fräscht och supertaggat Expanders 3.0… Bamsekram till er alla så länge! Med bästa hälsningar / Tony

Mona G förgyller med sina musiksessions

17 maj

I år firar Mona Gustafsson 50 år som artist. I slutet av mars skulle hon ha haft sitt jubileum som tyvärr fick flyttas fram. Hon ställer alltså om sitt jubileum och kommer arrangera det i november istället. Just nu är det många band som har så kallade karantänsessions eller musiksessions. Vissa har det live och vissa spelar in några videosnuttar sm de lägger ut på Youtube eller facebook. Mon Gustafsson har gjort flertalet videos som ligger på hennes Facebooksida och på Youtube. Det är fina avskalade videoklipp med en gitarr och Monas underbara sång. Jag tycker att det låter väldigt bra och det berör verkligen. Det går genom rutan så att säga. Jag kan bara varmt rekommendera er att besöka Monas Facebooksida där ni kan se dessa fina klipp.

Mona har ju i år även släppt ett nytt album ”Då var himlen lite närmre”. Ett album som hon har fått massor med fin kritik för. Bland annat full pott i dansbandstidningen Får jag lov. Detta album innehåller låtar som hon har gjort tidigare och som andra band spelat in. Trots att det är låtar som man hört tidigare så får de här nytt liv när Mona framför dem tillsammans med Nashvillemusikerna. Hon klär dem i en helt ny kostym. Detta album kan jag varmt rekommendera om ni vill höra på härlig countrymusik.

Donnez goes country

17 maj

Missa inte när Donnez den 19/5 goes Country. Gästartist blir det också. Och det är ingen mindre än Martin Nilsson. Npåja, de har ju inte avslöjat det offentligt. Men att inte ta med honom vore grovt tjänstefel. Så på med hatten tisdag 19 maj.