Får Jag Lov att pressentera Bror-Olgas

19 jun

Jag har fått lite frågor om vilka Bror-Olgas som figurerat här i bloggen lite av och till. Bandet utgår från Kristinehamn. Denna kvartett består av ”gamla” dansbandsrävar som tidigare spelat i andra band. Bland banden man hittar när man gräver i historieböckerna är Jan Murmans från Björneborg, Whispers från Kristinehamn. Som jag skrev innan så utgår från bandet från Kristinehamn eller inom Kristinehamns Kommun då två av medlemmarna bor i Bäckhammar c.a 2 mil mil söder om Kristinehamn.

För några år sedan strålade då fyra musikaliska grabbar ihop för att bilda ett band som de kunde spela med mest för att det är så himla skoj att lira. Namnet fick de från Basisten som heter Bror och keyboardisten som kallas för Olga. Bror-Olag helt enkelt. bandet spelar både på danskvällar och som ren underhållningsorkester på föreningsträffar, trivselkvällar m,m m,m

Bror-Olgas har en bred repertoar som bådestår både av egna låtar men även en hel del covers. ”En vlowmn i mina kläder”, ”Anna och mig”, ”Är du min älskling än”, ”Jag Vill Bara Va En Gammal Man”, ”Kjärringa min, kan inte spela dragspel” och ”California Blue” är några av låtarna som man hittar om man gräver i sin repa.

Bandet består av:
Arne Persson – Trummor och sång
Bror Ingman – Bas och sång
Håkan Wahlgren – Gitarr
Mats ”Olaga” Olsson – Klaviatur, dragspel, munspel och sång


Publicerad: 2021-06-19 23:59:44

Nya länkbanners

19 jun

Har idag lagt upp några nya banners. Bland annat till baden Bror Olgas och Jackons. Har även lagt in länkbanners till Radiodb1 och Dans i Österbotten.


Publicerad:

Får Jag Lov att pressentera Jackpots

19 jun


Får jag lov att presentera ett skånskt dansband som kallar för för Jackpots.
Bandet utgår ifrån vackra Österlen i Skåne där orkestern har anor sedan 1986 i form av dåvarande ”Nalles orkester” som sedan blev ”Jaxons” och där efter mynnade ut i Jackpots orkester.
Samtliga medlemmar har många års erfarenhet av att spela dansmusik. De har sin egen nisch i mogen & gammaldansen. Spelställena är allt från folkets hus parker, logar, danskvällar åt föreningar, bryggans campingar och privata fester. I år firar man 10 år som band under namnet Jackpots. Nu har bandet repat och filat en del på repan och har bestämt sig för attha en livestream senare i sommar. denna kommer ske på facebook den 17 juli kl 19..00

Bandet består av:
Stefan Larsson: sång, gitarr, saxofon och dragspel
Robert Nilsson: Sång, Lead gitarr och dragspel
Christer Nilsson: sång och trummor
Göthe Corneliusson: kör och klaviatur


Publicerad:

Recension: Frida Wiljansros – Ingen kommer levande härifrån

19 jun

FRIDA WILJANSROS – INGEN KOMMER LEVANDE HÄRIFRÅN
Skivbolag: Café Gula Huset records
Antal spår: 12
Tid: –
Betyg: 4

Frida Wiljansros har sjungit sedan barnben och tävlat i många talangtävlingar. 2013 sjöng hon med Team Rickard i Körslaget TV4, där hon även var solist. Därefter har hon släppt ett gäng plattor i lite rockigare konstellationer.

Nu har hon släppt ytterligare ett album. Denna gång med inriktningen dansband och country.
Plattan som innehåller tolv blandade spår består av bådade eget material och covers. Samtliga låtar är på svenska.

Det var längesen som jag hörde en sångerska med sådan personlig röst. Det hörs att Frida lägger verkligen hela sin själ i varje låt vilket gör varje låt unik.

Som producenter på skivan har hon haft Tryggve har producerat och spelat in dom svenska countrykklassikerna på plattan. Henrik Sethssson har producerat och skrivit Fridas ”egna” låtar på plattan. Och det är ett mycket starkt material som Henrik står bakom. Gillar ”Håll i mig” Henrik Sethsson, Mikael Wigström och Stefan Jonsson, och ”Låt oss glömma det som var” av samma trio samt ”Där jag lägger min hatt” av Henrik Sethsson och Mikael Wigström.

Bland coverlåtarna gillar jag bäst ”Orden som min mor sa (A Bible And A Bus Ticket Home) med svensk text av Lennart Dalberg. frida gör även en hyllning till Thorleif Torsensson genom att spela in ”Spar dina tårar”.

På det stora hela en mycket bra och varierad platta och med en Frida Wiljansros som verkligen har en personlig röst som ger avtryck.
En platta som man både kan dansa till eller bara digga i bilen. Snyggt jobbat.

Köp ditt egna fysiska exemplar från Ginza.se


Publicerad: