Thorleifs och Tony Irving i Kristinehamn

18 jun
Thorleifs orkester
Thorleifs orkester

Denna helg har det arrangerats Fritid 2012 som är en stor mässa för fritid och camping. Diverse företag fanns med på mässan. Bland annat MT Trading & Design, Cabby, Bergholms, Turistbyrån och diverse restauranger och andra företag relaterade till camping och fritid.
På kvällen var det uppträdande av Thorleifs och Tony Irving. Jag hade förmånen att bli bjuden dit med jobbet.

Runt halv sju rullade jag in med cykeln på gården hos min chef Patrik. Vi började med en liten drink i hans trädgård och njöt av solen och värmen. När vi kände oss redo så tog vi cyklarna och började trampa bortåt mässområdet.

Jag trodde inte det var sant först att självaste Thorleifs skulle komma hit till Kristinehamn under sin avskedsturné. Men så var det., Thorleif Torstensson och Company skulle spela live för mig och mina arbetskamrater.

Grillbuffén
Grillbuffén

Vi började med att hugga in på den goda grillbuffén som stod uppdukad. Kändes riktigt lyxigt att få äta på riktiga tallrikar med riktiga bestick, tack för det herr Ekman.

Klockan 20.00 drog så Thorleifs i gång med låten ”Jag tänder ett ljus”. Jösses vad bra det lät. Till och med Malin på jobbet tyckte det lät fint. Och det är ett gott betyg från en som kanske inte direkt höjer radion när det spelas dansbandsmusik.

Thorleifs på scenen
Thorleifs på scenen

Man hade vid sidan av scenen lagt ett litet dansgolv, med betoning på litet. Men det funkade tydligen eftersom där var full fart hela kvällen. Thorleifs spelade precis som en danskväll med 2 lugna och 2 snabba låtar. Dom fick riktigt mycket applåder från den sittande publiken. Riktigt kul att höra att gästerna förstod sig på bra dansmusik.

Danspublik
Danspublik

Klockan 21.00 steg Thorleifs av scenen för att ge plats på Tony Irving som skulle hålla en show i cirka en timme. Snacka om tempo här. Showen bygger å att Tony tar upp mer eller mindre frivilliga från publiken som skall dansa så klart. Det var riktigt kul att se när han sprang runt i publiken för att få upp sina danskandidater. Vissa var ju mer frivilliga än andra. Den blev en riktig kul show där jag kände igen flera av de som dansade.

Bilder från Tony Irvings show
Bilder från Tony Irvings show

Segrare av Rumba blev Patrik. Nu kanske ni tror att jag menar min chef. Tyvärr gör jag ju inte det, även om jag hade hoppats på det. Detta är en annan Patrik som till vardags pysslar med husbilar och husvagnar. Efter showen lyckades jag med att sno åt mig Tony i några sekunder och föreviga oss två på kort. Inte varje dag man får den chansen.

Thorleifs in action
Thorleifs in action

Ungefär timman senare gjorde Thorleifs comeback på scenen och spelade fram tills midnatt. Likt dansen i Forshaga som man kan läsa om i ett annat inlägg här så blandade dom friskt mellan nytt och gammalt. Det blev även en hel del allsång. Det var grymt att höra hela publiken sjunga med på ”Jag vill ha en egen måne” och naturligtvis ”Gråt inga tårar”. Detta är ju två odödliga hits båda två på sitt sätt.

Kim och Hasse
Kim och Hasse

Strax efter midnatt tackade så Thorleifs för sig. Som avslutning bjöd man på allsång. ” I natt jag drömde”. ”Gull i gullan” och ”Gråt inga tårar” fick av sluta denna genomtrevliga kväll.

Innan jag tog cykeln hem drog jag en repa och kollade läget på stan. Det var ju studenttider så jag ville kolla läget hur det var. Och det verkar som det gick lugnt till.

Nattbild från Kristinehamn
Nattbild från Kristinehamn

Traditionsenlig skivmässa i Hova

18 jun

Denna dag hade vi destinationen Hova på tapeten. Hova tänker ni? Vad är det? Hova är en tätort i Gullspångs kommun, cirka 20 km norr om Töreboda och 30 km nordost om Mariestad. Den genomfars av E20 som dundrar rakt genom orten. Hova är känt för den årliga riddarveckan, med Nordens största dagliga riddarkortege och tornerspel. Men här arrangeras det även en stor skivmässa alltid veckan innan midsommar.

Ungefär halv tio rullade vi väg från Kristinehamn. På radion lyssnade vi på ”Ring så spelar vi” med alltid lika trevliga Lisa Syrén. Hin har en sådan vänlig och trevlig röst att lyssna på. Detta följdes av Melodikrysset med minst lika trevliga Anders Eldeman som för dagen sände live från Sandvikens stadspark.

Regnbågsskolan i Hova
Regnbågsskolan i Hova

En timme senare rullade vi in i Hova och hittade en parkeringsplats vid regnbågsskolan där man arrangerar skivmässan. Här har man fyllt två stora idrottshallar + en matsal med säljare från hela Europa. Jag hade bunkrat upp i plånboken. För här kan man göra fynd. Denna gång blev det en hel del trevliga skivor med hem. De flesta jag köpte kostade 5 till kronor stycket.

Ett axplock av mina köp
Ett axplock av mina köp

Hittade några skivor med dansband jag inte hört talas om förut., bland andra Per Kenneths.
Lite kul att köp skivor med dansand som inte är så vanligt förekommande.

På mässan träffade jag även en skivsamlarkompis från Hjo. Alltid lika trevligt att ses och snacka musik. Tyvärr hittade jag inte Bob Stevens första skiva som jag vet att han är ute och jagar. Den är ju rätt svår att få tag på så jag förstod att den inte skulle finnas på mässan här.

Bob Stevens första full-cd
Bob Stevens första full-cd

På mässan fanns även Gunnar Fredberg från Carelia Records i Kristinehamn. Han har massor med rolig musik, bland annat mycket instrumental musik.

Skivmässan i Hova
Skivmässan i Hova

När vi var mätta på mässan styrde vi silverpilen hemåt Värmland igen. Det blev ett stopp på Restaurang Glada Laxen i Gullspång för lite matintag. Päronen tog falukorv med mos stekt ägg medans jag högg in på husets lasagne. Det smaka riktigt gott då man var rejält hungrig efter flera timmars rotande i diverse skivbackar.

Mat i Gullspång
Mat i Gullspång

Garphyttan och fotboll i Örebro

18 jun
Fritidsmässan 2012
Fritidsmässan 2012

Mare Mare, vad gör man med en söndag morgon. Ja så sjöng ju gruppen Gemini med Anders Glennmark i spetsen. Och vad gör man en söndag morgon i Kristinehamn. Själv denna söndag tog jag mig till fritidsmässan för att sälja lite billotter för IFK Ölmes räkning. Det är rätt kul att stå på mässor och träffa folk att prata med. Farligheterna denna dag var Lindströms Handel som stod en bit bort och grillade. Dom kom fram och bjöd på farligt goda Mozarella sticks. Mums!!!

Efter några timmar packade jag ihop verksamheten och begav mig tillsammans med brorsan till Örebro för att se på fotboll mellan IFK Ölme och Örebro SK Söder.

Lannafors Handel
Lannafors Handel

Eftersom vi hade gott om tid så tog vi en sväng förbi Lannafors och Garphyttan. Garphyttan är ett brukssamhälle norr om Örebro kommun med cirka 2 000 invånare. Samhället ligger cirka 12 kilometer väster om Örebro centrum, vid foten av Kilsbergen. Samhället är uppbyggt kring Garphytte Bruk.

Blandade bilder från Garphyttan
Blandade bilder från Garphyttan

Vårt mål var att hitta deras Folkpark. Efter en hel del snurrande hit och dit så höll vi på att ge upp. Men jag kom på idén att fråga på ortens lanthandel. Dom bör ju veta. Så klart dom visste. Fem minuter senare var bilen parkerad och två glada herrar stövlade in parken där man förberedde för ett barnkalas. Vi fick oss en pratstund med en i kille i parkens styrelse som berättade lite om parken. Tack för det.

Garphyttans Folkets Park
Garphyttans Folkets Park

Garphyttans Folkets Park
Garphyttans Folkets Park

Nu hade tiden runnit från oss lite. Vi var tvungna att sätta rejäl fart mot Örebro och Behrn Arena där vi trodde att matchen skulle spelas. Men när vi kom dit lirade ett annat lag. Man spelade tydligen inte sina matcher på Behrn Arena längre utan på Ekängs IP på Ladugårdsängen i Örebro. Så det var bara att hoppa i bilen och bege sig dit.

Matchbilder Örebro SK Söder - IFK Ölme
Matchbilder Örebro SK Söder – IFK Ölme

Anlände 10 minuter efter matchstart och fick veta att vårt kära IFK Ölme redan hunnit med att göra två mål. Det skulle visa sig att man skulle göra 4 mål till på de resterande 80 minuterarna. Sammanfattningsvis blev det en tämligen komfortabel och enkel seger. Det är en fröjd att se grabbarna producera mål. Det är bra för målskillnaden om inte annat.

God Pizza vid Brunnsparken
God Pizza vid Brunnsparken

Segern firade broder och jag på Restaurang Parken som ligger vid Adolfsberg vid Brunnsparken. Han åt en kebabtallrik och jag en pizza med hjortstek, gorgonzola och ruckolasallad. Det var en ovanlig pizza men riktigt god sådan. Denna restaurang kan jag varmt rekommendera för er om ni är i krokarna någon gång.

Mätta och belåtna styrde vi sedan bilen hemåt för nya upptåg.