Larz Kristerz bjuder på ett nytt Stuffparty

25 okt

Ett nytt album från 20-årsjubilerande Larz-Kristerz. Den här gången har bandet blickat tillbaka till tiden före genombrottet i SVTs Dansbandskampen 2008. Bandet släppte mellan 2003 och 2007 Stuffparty 1, 2 och 3, som innehöll låtar lånade från 70-talens dansbandsrepertoar.

Stuffparty 4 innehåller 12 guldkorn från bl a Schytts, Vikingarna och Flamingokvintetten, ompaketerade i Larz-Kristerzversioner. Albumet innehåller också 2 nyskrivna låtar, skrivna i samma anda som dom klassiska 70-talslåtarna som alltid har varit en källa till inspiration för Larz-Kristerz. Den första heter Fake news och är signerad Erik Morell, alias Billy Opel, och bandets Peter Larsson. Den andra låten, Mina bilder av dig, är komponerad av bandets basist Trond Korsmoe, och är Tronds första komposition för Larz-Kristerz. Erik och Peter har skrivit texten.

Vi har velat göra en festlig, glad och rolig platta, kryddad med sångeko och roliga synthljud som för tankarna till 70-talet, men med ett nutida sound i grunden. Som vanligt har vi velat göra en platta som ska vara lika rolig att lyssna på till vardags som till fest.
Stuffpartyt kan börja hälsar Larz Kristerz

Följand låtar finns med på skivan
1. Här kommer Mårtensson
2. Charlie Brown
3. Fake news
4. En annan stad, en annan vän
5. Här hemma
6. Ingenting
7. Ska du inte gratulera mig
8. Låt inte din skugga falla här
9. Allting här i livet, det går upp och ner
10. Ingen saknar mig imorgon
11. Dansa Hucklebuck
12. Akta dej
13. Mustaschen
14. Mina bilder av dig


Publicerad: 2021-10-25 00:05:34

Novemberkalaset 2021

24 okt

Vemdalsskalets Högfjällshotell presenterar Novemberkalaset 2021. Nöjeshelgen med allt och lite till! Du som gillar att dansa till riktigt bra musik får inte missa denna helg.

Fredag 26 november blir det Dansgala med Black Jack och Streaplers, nattklubb med Dj Dick, pianobar med Joakim Camming.
Lördag 27 november vankas det Afterski och kväll med Gibsons, nattklubb med Dj Dick, pianobar med Joakim Camming, kvällens dansband: Mickeys, kvällsshow med Smalare än Thord.

Varmt välkommen till Novemberkalaset på Vemdalsskalets Högfjällshotell, höstens stora dans-nöje-dj-afterski-pianobars-helg!


Publicerad: 2021-10-24 00:57:57

Dansbandz-snack – Nytt digitalt dansbandsprogram

22 okt

Missa inte Dansbandsveckans nya digitala satsning Dansbandz-snack som kommwer sändas en gång i månaden på bland annat Dansbandsveckans Facebook-sida.
Det kommer bjudas på intervjuer med dansband, tävlingar, nyheter om Dansbandsveckan, danstips, en och annan dansbandslåt samt en del nostalgi. Programmen pågår i cirka 15 minuter.

I första avsnittet som sänds 27 oktober kl 19 blir det uppladdning inför Dansbandsveckan 2022. Dessutom kommer Larz Kristerz på besök.

Dansbandz-snack kommer att sändas på Dansbandsveckans Facebooksida sista onsdagen i varje månad under hösten/vintern/våren 2021/2022 med start onsdag 27 oktober kl. 19.00.
Det blir intervjuer med dansband, tävlingar, nyheter inför Dansbandsveckan 2022,

PROGRAMTIDER Dansbandz-snack:
Onsdag 27 oktober 2021 kl. 19.00
Onsdag 24 november 2021 kl.19.00
Onsdag 29 december 2021 kl.19.00
Onsdag 23 februari 2022 kl.19.00
Onsdag 30 mars 2022 kl.19.00
Onsdag 27 april 2022 kl.19.00
Onsdag 25 maj 2022 kl.19.00
Onsdag 29 juni 2022 kl.19.00

I januari kommer fler sändningar att göras, då Dansbandsveckan på Viking Lines Cinderella pågår och sändningarna görs därifrån!
Måndag 24 januari 2022 kl.18.00
Tisdag 25 januari 2022 kl.18.00
Onsdag 26 januari 2022 kl.18.00
Torsdag 27 januari 2022 kl.18.00
Fredag 28 januari 2022 kl.18.00
Lördag 29 januari 2022 kl.18.00

Dansbandz-snack är möjlig att göra tack vare Dansbandsveckans samarbetspartners; Landshypotek Bank, Malung-Sälens kommun och Viking Line.


Publicerad: 2021-10-22 00:20:42

Fenrnadoz med ny singel

19 okt

Den 12/11 släpper Fernandoz två nya låtar. Den första är en riktig melloklassiker med Anders på sång som ni säkert känner igen. Spår två är en countryrökare med Kevin bakom micken. Förhandsspara låtarna till din Spotifylista redan idag! https://orcd.co/presavefernandozdetgoront


Publicerad: 2021-10-19 00:10:03

Agneta och Peter med jul-cd

17 okt

Norrländska artistparet Agneta Olzzon & Peter Grundström är tillbaka på platta. Här med årets andra skivproduktion. Och med deras allra första jul-CD någonsin. Albumet innehåller 14 stycken vackra julsånger. Här blandas sköna julklassiker med både nyskrivna julsånger, men här finns också sånger som blivit till under en tioårsperiod. Låtmakare Peter Grundström har skrivit 6 st av skivans låtar, och några tillsammans med Agneta.

”Det har varit ett riktigt hjärteprojekt att få göra detta. Vi har skrivit julsånger praktiskt taget varje jul under många år, och nu står vi äntligen klara att släppa vår första julskiva. Vi känner att vi äntligen fick tid att ta tag i detta projekt, och det känns underbart att äntligen få släppa albumet. Julen är en kär tradition, som betyder mycket för oss”, berättar Agneta & Peter.

Albumet innehåller ett knippe klassiker, och sångerskan Agneta Olzzon sjunger här några av sina stora paradnummer, bl a ”Vinterhamn”, en av Björn o Benny´s vackra julsånger och oförglömliga ”O helga natt”.

”Detta känns magiskt! Agneta sjunger bättre än någonsin. Äntligen får hon visa vilken fantastisk sångerska hon är! Vår publik älskar henne, älskar hennes röst och här har jag återigen specialskrivit låtar till henne. Hon lyfter skivan till nya höjder!”, berättar Peter Grundström.

Albumet är producerat av Peter Grundström och släpps på deras egna skivbolag ARS Records.

Boka det frakfritt här via Ginza.se


Publicerad: 2021-10-17 23:52:17

Ny trummis i Bob Stevens

16 okt

Bob Stevens har nu presenterat sin nya trummis. Det är Ulf Sjöstedt som tr över trumpallen efter Mikael Langen som så tragiskt lämnat oss.

Efter många år i branschen med bl a Matys, Milles och Likes är det alltså dags att bestiga pallen i Bob Stevens.

Själv beskriver han det så här:
”Skall bli fantastiskt roligt att möta alla underbara dansare i vårt avlånga land tillsammans med de andra härliga grabbarna i bandet”.
Bobbarna är otroligt glada över att få en sån trevlig och rutinerad trummis till bandet!
Välkommen in i gänget Ulf!


Publicerad: 2021-10-16 23:45:41

Matz Bladhs ställer in helgens spelningar

15 okt

På grund av sjukdom tvingas Matz Bladhs ställa in helgens spelningar.
På två av helgens tre spelningar blir det ersättningsband.

Fredag: Folkets hus Kusmark – Ola & Jag ersätter
Lördag: Folkets hus Ersboda – Dansen ställs in helt
Söndag: Häreborg – Matz Rogers ersätter


Publicerad: 2021-10-15 00:47:42

Elisa Lindström och Casper Jarnebrink i Dobidoo

15 okt

Idag den 15 oktober är det dansbandsmusiker som tävlar i Dobidoo. Det enda laget består Casper Janebrink och Elisa Lindström. De tävlar mot Lisette Pagler och Martin Redhe

Programledare är Lasse Kroner. Programmet sänds kl 20.00 i SVT-1


Publicerad:

Magisk kväll med Haaks på Scalateatern

13 okt

Oj oj oj vilken oslagbar kväll det med bästa Haaks på Scalateatern i Karlstad. För er som inte vet vilka Haaks är kan jag kort sagt säga att det är Sveriges bästa cover/liveband. När pandenmin slog till så blev det precis som för många andra band och artister tvärstopp och turnéplanen tömdes över en natt. Bandet började då som många andra band att börja livestreama sina spelningar. På ett kick blev succén ett faktum. Idag är Haaks lika säkert som Tacos. Tusentals fans följer deras livestream vecka efter vecka. Denna stream från Scalateatern är deras 61:a stream. Inte illa. Det uniks med Haaks är att de gör en ny show varje fredag. De har alltså inte spelat en låt mer än en gång i en stream. Det innebär att de spelat över 400 olika låtar i sina streams.

Jag var och såg denna stream på plats med goda arbetskamrater. Vi började med lite drickbart på tacobar som ligger mitt emot Scalateatern. Sedan tog vi plats för att bli uppvärmda innan själva streamen började kl 18.00 Det blev ett öronbedövande jubel när grabbarna äntrade scenen. De inledde med Oslagbara av Niklas Strömstedt följt av En dag med Tommy Nilsson och Jag skiter av Magnus Uggla. Inte en enda dålig låt på hela kvällen bjöd grabbarna på. Det var en blandning utan dess like. Och det är just det som är bandets styrka.

Ett stående inslag i deras stram är ”Jonas blockflöjt”. Denna vecka skapade han magi genom att blåsa ”Värmlandsvisan”. Man fick lite ståpäls där hela publiken reste sig upp och stämde upp i allsång. Även Jonas själv blev nog lite tagen av det hela tror jag.

Blandad kompott av låtar var det minst sagt. Och det är det som är Haaks styrka. Jag tror alla fick med sig något som de gillade. Det gick inte att ta miste på publiken. Snacka om gensvar och publiktryck. Att efter ett och ett halvt år inte upplevt några livekonserter. Och så får man uppleva Haaks. Jag skulle kunna skriva hur många superlativ som helst om denna underbara kväll och det skulle ändå inte räcka.

Är man i Värmland och framförallt i Karlstad kommer man ju inte därifrån levande med hedern i behåll om man inte bjuder på en Sven Ingvars låt. Detta hade ju så klart Haaks tagit fasta på när de brände av Jag ringer från fredag. Publiken ställde sig upp och det blev en riktig allsång. När de sista tonerna av Ingvar Hellbergs klassiker klingat ut brände de av ett nära sex minuter långt hårdrocksmedley som heter duga. Lägg där på Haaksvulkanen. Ni som vet vad Haaksvulkanen är vet vad det är liksom. I just detta avseende är de glada för att de har ett kort och koncist namn som Haaks och inget långt namn som Flamingokvintetten eller något liknande.

När klockan slagit halv åtta och livestreamen på facebook tagit slut skanderade publiken en fullsatt salong en gång till. Och så klart fick några fler låtar innan de tackade för sig. Jag vill från hela mitt hjärta tacka Haaks för en fantasttisk kväll. Detta kommer man leva på längre.

Efter konserten var det dags för lite matintag. Vi hade bokat tid på en ny restaurang i Karlstad. Ja eller nygammal kanske man skall säga. Det är härliga Magnus och Sandra Warnqvist från Kristinehamn om driver denna restaurang på Järnvägsgatan 9. De har tillsammans som par drivit restaurang sedan 2008. Två restauranger i hemstaden Kristinehamn ha de drivit innan de 2019 byggde Taco Bar i Karlstad som fortfarande har kvar i deras ägo. Tidigt 2021 fick de förfrågan om att köpa Vero mat & kaffebar i Karlstad. Vero hade fram till dess varit en väldigt omtyckt lunchrestaurang i 20 års tid. Magnus och Sandra tackade ja men kände att Vero hade en stor potential för kvällsverksamhet med den mysiga källarlokal som det är. Och att det är mysigt kan jag verkligen skriva under på. De har länge haft en vision om att få möjlighet att driva en Trattoria med mat inspirerad av Italien och Kroatien. De är mycket i norra Kroatien då Sandra har halva sin släkt nära Opatija med mormor, morbröder, kusiner m.m Hur smakade maten då? Jag kan inte ge den något annat än högsta betyg. Till förrätt fick vi in en bricka med lite blandat; ost, korv, skinka och bläckfisk samt lite grönsaker. Så jag kan stolt säga att jag har testat bläckfisk. Ingen större hit men jag har testat i alla fall. Huvudrätten blev en pasta som smakade gudomligt gott. Kan rekommendera detta ställe till 100%. Ni kommer inte att bli besvikna.

Kvällen avslutades på Pitcher´s på Kungsgatan 12. Där blev det lite öl och cider. Där var även Hakks så vi fick oss en pratstund med både Johan och Jonas.


Publicerad: 2021-10-13 00:26:23

Bakkens med ny singel – Jag undrar

12 okt

Den skånska duon Bakkens har idag släppt en helt ny singel. Låten heter ”Jag undrar” och är en låt skriven av duon själva (som mestadels av deras andra utgivna låtar)
När man ställer frågan ”Vad handlar låten om” så får man inget kort svar

Låten handlar om någon man inte träffat eller hört och sett på länge. Man undrar helt enkelt. Alla har vi väl någon som vi ibland tänker på, och undrar vart den personen tagit vägen?
Det kan vara allt från en gammal granne, till en vän, en tidigare relation som tagit slut eller någon som inte längre finns bland oss.
Man undrar helt enkelt.

Ja,då kan man undra, kommer Bakkens att göra en uppföljare på denna låt?

Det jag gillar med Bakkens duo är att de experimenterar mycket med stilar, och inte enbart håller sig inom den snäva dansbandsramen. Detta är en lugn ballad där Arne sjunger med en enorm känsla på Skånska vilket passar perfekt i denna låt. Man får lite Periklesvibbar när man hör på låten. Nästan så man skulle tro att det är en cover. Men icke. Detta är helt eget och närproducerat. Låten är en riktigt mysig fox som mycket väl skulle kunna passa som ”sista dansen” låten.


Publicerad: 2021-10-12 22:12:48

Vinst i säsongens sista match

11 okt

Resultat: 1-2 (1-1)
Spelplats: KIlsta IP
Datum och tid: 2021-10-10 16:00
Tävling: Div 7 östra herrar 2021

Mål:
1-0 Mikael Eriksson (28 mim)
1-1 Mohamed Ramadan Mohamed (41 min)
1-2 Momoh Konneh (49 min)

Laget mot Granbergsdals IF
4. Mohammed Haitham Issawi
5. Wilfred Bjursell
7. Patrik Jacobsson Duljaj
8. Momoh Konneh
9. Hampus Andersson
10. Mohamed Ramadan Mohamed
12. Jonas Bjursell
14. Johan Harnesk
17. Andreas Larsson (K)
20. Mustafa Cetin
94. Marcus Andersson

Ersättare:
6. Rickard Hedqvist
11. Yosef Teame Okubamichael
13. Marcus Hedqvist
15. Emil Björn
23. Kewin Johansson Kolbjørnsen


Publicerad: 2021-10-11 00:36:42

Holidays med ny julsingel

6 okt

Nu är det inte långt kvar till jul. Och vad passar bättre att avslöja att mina vänner i Holidays släpper en helt ny julsingel.
Detta är en alldeles ny jullåt skriven av bandets sångare Mattias Söhstenius. Det svänger så det svartnar nästan.


Publicerad: 2021-10-06 23:05:37

Dansband deluxe gästar Bingolotto

5 okt


På söndag den 10 oktober medverkar Dansband Deluxe i Bingolotto.

Dansband Deluxe är ett konsertkoncept under ledning av Thomas Deutgen tillsammans med ett antal dansbandsprofiler.

Med sig har han Tony Ljungström (Black Jack och Jive), Monia Sjöström (Grönwalls), Paul Sahlin (Säwes och Matz Bladhs), Lena Pålsson (Wizex), Göran Lindberg (Tonix och Matz Bladhs) och Erica Sjöström (Drifters).


Publicerad: 2021-10-05 22:46:53

Ölme krossade Åtorps IF

1 okt

Ölme vann stort i söndagens möte mot Åtorps IF.
Sett ill 90 minuter gör vi en riktigt bra och hade kunnat vinna med ännu större siffror om vi hade haft lite bättre skärpa framför mål.
Patrik Jacobsson Duljaj var den stora snackisen, som stod för hela sex mål för Ölme. Åtorps IF hade inte mycket att sätta emot.
Nu stundar årets sista hemmamatch. Söndag 3 oktober 11.00 då Karlskoga SK 2 kommer på besök.

Resultat: 8-0 (2-0)
Spelplats: Ölme IP
Datum och tid: 2021-09-26 13:00
Tävling: Div 7 östra herrar 2021

Domare: Mohammed Karim

Mål:
1-0 Patrik Jacobsson Duljaj (2:a min)
2-0 Patrik Jacobsson Duljaj (13 min)
3-0 Patrik Jacobsson Duljaj (48 min)
4-0 Patrik Jacobsson Duljaj (54 min)
5-0 Jonas Bjursell (65 min)
6-0 Patrik Jacobsson Duljaj (75 min)
7-0 Momoh Konneh (81 min)
8-0 Mohamed Ramadan Mohamed (86 min)

Laget mot Åtorps IF
1. Marcus Andersson
2. Alejandro Ramirez Herraiz
3. Stefan Andersson (K)
6. Mustafa Cetin
7. Wilfred Bjursell
8. Momoh Konneh
9. Patrik Jacobsson Duljaj
10. Mohamed Ramadan Mohamed
12. Jonas Bjursell
13. Hampus Andersson
14. Charlie Zettergren

Ersättare
15. Emil Björn
16. Andreas Larsson
17. Anton Jansson


Publicerad: 2021-10-01 23:20:13