Soliden Koppom

29 apr
Jive från Sundsvall besöker Soliden i sommar
Jive från Sundsvall besöker Soliden i sommar

Soliden Koppom i Värmland har sommardanser. Man arrangerar en dans i månaden med följande program:

28 april Nils-Birgers orkester
26 maj Strike
30 juni Jive
28 juli Matz Rogers
25 augusti Stefan & Company
29 september Leijons

En vanlig onsdag

26 apr
Gata i Kristinehamn
Gata i Kristinehamn

Idag har det stått jobb, tacogratäng och tandläkarbesök på menyn. En helt okay mix måste jag säga. På jobbet blev det en massa spännande korrektur gjorda som sedan kommer mynna ut i ännu fler spännande jobb. Nu vankas det studenttider och många har redan varit inne på MT Trading & Design för att beställa sin skylt. Gör det du med. Behöver du ingen studentskylt har vi massa andra bra saker att erbjuda.

Efter jobbet gick jag med raska steg mot Folktandvården. Lika spännande varje gång. Det gick helt enligt planerna.

Fashion Craze i Kristinehamn
Fashion Craze i Kristinehamn

På hem så fick jag se att Fashion Craze hade 50% på alla herrkläder. Schysst tänkte jag och vandrade in för att spana in om där fanns något som kunnde få följa med hem.

Frank Q Skjorta från Fashion Craze Kristinehamn
Frank Q Skjorta från Fashion Craze Kristinehamn

Outfit 2012-04-26

26 apr
Outfit 2012-04-26
Outfit 2012-04-26

T-Shirt: Springfield
Byxor. Humör Jalle

Shopping i ett molnigt Karlstad

25 apr
Lager 157 - Butiken i Karlstad
Lager 157 - Butiken i Karlstad

Hela inlägget är ett reklaminlägg. Gillar du inte reklam kan du sluta läsa nu :)

I dag efter jobbet blev det en tur till Karlstad. Staden som alltid skryter med att ha sol. Just idag så var det nog lite missvisande då det var molnigt på himlen. Dom kan ju inte alltid ha sol. Och jag kan berätta att jag fler gånger varit i Karlstad då det hällregnat.

Väl framme i Karlstad fick diverse butiker besök av shoppinggalna Mackan. Besökte bland annat nyöppnade Lager 157 i Välsviken. Här har man byggt upp ett nytt imperium med butiker. Bland annat finns här Jula Postorder, El Giganten, Lager 157 och inom kort även Stadium Outlett. Men sist men inte minst så huserar även ”ICA Gustav” här med sin fräscha matbutik ICA Kvantum.

Började med att besöka Lager 157 som jag hört så mycket talas om. Blev så där lagom imponerad. Såg väl ut som vilken butik som helst. Priserna var det dock inget fel på. Var man ute efter något så kunde man nog göra fynd där. Man skyltade med vad plaggen kostar ordinarie pris och sen vad dom kostar hos dom. Hittade en hel del man skulle kunnat ha köpt om var i behov av det. Men jag behövde ju egentligen ingenting. Kom till slut ut med en kasse innehållande en snygg t-shirt och 2 par färgglada boxerkallingar. Det kan vara kul att vara fin både under och över. Bilder kommer framöver i bloggen.

Giganten i Karlstad
Giganten i Karlstad

Jag kom på att jag var i behov av oinspelade cd-skivor så att jag kunde ta backuper på lite saker. Vandrade in på EL eller Fel-giganten för att köpa detta. Efter att ja irrat runt en 10 minuter i den jättelika lokale så gav jag upp. Att fråga personalen är fegt. Så det blev inget köp här, vilket jag är nöjd med. Har kommit på att jag inte skall göda dom allt för mycket med stoff från min plånbok. Har flera negativa erfarenheter av EL-Giganten. Skulle jag dra upp allt som hänt mig skulle ni ledsna ganska snabbt.

Men kan i alla fall berätta om mitt senaste minne. Väldigt förenklat så skulle min mamma köpa sig en digitalkamera. Då jag har lite mer erfarenheter och är lite mer kunnig följe jag med henne till butiken i Karlskoga. Efter lite letande hittade vi en kamera som passade henne. Säljaren kommer fram och är så där äckligt genomtrevlig. Så klart mamma skall ha en kamera. Kan säga att han kämpade på att få sälja kameran till min kära mor. Och nu kommer det. Han sa att skulle göra ett riktigt bra pris. Han visade i datorn att han skulle sälja den under rekommenderat pris och att han skulle förlora på affären.Skitsnack!!!!
Sånt kan han lura i 5 åriga Olle som inte förstår bättre. Jag ångrar mig att jag inte svarade med orden ”men det är ändå långt över ert inköpspris” . Dom får lura i någon annan att dom skulle göra förlustaffärer. Tänkte inte köpa kameran med motiveringen att jag tycker det är synd att han skulle förlora på affären. Hade varit roligt att få se säljarens min.

Fotbollsförlust med god kaka

24 apr
IFK Ölme - Carlstad United
IFK Ölme - Carlstad United

I kväll var jag en snabbis och kikade på IFK Ölme som spelade DM-Match mot Carlstad United. Jag skulle ju bort senare på kvällen så jag kunde dessvärre inte stanna så länge. Men tänkte i alla fall i god tid leverera matchprogrammen som jag gör på jobbet samt ta lite bilder till IFK Ölmes hemsida.

Det lilla jag såg av matchen verkade Ölme hänga i bra. Så det såg ju lite hoppfullt ut. Kom sedan hem på kvällen och såg att grabbarna förlorade med 0-4. Trist men sant. Kanske bara att konstatera att United var lite för tunga för Ölme. Hade ju hoppats på seger så att vi sedan kunde fått dänga till Villastaden. Men men det får vi göra en annan gång.

Det jag tar med mig från brovallen i kväll är i alla fall den utsökt goda korven man serverar där samt den goda hembakta kakan. Mums!

Outfit 2012-04-24

24 apr
Outfit 2012-04-24
Outfit 2012-04-24

Jacka: Okänt
Tröja: Jack´n Jones
Byxor: Evisu
Skor: Din Sko

Byxorna från Evisu är två i en byxa. Bara att vränga dom ut och in och vipps så har man ett par nya jeans.

Outfit 2012-04-24
Outfit 2012-04-24

Outfit 2012-04-23

23 apr
Outfit 2012-04-23
Outfit 2012-04-23

Jacka: HM
T-Shirt: HM
Väst: JC
Bälte: HM
Skinnbyxor: –
Skor: Din Sko

Svänzons 2012

22 apr
Svänzons 2012
Svänzons 2012

Sundsvallsbandet Svänzons som funnits sedan 70-talet har nyligen gjort några medlemsbyten. Bland annat så har sångaren och ”flickidolen” Jens Pääjärvi slutat i bandet. Nya medlemmar är Roland Persson på trummor och Assar Danielsson på bas. Båda har lång erfarenhet av dansbandslivet genom tidigare medverkan i bland andra Invit och Carrys från Östersund.

Donnez drog full bana i Forshaga Folkets Hus

22 apr

Donnez orkester 2012
Donnez orkester 2012
Pågarna i Donnez stod för gårdagens danskväll i Forshaga Folkets Hus. Trots att dom var lite rostiga i halsen blev det en riktigt bra kväll. Personligen trodde jag inte att det skulle komma så mycket folk som det gjorde med tanke på att man helgen innan haft över 500 dansare där till Elisas och att det även var helg innan lön. Men det kom ändå uppåt 500-strecket vilket är positivt.

En tämligen välfylld parkering mötte oss i Forshaga när vi rullade in strax efter halv nio på lördagskvällen. Vi tog en annan väg dit idag för att få lite variation. Tog vägen om Färjestad. Kanske mest för att brorsan skulle få se den fina arenan som finns där. Han har ju en förkärlek till den och det lag som spelar där, eller om det var hatkärlek? Minns inte så bra.

Löfbergs Lila Arena
Löfbergs Lila Arena

Orkestern var lite ringrostiga i halsen men det märkets inte av. Dom spelade på som vanligt och gjord det med den äran. Många nya låtar från deras kommande platta Acapulco som släpps den 16 Maj bjöd man på. Och det var låtar i klassisk Donnezstil med gôtt sväng. Riktigt trevliga låtar.

Donnez scenutstyrsel
Donnez scenutstyrsel

Man hade även släppt hösten och vårens program för Forshaga Folket Hus och det var ett lovande program med många spännande orkestrar. Man kör med säkra kort blandat med några få nya band. Hade dock velat se att man tog in lite mer nya unga lovande band som t,ex Callianz och Deléns.

Forshaga Folkets Hus dansprogram 2012/2013
Forshaga Folkets Hus dansprogram 2012/2013

Donnez måste nog vara ett var våra mest publikdragande band som vi har i Sverige. Vart dom än drar fram är det mycket folk som kommer dit och svänger sig. Det behövs yngre band som Donnez som orkar hålla branschen levande.

Donald med sitt kära dragspel
Donald med sitt kära dragspel

Det var en fröjd att se så många som buggade när Donnez svängde till det. Dom har ett sväng som många andra band saknar. Det är lite snudd på Streaplerssväng ibland. Önskade själv att jag kunde bugga. Det ser ju så kul ut. Men tills vidare får man nöja sig med att se på andra duktiga som kan den ädla konsten. Såg till och med en herre som dubbelbuggade.

Andreas med sin kära gitarr
Andreas med sin kära gitarr

I Pausen tog vi oss ner till serveringen på nedervåningen. Köpte riktigt goda smörgåsar med köttbullar och klet på. Mumsigt värre. Jag antar att orkestern fick sin sedvanliga tacobuffé. Smaskens det med. Har faktiskt povsmakat Forshagas tacobuffé när jag var där med Hedins. Och den går inte av för hackor kan jag säga.

Christoffer med sina kära trummor
Christoffer med sina kära trummor

Som jag skrev tidigare så var det väldigt mycket folk i Forshaga denna kvällen. Kanske inte så konstigt då Donnez stod på scenen. Ett riktigt glatt gäng med ett jäkla bra hålligång. Tror nog att Christoffer är sveriges gladaste dansbandstrummis. Vilken skön style och energi han har. Sånt smittar av sig på publiken vill jag lova.

Carl-Johan med sin kära gitarr
Carl-Johan med sin kära gitarr

Är ni nyfikna på fler bilder från kvällen kan ni besöka Danslogen.se där det inom kort kommer finnas bilder från Forshaga Folkets Hus.
Jag har även skickat några bilder till Donnez så det kan dyka upp några bilder där på deras hemsida.

Donnez splar i Forshaga
Donnez splar i Forshaga

Strax före klockan 01.00 rundade man av med kvällens sista dans somblev två bugglåtar. Lade märke till att man startade och avslutade kvällen med bugglåtar. Kanske lite ovanligt. Efter en korv med bröd och lite samtal med Donnez så styrde vi den blåa faran hemmåt. Alltid tryggt att Volvo. Denna natt med lite Zlips och Stensons på bilstereon.

Avslutar så inlägget med en bild på mig själv från scenkanten.

Jag på scenkanten i Forshaga Folkets Hus
Jag på scenkanten i Forshaga Folkets Hus

Nya skivor på gång!

20 apr

Flera dansband har tidigare under våren släppt flera skivor. Nu är det dags för en skivskörd igen. Under Maj månad släpper flera dansband nya plattor. Nedan redovisas några av dem.

Black Jack - Casino
Black Jack - Casino

Black Jack är bandet som alltid hållt sin dansanta stil. nu är dags för bandet att släppa sitt sjunde album som fått titeln Casino. Dansant som alltid. 12 spår finns med på plattan. Nedan ser du vilka låtar som finns med Skivan släpps 23 Maj
1. En gammal Amazon
2. Tingeling
3. Älskade ängel
4. En packad väska
5. Viva Las Vegas
6. Jag kommer från landet
7. Bara dansa
8. Familjelycka
9. Vad en kvinna vill ha
10. Ikväll står alla stjärnorna rätt
11. Pokerfejs
12. På Copacabanas vita stränder

Casanovas - Livet börjar nu
Casanovas - Livet börjar nu

Vadstenabanddet Casanovas med Mariestadsbördige Henrik Sethson släpper nytt album den 30 Maj. Bandet fick ett nytt genombrott för några år sedan genom sin medverkan i Dansbandskampen i SVT. Titelspåret är en härlig bugglåt som följs av flera låtar av samma kaliber blandat med sköna foxlåtar. En platta jag garanterat ser fram emot. Casanovas är ett band som verkligen levererar både på platta och live. Skivan hamnar på skivdiskarna 30 Maj.

Donnez - Acapulco
Donnez - Acapulco

Sveriges mest turnerade dansband? Ja det är frågan det. Med cirka 170 jobb per år kvalar dom nog lätt in på top 5. Donnez står för en riktig genuin mogen och dansant stil. Köper man en platta med Donnez vet man att man får dansant kvalitetsmusik som passar lika bra i bilen som på dansgolvet där hemma. Ett plus för att man på nya plattan har med så mycket som 15 låtar. Det är inte så vanligt idag. 16 Maj finns albumet ute till försäljning.

1. Acapulco
2. Åhus strand
3. Hej hej hej
4. Vad ska du göra sen
5. En clown i mina kläder
6. Det går över
7. Tänker du på mig i ensamhet
8. Ingen rök utan eld
9. Koppla av (I can help)
10. Indiana
11. Ge mig ett ärligt svar
12. Det är kärleken som knackar på
13. En gång till
14. Ge mig sommaren tillbaka
15. En vilsen själ

Shake - Quartet
Shake - Quartet

10 år fyller Shake i år. Och vad passar bättre än en jubileumsplatta med tolv spår på. Shale har dom senaste åren verkligen spelat in sig hos den lite mer yngre danspubliken med sin modernare dansmusik. Som bloggen skrivit om tidigare kommer skivan att släppas i samband med deras 10-års fest på Skönsbergs Folkets Hus söndag den 6 maj. Följande spår kommer finnas med på plattan.
1. Free Fallin
2. I Know You
3. They Call Her The Cat
4. Sweet Child Oh Mine
5. Love For Sale
6. You Shook Me All Night Long
7. When A Woman’s In Love
8. Some Kind Of Wonderful
9. When You Loved Me
10. Talking To The Man In The Moon
11. Oh So Tight
12. Do You Remember

Wizex - Simsalabim
Wizex - Simsalabim

Wizex släpper även dom den 30 Maj ett nytt album som fått titlen ”Simsalabim”. Vi får se om man trolla till sig publiken. Spännande skivsläpp blir det i alla fall.

Outfit 19 April

20 apr
Outfit 19 April
Outfit 19 April

Tröja: H&M – Divided
Byxor: MQ – Premium

Redo för jobbet

19 apr
Redo för jobbet
Redo för jobbet

T-Shirt: Proone
Byxor: Snickers
Bälte: Grizzly

Dansfesten i Lidköpings Folkets Park

18 apr
Dansfesten i Lidköpings Folkets Park
Dansfesten i Lidköpings Folkets Park

Den 20-21/4 arrangeras det dansfestival igen i Lidköpings Folkets Park. I år har man som vanligt en bra spridning på banden som spelar. Något för alla.

Junix med ny buss

18 apr
Junix nya orkesterbuss. Foto/copyright:Junix.se
Junix nya orkesterbuss. Foto/copyright:Junix.se

Eskilstunabaserade dansbandet Junix har införskaffat sig en buss. Så här ser den ut. En riktigt pärla som kommer ta dem land och rike runt i vår och sommar. Bussen är en Mercedes 711D som tidigare tillhört Erik Lihms orkester. Tidigare i veckan fick den dekaler på sig och blev så snygg som ovan. Kan tänka att det är skönt för grabbarna att slippa släpet.

Zlips anno 2012

18 apr
Zlips anno 2012
Zlips anno 2012

Ja så här ser dom ut på bild. Nya Zlips. I lördags spelade man på anrika Brunnsparken i Örebro en liten bit över 300 personer hade letat sig dit för att njuta av bra dansmusik.

En ny hemsida är på gång för bandet. Man har även en fulltecknad spelplan inför sommaren.Bland annat så finnsHanssons Loge, Stockholm Skansen, Gräsmyrs Loge, Västerhagen Haverdal, Dansveckan på Öland och Malungs dansbandsvecka på sommarens spelplan.

Voyage med nya medlemmar

17 apr
Voyage med nya medlemmar
Voyage med nya medlemmar

Dansbandet Voyage som blir mer och mer ettablerade som dansband byter medlemmar. Therese och Andreas har nu slutat och de båda gjorde sin sista spelning med bandet på Boråsparken den 14 april.

Nya i bandet är Robert Olsson och Liv Hansson. Premiär med dessa nya medlemmar blir det den 21 april då Voyage på Bjuråkers bygdegård utanför Hudiksvall.

Pilebos utan Ove som slutar

17 apr
Pilebos orkester
Pilebos orkester

Ove Pilebo startade sin karriär tidigt och var sångare i olika grupper i Göteborg. Under åren 1968-1970 sjung han i Four Seven och det var där Streaplers fann honom när de var ute efter en värdig ersättare för
Robert Löfvendahl. Ove var Streaplers troget under åren 1970-1984 då Towe Widerberg tog vid. Under slutet av 90-talet startade han således upp egna bandet Ove Pilebos. Men nu väljer han att sluta som sångare i egna bandet och gör sista spelningen med bandet den 26 Maj.

Bandet kortar ner sitt namn till Pilebos samtidigt som en ny frontfigur tar plats. Ny sångerska blir Åsa Henriksson som vi tidigare sett i Fritt-Fram och Sounders.

Och vart skall sista spelningen vara om inte i Göteborg. Bandet spelar nämligen upp på Liseberg Polketten denna afton.

Taxichaffis och skärgårdsdröm

16 apr
Taxikurir
Taxikurir

Dagen idag har varit blandat. Både med och motgång. Men motångarna tog ut medgångarna kan man säga. Så jag tror det blev bra till slut ändå.

Vädrets makter var ju på min sida idag så det var ju ett strålande solsken. Trist att man glömde kameran hemma då. Men det är sånt som händer. I morgon säger folk att dom lovat snö här. Dom kan inte mena allvar. Blir det snö så ligger jag kvar i sängen i morgon.

Ni kanske undrar vad bilden ovan har med inlägget att göra. En Kristinehamnskarta och en bild på en taxibil. Jo det är för att jag vill påvisa att jag INTE skall bli taxichaffis här i stan. Jag tror att kunderna skulle bli ganska trötta om man inte hittade fram. Visserligen har man ju GPS idag men utan den är man ju chanslös. Jag skulle till gata här i stan som jag trodde jag visste var den låg. Det slutade med att jag irrade runt i över en halvtimma innan jag hamnade rätt. Men med det rådande vädret gjorde det ju inte så mycket.

Skärgårdsdröm som sänds på kanal 8
Skärgårdsdröm som sänds på kanal 8

Kvällen ägnas åt lite tv. Kikade bland annat på Skärgårdsdröm som sänds på kanal 8 med Sofia Rågeklint som programledare. I Skärgårdsdröm följer vi par och familjer som längtar ut bland kobbar och skär. Kommer de hitta sitt drömhus? Jag tycker det är fint program att kika på dels för att se alla dessa hus och få inspiration men dels för att få se alla dess otroligt vackra miljöer som finns i bland annat Stockholms skärgård. Dom vyerna gör att man ännu mera längtar tills det blir sommar igen.

Nu väntar sängen för min del. Kanske man kan drömma om en sommar i Stockholms skärgård?

Perry Band på Kristinehamns Folkets Hus

15 apr

Hela Perry Band på Kristinehamns Folkets Hus
Hela Perry Band på Kristinehamns Folkets Hus

I lördags var det dans på Folkets Hus i Kristinehamn. Det var rätt längesedan det var lördagsdans där. Närmare bestämt ett år sedan sist. Arrangör för denna dansen var Kristinehamns Kommun. Dansen var en så kallad ”Länsdans”.

Bandet som skulle spela på folkets hus var Perry Band från Arvika. Detta är ett relativt nystartat band, även om deras rutin tillsammans slår många band på fingrarna.

Jag kom ner tidigare till Folkets Hus för att se bandet packa upp. Tänk vad kul det är att se andra folk arbeta. Det blev lite snack där vi avhandlade livet stora frågor men löste inga världsliga problem. Kom dock på att det är synd personer som håller på ishockeylag som varken spelar i elitserien. Men jag tycker om dessa personer än då eftersom dom har så många andra bra kvalitéer. Måste dock tillägga att jag gillar Trummis-Hans val av elitserielag. Han vet hur man gör.

Thomas spelar gitar och sjunger i Perry Band
Thomas spelar gitar och sjunger i Perry Band

Över till Folkan där bandet som bäst håller på att ställa in ljud och diverse andra prylar som jag inte förstår mig på. Jag vet bara att det var många sladdar. Men det är lika fascinerande varje gång alla dessa sladdar hamnar rätt. Efter ett tag så är man klar med soundcheck och det är så dags för bandet att byta om inför kvällen. Mackor och kaffe trollas fram från cafét som för kvällen drevs föredömligt av Christinehamns Ridklubb. Mycket bra jobbat!

Liselotte är allkonstnär. Sjunger och spelar, sax, gitarr, klav och dragspel
Liselotte är allkonstnär. Sjunger och spelar, sax, gitarr, klav och dragspel

Kl 19.00 börjar dansen och dansgolvet fylls snabbt av dansglada värmlänningar. Det jag gillar med detta band är att man inte låter som ”alla andra”. Det märks att man omsorgsfullt valt låtar till sin repertoar. Främling inleder kvällen och det är en riktigt bra danslåt som Thomas och Liselotte delar på i en duett. Jag vet inget dansband som gör denna som duett. Man blandar friskt mellan dansband, rock och country. Alltsammans har man paketerat bra och det är väldigt dansant. Önskade fler band kunde komma på att spela sådana här goa låtar som Perry Band gör.

Trots att jag fått lite ”insidertips” om vilka låtar som kommer under kvällen känns det ändå fräscht och spännande. Man vet ju inte hur dom valt att tolka just den och den låten.

Hans spelar trummor och sjunger
Hans spelar trummor och sjunger

Det är bra driv hela kvällen och orkestern växlar fint mellan sång och instrumentala låtar. Sax låter oerhört vackert. Och är det Liselotte som blåser blir det som en extra krydda. Trots att jag inte för höra ”Seeman” så är jag nöjd. Men det finns ju som sagt många andra fina instrumentallåtar eller andra låtar för den delen med som man kan göra till instrumentala.

Det var även premiär för mig att höra Hans sjunga. Och det var en positiv överraskning. Riktigt fräckt lät det när dom ”stökade till det” i Refreshments Im ready. Gissa om det svängde gôtt?

Jag tror stenhårt på en god framtid för Perry band. Får man bara spela in sig med på dom nya låtarna man framförde kan det bli riktigt bra detta. Danbandssverige och övriga norden med för den delen behöver band som Perry band.

Klockan 23.00 rundar man av dansen och dansfolket lämnar lokalen för att bege sig hemmåt. Jag dröjer mig kvar lite för att fotografera bandet. Jag hoppas det blev några bilder som går att använda till något. Alla bilder i detta inlägg har jag plåtat med hjälp av Liselottes kamera. Det var riktigt kul att använda hennes kamera. Önskade man hade en sådan kamera själv.

Rolf spelar bas och gitarr och så körar han
Rolf spelar bas och gitarr och så körar han

På det stora hela blev det musikaliskt en mycket mycket trevlig kväll.
Bra musik, skapligt med folk. Jag till och med rullstolsbuggade lite med en kompis. Riktigt kul. Dock önskade man att man hade lite bättre kondition. Men roligt är det. Och spelas det så bra musik som det gjordes så är det underbart.

Tack än en gång Perry Band för underbar musik. Tack även till Lotta för bilder. Hoppas några går att använda till något bra. Alltid lika trevligt att hjälpa till när man kan.

Bild på Thomas sköna gitarrspelande
Bild på Thomas sköna gitarrspelande

Fernandoz bjöd upp i Skellefteå

15 apr
Fernandoz
Fernandoz

Kurt Sundin har varit ute i svängen igen med sin kamera. Denna gång har han besökt Folkets Park i Skellefteå där Fernanndoz spelade på påskafton.Det var många andra danslystna som samlades där också och dansade och trivdes till mycket bra dansmusik.
Sen hans reportage nedan

Alessandro Dell Aqua

15 apr
Alessandro Dell Aqua
Alessandro Dell Aqua

Våren måste väl anses vara här nu. Jag vill ha vår så att jag kan använda mina snygga röda sneakers.
Fast då vill jag inte ha en massa lera och annat jox ute. Utan enbart tort och fint underlag. Kan man få det?

Vemdalsskalets vårforum 2012

14 apr
Vemdalsskalets vårforum 2012
Vemdalsskalets vårforum 2012

Snart är det dags för Vemdalsskalets vårforum. Flera spännande orkestrar finns på plats för att underhålla just dig.

Torsdag 3/5: Perikles. Pure Divine och Glennartz

Fredag 4/5: Edge, Holidays, Pure Divine, Voice, Glennartz och Perikles

Lördag 5/5: Dolbyz, Ankies, Kertz, Framed, Chapelle, Barbados och Rezar.

Fredag är det After Ski med Feejk och på lördagen After ski med Barbados.

Pure Divine på Ersboda Folkets Hus

13 apr
Pure Divine
Pure Divine

Örebrobandet Pure Divine med Lotten Hansson i spetsen var och spelade i Ersboda Folkets Hus. Kurt Sundin från Västerbottenytt var som vanligt där med sin kamera.

Badhusrivning i Kristinehamn

13 apr
Badhusrivning i Kristinehamn
Badhusrivning i Kristinehamn

I dag var jag och tog några bilder på gamla badhuset som dom äntligen river här i stan. En del av stadsbilden försvinner ju men man kan ju hoppas man kan göra något annat trevligt där eller varför inte göra mer parkområde? Det skulle kunna bli en riktig oas.

En annan idé jag fick just nu var att man kunde göra en stor utomhusteater eller något annat. Där man då skulle kunna ha artister, allsångskvällar m,m m,m. Många städer jag besökt har ju ofta i stadsparken eller liknande en scen där det på sommaren hålls diverse aktiviteter.

Bara man inte slänger upp något stort fult hus som förstår idyllen så är jag nöjd.

Badhusrivning i Kristinehamn
Badhusrivning i Kristinehamn
Badhusrivning i Kristinehamn
Badhusrivning i Kristinehamn

Dansmara på Tuppens danskrog i Bollnäs

12 apr
Dansmara på Tuppens danskrog
Dansmara på Tuppens danskrog

Allt fler arrangörer testar på att köra Dansmara. Koncepter ser ungefär lika dant ut. Nonstopdans med moderna dansband till 2 eller 3 band 2-3 kvällar på raken.

Nu är det dags för Tuppens danskrog att arrangera dansmara.
Fredag och Lördag 13-14 april spelar Blender, Shake, Jannez och Expanders upp till dans.
Tuppens Danskrog finner du på Industrigatan 14 i Bollnäs.
Observera att man på denna maran har 18 års åldersgräns!
Mat förbokas på Tuppens danskrog.

Källa och mer information: www.tuppens.se

På motionsdans med Bo-Christers

11 apr
På motionsdans med Bo-Christers
På motionsdans med Bo-Christers

Motionsdans, trivseldans eller eftermiddagsdans som det även kallas. Kärt barn har många namn. Men det är onekligen populära danser. Kurt Sundin tog i vanlig ordning med sig sin kamera och for ut i dansens virvlar. En decembereftermiddag begav han sig till Ersboda Folkets Hus där dansbandet Bo-Christerz spelade upp till dans. Se reportaget nedan och intervjun med alla glada dansare.

Vårmarknad i Kristinehamn 2012

11 apr
Vårmarknad i Kristinehamn 2012
Vårmarknad i Kristinehamn 2012

Det är ju *PiiiiiiP* att det alltid skall regna när det är marknad här i stan. Spelar ingen roll så skall det regna eller blåsa. Jag tror det var längesedan det var vackert solskensväder på en vårmarknad.

Kanske var det vädret som gjorde att en del knallar avstod från att ens komma hit. Jag såg en del tomma numrerade platser där det hade borde ha stått knallar. Men man får glädjas åt dom tappra som var där och som stod ute i regnet hela dagen.

Jag hittade inte så värst mycket på marknaden. Köpte sex olika korvar för hundralappen. Hade någon cd-försäljare stått och sålt skivor hade det väl blivit att jag köpt någon eller några. Men nu sparade jag ju pengar i stället. Man få se det positivt.

Annars var det som det brukar. T-Shirts, godis, plastpåsar, kläder, gardiner och tyger, lite mera t-shirts och godis. Ja så där håller det på.

Efter att ha gått över marknaden två gånger så gav jag upp i regnet och begav mig hemåt i stället.

Vårmarknad i Kristinehamn 2012
Vårmarknad i Kristinehamn 2012

Deléns med ny hemsida

11 apr
Deléns med ny hemsida
Deléns med ny hemsida

Deléns från skånska Marieholm är ute med en ny hemsida. En riktig fräsch hemsida som jag antar att Martin Johnsson, bandets keyboards och dragspelare tåtat ihop. Hoppas att den nu blir flitigt uppdaterad av grabbarna med härliga blogginlägg och turnébilder. Jag ser fram emot att få följa den.
www.delens.se är adressen för er som vill kika.

Och så här ofantligt bra låter bandet.

Bara en vanlig tisdag

10 apr
En gata någonstans i Sverige
En gata någonstans i Sverige

Ett typsikt inlägg om vanlig tisdag i Kristinehamn. Vaknade i morse och kände att det blir en strålande dag. Trots regnet som sköljde ner över Kristinehamn. Uträttade lite privata ärenden på förmiddagen.

Tog sedan bussen ner till stan och köpte mig lite mat till jobbet. Torggrillen och en låda med chicken nuggets, pommes och mycket beasås fick det bli. Vandrade sedan bort till jobbet för att käka lite lunch.

Efter lunchen var det så dags att sätta i gång med göromålen. Massor med spännande projekt på G. Känns väldigt inspirerande. Snart så kommer vi sätta sprutt på vår facebooksida. Ett tips kan var att gilla sidan redan nu så du inte missar några finfina erbjudanden eller annat viktigt när vi drar i gång.