Gott Nytt År

31 dec
Gott Nytt År
Gott Nytt År

Gott Nytt År önskar jag alla som besöker bloggen, alla samarbetspartners, alla goa dansband som jag fått kontakt med genom bloggen. Skickar ut kramar till er alla.
Nu ser vi framåt en lika bra bloggår 2013.

Mellandagsrea i Örebro

30 dec
Marieberg galleria
Mariebergs galleria

Mellandagsrean blev i år i Örebro. Chansade och åkte till Marieberg galleria. Det giock bra eftersom vi var tidigt ute. För några år sedan gjorde vi samma grej och då var det omöjligt att ta sig in till Marieberg för alla bilar. Det resulterade då i att vi hamnade nere i Kumla till slut.

Detta året gick det bättre att komma in till och få en parkeringsplats. Det gillade vi :-)

Blev inte så våldsamt mycket handlat. Ett par grymt snygga vaxde jeans från Jack´n Jones och den blåa skjortan på bilden nedan fick fälja med hem i kassen.

Kläder från Jack´n Jones
Kläder från Jack´n Jones

Luncintaget denna dag blev på ”Cetral Park Cafe & Kök” i centrala Örebro i gallerian Oscar C. Oscar C är en mindre butiksgalleria i centrala Örebro mellan Kungsgatan och Köpmangatan, vilka den förbinder med en inomhusarkad. Ett hak ned bra käk till bra priser. 69 pix för en fläskfilé med potatisgratäng är inte helt fel. Två stora rejäla filébitar får man dessutom. ett mycket prisvärt alternativ om ni är i Örebro.

Örebro
Örebro

Om Kärlek

30 dec
Hjärtformade händer  mot himlen
Hjärtformade händer mot himlen

Några tänkvärda ord om Kärlek.

Det handlar inte om att finna den person man vill gå till sängs med. Det handlar om att finna den man vill vakna upp med. Det handlar inte om att finna den man vill leva tillsammans med. Det handlar om att finna den man inte kan leva utan. I världen är du bara någon men för någon är du …hela världen.

Nedan bjuder jag er på en underbart fin kärlekslåt singerad Kenneth och Ted Gärdestad. Här framförd av Daniel Yngve som gör en underbar version. Önskar du hela låten så får du köpa hans skiva på www.danilelyngwe.com

Voice – Här står jag

30 dec
Voice - Här står jag
Voice – Här står jag

Det nya heta dansbandet Voize från Malmö kommer under nästa år att släppa sitt debutalbum.

Som en liten försmak på detta album släpper man singeln ”Här står jag”. Låten kan man gratis till och med den 2/1 ladda ner gratis på bandets hemsida www.voize.nu

Cinderellas Dansbandsvecka 2013

29 dec
Cinderellas Dansbandsvecka 2013
Cinderellas Dansbandsvecka 2013

PREMIÄR – 2013 är det premiär för Vinterns största dansbandsevenemang! Med nylagt dansgolv går startskottet för Cinderellas Dansbbandsvecka 2013 som vi utvecklat tillsammans med Malung, Sveriges dansbandscentrum i land.

Förutom Cinderellas ordinarie dansgolv bygger vi upp ett nytt 600 kvadratmeters sådant i parkett på Cinderellas evenemangsdäck. Så att alla får gott om svängrum.

28 st dansband kommer att bjuda upp till dans under en vecka.
För att boka en kryssning besöker du bara Vikingline.se

Söndag 10/2: Elisas och Jontez , Dreams och Svänzons
Måndag 11/2: Matz Bladhs och Donnez , Pure Divine och Jannez
Tisdag 12/2: Mats Bergmans och Claes Lövgrens , Blender och Voize
Onsdag 13/2: Streaplers och Drifters , Zlips och Voyage
Torsdag 14/2: Larz Kristerz och Fernandoz , Kindbergs och Expanders
Fredag 15/2: Black Jack och Micke Ahlgrens , Barbados och Date
Lördag 16/2: Wizex och Sannex , Titanix och Casanovas

Jenny Saléns på finalen i Forshaga

29 dec
Jenny Saléns
Jenny Saléns

Missa inte säsongsfinalen i Forshaga Folkets Hus. Inga mindre än Hallands stoltheter Jenny Saléns spelar upp med start 21.00 Så känn dig varmt välkommen till en fantastisk trevlig kväll med detta goa trevliga gäng.

En lugn julafton 2012

28 dec
Bilder från min julafton
Bilder från min julafton

Julafton 2012 såg nästan ut som alla andra julaftnar i min familj. Dagen startar med gemensam grötfrukost i matsalen. Riktigt mysigt med lite julmusik på låg volym. I år blev det lite Sanna Nielsen mixat med Hans Martin och Magnus Carlsson.

Sen är det dagsatt förbereda julbordet. En del hade vi påbörjat lite smått dagen innan. Men merparten av innehållet gjorde vi på julafton för att få det så fräscht som möjligt. Julkorv, prinskorv, sylta, rödbetssallad, köttbullar, leverpastej, Janssons frestelse, sill, julskinka och en massa andra läckerheter stod som vanligt på julbordet. Det smakade som vanligt mycket bra.

Halv ett kom bästa brorsan på besök. med sig hade han kassar fyllda med fina klappar. Tack tack för det. Du är en ängel. Även om man varje år har tankar på att inte köpa så mycket julklappar blir det flera kassar ändå på något vis.

I år han vi äta klart lagom till att årets julvärd Sarah Dawn Finer skulle göra den klassiska ritulaen med att tända juleljuset. Hon sltte det med en äran. Hon var en riktigt trevlig julvärd som mycket trevliga inslag och väldigt fin musik.

Sen var det dags för att se på när Kalle och hans vänner önskade God Jul. I år i en något bantad version. Disney hade i år tagit bort två sekvenser från Kalle Ankas julafton. De tecknade figurerna anses spegla stereotypa bilder. En av sekvenserna som klippts bort är den svarta dockan som får ett OK i baken i tomteverkstaden. Nå väl. Det blev ju jul ändå trots dom bortklippta sekundrarna.

Bilder från min julafton
Bilder från min julafton

Efter detta blev det att fortsätta kika på Kan du vissla Johanna? Denna fantastiska film är en svensk kortfilm från 1994 som bygger på en bok med samma namn skriven av Ulf Stark. Filmen utspelas under 1950-talet. Berra önskar sig en morfar – en som man kan älska, som bjuder på kaffe och som kan lära en att vissla. Som tur är vet hans vän Ulf var man kan få tag i en – på ålderdomshemmet. Där träffar Berra Nils, som blir hans ”låtsasmorfar”. EN film med otroligt mycket värme och kärlek.

Fler program som lockade denna dag var Karl-Bertil Jonnsons jul, julkonserten ”O helga natt” från Örebro samt långfilmen Svensson Svensson i nöd och lust.

Men tro int att vi bara tittade på tv. Nej det blev en hel del annat också. Som julklappsutdelning bland annat. Och det blev en hel del paket. Bland annat några trevliga presentkort på kläder, två dansbandsböcker, kläder, pengar och lite annat smått och gott.

Kvällen avslutades med midnattsmässa i Österviks Kapell. Så himla fint med levande ljus och skönsång.

Bilder från min julafton
Bilder från min julafton

Cliptons spelade på luciadansen

27 dec
Cliptons orkester
Cliptons orkester

På självaste luciadagen den 13 december var jag till Karlstad för sedvanlig ordning dans i Hôlken Mariebergsskogen.

Mariebergsskogen är en stadspark på Marieberg i Karlstad. År 1896 donerade Conrad Höök marken till Karlstads stad. År 1925 flyttades kulturbyggnader från olika delar av Värmland och bildade därmed ett friluftsmuseum. Mariebergsskogen har också byggts ut under 2000-talet. Under 1950 och 1960-talen uppträdde flera kända artister och dansband i Mariebergsskogen.

Mariebergsskogens entré
Mariebergsskogens entré

Förra året hade Clintons fått förhinder men i år var ”ordningen” återställd och Cliptons var åter på scenen. Då det var en mitt i veckan dans startade man redan kl 18.00 När vi betalat vår entré så bjöds vi på glögg och pepparkakor. Riktigt trevligt att glögga lite innan dansen.

Klockan är strax innan sex och Cliptons orkester kommer ut på scenen och applåderna haglar. Dansgolvet börjar fyllas direkt. Alla dansar och diggar efter bästa förmåga. Det är en fröjd att se glädjen i alla som är på golvet.

Cliptons
Cliptons

Ovan ser ni pôjkan i bandet. Längst upp till vänster har vi Jimmy Gustavsson som spelar gitarr och som sjunger som en gud. Jössses vilken röst han har. Till höger hittar vi Hasse Karlsson som sköter om klaviaturerna och en del av sånge.. En toppenkille som hanterar tangenterna lika bra som Jerry Lee Lewis. På bilden under Hasse finner vi Johan Granqvist som sjunger, spelar gitarr och hanterar sax. När Johan spelar sax står tiden stilla. Jösses vad bra. Sist men absolut inte minst har vi Håkan Vikström på trummor som håller takten i detta danskapell.

Luciatåget
Luciatåget

Sedvanligt så kom det ett luciatåg och bjöd på skönsång.Alltid lika trevligt med luciatåg och dess sånger.

Efter detta vackra luciatåg återtog så grabbarna scenen och körde hårt fram till klockan 22.00 då sista dansen gick av stapeln. Gissa vilken låt ddet blev som sista? Jo den oemotståndliga låten Främlling. Som grabbarna gör såååå bra.Bjuder er nedan på en version av denna.

Efter lite snack med orkestern så var det dags att styra kosan hemåt med fina minnen från ännu en trevlig danskväll.

Skäl att ses igen (En egen låt skriven av Hasse Karlsson)

Mackan i NKP

25 dec
Min playlist i NKP 24/12-2012
Min playlist i NKP 24/12-2012

NKP kontaktade mig i slutet av November och ville ha med mig i jullåtspanelen. Det gick ut på att dom varje dag fram till jul skulle presentera en Kristinehamnsprofil som in sim tur skulle presseters 10 jullåtar som är ens favoriter. Så ovan ser nu min lista och nedan presenterar jag ”O helga natt med” Anders Ekborg.

Uppesittarkväll med Bylund och company

23 dec
Bingolotto spelande
Bingolotto spelande

I går blev det uppesittarkväll traditionsenligt med Bingolotto på tv4.Vi kalasade på goda julbaguetter med köttbullar, rödbetssallad, slinka, ost m,m mm. Smakade riktigt gottigt. Detta slank ner mycket väl tillsammans med lite cider.

Hade inför kvällen garderat mig med två lotter för att på sätt försöka öka mina vinstchanser. Tyvärr uteblev mina vinster denna kvällen. Men den stunds trevlig samvaro och bra artister blev det i alla fall.

Artister i Bingolotto
Artister i Bingolotto

Dagns artistuppbåd var rikgit bra och jag tror det fannsn något som tilltalade alla. Vi hade ”barnens favorit” Sean Banan som bjöd å en rolig jullåt samt sitt melodifestivalbidrag.

Duktiga Magnus Carlsson som är en av mina stora favoriter. Har följt Magnus ända sen han började i Barbados i början av 90-talet. Underbart duktig och valbegåvad artist.

Sanna Nilsen var också med i går och det var kul att höra hennes avskalade framträdande tllsammans med sin kille Joakim Ramsell. Riktigt bra.

Lotta Engberg och Christer var med och framförde jullåtar från en kyrka som jag inte riktigt vet vad det var för kyrka. Man hade under kvällen byggt upp en fiktiv stad i form av en modelljärnväg som man kallade för ”Bylunda”. ovanligt inslag må jag säga. Men Lotta och Christer gjorde som vanligt ett mycket proffsigt framträdande.

Yohio i Bingolotto
Yohio i Bingolotto

Yohio är en artist från Sudsvall. som blått 17 år blivit stor artist i Japan. Yohio sjunger på Japanska och talar även detsamma. Flr ungefär 10 år sedan upptäckte artisten han japansk populärkultur.Numera är han – precis som hans band Seremedy – vida omtalad i Japan, där han bland annat har medverkat i tv-program med miljonpublik och även genomfört turnéer. Jag gillar artiser som sticker ut. Han trotsade ­normerna i hemstaden Sundsvall. När de andra barnen lämnade mangahajpen bakom sig tog Yohio steget längre. Nu röner han stor framgångar i Japan med sin musik.

Bingolotto
Bingolotto

Som jag skrev inledningsvis blev det tyvärr ingen vinst i kväll men vad gör det. Man kan ju inte vinna jämt. Och det viktigaste är ju att kämpa väl.

God Jul från Mackan

23 dec
Mackans julkort 2012
Mackans julkort 2012

Tja tja allesammans. Nu är det dags för Mackan här att önska er alla bloggläsare en alldeles förträffligt god och trevlig jul på alla sätt och vis. Ta vara på ledigheten med nära och kära och dom du tycker om.

SKänker även en tanke till alla dom som inte firar jul på ”traditionellt vis” som vi andra eller på ett eller annat sött önskade att det inte var jul och allt detta ”stå hejandet” som det faktiskt är.

Oavsett hur och om ni firar jul vill jag skänka er en tanke.

Puss & Kram på er alla där ute.

//Eder bloggare Mackan

Julshoppings outfit

23 dec
Julshoppings outfit
Julshoppings outfit

Keps: Fishbone, New Yorker
Jacka: Jack´n Jones
Tröja: Lager 157
Jeans: Humör
Bälte: Fishbone, New Yorker
Skor: American

Shopping i Karlstad

23 dec
Shopping i Karlstad
Shopping i Karlstad

I kväll blev det lite shopping i Karlstad. Dom sista klapparna skulle j inhandlas. Det är ju inte mängden som räknas, inte värdet på dem utan tanken bakom som räknas.

Efter jobbet for jag till Karlstad. Väl där blev det besök i en rad olika gallerior och butiker. Stämningen var som jag förutspådde. Stress stress och åter stress för de flesta. Men själv tog jag det väldigt lugnt. Var inom en butik där jag hittade många fina klappar till övriga familjen.

I Mitt i city tog jag mig en paus och lyssnade på en tjej och en kille som bbjöd på ljuvlig underhållning. Tyvärr vet jag inte vad tjejen heter men hon hade en riktigt fin och behaglig röst att lyssna på.

Från 8 december erbjuder man i Mitt i city gratis paketinslagning för julklappar inhandlade i Mitt i Citys butiker. I samband med att man får sina paket inslagna har du möjlighet att skänka ett valfritt bidrag till Världens Barn. Alla intäkter går oavkortat till Världens Barn. Ett riktigt fint initiativ.

Efter att ha cruisat runt i diverse gallerier och butiker på stan var jag så klar med mina inköp. Nu återstod det bara att åka hem till kära Kristinehamn.

Jag och en jultalrik
Jag och en jultalrik

Väl hemma blev det att kika å ”Svenska Hjältargalan” på tv4 och samtidigt avnjuta en god jultallrik från Odengrillen. Smakade mycket gott. Efter galan blev det till att slå in alla klappar man köpt. Kan säga på en gång att mina paket inte vinner någon skönhetstävling direkt. men det är väl charmigt det med, att det inte är si himla perfekt allting. Och det kanske det som ligger oss Svenskar i fatet i bland. Att vi alltid ska ha allt så perfekt på julen. Men som sagt. vad är egentligen den perfekta julen. Det varierar ju så klart beroende på vem man frågar.

Nu dansas det i Arvikaparken

23 dec
Parkhallen Arvika
Parkhallen Arvika

Arvikaparken kommer även dom arrangera en hel del dans. På Annandagen har man premiär med Karlstadsbandet Blender som står på scen.

Programmet ser ut som följande:
2012-12-26: Blender
2013-01-12: Lasse Stefanz
2013-02-02: Fernandoz
2013-03-16: Selex & Titanix
2013-04-13: Date
2013-04-27: Scotts

Voice önskar God Jul

23 dec
Voize
Voize

Lite julhälsningar från Skåne är aldrig fel. Här kommer ett litet julkort från det nya ”heta” bandet Voize.

Julhälsningar från Östergötland.

23 dec
Icaros dansorkester
Icaros dansorkester

Alltid lika trevligt med julhälsningar från Östergötland. Från den lilla orten Ljusbro i närheten av Linköping kom det ett julkort. Alltid lika trevliga Icaros är avsändarna.

Dansbandens olika julkort

23 dec
Dansbandens olika julkort
Dansbandens olika julkort

Som ni sett så har jag publicerat en del julkort från dansband på sidan. Jag satt här om dagen och kikade efter ”gamla” julkort som dansbanden gjort genom åren och fann en hel del. Och det är absolut inget fel på kreativiteten hos en del band som lagt ner sig väldigt mycket för att skapa lite julstämning.

Julhälsningar från Glada Hudik

23 dec
Strike
Strike

Julkort julkort… Lika trevligt varje gång. Strike orkester från ”Glada Hudik” önskar alla en God Jul och ett Gott Nytt År

Julradion

22 dec
Julradion
Julradion

Lyssnar nu på en massa skön julmusik som presenteras av Julradio.se
Det är inte bara dansband och schlager som attraherar mig. Julradion är radion med julmusik dygnet runt!
Kan det bli bättre?

Bjuder er nedan på en jullåt som jag fick av en kompis som samtidigt tipsade mig om denna station. Radioaktiv Jul med låten ”Våran jul”: Vilken röst tjejen har. Lyssna och njut!!!

Det är ju bara ju en gång per år då får man gå ”all in” med julmusiken.

Och missa inte julradio.se nu i juletider.

Julhälsningar från dansband

22 dec

Flera dansband har varit uppfinningsrika och spelat in diverse julhälsningar på film. Här kommer några av dem.

Vi börjar med BH-bandet med spets:

Sen följer de sköna paugarna i Hedins:

Jennny Saléns vill inte vara sämre utan gjorde ett bildspel:

och svi slutar med Stockholmsbandet Topps:

God Jul från pågarna

22 dec
Perikles
Perikles

Perikles önskar alla en God Jul.
Hoppas dom får lite snö där nere i Skåneland.

Julhälsningar från Jämtland

21 dec
Umbrella
Umbrella

Från Jämtland kommer detta trevliga dansband. Umbrella heter dom. Jag kan avslöja att ni framöver kommer kunna läsa om dom i bloggen här.

Nina satsar på dans i Grums

21 dec
Gruvan Grums
Gruvan Grums

Som bloggen skrivit om tidigare kommer Nina Fyhr att satsa och utvecklar dansen i Kristinehamn med fler danser. Nu är det inte bara i hemkommunen hon satsar utan även i Grums. Där kommer det bli lördagsdans 1 gång i månaden även om premiären sker på en tosdag, nämligen juldagen 25/12.

Programmet ser ut som följande:
25/12 Selex
2/2 Date
2/3 Umbrella
27/4 Chapelle
Danstiden är 20.00 – 24.00

Julkort från Skåneland

20 dec
Bob Stevens julkort
Bob Stevens julkort

Alltid lika kul med hälsningar från Skåne. De glada och trevliga pågarna i Bob Stevens är alltid lika välklädda.

God Jul från Gideons

20 dec
Gideons julkort anno 2012
Gideons julkort anno 2012

Tpmtenissarna i Gideons vill absolut inte vara sämre utan önskar även dom en God Jul och ett Gott Nytt År. Dom spelar faktiskt hela nyårshelgen. Först på en privat tillställning på självaste nyårsafton sen rullar dom på Birka Paradise för några kryss.

Julkort från Junix

19 dec
Junix julhälsning
Junix julhälsning

Ännu ett trevligt julkort. Denna gång från vännerna i Junix.

Sannex bjuder på Julefrid

18 dec
Sannex - Julefrid
Sannex – Julefrid

Sannex önskar alla en God Jul och ett Gott Nytt År och bjuder samtidigt på lite julefrid så här i December. Deras nya färska jullåt finns att avlyssnas på Spotify.

Streaplers kan få grammis 2013

18 dec
Streaplers har chans på grammis
Streaplers har chans på grammis

Nu har man offentligt gjort vilka som kan få en grammis i kattegorin ”Årets dansband”. Frågan är hur mycket dansband som Eva Eastwood är? Visserligen var hon med som duettsångerska på Larz Kristerz senaste platta men hennes huvudakliga musik är ju rockabilly och rock’n’roll. Sen har man som vanligt nominerat Lasse Stefanz. Om dom nu vinner? Kommer medlemmarna som spelar på plattan vara med på galan eller? Det får tiden utvisa.

Men…. dom nominerade är….:
Elisas – Det sa klick
Eva Eastwood & The Major Keys – Å vilken skiva
Lasse Stefanz – Rockey Montains
Sten & Stanley – 50 jubileum
Streaplers – På egna vägar

Veckans dansband 51: Deléns

18 dec
Deléns Foto: Rolf Bondesson
Deléns Foto: Rolf Bondesson

Vi kastade pil på Sverigekartan och hamnade i den lilla orten Marieholm. Detta är en tätort i Eslövs kommun i Skåne, omkring 10 km väster om Eslöv. I orten bor c:a 1500 invånare. Några av dem är medlemmar i dansbandet Deléns som fått en kanonstart.

Deléns bildades 2006 men bestämde sig för att satsa på allvar sommaren 2008.
Christoffer Delén sång och gitarr bildade bandet tillsammans med sin bror Philip på trummor och grannen Pierre Nilsson på bas som alla är med i bandet idag. Något år sedan hittade man Martin Johnsson som förstärkte med klaviatur och dragspel.

Deléns cd Flyg min fjäril
Deléns cd Flyg min fjäril

Bandet började få fler och fler spelningar och man fick kontakt med Nöjeskällan som knöt bandet till sig för att hjälpa till med bokningar. Och spelningar har bandet över hela Sverige, på diverse kryssningsbåtar och även i vårt grannland i väster Norge. I dag medverkar man på flertalet stora festivaler som Malungs dansbandsvecka och Ekebofestivalen varje år

Sin unga ålder till trots har dom valt att satsa på den traditionella stilen. Vanligt vis när den ”yngre generationen” skall starta dansband väljer man dagens hitlista musik som spelas på Rix-FM. Men det är inget som grabbarna i Deléns anammat.

Deléns Live - Foto: Rolf Bondesson
Deléns Live – Foto: Rolf Bondesson

Alla medlemmarna i bandet är uppväxta med dansband. Våra föräldrar lyssnade på det, så det är klart att det blev dansband när man väl började spela, förklarar sångaren och gitarristen Christoffer Delén.

2006 släppte de singeln Älskar bara dig Två år senare kom singeln Flyg min fjäril som Johan Fredriksson, trummis i Grönwalls, har producerat. Senaste tillskottet på diskografin är singeln ”Älska glömma” som innehåller tre låtar. Titelspåret är skrivet av Rose-Marie Stråhle som skrivit många låtar till Sveriges dansbandselit.

Deléns 2010
Deléns 2010

Allt rullade på i bra fart för bandet och spelningarna trillade in i massor. Dock fick man tyvärr under 2012 tacka nej till några spelningar på grund av sångaren Christoffers njursjukdom. Men med hjälp av vikarier i bandet och stöttande vänner fixade man detta med bravur, och i höstas lades han in på sjukhus för att äntligen få sin efterlängtade och nödvändiga njurtransplantation.

Christoffer är nu på G igen på dansbanorna och man har en fullspäckad spelplan med både båtjobb och trevliga spelningar på land. Närmast på spelplanen finns spelningar på Birka Paradise tillsammans med Sounders.Se mer spelningar på www.delens.se

Deléns 2012
Deléns 2012

Bjuder er här på två smakprov med Deléns