Låt dansen leva – Bjud upp vem du vill

2 aug
Utsikt över dansgolvet
Utsikt över dansgolvet. Tyvärr hade jag ingen bra bild all illustrera inlägget med

En liten sak som jag funderat på tidigare men aldrig tagit i upp bloggen är detta med vem man bjuder upp på dans. Allt som oftast är det ju så att herrarna bjuder upp damerna och tvärs om. Och det är absolut inget konstigt med det.

Att tjejer dansar med varandra är ju inte heller något som man höjer på ögonbrynen över. Jag såg det senast i går då jag var på dans där det var kraftigt överskott på damer. Men när vi kommer till två killar/herrar så bjuder upp varandra så börjar det knorras i leden. Varför då undrar jag?

Lika väl som att två tjejer kan dansa kan väl två killar dansa med varandra. Jag har varit på dans och sett både tjejer och killar som dansar med varandra där det varit överskott av det ena könet. Låt alla få dansa med vem dom vill utan att ni river upp hela världen. På dansbanan skall det inte ha någon betydelse med vem den man dansar med går i säng med hemma eller har som livspartner. Sen har det ju absolut inget med sexuell läggning för att två tjejer eller killar bjuder upp varandra. Där är väl ändå dansen det viktigaste.

Med dessa rader vill jag sprida lite kärlek till alla dansare där ute på dansbanorna. All heder till alla som tar klivet över den så kallade normen. Njut av alla fina sommardanser som finns kvar. För snart kommer tyvärr mörkare kvällar.

Publicerad: 2014-08-02 01:54:01

admin

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.