Storslagen nypremiär för Lövgrens orkester på Brunnsparken i Örebro

24 jan

Den efterlängtade nypremiären av Lövgrens orkester på Brunnsparken i Örebro blev en oerhörd succé. Längtan var stor och när det väl var dags för Claes Lövgren, Janne Auvinen och Martino Borén att äntra scenen, var stämningen elektrisk. Publikrekordet slogs med råge för eftermiddagsdanserna.

Redan innan de första tonerna ljöd genom luften bröt applåderna ut från en förväntansfull publik. Claes Lövgren, frontfiguren i orkestern, erkänner att nervositeten fanns där i början, men den försvann som dimman i solens första strålar när de väl började spela. ”Det är alltid lite pirrigt inför första giget efter ett uppehåll, men när man ser hur mycket folk som har kommit för att höra oss, känner man verkligen att det är värt det,” säger Claes Lövgren.

Publiken svarade med en fantastisk energi och respons som genomsyrade hela kvällen. Applåderna före och efter varje låt skakade i den kalla vinterluften som fanns utanför och skapade en värme som smittade av sig på scenen.

Medlemmarna i orkestern, Claes Lövgren, Janne Auvinen och Martino Boren, visade upp en imponerande samspelning och levererade en spelning som verkligen överträffade förväntningarna. Låtarna var välblandade och publiken kunde inte få nog av den musikaliska resan de bjöds på.

En viktig del av framgången låg även i proffshjälpen från ljudteknikern Gunnar Åkerlund, som säkerställde att varje ton och nyans av musiken nådde varje öra i publiken. Perfekt balanserat ljud blev ett av spelningens signum. Att ha Gunnar med sig är som att ha en extra medlem i orkestern. Han förstår verkligen vad banden vill uppnå och ser till att bandets musikaliska budskap når fram på bästa sätt.

Den enorma uppslutningen av fans ledde dock till en lång kö vid biljettkassan och svårigheter att hitta parkeringsplatser i närheten. Trots dessa logistiska utmaningar var det tydligt att entusiasmen för Lövgrens orkester är starka. Lövgrens orkester har visat att de är starkare och mer efterlängtade än någonsin. Med en magisk nypremiär bakom sig ser framtiden ljus ut för denna dynamiska trio. Frågan är vilket band som kan toppa detta?

Publicerad: 2024-01-24 15:19:52

admin