Cinderellakryss

30 sep

Viking Line Cinderella
Viking Line Cinderella

Nu är det kryssdax i höst. Om någon månad så far vi i väg med jobbet på en kryssning. Som ni sedan säkert listat ut så blir det med genomtrevliga Cinderella som vi åker med. Vi kikade på lite olika alternativ och fann att Viking Line var billigast att åka en helg. När vi är såpass många som åker får man ju grupprabatt. Min chef kollade runt lite och kontaktade Viking Line först och sedan Birka, och vid en prisjämförelse så skiljde det för oss c:a 400 kr per person. Så valet var ju ganska enkelt.

På kryssningen får vi dansa till eminenta Gideons orkester från Eskilstuna och Good Time Rollers (fd Good Tomers) som spelar upp på båten. Dessutom blir det lite covermusik med bandet Pink Hink som jag hört ska vara jäkligt bra.


Publicerad: 2009-09-30 18:41:34

Mats Bergmans i Forshaga Folkets Hus

30 sep

Mats Bergmans
Mats Bergmans

Missa inte dessa gossar på lördag i Forshaga Folkts Hus. Jag avser att åka dit med min brorsa. Kom dit du med och förgyll kvällen.
Danstiden är 21.00 – 01.00


Publicerad:

Hur mår skolmaten?

30 sep

Satt i måndags och kikade på Skolakuten i TV4. Det är skrämmande att se programmet och se vilken ”skit” kidsen får i sig i skolan nu för tiden. Nu vet jag ju inte hur det var för 15-20 år sedan då jag gick i skolan. Men på högstadiet var det skapligt. Det gick att käka i alla fall, och man åt ibland bara för att stilla hungern.

Bättre var det på gymnasiet. Då var det som att äta på restaurang varje dag. Mattanterna på Presterudsgymnasiet var underbara på att laga mat och jag vet att dom då sa att dom försökte undvika halvfabrikat. Det bildades även ett matråd bland eleverna för att från dom styrandes sida ta till vara elevernas önskemål om skolmaten. Jag tycker att dom var väldigt lyhörda för vad vi elever ville ha. Klokt att lyssna på dom som ska käka maten.

För att återgå till programmet är det riktigt kul att se men samtidigt skrämmande för hur illa det är ställt hos landens skolor. Nu ska man inte dra på för höga växlar och säga att alla skolor har det likadant.

I måndagens program fick man se kockarna Melker Andersson, Paul Svensson och Carola Magnusson besökte tre olika skolor. Man fick även se Bert Karlsson som räknade ut hur mycket tillsatser barnen får i sig av skolmaten under en vecka och resultatet är skrämmande.

Jag vet inte riktigt vad det är med vissa mattanter. Men jag gillade mest teamet på Gotland och Södervärnsskolan. Hon ville ju verkligen ha hjälp och var riktigt glad över att ”någon” såg henne, hennes personal och deras ”problem”. Hoppas Visby kommun får sig en tankeställare efter programmet. Men man vet ju inte hur mycket dom styrande kollar på dessa program. Jag menar dom som inte äter skolmaten utan går och käkar lyxiga bufféluncher för 80-90 spänn per dag.

När man ser på programmet märker man hur rädda en del är för att förändra något. Som tydligt exempel är Vendelsömalmsskolan i Haninge när Melker huserade. Där arbetade dom efter att ”det har alltid varit så här i 14 år och ska så vara så här”. Ursch vilken trist arbetsplats att jobba på om man varje dag vet att nu ska jag stå och fixa den där jäkla halvfabrikerade potatisen.

Jag tror MÅNGA av landets skolor skulle må bra av att få ett besök av Matakuten.

Jag ser med glädje fram emot program 2.


Publicerad:

Nya bilder på hemsidan

29 sep

Nu har jag lagt upp en herrans massa nya foton på min hemsida igen. Det är bilder på Bob Stevens, Claes Lövgrens, Excess, Semester, Bussens Dag, Grebbestad, Norge, Nordinz plus mycket mycket mer.

Totalt har jag 10268 bilder på hemsidan. Inte illa. Det finns en del att kika på där om man säger så. Så varmt välkommen in på ett besök.
www.markuz.se/Är adressen om du vill kika. På min hemsidan finns det en hel del annat smått och gott.


Publicerad: 2009-09-29 17:37:50

Lövgrens i Brunnsparken Örebro

27 sep

Brunnsparken Örebro
Brunnsparken Örebro

Att spela 11 dagar på rad är lite av en brad trycker jag. Speciellt om merparten av jobben är på olika arenor. Detta hade Claes Lövgrens gjort i lördags då jag dansade till dem i Brunnsparken Örebro. Nicke Fredriksson bandets gitarrist berättade att när dom kommit hem på måndag, har dom varit ute på 11 dagars sammanhängande turné. Jag beundrar alla dessa dansband som åker land och rike runt för att glädja oss dansare med sin musik.

Med 160 spelkvällar per år blir det väl inte så mycket tid över till annat som har med orkestern att göra. Kanske bandet skulle ta sig tid till att repa in en eller två nya låtar till repan. Skadar ju inte att uppdatera sig lite.

Danspublik i Brunnsparken
Danspublik i Brunnsparken

Men i lördags i Brunnsparken så märktes det inte mycket av att pojkarna varit ute så länge på turné. Dom lever väl efter mottot ”The show must be go on” och det stämde verkligen. Stämningen bland dom 600 dansarna var på topp från första till sista dans.

Sammanfattningsvis blev det en mycket angenäm och trevlig kväll. Mötte en och annan bekant där.

Claes Lövgrens
Claes Lövgrens

Nu får vi se när det blir dans till Lövgrens nästa gång. Den 14/11 då grabbarna är i Forshaga är jag själv ute på böljan blå. Med Cinderella så klart. Det blir en nöjeskryss med jobbet. Ska bli riktigt skôj.


Publicerad: 2009-09-27 21:52:32

Säsongsavslutning med IFK Ölme

26 sep

IFK Ölme
IFK Ölme

Så var då säsongen 2009 till ända för IFK Ölme. Det blev en hedrande femteplats i tabellen med 32 poäng. Sista matchen mot Örebro Syrianska slutade 2-2. På det stora hela tycket jag att laget gjorde en bra säsong, även om man på höstkanten varit lite veka i vissa matcher. Det har varit alltid lika trevligt eller för det mesta trevligt att åka ut till Ölme IP och titta på fotboll.

Jag minns en kväll för inte så längesedan då det regnade som aldrig förr. Ölme mötte då Örebro Ungdom. Det var nog första och förhoppningsvis sista gången som jag lämnar en arena mitt under en match. Visserligen var det paus då vi åkte men ändå. Trots det våldsamma regnvädret som rådde spelades matchen klart och det blev tyvärr en blöt Ölmeförlust.

I år har man ”flyttat hem” hem igen till Ölme IP efter några säsonger med spel på Brovallens IP inne i Kristinehamn. Personligen tycker jag att Ölme idrottsplats är mer charmig och känns mer gemytlig. Det känns mer som hemma.

Publiksnittet på årets matcher har varit blygsamma 77 personer. Det kan då jämföras med året innan då vi låg på 99. Som kuriosa kan nämnas att år 2006 då vi spelade i Div II hade vi ett publiksnitt på 155 personer.

Svenska Cupen
Svenska Cupen

Ska man bli nostalgisk och minnas med IFK Ölme så är det säsongen 2004 och matcherna med Degerfors som står sig högt. Då vi vann båda mötena. Den 22 Maj besegras ”Degen” med 1-0 inför 2 875 personer på Brovallen i Kristinehamn. Det blev en och annan tidningsrubrik, och fler kom det att bli denna säsongen. För på höstkanten, närmare bestämt den 10 september var det dags för returmöte. Alltid lika spännande att åka till Stora Valla. Denna dagen var självförtroendet på topp bland Ölmespelarna som inför 3 014 ”vittnen” besegrade Degerfors IF med hela 1-4. Gissa om man mådde bra då. Tilläggas skall att Ölme denna säsong slutade på samma poängskillnad som Degerfors If (46) som tog klivet upp på grund av bättre målskillnad

Fotbollspublik
Fotbollspublik

Något annat så man självklart minns är svenska cupen då Ölme otippat besegrade allsvenska Kalmar FF och fick möta Djurgårdens IF efter det. Vilken skräll att ”lilla Ölme” slog ut Kalmar. Det var nog en kalldusch för dem. Tv-sporten var här och filmade och det skrev spaltmeter om det i tidningen. Vilken sensation. Sen blev det Djurgårdens IF och respass direkt. Men detta ledde i alla fall att Ölme fick representera Sverige i ”Regions Cup” i Holland. Inte illa.

När man tänker tillbaka på åren i Ölme minns man alla dessa arenor man besökt; Kopparvallen, Framnäs IP, Torpavallen, Grenadjärvallen, Hillängens Ip, Ramundervallen, Hjällbovallen, Örnsro IP, Trängens IP, Bollspelaren, Idrottsparken, Rådavallen, Tingvalla, ja listan kan göras hur lång som helst. Jag har föresten lagt upp ett galleri med alla arenor som jag besökt.


Publicerad: 2009-09-26 19:01:10

Frimärkets dag 2009

25 sep

Frimärkets Dag
Frimärkets Dag

I fredags den 25/9 firade vi i Kristinehamns Filatelistförening Frimärkets dag på ICA Maxi. Årets tema är Rymd med anledning av Christer Fuglesang som även avbildats på frimärkena. Ett annat ”mindre” tema är kryddor.

Under dom tre timmar som vi fanns på plats var det många nyfikna som kom fram för att köpa frimärken, få frimärken värderade eller köpa lotter. Till Frimärkets dag tas det årligen fram en speciell stämpel som användes dagen.

Vi har från förbundet fått dispans att anordna Frimärkets dag en dag före ”alla andra”. Den ”riktiga” dagen för Frimärkets dag är den 26/9.

Vi har vid ett tidigare år testat att anordna det en lördag men då var intresset inte lika stort från besökare. Därför flyttade vi det till en fredag och har därmed märkt ett större intresse och tillströmning av folk.

Kristinehamns Filatelistförening har ungefär 35 medlemmar. En gång i månaden under tiden januari-maj och augusti-december hålls ett medlemsmöte där vi byter frimärken, håller auktion, har föreläsningar samt fikar.

Värmlands Folkblad var på plats och gjorde ett repotage.
som man läsas här.


Publicerad: 2009-09-25 22:27:28

Skivrecensioner

25 sep
Mats Bergmans
Mats Bergmans

Snart i bloggen kommer recensioner av Drifters, Mats Bergmans och Hedins nya album. Håll utkik.


Publicerad:

Conny i Matz Bladhs

25 sep

Matz Bladhs
Matz Bladhs

Matz Bladhs låter genom facebook meddela att deras sångare Göran Lindberg sedan länge haft problem med rygg och nacke. Han har nu fått möjligheten att åtgärda problemet. Detta medför att man kommer ha in en vikarie under tiden som han är borta. Det är ingen mindre Conny Nilsson (fd Berth Idoffs och Erik Lihms) som kommer ta Görans plats under tiden.
Conny första jobb med bandet blir på den stora dansgalan i Sundsvall den 25/9


Publicerad:

Höstliv

24 sep

Höst
Höst

Som jag skrev i mitt förra inlägg så har jag en del auktioner ute på tradera. Det har varit lite pyssel med detta i några dagar. Har fotograferat en del och letat fram låtlistor och annat på internet. Men nu är allt arbete klart och det är ”bara” att invänta dom hugade spekulaterna.

Annrs är allt ”som vanligt”. liver ter sig väldigt bra just nu och man gör det man vill själv i den takt man orkar. Känns skönt att ha det så. Nu är det ju så fina höstdagar som man får ta vara på och gå ut och fotografera. Än dröjer det väl lite innan vi får den härliga höstprakten med alla fina färgerna. Men snart så.

Nu väntar en tur ut i skärgården. Så ha det så gott så länge folket.


Publicerad: 2009-09-24 17:33:32

Kändiskap i bloggen

21 sep

Är det för lite kändisskap i min blogg? Jo kanske det. Så bara för att visa i vilka kretsar jag rör mig publicerar jag här med två bilder på två gossar som jag plåtade för någon vecka sen. Dom kan detta med mat i alla fall.

Carl Jan Granqvist
Carl Jan Granqvist
Melker Andersson
Melker Andersson

Publicerad: 2009-09-21 23:53:22

Tandhygenisten – You Raise Me Up

21 sep

Rivstart på veckan med tandhygenistbesök i morse. I like it :)
Var så underbart att cykla denna tidiga morgon i det något kylslagna men friska vädret. Men med rätt kläder så blir det ju aldrig kallt, så det så. Det har mamma sagt.

Dagens lunch bestod av fläskfilé med potatis och sås. Mumma! Att äta detta två dagar i rad är lyx. Tänk vilken välfärd man lever i. Fast i morgon blir det minsann pasta med köttbullar. Nån ordning får det minsann vara.

Jag har funderat lite på hur man kan utveckla bloggen och göra den mer spännade. Kanske jag hittar på något. Mer bilder utlovas framöver. Sen har jag en hel del bilder från sommaren som ska läggas in i mitt fotoalbum på www.markuz.se så den som väntar på något gott kan gärna får vänta lite till.

Dagens musikklipp som jag tänkte bjuda er på är Josh Groban med den underbara ”You Raise me up”. Lyssna och njut.


Publicerad:

Storforsmarken

19 sep

Storfors here we come. Ja idag har man tillbringat några soliga timmar i metropolen Storfors. För er som inte känner till denna ort kan jag säga att det är en liten kommun som ligger mellan Kristinehamn och Storfors och hade för fyra år sedan 2 442 invånare.

Kom dit runt halv elva och gav oss ut i marknadsvimlet. Hade inga direkta köpplaner mer än cd-skivor och eventuellt något snyggt klädesplagg om jag hittade. Min vana troget så visste jag att en tjej som jag ofta köper skivor av brukar stå och sälja där uppe, och visste gjorde hon det. Hon har alltid så mycket bra musik till rätt pris. Många glada Storforsbor och andra tillresta hade letat sig ut i det vackra vädret. Storfors har en mycket trevlig lite marknad. Efter en runda blev en del i sällskapet kaffetörstiga så besökte vi cafét som handbollstjejerna skötte om. Det satte fint med en ostfralla och dricka.

12.30 skulle Kåre Erikssons orkester spela upp på scen som till dagen var en lastbil. Kåre är en enmansorkester som sjunger och spelar gitarr till musikbakgrunder. Spelstilen är gamla godingar med betoning på mogendans. Dagen till ära så hade han släppt ett rykande färskt album som han spelade låtar ifrån.
Fick höra Flamingos gamla klassiker ”Lilla Ann”, tänk att låten fortfarande är aktuell. Det blev ungefär en timmes uppträdande och hans nya platta gick åt som smör i solsken.

Efter detta blev det blev en runda till på marknaden. Där hittade jag (enligt mig) en vrålsnygg) silvergrå vinterjacka som jag inte kunde motstå. Frågade vad det kostade och fick först budet 600 men sen efter att jag avböjd och bad återkomma fick priser 400:- Hängde tillbaka den och lämnade jackan åt sitt öde. På väg mot bilen ser jag en till säljare som säljer samma jacka. Åter igen utspelar säg samma episod bara att här lyckas jag få ner den till 300:- och då sa jag att jag sett likadana jackor längre bort som var billiga. Men han trodde inte på mig och sa att 300:- var en bra pris. Eftersom jag inte orkade eller ville tjafsa med hostade jag upp pengarna och betalade. Snacka om jag blev förgrymmad när jag sista ståndet på väg mot bilen ser exakt samma jacka för 250:- Så av detta har man lärt sig att det är nog en hel del lurendrejeri med priser på kläder som säljs på marknader. Så hade man tjatat kanske man på stället där dom såldes för 250:- i bästa fall fått ner den till kanske 200 kronor. Nu har jag i alla fall jackan här och kommer visa er den inom kort.

Visiten i Storfors avslutades med mat på Tavernan. Fläskfilé med klyftpotatis och bearnéssås. Gottigottgott


Publicerad: 2009-09-19 20:01:05

Min outfit 19 september

19 sep

Min outfit
Min outfit

Keps: Wu-tang Outletbutik Strömstad
Hood: Wu-tang Tradera
Jeans: Artuful Dodger Internetbutik
Skor: Etnies


Publicerad:

Bästa låtar just nu enligt Mackan

19 sep

Mina personligt bästa låtar just nu som går varma i spelaren där hemma.

1. Deléns – Flyg min fjäril
2. Rolf Carlsson & Idde Shultz – Det är du
3. Martinez – Hålla dig hårt i din famn
4. Lasse Stefanz – Hemmahamn (En sjömanshustrus ballad)
5. Janne Önnerud – Är du min älskling än
6. Hedins – Glöm ej bort
7. Hedins – Bröder
8. Jontez – Förälskens vind
9. Jannez – Främling
10. Jonnie Jonsson – Ljus och värme


Publicerad:

Ännu en fredag…

18 sep

Mitt finger
Mitt finger

Ja vad gör mitt plåstrade finger i bloggen. Jo jag vill att ni tycker synd om mig. Nej, jag bara skojar. Men faktum är att jag fått någon konstig inflammation i pekfingret som gör ont som satan. Så i går så baddade jag på med en massa sprit så jag hoppas det ska funka så att svullnaden går ner. Ser ju inte så glamoröst ut med ett vitt funger.

I dag på jobbet har vi preliminär bokat en kryssning med Cinderella helgen 14-15/11. Var svårt med platser men som alltid så grejar Viking Line detta. Så det känns skönt att åter igen få kryssa med detta fina rederi. Och nu har man ju dessutom renoverat skönheten. Ska hur som helst bli spännande och se hur den ser ut. Man har ju fått se lite på färjan på kanal5. Sen den helgen spelar ju mina vänner i Gideons ombord. Härligt att ses igen grabbar.

Nu i kväll blir det till att ta det lugnt och kika på Dobidoo. Lördag blir det Storforsmarken med pappas bror. Söndagen är ännu oplanerad.

Skepp å hoj.


Publicerad: 2009-09-18 18:40:00

Omogna komentarer

18 sep

Jag vill bara göra er som skriver omgona kommentarer uppmärksammade på att allt måste godkännas av mig innan det publiceras. Så det är bara att ge upp med er meningslösa verksamhet. Skaffa er ett liv och lev det. Det är så tragiskt. Ip-Loggar allt i bloggen så det är ingen idé att fortsätta skriva. Ha en fortsatt trevlig dag med vad ni än tar er för.


Publicerad:

Malungs dansbandsvecka

18 sep
Dansbandsveckan i Malung
Dansbandsveckan i Malung

Nu har man sommarens program för Malungs dansbandsvecka.
Programmet är hämtat från deras hemsida med reservation för ändringar. Glädjande nog är det en del nytt i programmet samtidigt som gamla bekanta finns kvar.

SVENSKA DANSBANDSVECKAN 18/7-24/7 2010 – 25-års jubileum
Nonstopsdans 7 kvällar – 68 dansband – 5 dansbanor under tak

Söndag 18/7, kl. 21.00-02.00
Bana 1 Hedins – Jenny Saléns
Bana 2 GULDKLAVEN
Bana 3 Casanovas – Date
Bana 4 Mal. Dragspelsklubb* – Vakant
Bana 5 Vagabond – Face 84
GULDKLAVEN presenteras för 11:e gången av danstidningen Får Jag Lov, Sveriges Radio P4 och Svenska Dansbandsveckan.

Måndag 19/7, kl. 20.00-01.00
Bana 1 Flamingo – Streaplers
Bana 2 Thorleifs – Erik Lihms
Bana 3 Arvingarna – Kindbergs
Bana 4 Bälgtrökken* – Vakant
Bana 5 Highlights – Ingemars

Tisdag 20/7, kl. 20.00-01.00
Bana 1 Micke Ahlgrens – Chiquita
Bana 2 Sten & Stanley – Matz Bladhs
Bana 3 Jannez – Perikles
Bana 4 Starkens* – Sounders
Bana 5 Gamblers – Divine

Onsdag 21/7, kl. 20.00-01.00
Bana 1 Jontez – Kandis
Bana 2 Lasse Stefanz – Anne Nørdsti
Bana 3 Titanix – Scotts
Bana 4 Malungs Spelmanslag* – San Marino med Linda
Bana 5 Martinez – Sunrise

Torsdag 22/7, kl. 20.00-01.00
Bana 1 Schytts – Mats Bergmans
Bana 2 Drifters – Larz Kristerz
Bana 3 Barbados – Bhonus
Bana 4 Bröderna Lindkvist* – Stensons
Bana 5 Expanders – Mickeys

Fredag 23/7, kl. 20.00-02.00
Bana 1 Cavalkad – Bengt Hennings
Bana 2 Fernandoz – Black Jack
Bana 3 Shake – Wahlströms
Bana 4 Skarvarna* – Donnez
Bana 5 Contrazt – Svänzons

Lördag 24/7, kl. 20.00-02.00
Bana 1 Clas Lövgrens – Wizex
Bana 2 Sannex – CC & Lee
Bana 3 Blender – Zlips
Bana 4 Dalapolisens spelmän* – Nordinz
Bana 5 Nova – Nizeguys
Kl. 18.00 Välkomstdrink i entrén så långt lagret räcker.
Kl. 24.00 Musikfyrverkeri på natthimlen!

* Gammeldanstider: Kl. 20.00-20.45, 21.30-22.15, 23.00-23.45.


Publicerad: