Gideons besökte Degerforsparken

9 aug

Så har det åter igen varit dans i Degerforsparken. Denna kväll var det mina goda vänner i Gideons från Eskilstuna som svarade för musiken. Vädrets makter var på våran sida.
Detta blev en riktigt trevlig danskväll. Jag var faktiskt upp en el del på golvet och svängde runt. Det hör inte till vanligheterna. Men i bland händer det. Gideons skötte sig som alltid med den äran. Bjöd på en hel del underbara danslåtar. Då jag sett banden väldigt mycket har man ju lärt sig vilka låtar de brukar köra. Så man blev positivt överraskad över att de plockat in en hel del nya låtar på repan sådant uppskattas av oss i publiken.

Gideons från Eskilstuna är en mycket väletablerad orkester som har existerat enda sedan 1968. Så de är inne på sitt 54.e år som existerande band. Och det är inte många band som har lirat så länge. Bandet har sina rötter i popbandet Sebastians. Och sångaren och basisten P4ter Berg har varit med helt sen starten. Övriga medlemmar är Conny Eriksson som sjunger och även håller trakten bakom trummorna. På gitarr och klaviatur finner vi hans ”Osten” Östlund. Slutligen har vi Robert Hallblad som svarar för sång, gitarr och saxofon samt dragspel.

Hela kvällen genomsyrades av regn från himlen. Men den publik som kom lyste som solen. Vi och publiken hade ju tak över huvudet. Så trots regnet blev det en mycket trevlig kväll i Degerfors.
Så vill ni dansa till härlig mogen fin dansmusik kan jag rekommendera Gideons orkester och ett besök här i Degerforsparken. Tack till samtliga inblandade för en trevlig kväll.

Cedrix vikarierade i vackra Degerforsparken

9 aug

Onsdagsdans i Degerfors igen. Denna gång var det dans till Cedrix som fick hoppa in för orkestern Nattsudd som fått förhinder. Kent och Maria är det som i vanlig ordning utgör duon Cedrix. Mycket folk var det som samlats denna onsdag för att slå en sula på parketten i vackra Degerforsparken. Denna onsdag var vädret lite svalare än förra onsdagen.

Kent och Maria spelar synnerligen oerhört dansanta låtar. Den ena goa dansmelodin avlöser den andra. Dessutom blandar de upp det med en hel del blås också. Bandet startade som enmansband den 7 augusti 1997. Den 18 maj 2001 kom Maria med. I mitt tycke en oerhört duktig och kompetent sångerska som har en väldigt behaglig röst att lyssna på. Och det var flera med mig som tycker lika dant. Flera personer jag dansade med i parken lovordade Cedrix.

Detta var den 11:e danskvällen av 17. Så än finns det många chanser att komma till vackra Degerforsparken för en sväng om på onsdagarna. Dansen startar kl 18.00 och håller på fram till 21.30
Gott fika finns att köpa i cafét och även korv med bröd efter dansens slut. Precis som det skall vara i en äkta folkpark. Anita och gänget i Degerforsparken bjuder alltid på välspelande orkestrar och en otroligt härlig stämning. Det är nästa som om vi är en enda stor familj vi som dansar där på onsdagarna.

Till sist är det så dags för Cedrix att spela upp till aftonens sista dans. Jag passar på att köpa några skivor med Cedrix. Det är trevligt med band som fortfarande spelar in fysiska cd-skivor och har med sig ut till försäljning. Efter lite snack med orkestern över en korv med bröd var det så dags att ställa kosan hemåt. Tack samtliga inblandade för en riktig trevlig kväll.