Kryssning med Viking Glory

27 dec

Den 11-12/12 var jag tillsammans med mina arbetskamrater i väg på kryssning med Viking Lines nya och deras mest moderna färja Viking Glory. Med fcit i hand blev det en riktigt lyckad kryssning på alla sätt och vis. God mat, härligt sällskap, trevlig underhållning, gött spa, bra shopping och allt annat du kan tänka dig. Vi startade med lite förfest på jobbet innan vi tog oss en rask och stärkande promenad till resecentrum där anslutningsbussen avgick. På väg till Stockholm blev det ett stop i Arboga där jag tog en lunch på Dinners. Övriga intog lunch på donken.

Klockan åtta lade vi ut från Stadsgårdskajen med Åbo som destination. På utresan avnjöt vi ett mycket gott julbord som får högsta betyg. Mycket gott. Efter maten intog vi Vistaroom där kvällens underhållning skulle gå av stapeln. Vi bjöds på en show som heter ”The Lexington Hotel” Här fick vi följa med till en tid när bekymren var långt borta och festen alltid nära. Med inspiration hämtad från legendariska Lexington Hotel i Chicago bjuder vi på en storslagen show i bästa Gatsby-anda, med bland andra Jessica Folcker och musikalartisten Eric Höiby på scenen. Kärlek, svek, komik och drama – här saknas inget. En grym show son ni inte får missa om ni är ombord. Sen var det dags för kvällens dansband att inta scenen och det var inga mindre än Höilands från Eskilstuna. Bandet bildades 1992, sedan dess har bandet hunnit med tusentals spelningar samt diverse TV-radio och skivinspelningar. Höilands har med en bred repertoar och med Janne Höiland i spetsen en kväll för alla att bjuda på. Denna kryssning var det en mogen publik vilket gjorde att de anpassade musiken. Många härliga 60-tals hits som de blandade upp med klassiska dansbandshits. Lite kul att sångaren Jane hade gått i samma skola som jag här i Kristinehamn. Det blev en sen med trevlig kväll/natt.

Dagen efter började med en stadig frukost ombord. Sedan gick jag till vista för at lyssna lite på finska dansmusik. Där bjöd Lauri Ketonen med sitt band på härlig musik. Jag har försökt få tag lite info om bandet men fann inte så mycket på svenska. verkar rätt stor på tango i Finland. För de spelade mycket musik som det dansades tango till samt Humppa som är en typisk finsk dans. Humppamusik är besläktad med jazz och mycket snabb foxtrot, och spelas i tvåtakt, vanligen i tempon på 250 till 280 slag per minut.

Efter detta gick jag runt på båten och fotade lite. Sedan var det dags för lite gott spa. Bastu, bubbelpool och bara slappa i timmarna två. En lisa för kroppen. Detta borde man unna sig oftare. Sedan började hungern göra sig påmind. Glöm långa köer och enahanda menyer. På Viking Glory har de lagt ner hela sin själ för att du ska få en fantastisk matupplevelse. Med ett tiotal restauranger att välja bland finns något för alla smaklökar. Vi slog oss ner vid Market. Det är som ett restaurangtorg kan man säga. Här bjuds det på olika sorters mat från Pizzaboden, Majas Kichen, Farled, och Bread and green. Själv högg jag in på en smarrig mackan med fläskfilé och svampstuvning som smakade underbart. Efteråt gick vi och lyssnade lite mer på våra vänner i Höilands. Det blev även musikquiz som gick rätt skapligt. Vi hade fått mer rätt om jag fått bestämma. Men jag var svag och vek ner mig. Men nästa gång skall jag stå på mig bättre.
Efter quizen blev det ett besök i taxfree och inköp av lite dryck och godis. Efter ytterligare nån timma var det så dags att stiga av båten och sätta sig på bussen hemåt Kristinehamn.
Tack til alla inblandade för en trevlig kryssning.


Publicerad: 2022-12-27 18:49:27

Levande bibliotek

25 dec

Den 3 december infaller den internationella Funktionsrättsdagen och det uppmärksammade Funktionsrätt Värmland med ett levande bibliotek. Funktionsrätt har haft med sig duktiga representanter från ett tjugotal föreningar runt om i Värmland som har funnits tillgängliga på stadsbiblioteken i Karlstad, Kristinehamn, Säffle och Arvika.

Jag tillsammans med Mattias Persson var på plats på Kristinehamns stadsbibliotek.. Där representerade vi FUB. FUB står för Riksförbundet för utvecklingsstörda barn, ungdomar och vuxna med intellektuell funktionsnedsättning.

Det var lite si och så med publiktillströmningen. Men det var nog lite konkurrens från diverse julmarknader. Vi får hoppas på bättre uppslutning nästa år om man bestämmer sig för att arrangera detta igen. Jag hade informerat lokaltidningen om detta men tyvärr fanns det annat som de prioriterade och som de tyckte var viktigare.


Publicerad: 2022-12-25 19:34:30

Julmarknaden i Kristinehamns Stadspark

25 dec

Den 10 december var det julmarknad i Kristinehamns stadspark. Det var mysigt och kallt. Uppträdande av ”The Hebbe Sisters”. Otroligt duktiga och musikaliska tjejer som sjunger klingande klart och sprider en enorm julstämning.




Publicerad:

Firar födelsedagen i Örebro

24 dec

Den 4 december fyllde jag år. Dagen firades med familjen i Örebro. Det blev ett besök på Wadköpings Julmarknad. Marknaden äger rum under fyra söndagar i rad med start 20 november och bjuder in att upptäcka utställare inom julpynt, julmat, tomtar och annat som förknippas med julen. Dessutom arrangerar man under julmarknaden i Wadköping ponnyridning för de minsta.

Trots avsaknaden av snö var det mysigt att strosa runt bland alla knallar och utställare.

Maten intogs hos Efesos. Det är en medelhavsinspirerad restaurang med kolgrillat som specialitet. Kan varmt rekommendera denna resturang. Tack alla inblandade för en gemytlig dag.


Publicerad:

Gretas i Vintergatan

24 dec

I köpcentrat Vintergatan hittar man ”Gretas i Vintergatan”. Svensk husmanskost och fika i form av kakor och smörgåsar. Maten serveras i tre olika storlekar, liten, mellan eller stor, beroende på hur hungrig du är. Nya Kyrkogatan 19 är adressen om du vill besöka Gretas. Förutom mat finns även mycket fina delikatesser i form av ost och charkuterier, fat och uppläggningar, ostbrickor, korgar, tapasbrickor. Du kan även beställa catering med Gretas goda smörgåstårtor.


Publicerad:

Studiecirkeln DigiJag i Kil

24 dec

Måndagarna under november och en måndag i december har jag deltagit på en studiecirkel i värmländska Kil. Det jag utbildat mig i är DigiJag. DigiJag är utveckling av en tillgänglig digital miljö för personer med kognitiva funktionsnedsättningar.

DigiJag är en digital skol- och livsplattform utvecklad för att fungera bra för deltagare i särskolan, särvux, daglig verksamhet och särskilt boende.

Här får användarna stöd för att använda funktioner på internet, speciellt utvecklade applikationer för DigiJag och stödfunktioner för exempelvis hantering av tid, veta vad det är för väder etc.

DigiJag utvecklas av FUB, Mora folkhögskola, Begripsam och Axess Lab i samarbete med en rad experter på nätpedagogik för användare som behöver enkla och användbara gränssnitt. DigiJag utvecklas med medel från Allmänna arvsfonden.

Det har varit mycket givande att deltaga i denna studiecirkel.

Du kan läsa mer på www.digijag.se


Publicerad:

Tipsar om butiken Retrovågen i Kristinehamn

24 dec

Jag vill tipsa er om butiken Retrovågen i Kristinehamn. Här hittar du allt från lokala produkter till fina antika fynd. Affärsinnehavare än Henric Bergström. Är du på jakt efter unika delikatesser och närproducerade varor är denna butiken ett självklart val. Här finns både mycket gott att släcka törsten med och mätta magen. Ett besök kan varmt rekommenderas.
Öppettider är Onsdag – fredag kl. 10-18 och Lördag kl. 10-15 Butiken ligger på Hovslagaregatan 2A i centrala Kristinehamn.


Publicerad: