Thor Görans släpper nytt album idag

16 jun

I dag släpper Thor Görans sitt nya album ”Då står tiden stilla”. Nedan kan du ta del av pressreleasen från skivbolaget Atenzia.

Thor Görans & Agneta Olsson är tillbaka på platta! Ett av Sveriges just nu hetaste dansband fortsätter leverera låtar, beröra och trollbinda sin publik. Thor Görans är idag enda dansbandet i Sverige som kör 100 % egna låtar. Och 100 % av samma låtskrivare. Det finns inga andra låtar på repertoaren, än låtar från bandets egen hitmakare Peter ”Till min kära” Grundströms låtskatt. Och käcka covers såklart!
– ”Jag vill att folk ska känna igen sig i mina låtar. Jag skriver om vardagens enkla ting och berättar om livet i mina texter”, säger låtskrivaren Peter Grundström
Nya albumet ”Då står tiden stilla” innehåller 14 låtar, varav tio nyskrivna av Peter Grundström och fyra covers. Tillsammans med Agneta har han skrivit skivans enda duett. Varma och tänkvärda ”Det är kärlek vi behöver”:

– ”Vi vill förmedla ett budskap i en svår tid. Sprida kärlek i en värld som inte alltid är vad den borde vara! Vi har ett viktigt budskap i vår musik, och det berättar vi om i vår duett ”Det är kärlek vi behöver”, berättar Agneta Olsson
Thor Görans fortsätter att överraska. Konsten att ständigt förnya, och samtidigt alltid behålla stil och profil fixar Thor Görans galant. Bandet är här tillbaka med sin bästa platta på många, många år! Bandet har nog aldrig låtit så här bra och få dansband kan ståta med en sådan låtkatalog. Och en alldeles egen sådan dessutom.
I spetsen står Sveriges mest kända dansbandspar, Agneta & Peter. Tillsammans skapar detta unika artistpar stordåd. Han har låtarna! Hon har rösten! Och publiken som dansar till, och lyssnar på Thor Görans, talar alla om bandets härliga engagemang och stora spelglädje. Bandet fortsätter ta publiken med storm!


Foto: Thor Görans

Agneta Olsson har under alla år tillhört Sveriges dansbandselit av sångerskor. Alltid berört sin publik med sin speciella, klara och känsliga stämma. Men nu har hon verkligen lagt in högväxeln och sjunger bättre än någonsin. Här visar Agneta upp sin bredd och kapacitet som sångerska. Hon vågar sig på att tolka tunga ikoner och storheter som Uggla och Lundell, och avslutar skivans sista, och kanske bästa spår, med en fantastisk version av ”Världen är din”. Och ljuvliga ”Snart kommer änglarna att landa”. I countrydängan ”Heartaches by the number” tar oss Agneta till Nashville. Hon firar i år 30 år som turnerande dansbandssångerska och är en riktig veteran i branschen.
– ”Jag älskar det jag gör helt enkelt! Många frågar mig hur jag har orkat hålla på så länge. Men jag tycker att jag har världens bästa jobb. Jag njuter varje sekund på scenen!”, skrattar Agneta

Följande låtar finns med på plattan:
1. Då står tiden stilla
2. Tre ord utav kärlek
3. Är det du och jag (vi två)
4. Heartaches by the number
5. Vi har inget att förlora
6. Jag är kvinnan du kan älska
7. Kärlekens gudinna
8. Hälsa Mikael från mig
9. Det är kärlek vi behöver
10. Jag lovar dig
11. Snart kommer änglarna att landa
12. Ögon för dig
13. På min Harley Davidson
14. Världen är din

Publicerad: 2017-06-16 22:29:20

admin