Fastingen dag 3

29 maj

Hejsan!
På lördagsförmiddagen bär det av till ”Gammeldags marknad” som arrangeras vid Stadshotellet. Ett gäng knallar säljer sina hemgjorda varor i form av handverk, egen odlade grönsaker och andra matprodukter. Sen blir det uppvisning av Kristinehamns folkdanslag som visar schottis, hambo och allt vad det nu heter.

Senare under dagen intar jag lunch på Johanssons grill och pizzeria.

Sen blir det något som alla väntat på, nämligen ”Mora träsk”. Jag tror aldrig att man haft det så kul på någon konsert. För dom kunde få i gång både gammal, ung, vilket tempo och vilket drag. Bör upplevas live. Dom hoppades få komma tillbaka även nästa år. Kul om det kunde bli en tradition.

På kvällen var det så dags att avsluta fastingen. Det gör man genom att orkestern ”Skramlet” spelar upp kl 20.00 från scenen och att man sedan 20.30 avslöjar vem som blivit årets flicka. Efter att det är slut så finns det egentligen bara tivolit kvar att roa sig på.

Hade jag fått varit med och bestämma hade programmet sett något annorlunda ut. För det är ofta glapp i programmet som jag inte gillar. Som på lördagen slutar kanske det kl 15 eller 16. Sen dröjer det som sagt ända tills klockan 20 innan det blir något Då tröttnar ju dom flesta och åker hem, och inte kanske har lust att komma tillbaks tillklockan 20.00
Man måste ha programpunkter hela dagen som de flesta tycker om. fler artister och kanske dans på kvällen till ett dansband. Förr om åren hade man ju fler artister och så, men det blev tydligen för dyrt. Hallå? Har ingen hört tals om sponsorer.


Publicerad: 2004-05-29 13:40:07

Fastingen dag 2

28 maj

Hejsan!
Fredagen löper på som om inget hade hänt. Det är full fart på knallar, köpmän, tivoli med mera. Alla verkar trivas och ha det kul.

På eftermiddagen avverkas Vi i femman ifrån scenvagnen, som är en lokalvariant av det populära tv-programmet. Efter detta är det musikskolan som spelar.

Sen är det en dansuppvisning från en dansskola som visar breakdans, hiphop och akrobatiska konster med mera.

Kl 17.00 är det så dags för Willie Crawford att inta scenen. Han spelar några låtar med sin gitarr och berättar att han på kvällen uppträder på restaurang Mastmagasinet i Kristinehamn. Efteråt får jag en autograf av Willie som jag tycker är en kul artist.

Annars händer inget speciellt frånsett att jag handlar en del i stans butiker eftersom dom har specialpriser på det mesta.


Publicerad: 2004-05-28 13:40:07

Fastingen dag 1

27 maj

Hejsan!
Sista legen i Maj är det alltid fastingenfestivalen i Kristinehamn. det är en folkfest i dagarna tre då köpmän och Lions, Krut med flera arrangerar diverse olika arrangemang. Det är musikevenemang, tivoli, teateruppvisningar, dans, marknader, andra typer av jippon på stan plus butikerna erbjudanden.

Den första dagen avlöpte fint. Det var invigning och tal av Fastingsgeneralen och kommunalrådet Åke Törnesjö.
Efter det var det dags att presentera fastingsflickorna. Fastingsflickorna är ett gäng tjejer som på ett sätt tävlar om att bli representant för Kristinehamn eller vad man nu skall säga. Jag har aldrig begripit mig på vad det innebär att bli ”årets fastingsflicka”. Sen går dessa flickor runt på stan och delar ut röstsedlar. Sen kan man vinna resor m,m om man lyckas rösta på så kallat ”rätt flicka”.

Efter att dessa flickor pressenterats var det så dags för Harsprånget som då är en löpartävling stan runt. Man springer runt en snitslad bana stan runt. den arrangeras av IFK Kristinehamn. det r många företag och andra föreningar som ställer upp och springer.
Innan denna tävling har man sedan några år tillbaka kaninjoggen som är samma typ av tävling bara att där springer man inte lika långt som de som springer Harsprånget.


Publicerad: 2004-05-27 13:40:07

Ölme vann över Degerfors i het derbymatch

22 maj

Hejsan!
JAAAAA, vi vann mot Degerfors IF.
Den blev en skön derbyseger på Brovallen, den fjärde segern av sju möjliga i seriematchen mot Degerfors.

Nu har vi plusstatistik mot DIF, vi måste ju vara det enda lag i modern tid i Värmland som har den statistiken.

Matchen var oerhörd jämn. Jag tycker att vi hade första halvlek. Målet kom i 30:e minuten, och vi hade ett par riktigt bra lägen till 2-0.
Andra halvlek tog över utav Degerfors som naturligtvis ville kvittera, och dom skapade några riktigt bra lägen. Bland annat ett par träffar i trävirket.

Vi hade några bra kontringar där vi kunde gjort mål.
Mest rättvist kanske hade varit om det blivit oavgjort, men vi hade den lilla turen som gjorde att vi vann.

Det som var mycket roligt med matchen mot Degerfors var publiksiffran 2875 personer. Hoppas att intresset består och att vi i fortsättningen får många åskådare till våra matcher.


Publicerad: 2004-05-22 13:40:07

Ja vi elsker detta med 17 maj, firande i Kristinehamn

17 maj

Hejsan!
Eftersom det finns eller bor en hel del Norrmän här i Kristinehamn så har kommunen och krut tagit för vana att sedan något år tillbaka fira den norska nationaldagen den 17 maj.

Allt firas med 17majtåg och blåsorkester. Det hela börjar på Norra Torget där i år Arméns musikkår spelade och sedan blev det tåga av till Vintergatans scen där det böjds på underhållning, tal med mera.
På kvällen var det middag på restaurang Matsmagasinet.

Jag tycker att vi i Sverige skall ta efter Norges traditioner. Det kanske kan bli dags nu när 6 juni skall bli helgdag.


Publicerad: 2004-05-17 13:40:07