Soliden Koppom

29 apr
Jive från Sundsvall besöker Soliden i sommar
Jive från Sundsvall besöker Soliden i sommar

Soliden Koppom i Värmland har sommardanser. Man arrangerar en dans i månaden med följande program:

28 april Nils-Birgers orkester
26 maj Strike
30 juni Jive
28 juli Matz Rogers
25 augusti Stefan & Company
29 september Leijons


Publicerad: 2012-04-29 16:38:10

Har lite problem med bloggen.

29 apr

Har lite problem med bloggen. Men det kommer att lösa sig inom dom närmsta dagarna.
Så håll ut!


Publicerad:

En vanlig onsdag

26 apr
Gata i Kristinehamn
Gata i Kristinehamn

Idag har det stått jobb, tacogratäng och tandläkarbesök på menyn. En helt okay mix måste jag säga. På jobbet blev det en massa spännande korrektur gjorda som sedan kommer mynna ut i ännu fler spännande jobb. Nu vankas det studenttider och många har redan varit inne på MT Trading & Design för att beställa sin skylt. Gör det du med. Behöver du ingen studentskylt har vi massa andra bra saker att erbjuda.

Efter jobbet gick jag med raska steg mot Folktandvården. Lika spännande varje gång. Det gick helt enligt planerna.

Fashion Craze i Kristinehamn
Fashion Craze i Kristinehamn

På hem så fick jag se att Fashion Craze hade 50% på alla herrkläder. Schysst tänkte jag och vandrade in för att spana in om där fanns något som kunnde få följa med hem.

Frank Q Skjorta från Fashion Craze Kristinehamn
Frank Q Skjorta från Fashion Craze Kristinehamn

Publicerad: 2012-04-26 22:50:09

Outfit 2012-04-26

26 apr
Outfit 2012-04-26
Outfit 2012-04-26

T-Shirt: Springfield
Byxor. Humör Jalle


Publicerad:

Shopping i ett molnigt Karlstad

25 apr
Lager 157 - Butiken i Karlstad
Lager 157 - Butiken i Karlstad

Hela inlägget är ett reklaminlägg. Gillar du inte reklam kan du sluta läsa nu :)

I dag efter jobbet blev det en tur till Karlstad. Staden som alltid skryter med att ha sol. Just idag så var det nog lite missvisande då det var molnigt på himlen. Dom kan ju inte alltid ha sol. Och jag kan berätta att jag fler gånger varit i Karlstad då det hällregnat.

Väl framme i Karlstad fick diverse butiker besök av shoppinggalna Mackan. Besökte bland annat nyöppnade Lager 157 i Välsviken. Här har man byggt upp ett nytt imperium med butiker. Bland annat finns här Jula Postorder, El Giganten, Lager 157 och inom kort även Stadium Outlett. Men sist men inte minst så huserar även ”ICA Gustav” här med sin fräscha matbutik ICA Kvantum.

Började med att besöka Lager 157 som jag hört så mycket talas om. Blev så där lagom imponerad. Såg väl ut som vilken butik som helst. Priserna var det dock inget fel på. Var man ute efter något så kunde man nog göra fynd där. Man skyltade med vad plaggen kostar ordinarie pris och sen vad dom kostar hos dom. Hittade en hel del man skulle kunnat ha köpt om var i behov av det. Men jag behövde ju egentligen ingenting. Kom till slut ut med en kasse innehållande en snygg t-shirt och 2 par färgglada boxerkallingar. Det kan vara kul att vara fin både under och över. Bilder kommer framöver i bloggen.

Giganten i Karlstad
Giganten i Karlstad

Jag kom på att jag var i behov av oinspelade cd-skivor så att jag kunde ta backuper på lite saker. Vandrade in på EL eller Fel-giganten för att köpa detta. Efter att ja irrat runt en 10 minuter i den jättelika lokale så gav jag upp. Att fråga personalen är fegt. Så det blev inget köp här, vilket jag är nöjd med. Har kommit på att jag inte skall göda dom allt för mycket med stoff från min plånbok. Har flera negativa erfarenheter av EL-Giganten. Skulle jag dra upp allt som hänt mig skulle ni ledsna ganska snabbt.

Men kan i alla fall berätta om mitt senaste minne. Väldigt förenklat så skulle min mamma köpa sig en digitalkamera. Då jag har lite mer erfarenheter och är lite mer kunnig följe jag med henne till butiken i Karlskoga. Efter lite letande hittade vi en kamera som passade henne. Säljaren kommer fram och är så där äckligt genomtrevlig. Så klart mamma skall ha en kamera. Kan säga att han kämpade på att få sälja kameran till min kära mor. Och nu kommer det. Han sa att skulle göra ett riktigt bra pris. Han visade i datorn att han skulle sälja den under rekommenderat pris och att han skulle förlora på affären.Skitsnack!!!!
Sånt kan han lura i 5 åriga Olle som inte förstår bättre. Jag ångrar mig att jag inte svarade med orden ”men det är ändå långt över ert inköpspris” . Dom får lura i någon annan att dom skulle göra förlustaffärer. Tänkte inte köpa kameran med motiveringen att jag tycker det är synd att han skulle förlora på affären. Hade varit roligt att få se säljarens min.


Publicerad: 2012-04-25 23:34:16

Fotbollsförlust med god kaka

24 apr
IFK Ölme - Carlstad United
IFK Ölme - Carlstad United

I kväll var jag en snabbis och kikade på IFK Ölme som spelade DM-Match mot Carlstad United. Jag skulle ju bort senare på kvällen så jag kunde dessvärre inte stanna så länge. Men tänkte i alla fall i god tid leverera matchprogrammen som jag gör på jobbet samt ta lite bilder till IFK Ölmes hemsida.

Det lilla jag såg av matchen verkade Ölme hänga i bra. Så det såg ju lite hoppfullt ut. Kom sedan hem på kvällen och såg att grabbarna förlorade med 0-4. Trist men sant. Kanske bara att konstatera att United var lite för tunga för Ölme. Hade ju hoppats på seger så att vi sedan kunde fått dänga till Villastaden. Men men det får vi göra en annan gång.

Det jag tar med mig från brovallen i kväll är i alla fall den utsökt goda korven man serverar där samt den goda hembakta kakan. Mums!


Publicerad: 2012-04-24 21:07:17

Outfit 2012-04-24

24 apr
Outfit 2012-04-24
Outfit 2012-04-24

Jacka: Okänt
Tröja: Jack´n Jones
Byxor: Evisu
Skor: Din Sko

Byxorna från Evisu är två i en byxa. Bara att vränga dom ut och in och vipps så har man ett par nya jeans.

Outfit 2012-04-24
Outfit 2012-04-24

Publicerad:

Outfit 2012-04-23

23 apr
Outfit 2012-04-23
Outfit 2012-04-23

Jacka: HM
T-Shirt: HM
Väst: JC
Bälte: HM
Skinnbyxor: –
Skor: Din Sko


Publicerad: 2012-04-23 08:33:22

Svänzons 2012

22 apr
Svänzons 2012
Svänzons 2012

Sundsvallsbandet Svänzons som funnits sedan 70-talet har nyligen gjort några medlemsbyten. Bland annat så har sångaren och ”flickidolen” Jens Pääjärvi slutat i bandet. Nya medlemmar är Roland Persson på trummor och Assar Danielsson på bas. Båda har lång erfarenhet av dansbandslivet genom tidigare medverkan i bland andra Invit och Carrys från Östersund.


Publicerad: 2012-04-22 19:46:27

Donnez drog full bana i Forshaga Folkets Hus

22 apr

Donnez orkester 2012
Donnez orkester 2012
Pågarna i Donnez stod för gårdagens danskväll i Forshaga Folkets Hus. Trots att dom var lite rostiga i halsen blev det en riktigt bra kväll. Personligen trodde jag inte att det skulle komma så mycket folk som det gjorde med tanke på att man helgen innan haft över 500 dansare där till Elisas och att det även var helg innan lön. Men det kom ändå uppåt 500-strecket vilket är positivt.

En tämligen välfylld parkering mötte oss i Forshaga när vi rullade in strax efter halv nio på lördagskvällen. Vi tog en annan väg dit idag för att få lite variation. Tog vägen om Färjestad. Kanske mest för att brorsan skulle få se den fina arenan som finns där. Han har ju en förkärlek till den och det lag som spelar där, eller om det var hatkärlek? Minns inte så bra.

Löfbergs Lila Arena
Löfbergs Lila Arena

Orkestern var lite ringrostiga i halsen men det märkets inte av. Dom spelade på som vanligt och gjord det med den äran. Många nya låtar från deras kommande platta Acapulco som släpps den 16 Maj bjöd man på. Och det var låtar i klassisk Donnezstil med gôtt sväng. Riktigt trevliga låtar.

Donnez scenutstyrsel
Donnez scenutstyrsel

Man hade även släppt hösten och vårens program för Forshaga Folket Hus och det var ett lovande program med många spännande orkestrar. Man kör med säkra kort blandat med några få nya band. Hade dock velat se att man tog in lite mer nya unga lovande band som t,ex Callianz och Deléns.

Forshaga Folkets Hus dansprogram 2012/2013
Forshaga Folkets Hus dansprogram 2012/2013

Donnez måste nog vara ett var våra mest publikdragande band som vi har i Sverige. Vart dom än drar fram är det mycket folk som kommer dit och svänger sig. Det behövs yngre band som Donnez som orkar hålla branschen levande.

Donald med sitt kära dragspel
Donald med sitt kära dragspel

Det var en fröjd att se så många som buggade när Donnez svängde till det. Dom har ett sväng som många andra band saknar. Det är lite snudd på Streaplerssväng ibland. Önskade själv att jag kunde bugga. Det ser ju så kul ut. Men tills vidare får man nöja sig med att se på andra duktiga som kan den ädla konsten. Såg till och med en herre som dubbelbuggade.

Andreas med sin kära gitarr
Andreas med sin kära gitarr

I Pausen tog vi oss ner till serveringen på nedervåningen. Köpte riktigt goda smörgåsar med köttbullar och klet på. Mumsigt värre. Jag antar att orkestern fick sin sedvanliga tacobuffé. Smaskens det med. Har faktiskt povsmakat Forshagas tacobuffé när jag var där med Hedins. Och den går inte av för hackor kan jag säga.

Christoffer med sina kära trummor
Christoffer med sina kära trummor

Som jag skrev tidigare så var det väldigt mycket folk i Forshaga denna kvällen. Kanske inte så konstigt då Donnez stod på scenen. Ett riktigt glatt gäng med ett jäkla bra hålligång. Tror nog att Christoffer är sveriges gladaste dansbandstrummis. Vilken skön style och energi han har. Sånt smittar av sig på publiken vill jag lova.

Carl-Johan med sin kära gitarr
Carl-Johan med sin kära gitarr

Är ni nyfikna på fler bilder från kvällen kan ni besöka Danslogen.se där det inom kort kommer finnas bilder från Forshaga Folkets Hus.
Jag har även skickat några bilder till Donnez så det kan dyka upp några bilder där på deras hemsida.

Donnez splar i Forshaga
Donnez splar i Forshaga

Strax före klockan 01.00 rundade man av med kvällens sista dans somblev två bugglåtar. Lade märke till att man startade och avslutade kvällen med bugglåtar. Kanske lite ovanligt. Efter en korv med bröd och lite samtal med Donnez så styrde vi den blåa faran hemmåt. Alltid tryggt att Volvo. Denna natt med lite Zlips och Stensons på bilstereon.

Avslutar så inlägget med en bild på mig själv från scenkanten.

Jag på scenkanten i Forshaga Folkets Hus
Jag på scenkanten i Forshaga Folkets Hus

Publicerad:

Nya skivor på gång!

20 apr

Flera dansband har tidigare under våren släppt flera skivor. Nu är det dags för en skivskörd igen. Under Maj månad släpper flera dansband nya plattor. Nedan redovisas några av dem.

Black Jack - Casino
Black Jack - Casino

Black Jack är bandet som alltid hållt sin dansanta stil. nu är dags för bandet att släppa sitt sjunde album som fått titeln Casino. Dansant som alltid. 12 spår finns med på plattan. Nedan ser du vilka låtar som finns med Skivan släpps 23 Maj
1. En gammal Amazon
2. Tingeling
3. Älskade ängel
4. En packad väska
5. Viva Las Vegas
6. Jag kommer från landet
7. Bara dansa
8. Familjelycka
9. Vad en kvinna vill ha
10. Ikväll står alla stjärnorna rätt
11. Pokerfejs
12. På Copacabanas vita stränder

Casanovas - Livet börjar nu
Casanovas - Livet börjar nu

Vadstenabanddet Casanovas med Mariestadsbördige Henrik Sethson släpper nytt album den 30 Maj. Bandet fick ett nytt genombrott för några år sedan genom sin medverkan i Dansbandskampen i SVT. Titelspåret är en härlig bugglåt som följs av flera låtar av samma kaliber blandat med sköna foxlåtar. En platta jag garanterat ser fram emot. Casanovas är ett band som verkligen levererar både på platta och live. Skivan hamnar på skivdiskarna 30 Maj.

Donnez - Acapulco
Donnez - Acapulco

Sveriges mest turnerade dansband? Ja det är frågan det. Med cirka 170 jobb per år kvalar dom nog lätt in på top 5. Donnez står för en riktig genuin mogen och dansant stil. Köper man en platta med Donnez vet man att man får dansant kvalitetsmusik som passar lika bra i bilen som på dansgolvet där hemma. Ett plus för att man på nya plattan har med så mycket som 15 låtar. Det är inte så vanligt idag. 16 Maj finns albumet ute till försäljning.

1. Acapulco
2. Åhus strand
3. Hej hej hej
4. Vad ska du göra sen
5. En clown i mina kläder
6. Det går över
7. Tänker du på mig i ensamhet
8. Ingen rök utan eld
9. Koppla av (I can help)
10. Indiana
11. Ge mig ett ärligt svar
12. Det är kärleken som knackar på
13. En gång till
14. Ge mig sommaren tillbaka
15. En vilsen själ

Shake - Quartet
Shake - Quartet

10 år fyller Shake i år. Och vad passar bättre än en jubileumsplatta med tolv spår på. Shale har dom senaste åren verkligen spelat in sig hos den lite mer yngre danspubliken med sin modernare dansmusik. Som bloggen skrivit om tidigare kommer skivan att släppas i samband med deras 10-års fest på Skönsbergs Folkets Hus söndag den 6 maj. Följande spår kommer finnas med på plattan.
1. Free Fallin
2. I Know You
3. They Call Her The Cat
4. Sweet Child Oh Mine
5. Love For Sale
6. You Shook Me All Night Long
7. When A Woman’s In Love
8. Some Kind Of Wonderful
9. When You Loved Me
10. Talking To The Man In The Moon
11. Oh So Tight
12. Do You Remember

Wizex - Simsalabim
Wizex - Simsalabim

Wizex släpper även dom den 30 Maj ett nytt album som fått titlen ”Simsalabim”. Vi får se om man trolla till sig publiken. Spännande skivsläpp blir det i alla fall.


Publicerad: 2012-04-20 17:32:28

Outfit 19 April

20 apr
Outfit 19 April
Outfit 19 April

Tröja: H&M – Divided
Byxor: MQ – Premium


Publicerad:

Redo för jobbet

19 apr
Redo för jobbet
Redo för jobbet

T-Shirt: Proone
Byxor: Snickers
Bälte: Grizzly


Publicerad: 2012-04-19 08:34:39

Dansfesten i Lidköpings Folkets Park

18 apr
Dansfesten i Lidköpings Folkets Park
Dansfesten i Lidköpings Folkets Park

Den 20-21/4 arrangeras det dansfestival igen i Lidköpings Folkets Park. I år har man som vanligt en bra spridning på banden som spelar. Något för alla.


Publicerad: 2012-04-18 22:13:27

Junix med ny buss

18 apr
Junix nya orkesterbuss. Foto/copyright:Junix.se
Junix nya orkesterbuss. Foto/copyright:Junix.se

Eskilstunabaserade dansbandet Junix har införskaffat sig en buss. Så här ser den ut. En riktigt pärla som kommer ta dem land och rike runt i vår och sommar. Bussen är en Mercedes 711D som tidigare tillhört Erik Lihms orkester. Tidigare i veckan fick den dekaler på sig och blev så snygg som ovan. Kan tänka att det är skönt för grabbarna att slippa släpet.


Publicerad:

Zlips anno 2012

18 apr
Zlips anno 2012
Zlips anno 2012

Ja så här ser dom ut på bild. Nya Zlips. I lördags spelade man på anrika Brunnsparken i Örebro en liten bit över 300 personer hade letat sig dit för att njuta av bra dansmusik.

En ny hemsida är på gång för bandet. Man har även en fulltecknad spelplan inför sommaren.Bland annat så finnsHanssons Loge, Stockholm Skansen, Gräsmyrs Loge, Västerhagen Haverdal, Dansveckan på Öland och Malungs dansbandsvecka på sommarens spelplan.


Publicerad:

Voyage med nya medlemmar

17 apr
Voyage med nya medlemmar
Voyage med nya medlemmar

Dansbandet Voyage som blir mer och mer ettablerade som dansband byter medlemmar. Therese och Andreas har nu slutat och de båda gjorde sin sista spelning med bandet på Boråsparken den 14 april.

Nya i bandet är Robert Olsson och Liv Hansson. Premiär med dessa nya medlemmar blir det den 21 april då Voyage på Bjuråkers bygdegård utanför Hudiksvall.


Publicerad: 2012-04-17 19:51:44

Pilebos utan Ove som slutar

17 apr
Pilebos orkester
Pilebos orkester

Ove Pilebo startade sin karriär tidigt och var sångare i olika grupper i Göteborg. Under åren 1968-1970 sjung han i Four Seven och det var där Streaplers fann honom när de var ute efter en värdig ersättare för
Robert Löfvendahl. Ove var Streaplers troget under åren 1970-1984 då Towe Widerberg tog vid. Under slutet av 90-talet startade han således upp egna bandet Ove Pilebos. Men nu väljer han att sluta som sångare i egna bandet och gör sista spelningen med bandet den 26 Maj.

Bandet kortar ner sitt namn till Pilebos samtidigt som en ny frontfigur tar plats. Ny sångerska blir Åsa Henriksson som vi tidigare sett i Fritt-Fram och Sounders.

Och vart skall sista spelningen vara om inte i Göteborg. Bandet spelar nämligen upp på Liseberg Polketten denna afton.


Publicerad: