Toppen och botten

25 sep
Toppen och botten
Toppen och botten

Längesen det kom en lista med nu är det dags igen. Denna gång innehåller lista en hel del politik.

TOPPEN:
1. Alla spännande projekt i höst/vinter
2. Valresultatet
3. Höstens alla glada färger på träden
4. Alla trevliga tv-program som startar
5. Nya dansband som startar upp

BOTTEN
1. Sverigedemokraternas framfart
2. Stefan Lövems nobb av Västerpartiet
3. Kylan som tränger sig på om morgonen och kvällen
4. Gnällfolk på facebook
5. Dansbandshemsidor med gamla bilder och gammal info

Valresultatet för Kristinehamn

24 sep
Valresultatet för Kristinehamn
Valresultatet för Kristinehamn

Så var då valresultatet för Kristinehamn slut och kontrollräknat. Kan konstatera att det blir fortsatt styre för dom rödgröna. Socialdemokraterna behåller sina 16 mandat och kan då med V och MP bilda en majoritet. Ett styrkebesked är att SD:s mandat inte kunde påverka något. Det var lite ovisst då det saknades några få röster för att SD skulle få fler mandat och då vägmästarrollen. Men jag kan glatt konstatera att det fortfarande saknas röster för dom blågula nu när allt är färdigställt och sluträknat.

Andreas ersätter Andreas i Excess

23 sep
Excess med nye trummisen Andreas Carlson
Excess med nye trummisen Andreas Carlson. Fotomontage: Markus Redman

Excess har under en tid sökt en ny trummis. Nu avslöjar Excess att dom hittat en ny trummis som ersättare till Andreas Bergquist som valt att ta steget av dansbandsscenen då tiden inte räckte till för både ordinarie arbete och turnerande.

Ny trummis i bandet är alltså en annan Andreas, nu med Carlsson som efternamn. Andreas är 28 år och jobbar som ljudtekniker när han inte är ute och spelar. På sin fritid är han gärna är ute och dansar. Andreas gör sin första spelning med bandet i Kristinehamn den 12 oktober då man gästar Nina Fyhr och Vänerdansen.

Samtidigt vill man så klart tacka Andreas Bergquist för den här tiden. Lycka till med dina framtida projekt!

Källa: Excess

Jenny Saléns med nya medlemmar

21 sep
Jenny Saléns hösten 2014
Jenny Saléns hösten 2014. Foto/Copyright: Rolf Bondesson

Jenny Saléns har nyligen bytt medlemmar. Xerxes Andrén och Magnus Ekenberg som började under sommaren har slutat bandet. Ny gitarrist i bandet är Jan-Erik Auvinen som bland annat spelat i Wretaz, Excess och Martinez. Ny man bakom trummorna är Robert Nilsson som tidigare varit trummis, sångare och kapellmästare i bandet Grabbarna. Vi önskar Jenny och Niclas lycka till med nya sättningen.

Vill du uppleva Jenny och grabbarna framöver syns dom på följande ställen framöver
2014-09-23 Viking Line Cinderella
2014-09-24 Viking Line Cinderella
2014-09-27 Sjötofta Fritid
2014-10-04 Sala – Folketspark
2014-10-05 Ekshärad – Skoga Bygdegård
2014-10-06 Södertälje – Trombon
2014-10-23 Munka Ljungby – Ekebo
2014-10-25 Stockholm – Dans In
2104-10-26 – 2014-10-29 Viking Line Cinderella

Elisa tilldelades Stikkanpriset

21 sep
Elisa tilldelades Stikkanpriset
Elisa tilldelades Stikkanpriset

Elisa Lindström som är sångerska i Elisa’s har tilldelas nu utmärkelsen Stikkanpriset för 2014, som är ett musikpris som delas ut till minne av textförfattaren och musikförläggaren Stikkan Anderson från Hova. Priset delades ut i samband med Höstmarknaden i Hova den 19 september.

Elisa Lindström har dom senaste åren fått en rad utmärkelser. Bland annat tre guldklavar för årets sångerska, vunnit Dansbandskampen i SVT och Körslaget i TV 4 och även fått ta emot Törparpriset.

Cavalkad och Holidays nonstop

20 sep
Cavalkad och Holidays nonstop
Cavalkad och Holidays nonstop

Tisdag den 23 september är det dags för en nonstopdans i Skara Folkets Hus i folkum kallat Focus. På scenen står Cavalkad och Holidays. Dansen pågår mellan 18.00 – 22.00 och arrangör är Skara PRO förening. För mer info om dansen. Kontakta PRO Skaras expedition via e-post pro.skara@comhem.se eller tel: 0511 – 107 52 alt. 0511 – 180 51

Stickan & Classe inleder i Storfors

19 sep

Stickan & Classe inleder i Storfors
Stickan & Classe inleder i Storfors

På söndag är det dags för Korpen Karlskogas söndagsdanser att ta sin början. Höstpremiären inleds med den populära duon Stickan & Classe som svar för dansmusiken. Danstiden är som vanligt 17.00 – 20.30

S¨å här ser programmet för 2014 ut.
2014-09-21 Stickan & Classe
2014-09-28 Leif Hermanssons
2014-10-05 Junix
2014-10-12 Sandins
2014-10-19 Hedins
2014-10-26 Hiltons
2014-11-02 Trio Cavalkad
2014-11-09 Samzons
2014-11-16 Matz Rogers
2014-11-23 Edwings
2014-11-30 Jontez
2014-12-07 Gideons
2014-12-14 Holens

Nu skall det dansas igen på Ekebo

19 sep
Claes Lövgrens med Malin Ekenmo
Claes Lövgrens med Malin Ekenmo

Nu är det dags att snöra på sig dansskorna och bege sig till det klassiska dansstället Ekebo i Munka-Ljugby utanför Ängelholm. När det blomstrade som mest var det dans varje lördag med dans både på storstugan och gillet. De senaste åren har det varit lite glest med dansevenemangen förutom Ekebofestivalen. Men nu är det dags igen för dans på Ekevo.

Bakom dansen står Malin Ekenmo som är en stor dansentusiast och dansbandsälskare.
Sedan några år tillbaka har hon därför lobbat för att Ekebo nöjescentrum utanför Munka Ljungby åter ska starta upp sina danskvällar som var så populära förr om åren. Från Ekebos sida att arrangera danser har det inte saknas vilja att arrangera dans men kanske lite inspiration. Så i våras kontakdes Malin om hon kunde tänka sig vara med och hålla i dansen. Malin tackade ja på stående fot.

Nu står man då inför premiärdansen som blir till inga mindre än hemmafavoriterna i Claes Lövgrens. Ett säkert kort i branchen. I höst blir det två torsdagar med dans. I den fenomenala priset av 160 kr ingår kaffe och macka samt fri gardrob.

Källa: Helsingborgs Dagblad

Cavalkad tackar för sig

18 sep
Cavalkad tackar för sig
Cavalkad tackar för sig

Trio Cavalkad med sångare Jonas Näslund tackar för sig. Bandet gör sin sista spelning på tisdag den 23 september på Skara Fokus Folkets Park där man dessutom spelar nonstop med Holidays. Tack Cavalkad för alla trevlig danser ni gett oss ute på landets dansbanor i hela norden.

Engdahls – Ett nytt dansband från Malmö

17 sep
Engdahls orkester
Engdahls orkester

Efter nästan ett års uppehåll från dansbandsscenen blev spelsuget för stort. De f d Voizemedlemmarna Lars-Göran ”Gas” Petersson och Fredrik Engdahl bildar tillsammans med Pekka Tanskanen och Staffan Ekström ett nytt dansband nämligen Engdahls

Pekka (keyboard) och Staffan (bas & sax) är två rutinerade musiker med flera års turne´erfarenhet i sina ryggsäckar (med bl a Milles från Danmark, Jeppez and the cowboys, Candys mm). De fyra skånska pågarna bidrar även med vars en sångröst vilket borgar för variationsrik musik.

Bandnamnet är valt av enda anledningen att det är ett bra namn på ett dansband, helt enkelt.
Repertoaren är dansant, traditionell men ändå med nytänk och riktar sig till dansare i alla åldrar.

Bokningar sker genom LS Tonart vilket bandet är mycket tacksamma och stolta över.

Härnäst är planerna att släppa två nyskrivna låtar som ska utgöra fundamentet för en framtida CD.
Hemsidan ligger ute, men är under uppbyggnad. Bl a kommer den, inom kort, att kompletteras med nya foton.

Valet är nu över

16 sep
Valresultatet för riket
Valresultatet för riket

Så var valet över och vi kommer få en ny regering i Sverige. En del är glada och andra mindre glada. För en del blir det bra och för en del sämre. Alla värnar ju för att dom själva skall ha det så bra och förespråkar således den politik som gör att dom själva har det så bra som möjligt. Bara att vänta och se vad som händer i Sverige. Lite trist att rasismen i Sverige har ökat så markant. Men jag tror inte alla som röstade på ”det partiet” är rasister utan en del är nog missnöjesröster från andra partier.

Men det som har varit lite sorgligt i denna valrörelsen är att partierna och media sett till så att alla kunna varit delaktig på lika villkor. Alla har ju pratat om ett tillgängligt Sverige. Men det är en låååååång väg dit måste jag säga. Även om samtliga partier utom SD har material på lättläst svenska på internet så bör eller skall det finnas material att tillgå i valstugorna. Men det är bara att se om 4 år igen om dom skärpt till sig eller om dom fortfarande står och stampar på samma fläck och glömt bort. Tragiskt är ordet i alla fall.

Jag vann på Bingolotto

14 sep

Jag vann på Bingolotto

Vill bara berätta att Jag vann på Bingolotto!!!. Visserligen bara en ny lott. Men ändå! Jag vann i alla fall och det är det som räknas. Ha en fortsatt trevlig valsöndag.

Nu har jag röstat

14 sep
Nu har jag röstat
Nu har jag röstat

Nu har jag utnyttjat min röst som svensk medborgare. Så nu är det bara att invänta kvällens resultat och hoppas på det bästa.

Mats Bergmans på scenen

13 sep
Mats Bergmans på scenen
Mats Bergmans på scenen

just nu befinner jag mig i Forshaga Folkets Hus där Mats Bergmans kvartett spelar upp till dans. Det låter riktigt bra om dem även om Linus saknas. Men jag tror på detta och hoppas det kommer gå bra för grabbarna framöver. Riktigt kul att Gullmar har börjat tagit sig ton. Inte en dag för sent. längre reportage kommer inom kort i bloggen.

Nästan lika uselt i Kristinehamn

10 sep
Nästan lika uselt i Kristinehamn
Nästan lika uselt i Kristinehamn

Efter rundvandringen i Karlstad (se inlägget nedan) så bestämde jag mig för att kolla läget hur det ser ut i min hemkommun. Hade man här tagit fram material på lättläst svenska.

Jag ska börja med att berätta att här i Kristinehamn har man (tyvärr måste jag säga) inga valstugor så som på torget i Karlstad. Utan man är lite utspridda i diverse lokaler i stan. Men det funkade med. Lyckades lokalisera samtliga partier förutom två.

Lättläst material
Lättläst material

Jag hade inga stora eller höga förväntningar på att dom skulle vara bättre här i stan. Flera politiker jag pratade visst knappt vad lättläst var. En del plockade fram en folder och sa att här har vi skrivit i punktform och det är ju lättläst.

Men vad är då lättläst? Är det samma sak som att skriva begripligt? Nej, en lättläst text är ännu lättare att läsa än en ”vanlig” begriplig text. Du som vill skriva lättläst kan till exempel tänka på att använda enklare ord, kortare meningar och till och med kortare rader än annars. Lättlästa texter behöver ha mer luft omkring sig än andra och du kan inte utgå från att läsarna har de förkunskaper som du kanske tycker är självklara.

Socialdemokraternas Röda rummet
Socialdemokraternas Röda rummet

Så hade jag gjort mitt första besök hos ett rött parti. Här kan ja säga att dom flesta inte verkade veta någonting vad jag sökte. Dom plockade fram material som absolut inte var lättläst Till slut tackade jag för mig. Jag funderade på eventuellt återkomma några dagar senare då det fanns någon mer kunnig person att fråga. Lite kusligt att ett av våra största riksdagspartier agerar så här. Nog måste dom väl ha en folder?

Vänsterpartiets lokal på norra Kungsgatan
Vänsterpartiets lokal på norra Kungsgatan

Jag stövlade vidare till nästa lokal där jag fick träffa min brors fröken som han hade när han gick på fritids Nå väl. Jag presenterade mitt ärende och raskt drog hon fram en folder. ”Vänsterpartiet på lätt svenska och 16 andra språk”. Härligt tänkte jag. Men varför hade inte Vänsterpartiet i Karlstad denna folder? Men tyvärr hade dom inte sin kommunala handlingsplan på lättläst.

Moderaterna campar på torget
Moderaterna campar på torget

Nästan anhalt blev en blå husvagn på torget som inte var blåfärgad men hade blått innehåll om ni förstår vad jag menar. Förklarade som vanligt mitt ärende. Och fick blickar som jag inte vet hur jag ska beskriva den. Det blev tyst en kort stund och sen sa dom att dom skämdes och att jag gav dem dåligt samvete. Efter ytterligare några minuter och ett telefonsamtal så fick jag beskedet att återkomma och några dagar. Det fanns en folder. Men av någon anledning hade dom den inte där. Men nu har jag varit där och hämtat en folder. Till slut så….

Kristdemokraternas valstuga i Kristinehamn
Kristdemokraternas valstuga i Kristinehamn

Mitt nästa stopp skulle bli hos Kristdemokraterna. Men det var stängt. Dom hade tydligen inte råd eller inte personal till mer än fyra dagar i veckan. Men jag var där här om dagen för att förse mig med material. En före detta granne tog emot mig. Även här kammade jag noll vad gäller material. Skämsmössa på!!! Det finns på internet. Jo tack. Det är inte alls diskriminerande att man ska behöva öppna upp sin dator och själv skriva ut informationen. Glömde ta en bild när det var öppet. Men tycker denna bild får vara talande för KD.

Folkpartiet är på Lyran
Folkpartiet är på Lyran

Sista stoppet på denna tripp blev inte heller det någon större hit till en början när det gällde material på lättläst svenska. Flera i partiets lokal blev lite tagna på sängen tror jag av mitt besök och de siffror som jag beskrev för dom. Jag hade stora förhoppningar på den. Har man en utbildningsminister som partiledare som så fint i tv värnar om alls rätt till lärande så trodde jag faktiskt man hade något. Men icke! Jag fick i alla svar att det fanns något lättläst på deras hemsida och efter en koll på nätet så stämde ju det. Dom var snälla nog att skriva ut några exemplar åt mig som jag kunde hämta några dagar senare. Såg även till min lilla glädje att dom nu hade några exemplar liggande av sitt partiprogram lättläst.

Efter mina besök slog jag mig ner på ett café och tog mig en fika för att där försöka lista ut vart Miljöpartiet och centerpartiet här i stan skulle tänkas ha sina valstugor. Surfade in på deras hemsidor via mobilen men blev inte alls mycket klokare. Tog en runda till på stan innan jag gav upp.

Glömde tyvärr ta kort på Centerpartiets monter i Filipstad så jag bjuder er på en bild från Karlstad
Glömde tyvärr ta kort på Centerpartiets monter i Filipstad så jag bjuder er på en bild från Karlstad

Men så besökte jag Oxhäljamarken i Filipstad där Centerpartiet presenterade sig med ett tält. Passade då på att fråga vart deras valstuga i Kristinehamn var någonstans. Fick då till svar att dom inte har någon. Man lägger inte ner dom pengarna som det kostar i att ha en valstuga. I stället för att väljarna kommer till dom, åker dom ut till väljarna och presenterar sig på bland annat evenemang som detta. Kom just då på att man i Kristinehamn har två listor. Så då kanske man skulle ha haft två valstugor och det blev väl lite väl kostsamt. Nåväl. Jag frågade efter material på lättläst. Men som vanligt höll jag på att säga så fick jag inget. Dock var det positivt att kvinnan jag pratade med intresserade sig för lättläst. Hon sa att dom i Centerpartiet absolut måste bli bättre på detta och frågade mig om kurser m,m m,m Så jag ska ge henne lite tips inom detta område. Det var en liten ljusglimt i alla fall.

Miljövänlig valstuga? Ett enkelt paraply
Miljövänlig valstuga? Ett enkelt paraply

Miljöpartiet då? Fick jag aldrig tag på dom? Jo då. Jag hade planer på att besöka deras partikansli här i stan för att få information. Men så idag var ett ärende på stan- Då fick jag se ett uppfält grönt paraply i en lyktstolpe. på marken stod en liten ställning med en lite banderoll på. Vid sidan av stod en tjej med Miljöpartiet jacka på sig. Gick som vanligt fram och presenterade mitt ärende. Hon hade inte med sig något material eller viste inte om det fanns något material. Till förra valrörelsen fanns det. Men till den nu pågående hade hon inte sett något. Hon fick mitt nummer och sa att hon skulle kolla upp detta och höra av sig om hon eventuellt hade något på lättläst svenska.

Men det är fortfarande tummen ner för att INGET av partierna har sitt lokala program på lättläst svenska. En stor grupp som har svårt att göra sin röst hörd gör ni politiker det ännu svårare för. Ni diskriminerar och stänger ute en stor grupp människor från er politik. Och detta år 2014.
Så frågan är vad som sker om 4 år då det är val igen. Hur många har faktiskt tagit till sig av min/vår kritik inför detta valet?

Hösten är på gång…

10 sep
Hösten är på gång...
Hösten är på gång…

Det är kväll när jag sitter och skriver det här. Ljuset har snart brunnit ut
Det blir mörkare nu för var dag som går. Det är höst också här inom mig. Ja så lyder textraderna i Mona Gustafsons låt ”Det ska komma en morgon”. Och textraderna är lika fina som dom är sanna. Även på sommarvärmen och det fina vädret håller i sig gör sig hösten påmind ibland. Speciellt med mörkare och kyligare kvällar.

Uselt med material på Lättläst svenska

10 sep
Uselt med material på Lättläst svenska
Uselt med material på Lättläst svenska

Det här är riktigt riktigt dåligt. Dom borde skämmas!!!

För ungefär en vecka sedan vandrade runt i valstugorna i Karlstad. Tillsammans med en grupp andra personer från FUB gjorde vi en undersökning om hur många partier som på rak arm kunde presentera sitt partiprogram på lättläst svenska.. Och det är djupt skrämmande att inte alla som bor i vårt land kan ta del av det valmaterial som partierna har i valstugorna.

Jag tänker på den kategori människor som behöver material som ”lättläst”. Det är en STOR grupp som glömts bort. Vad partiet vill på riksplanet kan ev finnas på någon hemsida eller i en folder man får beställa från Stockholm. Men vad partiet vill göra i landstinget och lokalt finns inte.

I denna grupp som behöver lättläst material är det över 80% som inte går och röstar. Och varför är det så? Jo för att dom inte kan ta del av och förstå materialet lika bra eller inte alls som oss som är ”normalstörda”.

Det var många personer ute i valstugorna som tog på sig skämsmössan idag. Vissa visste knappt vad lättläst var för något och vad det innebär att skriva ”lättläst”.

Spelar Bingolotto med Ingvar

7 sep
Spelar Bingolotto med Ingvar
Spelar Bingolotto med Ingvar

I kväll gör jag något jag inte gjort på mycket länge. Jag spelar Bingolotto tillsammans med Ingvar, Mamma och Lill-Babs. Hoppas på en vinst eller två. Var nära en stor kontantvinst förut. Men får sitta här och fortsätta hoppas.

Lill-Babs är gäst idag. Hur underbart trevligt är inte det. ”Still going strong”. Jag gillar denna underbara kvinna. Så mycket som hon varit med om i sin artistkarriär.
Skall nog köpa hennes bok och överraska mamma med. Men säg inget till henne är ni snäll.

Ingvar Oldsberg är ny programledare. Mycket trevligt. Programmet känns inte alls lika stressigt som när Marie Serneholt ledde programmet. Och glädjande nog efter bara några program så har försäljningen ökat. Grattis Ingvar och hela föreningslivet.

Nu ska jag spela vidare. Tjoflöjt på er!!!!

Trevlig Allsång på Kungsudden

6 sep
Kungsörs Kommun logo
Kungsörs Kommun logo

En fin och solig söndag i augusti bar det av med bil till den lilla orten Kungsör. Kungsör är en tätort i Västmanlands län. Orten är belägen där Arbogaån mynnar ut i Mälaren. Huvuddelen av Kungsör ligger söder om ån och i landskapet Södermanland, medan den mindre delen norr om Arbogaån tillhör Västmanland. Kommunens område motsvarar socknarna: Björskog, Kung Karl, Kungs-Barkarö och Torpa. I dessa socknar bildades vid kommunreformen 1862 landskommuner med motsvarande namn.

Men nu var det inte stadens intressanta historia vi var här för att forska i. Nä det var något annat som stod på tapeten denna söndag. Då kanske ni undrar vad man gör en solig söndag i Kungsör. Jo man tar sig ut till vackra Kungsudden där det arrangeras allsång.

Kungsudden
Kungsudden

Allsångsledare för dessa kvällar är dansbandsrävarna Towe och Charlotta Widerberg. Med kända gästartister bjuder dom på lättsam underhållning. Just denna kväll på Kungsudden hade man besök av ingen mindre än dansband och countrydrottningen Mona Gustafsson mer känd som Mona G. Johan och Gunilla Sigvardsson som jag inte hört tidigare men som visade sig vara en mycket trevlig musikalisk bekantskap. Som tekniker på dess kvällar har man även Peo Stålknapp

Towe & Charlotta Widerberg
Towe & Charlotta Widerberg

En stor överraskning på Allsången var som sagt Johan och Gunilla Sigvardsson. Deras repertoar består av kristna klassiker, Elvislåtar, countrylåtar, schlagers, svensktoppshits och allsånger. Under allsången på Kungsudden sjöng dom mestadels andliga låtar. Jag gillar dessa nästan lika mycket som jag gillar dansmusik och har flera plattor hemma med andlig musik. Min tidigare erfarenhet av denna duo är att jag tidigare tidigare ”bara” hört deras musik på youtube. Det lät minst lika bra live. Det blev Elvis och allsångslåtar av Lasse Berghagen. Det låter mycket bra om Johan och Gunilla och jag rekommenderar starkt ett besök där dom uppträder. Ni kommer inte att bli besvikna.

Johan och Gunilla Sigvardsson
Johan och Gunilla Sigvardsson

Mona G var som vanligt i högform och strålade ikapp med solen. Hon blandade friskt mellan country och dansbandsmusik. Mycket applåder fick hon efter sina framträdanden. Det är ett bevis på att hon skriver och framför låtar som verkligen håller år efter år. Naturligtvis så framförde hon sin stora hit ”Dig ska jag älska all min tid” som hon vann med i Hänt Meloditävling 1992. Många var dom som satt och sjöng med i den låten. Jag tror Mona aldrig blir kvitt den låten. Och jag tror absolut att hon inte vill det heller. Dansbandsmusik och country är ju väldigt välbesläktad med varandra så blandningen passar ju perfekt.

Härliga Mona G bjöd på bra låtar
Härliga Mona G bjöd på bra låtar

Även Towe och Charlotta samt Peo Stålknapp framförde egna nummer med bravur. Vilken hejare han är på saxofon den där Stålknappen. Towe framförde gamla låtar från sin karriär i Streaplers. Blev riktigt glad när han framförde sin version av dansbandslåten ”Främling”.

Som jag skrivit tidigare blev den en fin och solig kväll på Kungsudden. När allt var över kunde vi som var där se tillbaka på ett mycket trivsamt program. Sammansättningen av artister, låtar och prat var perfekt. Det kändes genomtänkt och planerat. Så man får hoppas på en repris nästa år på Kungsudden med trevliga artister. Förutsättningarna finns ju.

Hör följer fler bilder från Allsången:

Johan Sigvardsson och Towe Widerberg
Johan Sigvardsson och Towe Widerberg

PO Stålknapp
PO Stålknapp
Johan Sigvardsson
Johan Sigvardsson
Charlotta. Arrangören Louise och Mona
Charlotta. Arrangören Louise och Mona
Mona Peo-Stålknapp och Johan & Gunilla
Mona Peo-Stålknapp och Johan & Gunilla
Mona intervjuas
Mona intervjuas
Towe Widerberg bjuder på Främling
Towe Widerberg bjuder på Främling
Mona bjöd på ljuvliga toner
Mona bjöd på ljuvliga toner

Traditionsenlig tur till Oxhälja

6 sep
På Oxhälja
På Oxhälja

Oxhälja är tradition. Har tappat räkningen för vilken gång i ordningen jag är här.
Strååålande solsken och värme bjuder Ferlin på idag. Mycket knallar som säljer både bra att ha saker samt en hel del som i mina ögon ses som ”krims krams”. ”Köket” bjöd på riktigt god lunch idag. Ett ställe vid Busscentralen som jag kan rekommendera. Dagens inköp bestod av en tröja, skivor, vykort och lite annat småplock. Snart rullar vi med värmlandstrafik hemåt Kristinehamn. Ha en fortsatt fin lördag alla läsare.

Härlig danskväll med musikaliska Sandins

6 sep
Sandins 2014
Sandins 2014

En solig och varm och solig sommaronsdag i augusti for broder och jag till Degerforsparken för att spana in Sandins orkester som skulle svara för dansmusiken. Vi tog detta som en uppladdning inför helgens begivenheter i Mariestad och ”Stora Folkparksdansen”. Sandins är ”gammal” trevlig bekantskap från Karlstad som jag följt i flera år. En del medlemmar har passerar revy.

Kessy
Kessy

På senare år har dom en förtjusande sångerska i Kessy Iker, en minst lika förtjusande trummis och sångare i Simon Åhs. Lägg där till säkerheten själv på Bas Johnny Sandin och den gudabenådade gossen på klaviatur, sax och dragspel så förstå ni nog vilket kompetent dansband vi hörde i Degerforsparken

Simon vid sina trummor
Simon vid sina trummor

Alla i publiken som vi pratade med, och det var en hel del kan jag säga var lyriska över bandets musikalitet. Åhh men guuuuud så fint di speler å så flink ho ä till å sjonge var det en som sa. Och jag kan bara hålla med. Hela band har det där lilla extra. Att det kom en bra vit över 200 personer till denna lilla fina park denna kväll kan jag gott förstå. Denna hamnar i alla fall på min top5 lista över fina kvällar i Degerforsparken denna sommar.

Danspubliken
Danspubliken

Trevliga låtar, bra ljudvolym, härlig gammaldans, trevlig publik och arrangör. Är det något mer kan man begära en sådana här fin och skön onsdagskväll i Degerforsparken.. Jag är mycket tveksam till detta. Nederst i inlägget följer lite bilder från denna trevliga kväll i vackra Degerforsparken.

Daniel blåser sax
Daniel blåser sax

Nu stundar snart lite semester för detta bandet. nu är det inte vilken semester som helst utan ett litet turnéuppehåll. Varför då undrar ni? Jo ni som läst bloggen tidigare har säkert läst att sångerskan Kessy ska bli mamma i september tillsammans med Simon som spelar trummor. Jag önskar dom både än en gång lycka till. Välkommen tillbaka till dansbanorna i höst.

Scenbild
Scenbild
Simon och Kessy
Simon och Kessy
Folkparken Degerfors
Folkparken Degerfors
Kapellmästaren Johnny Sandin
Kapellmästaren Johnny Sandin
Bandet in action
Bandet in action

Claes Lövgrens inleder hösten i Örebro

4 sep
Claes Lövgrens inleder hösten i Örebro
Claes Lövgrens inleder hösten i Örebro

Nu är höstsäsongen här för Brunnsparken Örebro. Som vanligt blir det dans vid mins 2 tillfällen per vecka ibland till och med tre tillfällen.

Från 6 september gäller nya speltider för kvällsdansen lördagar och helgafton/helgdagar. Från att ha dansat 21.00 till 01.00 startar och avslutar man man dansen en timme tidigare. Nya danstiden är således 20.00 – 24.00 Det är i samråd med publiken som man ändrar danstiden. Personligen för mig som reser till Brunnsparken är detta perfekt.

Tisdagar dansar man som vanligt på eftermiddagen i samarbete med PRO kl 13.30 – 17.00 och sedan på kvällen parkens egna dans 19.00 – 23.00

SEPTEMBER:
Tisdag 02 Samzons*
Lördag 06 Claes Lövgrens
Tisdag 09 Tång & Co*
Tisdag 09 Blender
Lördag 13 Jannez
Tisdag 16 Edwings*
Lördag 20 Mats Bergmans
Tisdag 23 BarraBazz*
Tisdag 23 Matz Bladhs
Lördag 27 Zlips
Tisdag 30 Trio Hedins*

OKTOBER:
Lördag 04 Martinez
Tisdag 07 Bendéns*
Tisdag 07 Donnez
Lördag 11 Jontez
Tisdag 14 Janssons Ork*
Lördag 18 Sannex
Tisdag 21 Jonnys fr Virsbo*
Tisdag 21 Kindbergs/Voize NonStop 19-24 Entré 170 kr
Lördag 25 Drifters
Tisdag 28 Holens*

NOVEMBER:
Lördag 01 Donnez
Tisdag 04 Kenneth Hertz*
Tisdag 04 Casanovas
Lördag 08 Callinaz
Tisdag 11 Trio Hedins*
Fredag 14 Voyage 20-24 Entré 160 kr
Lördag 15 Jannez
Tisdag 18 Cedrix*
Tisdag 18 Mats Bergmans
Lördag 22 Streaplers
Tisdag 25 Leif Hermanssons*
Lördag 29 Blender

DECEMBER:
Tisdag 02 Junix*
Tisdag 02 Expanders
Lördag 06 Kindbergs
Tisdag 09 Samzons*
Lördag 13 Matz Bladhs
Tisdag 16 Sannex
Lördag 20 Claes Lövgrens
Torsdag 25 Dreams/Highlights Smällkaramellen 20-01Entré 200 kr
Lördag 27 Ingen dans
Onsdag 31 Drifters Nyårsafton 20-01 Entré 200 kr

Med Junix i Degerforsparken

3 sep
Med Junix i Degerforsparken
Med Junix i Degerforsparken

Befinner mig just nu med Junix i Degerforsparken. Mycket dansglada har letat sig hit denna onsdag som är den näst sista danskvällen för säsongen. Just i detta nu 20:01 spelar bandet lite gammaldans. ”nya” Junix är riktigt bra. Inte så konstigt då dom fått med sig en värmlänning på gitarr. Så nu är det två värmlänningar i bandet. Inte illa. Mer bilder och sådant kommer inom kort i bloggen.

Höstens danser i Värmland 2014

3 sep
Bild på olika dansställen i Värmland
Bild på olika dansställen i Värmland

FORSHAGA FOLKETS HUS 21.00 – 01.00
2014-09-13 Mats Bergmans
2014-09-27 Donnez
2014-10-11 Matz Bladhs
2014-10-25 Per Håkans
2014-11-08 Sounders
2014-11-22 Kindbergs
2014-12-06 Drifters
2014-12-13 Streaplers
2014-12-27 Jenny Saléns

SKOGA BYGDEGÅRD 21.00 – 01.00
2014-09-06 Roger Lindbloms
2014-09-20 Bengt Hennings
2014-10-04 Jenny Saléns
2014-10-18 Bob Stevens
2014-11-01 Trio Cavalkad
2014-11-15 Fernandoz
2014-11-29 Hedins
2014-12-13 Robins
2014-12-25 Holidays

ROCKSULAN HOLKEN KARLSTAD 18.00 – 22.00
2014-09-07 Voyage
2014-10-05 Streaplers
2014-10-26 Kindbergs
2014-11-16 Sannex

Dansband som spelar i Värmland under 2014
Dansband som spelar i Värmland under 2014

STORFORS FOLKETS HUS 17.00 – 20.30
2014-09-21 Stickan & Classe
2014-09-28 Leif Hermanssons
2014-10-05 Junix
2014-10-12 Sandins
2014-10-19 Hedins
2014-10-26 Hiltons
2014-11-02 Trio Cavalkad
2014-11-09 Samzons
2014-11-16 Matz Rogers
2014-11-23 Edwings
2014-11-30 Jontez
2014-12-07 Gideons
2014-12-14 Holens

VÄNERDANSEN 18.00 – 22.00 , * 20.00 – 01.00
2014-09-19 Highlights & Expanders*
2014-09-20 Jannez & Barbados*
2014-09-21 Perikles
2014-10-12 Excess
2014-11-09 Per Håkans
2014-11-30 Zlips
2014-12-21 Voize

HOTELL GUSTAF FRÖDING 21.00 – 01.00
2014-09-12 Scotts
2014-09-19 Flamingokvintetten
2014-09-26 Elisas
2014-10-04 Black Jack
2014-10-17 Sannex
2014-10-24 Drifters
2014-10-31 Larz-Kristerz
2014-11-14 Streaplers
2014-11-21 Matz Bladhs
2014-12-25 Extas
2014-12-31 Sandins

MEDBORGARHUSET SÄFFLE 21.00-01.00
204-09-20 Elisas
2014-10-04 Scotts
2014-10-11 Extas
2014-11-18 The Revivals
2014-11-18 Top Cats (show)
2014-11-29 Streaplers
2014-11-29 Flamingokvintetten

Dubbelkolla innan ni åker på dans

3 sep
Dans till Sandins
Dans till Sandins

Till alla er som kopierat och ”lånat” dansprogram från min sida vill jag bara påminna er om att dubbelkolla. Några få ändringar har skett så dubbelkolla med danslogen.se och dagstidningsannonser innan ni drar i väg på dans så att dansen verkligen blir av. I övrigt vill jag önska er en fortsatt fin och trevlig danssommar. Kram på er allesammans

Dans på Playa Del Sol 2014-2015

1 sep
Playa Del Sol
Playa Del Sol

Nu har Playa Del Sol släppt sitt program för säsongen 2014-2015. Som vanligt blir det en salig blandning av orkestrar från landets alla hörn. En del orkestrar är veteraner på Playa Del Sol medans det blir premiär för andra.

15 – 28 oktober: Ina & Sven
29 oktober – 11 november: Callisto
12 – 25 november: Eva lindes Orkester
26 november – 9 december: Remebers
10-23 december: Nickez orkester
24 december, 2014 – 6 januari 2015: Avant
7 januari 2015 – 20 januari 2015: Sandbergs
21 januari 2015 – 3 februari 2015: Dancemän
4 februari 2015 – 17 februari 2015: Canyons
18 februari 2015 – 3 mars 2015: Zalut
4 mars 2015 – 17 mars 2015: Eklöfs
18 mars 2015 – 31 mars 2015: Eva Lindes
1 april 2015 – 15 april 2015: Sixties