Christina Lindberg programleder P4 Dans

29 apr


Foto: Lena Callne

Redan som liten visste Christina Lindberg att hon ville bli sångerska eller möjligtvis gymnast eller veterinär. Det var dock scenen som blev hennes hem och allt hände snabbt: Hon var bara 13 år när hon fick göra sin första skiva. Men vägen från barnstjärna till country- och dansbandsdrottning var inte spikrak – och hela tiden brottades hon med dåligt självförtroende och en tung hemlighet.

Redan som 19-åring kunde hon sjunga så övertygande om de sista ljuva åren att det blev en oförglömlig svensktopps-succé tillsammans med Lasse-Stefanz. Men livsresan har varken varit spikrak eller utan smärtsamma pucklar – och dom delar hon med sig av i hopp om att kunna vara ett stöd för andra.

Källa: P4 Dans

Livestream med Mona G

28 apr

Idag har Ateljé Braun AB producerat Mona G:s streamingkväll tillsammans med Danssköldarna PA & Marie samt med ljudgurun Sture Johansson från Rent Drag. De hade en helt fantastisk kväll
tillsammans med med Mona G – Dansband och countrysångerskan , i en studio full av rosa skimmer ihop med glamour och mycket blingbling där hon bla. presenterade sin nya singel som släppa den 7/5 på Atenzia Records. Mona passade även på att hylla sina gamla kollegor i Thorleifs och nyligen bortgångne Thorleif Torstensson som var en kär gammal vän till Mona och mycket populär hos Sveriges danspublik. Det blir även lite överraskningar och lite hemliga gäster. S¨boka in den 10 maj kl 20.00

Intervju med dansbandet Bagatelle

27 apr

I dag har jag tagit mig en intervju med Meta och Gert Fagerström. De utgör dansbandet Bagatelle. En genommusikalisk duo som utgår från Odensbacken, Örebro.

Hej hur är läget?
Tjenare, tjenare! Jo, men tack, det är bara fint.

Ni utgör ju duon Bagatelle. Hur kom ni på det namnet?
Det är ju ett litet skojigt namn och dessutom utan ett Z på slutet :)
Svar: När jag (Meta) startade Bagatelle behövde vi snabbt ett namn, för jag blev tillfrågad att åka iväg till Teneriffa och underhålla med kort varsel. Så jag hade en musik-ordbok framför mig och slog upp en sida. Det första ordet mina ögon föll på var just ”Bagatelle” som hade betydelsen – Musik utan djupare intentioner. Hi-hi, nej, just det, inget Z på slutet! Men det hade ju varit väldigt snyggt. Bagatellez.

Nämn några dansband som ni spelat med innan?
Gert: Jerrys, Jan-Olovs, Gert-Åkes, Nya Christers, Davix, Torgny Melins
Meta: Curt-Göran’s, Dansers, Torgny Melins

Har ni några speciella minnesvärda spelningar med Bagatelle?
Ja, alla spelningar utomlands har ju varit minnesvärda, dels för att det är roligt att se nya omgivningar, men också för att det går att kombinera med sol och bad och god mat. Man skulle kunna säga samma sak om spelningar man haft på kryssningsbåtar. Det är något visst. Sen kommer man ju alltid ihåg alla speltillfällen som är speciella, som t.ex. Ransäter ”Bälgspel vid landsvägskanten”, Fryksdalsdansen osv.

Hur har pandemin påverkat er inspiration till att skriva, eller spela in och ge ut ny musik?
Eftersom vi, precis som alla andra, blivit av med alla speljobb, så har vi fokuserat lite mer på att utveckla Bagatelle. Bytt aggregator, mastrat om äldre inspelningar, arbetar på att bygga upp en starkare målgrupp inför öppningen (när pandemin avtagit).

På tal om att ge ut ny musik så har ni fastnat för kupletter. Berätta lite om det.
När pandemin slog klorna i vår värld, bestämde vi oss för att dra igång ett projekt med kupletter för att hylla den svenska folkhumorn, som vi står mycket nära i och med att vi arbetat och arbetar en hel del i revysammanhang. Vi vill bjuda på kupletter i dansbandstappning – alltså, i vår egen version och tanken är att vi ska släppa en kuplett i månaden under ett helt år och avsluta med att ha ett hejdundrande releaseparty i slutet på oktober. Då kommer du väl?

Du Meta är ju med och leder en kör Blended Voices. Vad är det som är så kul med att sjunga i kör?
Gemenskapen! Glädjen i att sjunga tillsammans med andra! Kärleken till musiken!

2019 startade ni dansprogrammet ”De var dans bort i vägen” som även är en podd. Hur kom ni på denna idén?
Vi har alltid varit väldigt ”pratiga” och ofta har det blivit så att vi sitter och pratar minnen här hemma. Så slog oss tanken att det kanske kunde vara roligt för ”vanligt” folk att ta del av våra anekdoter och få lite insyn i hur livet som dansbandsmusiker kan te sig. Där föddes fröet till att spela in en podd. Och när tanken väl grott in sig så kontaktade jag vår lokala radiostation och frågade om de skulle vara intresserade av att sända våra avsnitt.
De blev eld och lågor!

NI är på väg mot 100 avsnitt. Trodde ni att det skulle bli så många program när ni startade?
Åh, nej! Vi hade planerat 10 avsnitt och tänkte att efter så många avsnitt, så skulle det inte finnas något mer att prata om, men oj, vad fel vi hade…

Hur ofta kommer ni ut med nya avsnitt?
Varje måndag. Men nu efter avsnitt 100, så ska vi ta lite sommaruppehåll och återkommer med avsnitt 101 efter semestern.

Allt verkar så spontant när ni sänder. Hur mycket förbereder ni er?
Oftast tar vi fram musiken först, så kommer pratet och minnena under tiden. Så ja, det är väldigt spontant. Ibland kan vi ha något tema, då vi skrivit upp lite staplar, men vi tror att det är just spontaniteten som gör att det är lättsamt att lyssna på.

Har ni några egna favoriter bland dansbanden?
Gerts favoriter: Curt-Haagers, Scotts
Metas favoriter: Perikles, Larz-Kristerz, Fernandoz

Är det några dansband eller sångare/sångerskor som ni har som förebilder?
Gert: Jerry Williams, Michael Bolton, min morfar Karl Larsson som var dragspelare
Meta: Kikki Danielsson, Lotta Engberg, Thorleif Thorstensson, Ingmar Nordströms

Kanske en omöjlig fråga. Men vilken är den bästa dansbandslåten?
Oj, oj, oj – det var ingen lätt fråga, det finns så många, så vi får helt enkelt välja varsin favorit av alla härliga låtar som finns.
Gert: Karl Johann – Lotta Engbergs
Meta: Mycket, mycket mer – Chips

Har det hänt något knasigt i någon sändning nån gång som ni vill tala om?
Det är oftast ganska lugnt när vi sänder radio, men att glömma stänga av headsetet när man går på toaletten är väl ganska knasigt. Hi-hi-hi….

För den som eventuellt inte känner till ert program. Varför skall man lyssna på er?
Precis som vårt bandnamn, så känner vi att det ska vara ett program utan djupare intentioner och vi försöker bjuda på minnen och en härlig blandning av gammal och ny dansbandsmusik.

Hur kan man ta del av era program?
Vi sänder varje måndag klockan 15.00 och varje torsdag klockan 21.00 på Radio 94,3 (finns även på webben) men enklaste vägen till vår podd är att söka efter oss ”Det var dans bort i vägen med Bagatelle” där man lyssnar på andra poddar, t.ex. Spotify, Itunes, Podbean m.fl.

Vad har ni på gång framöver med Bagatelle samt radioprogrammet.?
Med Bagatelle är det just nu profilering och att färdigställa albumet med kupletterna. Radioprogrammet laddar inför det 100:e programmet som kommer bli 2 timmar långt.

Tack så mycket för intervju och lycka till framöver med vad ni än tar er till med.
Tusen tack för att vi fick vara med. <3

Bjuder er här på ett smakprov med Bagatelle. Den gula paviljongen av John Redland och Emil Norlander.

Grattis Mats Kärrlid

27 apr

idag säger vi Grattis till Mats Kärrlid på hans högtidsdag. Han är trummis och sångare i dansbandet Matz Bladhs. han tidigare varit medlem i Bob Stevens, Dannys och Martys

Ankies med Nu

24 apr

Nu har Ankies kommit ut med en otrolig vacker ballad som jag tycker ni skall lyssna på. Skriven av

Dan Attlerud, Fredrik Hans Andersson, Lars McKenzie Eklund, Mats Ymell och Per Frost Ivar Anders Hed
Producerad av Henrik Sethsson. Här visar Ankie vilen sångerska hon är. Jag tror detta är det bästa jag hört från Ankies.

Avant släpper nytt album

23 apr

Den 5 maj släpper dansbandet Avant albumet ”Ett steg till”. Skivan innehållandes 14 pinfärska låtar.

Dansfestivalen ”En kväll i juni ställer om till 2022

21 apr

Dansfestivalen ”En kväll i juni ställer om till 2022
Läs edan vad arrangörerna skriver:

Världens bästa En Kväll i Junipublik!
Som vi hade hoppats att vi kunde ses i sommar men tyvärr är det inte längre möjligt. Vi står bakom Folkhälsomyndighetens beslut och alla försök att få ner smittspridningen och väljer att flytta festivalen till 2022. Men vet ni vad… nästa år, DÅ SKALL VI DANSA SOM ALDRIG FÖRR på sommarens bästa dansfestival. Skriv in helgen 1-2 juli 2022 med spritpenna i almanackan.
P.S Samtliga biljettköpare kommer inom kort att få ett mail me

Mona G med ny singel

19 apr

Äntligen kan Mona G presentera titel och omslaget till sin nya singel som släpps den 7 maj. ”När änglarna tar vid” heter är titeln och kommer givetvis att finnas på Spotify. Inom kort kommer det läggas ut en länk och smakprov så du har möjlighet att förhandsspara den på Spotify, så finns den på din spellista den 7 maj.

”När änglarna tar vid” kan beskrivas som en riktig Mona låt som bara kom till mig en dag för några månader sedan säger Mona. Min ”hovproducent” Dennis Lagerkvist har ännu en gång överträffat sig själv och musikanterna i Nashville har gjort sitt jobb med beröm väl godkänt.

Kul att få släppa helt nytt material i dessa tider och Mona hoppas innerligt få möta Er sin publik snart igen.

Schytts släpper Ring Ring

19 apr

Peter Danielson & Schytts öppnar nu successivt upp en del av sin låtskatt som främst var ämnad som singlar till de närmsta fansen.
Först ut i denna Spotifylansering är en suggestiv tolkning av Ring, Ring.
Den släpptes i några få exemplar år 2005 och nu har alla Spotifyanvändare tillgång till denna härligt rökiga version!
Skriven av Björn Ulvaeus , Benny Andersson och Stickan Andersson.
Producerad av Tomas Edström.

Erik Lihm programleder P4 Dans

19 apr


Foto: Lena Callne

Att ha spelat under många år i Vikingarna innebär att Erik Lihm tillhör en av de få musiker som vet hur det är att flyga privatplan mellan spelningar och mingla med kungligheter.

Men han vet också hur det kändes att tvivla så pass på sitt musikaliska självförtroende att han till och med ville säga upp sig från bandet Telstars… Han blev dock övertalad av kapellmästaren att stanna kvar, något han är glad för med facit i hand.

Det är ett av många minnen Erik Lihm delar med sig av som programvärd i P4 Dans. Det blir ett program som speglar hans långa karriär som yrkesmusiker, bland annat ombord på ett kryssningsfartyg som gick i hamn i samtliga världsdelar. Men det blir förstås även en massa favoritlåtar och han bjuder till och med in P4 Dans-lyssnaren till en stund i hans egen lilla pianobar i villan utanför Karlstad.

Programmet sänds nu på söndag med start 20.03

Johan slutar i Donnez

18 apr


Johan Linderborg Foto: Markus Redman

Johan Linderborg, basist i Donnez har bestämt sig för att sluta i bandet.
Och som ni kunde se i Bingolotto i kväll så är det tidigare medlemmen Andreas Olsson vikarierar tills vidare.

Hans Plan slutar i Casanovas

17 apr


Hans Plan Foto: Markus Redman

Hans Plan har bestämt dig för att lämna trumpallen i Casanovas. Men har lovat att finnas kvar i bandet tills de hittat en ersättare för honom.
Tack Hans för alla trevliga år och lycka till med vad du än tar dig för.

Dansprogram för sommaren 2021

16 apr

Jag får en del frågor om varför jag inte lägger ut dansprogrammen för 2021. Det är ju en del parker, logar m,m som har ett bokat program för 2021. Ja det är jag medveten om. Men jag tänker lägga in programmen då det känns lite mer realistiskt att vi får fara ur på dans igen och träffa människor. Nu är jag absolut ingen pessimist eller en jättetråkig person. Jag om någon vill ju att detta med dans skall komma i gång så snart som möjligt. Men tyvärr tror jag vi får hålla oss till tåls ett bra tag dit och dansa framför tv:n till tonerna av alla dessa livestreams.

LjudGunnar hos Danspassion

15 apr

I samband med Dansgalan i Grevie blev Gunnar Åkerlund alias ”LjudGunnar” inbjuden till podden Danspassion för en stunds samtal runt dansbandsljud med Peter och Maria. Lyssna på avsnitttn nedan eller där poddar finns.

Danzbandet hyllat Thorleif Torstensson

15 apr

Här kommer enhyllning till Thorleif Torstensson – Thorleifs som tragiskt gick bort tidigare i år i sviterna av covid-19.
Danzbandet som framför detta består av:
Roger Sjöberg – sång & gitarr
Leif Widerberg – saxofon & gitarr
Mikael Loorentz – klaviatur
Stefan Jönsson – bas
Jerker Jonasson – trummor.

Konserten är filmad och inspelad i Mörrums Folkets Hus den 7 februari 2021.

Film och Klipp: Håkan Windahl

Malung ställer in 2021

15 apr

BESULTET ÄR FATTAT
Dansbandsveckan ställer in 2021 och fokuserar och satsar allt krut på 2022 då det också är 35-års jubileum. Du som köpt biljett till Dansbandsveckan
kommer att bli kontaktad under kommande vecka angående hanteringen till 2022.

älla: Svenska Dansbandsveckan i Malung

Torghandel i Kristinehamn

14 apr

Andra onsdagen i april är det som brukligt marknad i Kristinehamn. Men pandemin satte stopp för detta. Men trots detta var det några knallar på stan som brukar vara under torghandeln på onsdagarna. Så lite marknadsstäming blev det. Jag inhandlade lite korv, ostar, lite godis och sist men lite kalvdans och ostkaka. Hur gått som helst. Delger er lite bilder.

Kenneth & Classe – Tre Goda Skäl

13 apr

Duon Kenneth & Classe har spelat in några låtar som de lagt upp på youtube.
Här bjuder dom på låten ”Tre goda skäl”
Originaltitel: Three good reasons
text & Musik: Dwight Yoakam
Svensk text: Ulf Georgsson

Grammisnominerade 2021

13 apr

Årets nomineringar till en Grammis 2021 i kategorin ”Årets Dansband” är:

Casanovas – Mota Olle i grind
Barbados – Vi
Streaplers – En gång till
Larz Kristerz – Lättare sagt än gjort
Martinez – Bubbelgum
Grammis 2021 »

Leif Kronlund 90 år

13 apr


Foto Maria Rosenlöf.

Idag den 13 april fyller välkände orkesterledaren Leif Kronlund 90 år. En legend i brunchen.

Leif Kronlunds är troligen Sveriges äldsta orkester som började år 1946 och firar 75 år på scen i år. I denna låt inspelad 2018, sjunger bandets sångare Uno Johnsson 91 år som varit med sedan 1960. Imponerande!

Matz Rogers med ny singel

12 apr

Vad säger ni om att starta veckan med helt ny musik. Matz Rogers från Värmländska Sunne har släppt en helt ny singel. ”Allt kommer tillbaka” heter den
Skriven av Martin Lindkvist. Som vanligt har de spelat in hos fantastiska Tomas Edström. För omslagsdesign svarar Markus Redman. Lyssna och dela till alla era vänner.

Jonathan kliver in i Titanix

11 apr

I mars 2021 klev han in i replokalen på Bäckadalsgatan i Valdemarsvik och visade att han kunde spela trummor som få!!
Jonathan Nöjd 27 år från Norrköping blir vår nya medlem. En kille med mycket rutin och vana från branschen, senast i Donnez och tidigare i bla Jontez.
Vi kände direkt att Jonathan kommer bidra med ny energi och ett jäkla sväng, dessutom kommer vi få höra honom sjunga kör, men även lite leadsång.
Vi ser fram emot att få turne’ra tillsammans och skapa många roliga minnen. Redan nu är det full fart i inspelningsstudion och i början av juni släpps det ny musik från oss.
Vi hälsar Jonathan varmt välkommen in i Titanix-familjen!
//Titanix

Git Persson programleder P4 Dans

10 apr

Git Persson var den allra första som fick priset som Årets sångerska, när Guldklaven instiftades år 2000 i Malung. Hon har dessutom lika många ettor på svensktoppen som hon har storasystrar: fyra! Kärleken till familjen blir uppenbar när Git Persson är programvärd för P4 Dans, men hon berättar även om den scenskräck hon brottades med i början av sin karriär – och hur Lasse Berghagen gav henne det mest värdefulla råd hon någonsin fått som artist.

Räkna med ett program som spänner över alla känslolägen när Git Persson greppar mikrofonen som programvärd för P4 Dans, hemma i sin stuga i Blekinge dit hon flyttade för ett halvår sedan.

Källa: P4 Dans

Nya singlar

10 apr

Henrik Åberg har släppt en ny singel, ”I varje andetag”.
Musik och text Thomas Enroth

Voize har släppt en ny singel, ”Allting här i livet det går upp och ner”.
Cover av ”Is anybody going to San Antone”, svensk text Evert Ljusberg
Producent Donne Laitila

Allstars har släppt singeln ”Maybe someday baby”

Kingbees har släppt en ny singel, ”Lucy Diamond”.

Xplays har släppt en ny singel, ”Älskar igen”.
Musik och text Annika Andersson Mats Larsson och Kent Mattsson. Detta är en duett med Jessica Andersson i Shine
Producent Henrik Sethsson

Jörgen Rhodén, kapellmästare i Foxie, har släppt en ny singel, ”Somerhing ’bout you baby I like”

Frippez har släppt en ny singel, består av ”Håll om mig” (Peter Åhs – Christer Lundh) och ”Ge dig allt jag har” (Frippe Myhrer).
Producent Tomas Edström resp Simon Andersson

Linus Zander har släppt en singel, består av ”Route 66” och ”Shake rattle and roll”.

Kevin Lehnberg, sångare i Xplays har släppt en solosingel, ”Stronger”.
Musik och text Johan Harding och Annika Andersson

Towe Widerberg har släppt en ny singel, ”John Blund”.
Musik och text Thomas Enroth
Producent Martin Klaman

Svedanz har släppt en ny singel, ”The only one”.

Ny singel med Pia Pihlgrens
Pia Pihlgrens har släppt en singel, består av ”Jag är på väg” och ”Nu är du borta”.

Ny singel med Fernandoz
Fernandoz har släppt en ny singel, består av ”Annabelle” och ”Close to you”.

Magnus ”Bubben” Löfving slutar i Titanix

10 apr

Magnus Löving slutar i Titanix. Så här skriver bandet på sin facebooksida.

1989 klev en 22-årig blond trummis in i replokalen på Norrgatan i Valdemarsvik och visade oss hur man spelar trummor. Han blev direkt en viktig del av Titanix.
Sedan dess har vi upplevt hur mycket som helst både på och utanför scenen.
Efter 32 år tillsammans måste vi nu meddela att Magnus ”Bubben” Löfving slutar i bandet.
Det är med glädje vi ser tillbaka på tiden som vi har haft, det har skapats många sköna minnen, vansinnigt mycket skratt och en helsikes massa musik.
”Bubben” är och har varit en fantastisk vän, en helt underbar arbetskamrat och en grymt bra trummis.
Vi vill bara säga ett STORT TACK för dessa år, vi kommer sakna dig och önskar dig lycka till med allt du tar dig för i framtiden.
/ Stefan, Jerry och Maria