Klassiska dansband

15 jan


Nu har jag länkat upp några länkar till två klassiska dansband som dessutom fortfarande är aktiva. Det ena bandet Cool Candys har existerat i över 70 år. Det andra bandet Lill-Ingmars i 58 år. Du hittar länkarna lite längre ner i högerspalten.

Underbara Danzbanderz

14 jan


Idag har jag lagt upp en banner som jag trodde jag redan hade. Men så var inte fallet. Det är så jag skäms att jag inte tidigare haft en länk till underbara Danzbanderz.

Detta underbara band alias Linus Lindholm. Grabben som känns igen från Jontez och Mats Bergmans. Han valde att 2014 lägga musiken på hyllan ett tag. Han utbildade sig till fastighetsmäklare. Något han jobbar med idag. Men längtan till musiken blev stor. Så han drog i gång detta projekt Danzbanderz 2020. Man kan kalla det för ett digitalt band då musiken enbart släpps på digitala plattformar. Det är således inga turnéer med fysiska spelningar.

Linus specialitet har varit att klä in kända poplåtar i dansbandsskrud skulle man kunna säga. Hans låtar på Spotify har streamats i massor.

Exempel på låtar med Danzbanderz
Tystnar i luren · 2021
Svag · 2021
Lose My Mind · 2021
Behöver inte dig idag · 2021
Eld & lågor / Dansar kind mot lår · 2021
Förfestmedley · 2021
Eld & lågor / Dansar kind mot lår · 2021
Sommar och sol · 2020
Pessimistkonsulten (Det går åt helvete i alla fall) · 2020
Hon fick min Cadillac (Jag fick hennes hund) · 2020
Konfirmationspresenten / Lycka till med nästa kille · 2020
Vi ska festa · 2020
Lördag på fredag · 2020

Inställda danser

13 jan


Jag vill bara klargöra några saker. Jag får mail av och till från folk som undrar om det kommer arrangeras danser under januari. Vill bara i all välmening upplysa er om att vi är mitt inne i en pandemi. Där är dans inte den mest lämpligaste verksamheten just nu. Sen finns det nyhetssändningar på tv man kan kika på för att veta mer om denna pandemi

Om ni kikar på danslogen.se så skriver de så här på sin sida om kommande dansevent:
Observera! På grund av de nya restriktionerna bör alla danser från och med den 23 december 2021 och tills vidare betraktas som inställda.
Det kan finnas undantag. Tills vi vet exakt om en dans är inställd kommer dansen att vara listad i Danslogens register över danser.
Viktigt! Innan du antar att en listad dans existerar, ta kontakt med arrangören eller dansbandet för att undersöka om dansen verkligen existera och kommer att ske.

Så tills vi får dansa igen. Ta hand om er och var rädda om er. Ta och vaccinera er om ni inte redan gjort det. Tillsammans kan vi reda ut detta. Det är jag övertygad om. Men då gäller det att alla är med på tåget.

Ny singel med Fiskmåzkvintetten

11 jan

Nu så har Fiskmåzarna släppt en ny singel igen. De vill rikta ett stort tack till vår vän och medproducent Timmy Byhlin. Precis som vid debutsingeln har han åter igen skruvat vid mixerbordet
Låten är skriven av Johnny Johansson.

Uppdaterat Mona Gs hemsida

10 jan

Nu har jag uppdaterat Mona Gustafsons hemsida med lite nya bilder. Bland annat en massa bilder från hennes jubileum samt lite bilder från en av hennes livestreams som hon gjort.
Här ovan en bild på mig och Mona G samt Lasse Sigfridsson.

www.monags.se

Året börjar bra med Holidays

8 jan

2022 börjar bra. Ett omslag till Holidays orkester är klart och levererat. Det är till en singel som de kommer släppas digitalt på Alla hjärtans dag. Vad det är för låt vill jag inte avslöja än. Men kan säga att det är en äkta dansbandsklassiker som de dammat av med nytt arrangemang som grabbarna som vanligt gör med den äran. Tack grabbar för förtroendet.

Perikles hyllar Thorleifs

7 jan

Perikles från Ystad hyllar Thorleifs på sin senast släppta singel. Det är kultlåten ”Raka rör (och ös till bäng)” som Thorleifs spelade in på plattan ”Gråt inga tårar” 1975.
Nu har alltså skånepågarna dammat av denna härliga klassiker. Spänn fast dig för nu åker vi.

Mona G har mycket på G

6 jan

Nu har Mona G varit i studion igen. Givetvis hos hennes Hovproducent Dennis Lagerkvist som håller i hela inspelningen. Mona har lagt i stort sett färdig sång på fem låtar.
Dessa låtar kommer att släppas som singlar under vintern /våren inför ett helt nytt album som kommer till sommaren. Allt ges ut så klart via Atenzia Records.

Joe Bjørnars är åter på dansbanan

5 jan

Dansbandet Joe Bjørnars är äntligen ihop igen efter 14 års uppehåll. Bandet från Vallset skivdebuterade 2001. Titellåten på deras tredje album «Kjæm du frå Vallset» har blivit en av bandets största hits med över 720.000 streams bar på Spotify och 175.000 på YouTube. Den 14:e Januari släpper det en singel som fått titeln ”Jeg er no baker”. Låten kommer släppas på skivbolaget Slager. Texten är skriven av William Kristoffersen. Joe Bjørnars är ett gäng glada musiker kända för sina uppiggande texter och medryckande melodier.

Bandet består av:
Bjørnar Syverinsen – Klaviatur
Joe Melbye – Bas
Lars Frode Engen- Sång och gitarr
Jan Robert Mengkrok- Trummor
Magnus Prestaasen – Gitarr
Morgan Østli Ruud- Klaviatur

Hobbies på spotify

4 jan

Hobbies från Bengtsfors är ett dansband som hade sin storhetstid på 90-talet. Då var bandet som störst. De var med och tävlade i Dansbands-SM i Sunne 1999. 17 år efter nedläggningen gjorde bandet en återförening 2017. En nostalgikväll som hette duga. 1994 gav bandet ut en full-cd som fick titeln ”Min röda Lamborghini” Nu har skivan hamnat på spotify. Och jag kan varmt rekommendera er att gå in och lyssna på skivan där.

Följ bandet på facebook

Swedish Dansmafia utvecklar sitt koncept

3 jan

Historien om Swedish Dance Mafia tar sin början 2018 då första låten – Du kan ju fan inte gnussa släpptes.

Nu, fyra år, drygt 30 låtar och 1,5 miljoner streams senare fortsätter SDM sin resa mot framtiden och utvecklar sitt koncept genom att ta klivet upp på scenen. Målsättningen är densamma – ”Att leverera roliga och välljudande låtar till en dansande publik”.

Med rötterna i den svenska dansbandskulturen, ett modernt sound och nyskrivna låtar bjuder Swedish Dance Mafia nu upp till dans och det vill vi ju gärna göra tillsammans med er. Vi är självklart öppna för dialog och resonemang kring hur vi bäst kan samarbeta. Låter det intressant? Tveka inte att höra av er till oss, så kan vi säkert hitta ett upplägg som passar just hos er.

Så för alla nytillkomna dansare:

den ena halvan av Swedish Dance Mafia är Christian Mini Olsson som med ett förflutet i bl.a. SANNEX har lång erfarenhet av att leverera musik för en dansande publik. I bagaget finns oxå ett par Guldklavar och en Grammis! Mini ligger även bakom låtar som t.ex. ”Kan Irving så kan jag”, ”The Malung Sång” och julfavoriten ”Uppe på taket” från tiden i PH´s.

Den andra halvan av Swedish Dance Mafia är Lars ”LEO” Dryhim, musikant, kompositör och ordningsman med ett långt musikliv i bagaget. Tillsammans ligger duon bakom många av Swedish Dance Mafias låtar

Nya singlar

2 jan

Christina Lindberg
Christina Lindberg har släppt en singel, ”Man längtar ut”
Text och Misik: Christina Lindberg

Kevin Lehnberg – Jag vill dansa
Kevin Lehnberg (fd Xplays) har släppt en singel ”Jag vill dansa”.
Musik och text av Carl Lidberg.

Sannex – Dansbandsmedley
Sannex har släppt en singel ”Dansbandsmedley”.

Donnez
Donnez har släppt en singel med två låtar: ”Baila Conmigo” och ”I cant stop loving you”.
text och musik till Baila Conmigo: Jonas Lindau, Mars Larsson och Ulf Georgsson
Text och musik: Don Gibson

Nya länkar

1 jan

Har lagt in lite nya banners. Bland annat till dansbandet Gampa Polare, Mats Ingels samt Gammaldanssidan.com