Underbar danskväll med fantastiska Kjellez

19 apr

Många trodde nog de var spritt språngande galna som under rådande pandemin fick för sig att starta upp ett helt nytt band. Men de gjorde de. De handlade plockade musiker från band som lagt ner. Kjell Lundbom – Sång, gitarr och percussion har tidigare spelat i Glenn-Endys. Peter Malmqvist – Klaviatur, dragspel och sång har tidigare spelat med band som Franzens, Glenn-Endys, Curt Kenneths/Cavalkad och lite vick i Skåningarna. Håkan Larsson – Trummor, dragspel och sång har Tidigare spelat i Dannys, Sven-Håkans och nu senast Skåningarna. Ole Hansen – Saxofon, Sång, Gitarr, Dragspel, har tidigare spelat med Leif Lindens, Per-Eriks, Kjellsons, Danzells, Jontez och nu senast Matz Bladhs. Sist men inte minst så har vi Håkan Nöjd – Bas och sång som tidigare Nöddes, Curt Kenneths, Cavalkad, Jontez och Lövgrens.

När de startade upp sin verksamhet så behövde de ju någon som kunde ta hand om deras grafiska profil och hemsida, trycksaker, backdrop med mera. De hade den goda smaken att anlita ingen mindre än Markus Redman. Ja ni läste rätt. Det är jag som är orsaken till att deras logga ser ut som den gör. Så det var inte annat än man kände sig lite stolt när man stod nedanför scenen och fick se den snygga backdropen.

Mycket applåder efter aftonens första dans. ”Det är dej jag vill ha” höjde upp farten en aning. Det lät så fint och bra och Kjellez. Peter bakom sina klaviaturer tog nu ton och sjöng ”Åh en sån kväll” efter den kom ”Bara om du vill”. Sen lite country var det dags för i ”Oh lonesome me”” därefter lite Streaplers gung i ”Jukebox”. De blandade och gav mellan snabba bugglåtar och sköna foxlåtar. Det märks att de valt låtarna med omsorg. I och med pandemin har de ju haft gott om tid att få i hop en repa som publiken verkligen gillar.

Nyare alster blandas med klassiska låtar. Tonix gamla örhänge Förlåt mig älskling är en favorit som Kjellez plockat upp på sin repa. Håkan Nöjd och Ole Hansen är ju två fantastiska saxofonister. De visade de prov på då de instrumentalt bjöd på en låt som heter ”Don´t forget to remember me”. Jag älskar saxofon. Man fick verkligen gåshud och rysningar över hela kroppen. Så vackert framfört. Och med tanke på publikens ovationer efteråt så gick det verkligen hem.

Publiken var verkligen med på noterna de applåderade flitigt mellan låtarna. Vilken underbar publik att spela för utbrast grabbarna.
Jag kan avslöja att de är tillbaka på Brunnsparken i höst igen. Vi blev fikasugna. Så vi gick för att köpa oss fika. Vi passade på att fika lite innan pausen för att slippa köa.
Kaffe och en smörgås smakade mycket gott. Redo att fortsätta kvällen sedan var vi. Grabbarna gick och fikade de med. I pausen gick jag och broder in och snackade lite med dom.

Efter pausen var det full fart igen på dansen. Många som jag pratade med lovordade Kjellez och tyckte att de spelade underbar dansmusik. Och det är inte bara i Brunnsparken det sker. Vart de än drar fram öser arrangörer och publik beröm över bandet. Det är bra att kika på kommentarerna i sociala medier så förstår man hur populära de är.
Så var det så dags för kvällens sista dans. Tack grabbar för en underbar danskväll.-


Publicerad: 2022-04-19 22:55:01

Trevlig kväll med Junix på Seniorernas hus i Karlstad

18 apr

Den 27 mars var det dans på Seniorernas Hus i Karlstad då Junix spelade upp till dans. Då jag denna dag skulle vara på ett årsmöte i Karlstad så stannade jag kvar i solstaden.

Detta var min första danskväll sen restriktionerna togs bort i våras. Det kändes faktiskt lite ovant att promenera i väg och veta att man skulle på dans. Senjag sists såg Junix hadr de bytt lite folk i bandet. Kvar är kapellmästaren Gunnar Renvall som trakterar klaviatur, dragspel och sång. Sen har han fått med sig två medlemmar från Kjell Dahls orkester som lagt ner. Det är Kjell Andersson på bas och sång samt Sven Malmberg på sax, flöjt, gitarr och sång.

I stadsdelen Sundsta har seniorerna ett helt eget hus. Sundsta herrgård som är ett allaktivitetshus för alla seniorer inom Karlstads kommun. Det är en öppen mötesplats med en stor variation av utbud och program. Aktiviteterna i huset tas fram i samverkan med ett husråd och andra frivilliga medarbetare.

När jag anländer har bandet fullt upp med att rodda upp alla sina saker på scenen. Jag hälsas välkommen av otroligt trevliga arrangören. Jag hälsar på orkestern som är otroligt glada över att få se mig igen. Det var ju ett tag sen vi sågs på grund av kända anledningar. Det blev lite fika innan dansen drog i gång klockan fem.

Dansgolvet fylldes direkt av dansglada Karlstadbor och övriga tillresta. Junix spelar härlig mogen dansmusik. Lite lugnt fick inleda danskvällen som sig bör. Lite snabbare tongångar på det så var danskvällen i gång. Flera kända ansikten fanns i publiken. Trevligt att se att de hittat ut igen. Gunnar påannonserar låten ”Hoppets stjärna”. En i mitt tycke mycket vacker melodi so de hämtat från Micke Ahlgrens repa. Det är varierad musik under kvällen. Bugg och foxtrot blandas med gammaldans. Ett trevligt inslag är de instrumentala låtarna där Sven får briljera med sin saxofon. Nyare alster blandasmed gamla godingar.

med facit i hand blev det en trevlig kväll med glada dansare. Det fanns plats för fler på golvet. men vi som var där hade det trevligt. Jag hjälpte bandet med att rodda ihop alla grejer innan vi satte oss i bussen för att syra hemåt. Nöjda efter en trevlig kväll blev jag avsläppt i Kristinehamn. Där vi tog en korv innan grabbarna fortsatte mot slutdestinationen Eskilstuna.
Tack grabbar för fin musik och för att jag fick åka med hem till Kristinehamn.


Publicerad: 2022-04-18 00:34:25

Förändringens vindar blåser på Tingvalla Åstorp.

13 apr

Namnet ”Klubb 83” har gått i graven. Nu heter man kort och gott Tingvalla Dans i Åstorp. I och med namnbytet hoppas de på att dansare ska se dem med andra ögon. Arrangören hoppas att så många som möjligt skall komma för att dansa, umgås och ha en trevlig kväll tillsammans.

Och i denna förändring har de även infört demokratisk dans efter pausen. De ser det som en förändring till fler gäster och föryngring. Det behövs yngre för att leva vidare som dansställe.

I och med namnbytet har Tingvalla Dans lanserat en helt ny fräsch hemsida med adress tingvalladans.se
Där kan du se alla dansband som spelar hos dem våren och hösten 2022.
De har glädjen att kunna erbjuda gräddan av Sveriges dansbandselit. Man försöker blanda och ge när det gäller orkestrar.

Nästa danskväll är påskafton då dansbandet Black Jack besöker Tingvalla Åstorp för första gången.
Ett klassiskt dansband som drar fulla hus var de än drar fram. Med klassiker som ”Inget stoppar oss nu”, ” Corrine, Corrina”, ”Sista dansen”, ”Får jag låna din fru i kväll” och ”Kåt glad och tacksam” blir detta en oförglömlig kväll.

2023 firar föreningen 40 år. Det kommer så klart att firas lite extra den 30 april. Mer info kommer när det närmar sig.


Publicerad:

Bakkens med Du och jag och kärleken

5 apr

Bakkens Duo som jag skrivit om tidigare har nu släppt en ny singel och dessutom en musikvideo. ”Du och jag och kärleken” är en svängig sak som sätter fart på dansfötterna. Arne Bakken får det att svänga med sin härliga Skånska. Det är inte många artister som kommer undan med att sjunga på dialekt men Arne gör det. Där är han, Danne Stråhed, Peps Persson och Perikles som gör det. Låten sätter såg lätt på hjärnan. En lite udda med ack så charmig musikvideo som bandet komponerat ihop. Sparka undan mattan där hemma och bjud upp. Detta är bra och jag vill bara ha mera Bakkens.


Glöm inte att följa och presumera på Bakkens på youtube


Publicerad: 2022-04-05 00:13:59