Fullpackat dansgolv på PRO-dansen i Upperud

30 okt

mzrogers1601

Det är inte enbart på lördagarna som det arrangeras dans på Upperudslogen. Även på söndagarna dansas det för fulla muggar på Nyhets Hembygdsgård. Då är det PRO som står för värdskapet för dansen. Två olika föreningar PRO Nyed och PRO Lindfors är det som arrangerar dessa danser. Tillsammans är man ungefär 300 medlemmar. Just denna söndag då jag besöker dansen är det PRO Lindfors som är arrangör. Föreningen bilades i april 1970 och har ett 50-tal medlemmar. På sin agenda har man pub-kvällar, boulespel, resor med mera. Och så klart logdans på sommaren.

mzrogers1602

Detta var en extra inplanerad dans med Matz Rogers orkester på scenen. Frågan var om det skulle komma något folk då den inte fanns med programmet? Jo då, det kom rejält mycket folk denna förtjusande sommarkväll. Kön var lång fram till logen och innan vi hann fram till kassan han orkestern börja spela. Men vad gör det? Det är bara så enormt kul när man ser alla dessa förväntansfulla och glada dansare.

mzrogers1603

Kikar man till exempel på danslogens dansprogram så ser man att det är en hel del PRO-danser runt om i vårt avlånga land. Det är en enorm spelmarknad för många av landets dansband. Matz Rogers från Sunne är ett band som ofta och gärna spelar på dessa danser. Det är andra gången som bandet besöker logen denna sommar. Detta är inte det enda ställe där man bokar in dem fler än en gång. Matz Rogers är ett säkert kort som drar mycket folk.

mzrogers1604

”Låt en morgon vakna” och därefter ”Kärleken ska vinna” fick inleda denna kväll. Bandet hälsade sedvanligt alla välkomna och var nog lite överraskade över att se så mycket folk som tagit sig hit. Lite bättre fart i dans nummer två. ”All världens rosor” och ”Kan du hålla dom orden”. Sen tog Roger och Ulf fram sina saxofoner och blåste så fint i ”Harbour lights”. Så var dansen igång på allvar. Det kom ytterligare lite mer dansfolk. Det märktes att Matz Rogers är en populär orkester.

mzrogers1605

Söndagsdanserna på logen är mycket omtyckta och populära. Banden som brukar spela här på logen är bland andra Holens, Musikanterna, Hiltons, Stickan & Classe, Svantes, Samzons, Strike, Cedrix och Tång & company för att bara nämna några. Jag tror det är extra mycket folk just denna kväll eftersom det är Matz Rogers som spelar. De brukar alltid dra mycket folk var det än drar fram. Hit till logen kommer det från hela Värmland för att dansa men även från angränsande landskap. Upperudslogen är ju känt för leverera bra dansband, trevlig danspublik och för det mesta vackert väder.

mzrogers1606

Så var vi framme vid kvällens paus. Här tar man med sig egen kaffekorg med det man vill fika på. Själv blev jag och broder bjuden på fika av de trevliga arrangörerna. Jonny som var med och ordna fika till orkestern är gift med Anette som basar över köket på lördagarna. Då förstår ni säkert vilket gott fika det blev Kaffe och smörgås smakade mycket gott. Så trevligt detta var. Vi satt och snackade med ett par från PRO Lindfors som var med i arrangörsstaben. Alltid kul att snacka med arrangörer och höra hur dom gör när dom arrangerar dans och deras syn på branschen just nu.

mzrogers1607

Det var riktigt trevligt att besöka logen en söndag och ta lite bilder till Upperudslogen facebooksida som jag och min bror sköter om. Jag var ju här förra året på ett litet studiebesök och tog lite bilder som hastigast. Vi var på väg från en dansweekend i norra Värmland och stannade till här då när Tång & Company svarade för dansmusiken. Men denna gång blev det ju en ”helkväll”. Så det är ju inte annat.

mzrogers1608

Så började klockan så sakteliga närma sig halv tio och det var dags för orkestern att runda av danskvällen. De spelade brorsans favoritlåt ”En silverslant för dina tankar” Och självklart blåste Roger och Ulf så fint i sina saxofoner. Efter ett extranummer så var denna fina kväll till ända. Tack till grabbarna i Matz Rogers och arrangerande PRO Lindfors. Vi kommer tillbaka nästa är på fler PRO danser och tar lite kort. Det är så härligt med dans i alla dess former.

Här nedan kommer lite mer dansbilder från kvällen.

mzrogers1609

mzrogers1610

mzrogers1611

mzrogers1612

mzrogers1613

mzrogers1614

mzrogers1615

mzrogers1616

mzrogers1617

mzrogers1618

mzrogers1619

mzrogers1620

mzrogers1621

mzrogers1622

mzrogers1623

mzrogers1624

mzrogers1625

mzrogers1626

mzrogers1627

mzrogers1628

mzrogers1629


Publicerad: 2016-10-30 19:40:54

Trevlig final med Junix i Degerforsparken

29 okt

junixdfs1601

Så hade vi även kommit fram till säsongens sista dans i Degerforsparken. Sedan jag såg dessa herrar sist så hade dom bytt två medlemmar. Stommen med Gunnar och Nisse består. Nya är Peter och Nicklas. Det innebär att Junix numera består av: Gunnar Renvall är kapellmästaren som spelar klaviaturer, dragspel och även sjunger. Nisse Uddin spelar trummor och sjunger. Nicklas Dahlin en månginstrumentalist som trakterar saxofon, flöjt, gitarr och sång. Peter Hansson som spelar gitarr och sjunger. Mycket kompetenta musiker. Det har ju alltid varit ett kännetecken för detta band som har Eskilstuna som utgångsort.

junixdfs1602

Från när och fjärran i stora skaror från alla håll och kanter kom danspubliken dit. De kommer för gemenskapen och för att få lägga en sula på parketten. Sen får det även dansa loss till alla de fina dansorkestrar som kommer och spelar i parken.
Jag och broder styrde ner till stan innan för att köpa en stor blomma till Manne och hans fina personal som tillsammans gör dessa kvällar så fina. Arrangören Manne hade gjort sig extra fin med slips och bästa finskjortan.

junixdfs1603

Så var det dags att starta upp denna danskväll. Nisse tog till orda och hälsade alla välkomna. Publiken svarade med att ge orkestern en rejäl applåd. Tackar för det. ”Vi heter Junix kommer från Eskilstuna vi ska spela upp i afton. Nisse stampande sedan in till ”Livet det har varit gott mot mig” följt av ”Tiden den går”. Så var denna kväll igång. Detta band tillhör ”stammisarna” och jag vet inte riktigt hur många år jag har sett dem här i parken. Men de återkommer år efter år med sin trivsamma dansmusik.

junixdfs1604

Det var första gången jag hörde Junix med denna sättning. Och jag må säga att jag blev väldigt imponerad av Nicklas Dahlin som trakterade så många instrument med den äran. Härligt att de fått med en sådan kompetent musiker i Junix. Det var även kul att återse ”Mr Guitarman” Peter Hansson. Sist jag såg honom lirade han i Kindbergs. Men nu har han fått spelsuget åter. Det tackar vi för. Det sägs ju det att en gång dansbandsmusiker alltid dansbandsmusiker. Musikaliska återfall är väl delikata. Åter till dansgolvet där Niklas spelar ”South of the border”. Det svängde överallt i den fina folkparken. Efter detta var det så dags för bandet att bjuda på en schottis.

junixdfs1605

Så var det dags för lotteridragningen. Alla som fikade i cafét hade fått en lott. åp den drogs det nummer där man kunde vinna fina priser. En fin pall som en dansare gjort och skänt samt och en stor korg full med godsaker från Coop Konsum i Degefors.

När dragningen var avslutad klev två dansanta damer upp på scenen för att tacka Manne för denna sommarsäsong i folkparken. Han fick en kakburk med pengar som hela danspubliken varit med och samlat in. Efter detta klev jag och broder och sade några fina ord och överlämnade en stor fin blomma. Det var en rörd arrangör som stod på scenen och tog emot publikens applåder och hyllningar.

junixdfs1621

Så var det till slut dags för bandet att spela upp till aftonens sista dans. Nsse och övriga bandet tackar publiken för en riktigt trevlig kväll. Jag är benägen att hålla med. ”Minns du Maria” följt av ”Förälskad” fick bli säsongens sista låtar. Rejäla applåder fick orkestern när de spelat klart. Vi tog lite gruppbilder innan vi tackade och styrde hemåt.

Från hjärtat vill jag rikta ett stort tack Manfred personalen och alla övriga som vi mött denna sommar i Degerfors fina folkpark. Vi ses säsongen 2017

Här följer lite fler bilder från kvällen med Junix.

junixdfs1606

junixdfs1608

junixdfs1609

junixdfs1611

junixdfs1612

junixdfs1613

junixdfs1615

junixdfs1617

junixdfs1618

junixdfs1619

junixdfs1622

junixdfs1623

junixdfs1624

junixdfs1625

junixdfs1626

junixdfs1627

junixdfs1628

junixdfs1629

junixdfs1630


Publicerad: 2016-10-29 19:27:30

En kväll på Karlstad Central

28 okt

kdkvall1610101

Med mobilen kan man ta ögonblicksbilder och dokumentera ens vardag. Dessa bilder tog jag en kväll på Karlstad Central när jag stod och väntade på tåget hem. Charmen med mobilbilder är att de inte behöver bli helt 100% perfekta.

kdkvall1610102

kdkvall1610103

kdkvall1610104


Publicerad: 2016-10-28 23:10:30

Säsongsfinal med Micke Ahlgrens i Upperudslogen

28 okt

maupperud1601

Säsongsfinaler brukar alltid låta lite vemodigt. Men det behöver det inte vara och det var det absolut inte när det var säsongens sista lördagdans på Upperudslogen. Dagen till ära hade man bokat in ett av Sveriges bästa mogenband med Enköping/Uppsala som utgångsort. För er som när någorlunda insatt i branschen vet att jag snackar om Micke Ahlgrens orkester.

maupperud1602

Dagen till ära hade vi åkt extra tidigt för att vara med på arrangörsmiddagen innan dansens början. Det var så att den fantastiska arrangören Anette med personal bjöd in mig och hela familjen som ett tack för allt vi gjort under säsongen för logen. Det är uppskattar vi verkligen. Och det arbete som Anette lägger ner är obetalbart för både banden och danspubliken. Jösses vilken god mat vi blev bjudna på. Stort tack för detta superarrangören Annete Frisk. Jag har sagt det förr. Det finns arrangörer som borde komma hit på studiebesök.

maupperud1603

Brorsan och jag har ju hand om logens facebooksida där vi gör reklam för de danser som arrangeras på logen. Vi tar dansbilder, intervjuar banden och mycket mera. Är du medlem på facebook så tycker jag absolut att ni ska gå in där och gilla ”Upperudslogen” så du inte missar något av allt kul som händer på logen.

maupperud1604

Micke Ahlgrens var verkligen på spelhumör denna afton. Detta fenomenala band består av Micke Ahlgren som trakterar Basen. Kent Ekman håller takten bakom sina trummor. Jörgen Ohlsson svar för keyboarden och dragspelets ljuvliga toner. Petter Sand svar för saxofon,flöjt,gitarr. Vem sjunger då? Jo samtliga i bandet sjunger i bandet så det blir aldrig tråkigt att lyssna på dessa herrar. Publiken verkar gilla det dom hör. Det applåderas flitigt mellan låtarna. Måttot för Micke Ahlgrens är ”Dansmusik för mogen publik!” Så då förstår ni att deras musik går hem hos publiken här på Upperudslogen.

maupperud1605

Just denna kvällen hade vi en överraskning för arrangören Annette Frisk. I Malung varje år så delar man ju yt ett pris som heter Guldklaven där man delar ut priser till folk som gjort betydande saker för folk i branschen. Flrr om åren hade man en kategori som hette ”Årets arrangör”. Tyvärr tog man utan anledning bort denna kategori. Varför har vi aldrig fått svar på. Så broder och jag tog saken i egna händer och korade årets arrangör. och det blev ju så klart Annette Frisk Vi hade gjort ett stiligt diplom. Motiveringen lyder ”För att hon med ett stort engagemang och med stor kärlek tar emot
orkestrar och publik på ett fantastiskt sätt under danskvällarna på ¨Upperudslogen.”

Hon blev väldigt rörd när hon fick diplomet och en stor blomma av mig och broder. Många, många i publiken var framme och kramade om henne och gratulerade.

arrangor16

Kvällen löpte på i allt snabbare takt och det dröjde inte länge tills vi var framme till aftonens sista dans. Jag vill ta tillfället i akt och tacka Micke Ahlgrens för en riktigt fin spelning på logen. Tack för en fina tröjan. Den kommer jag att bära vid speciella tillfällen. Stort tack även till Anette och samtlig personal på logen för en härlig säsong under 2016.

Nedan följer lite mer bilder från kvällen.

maupperud1606

maupperud1607

maupperud1608

maupperud1609

maupperud1610

maupperud1611

maupperud1612

maupperud1613

maupperud1614

maupperud1615

maupperud1616

maupperud1617

maupperud1618

maupperud1619

maupperud1620

maupperud1621

maupperud1622


Publicerad:

Litet konsumenttest: Panpizza

27 okt

icapanpizza01

Idag gjorde jag ett konsumenttest. Kanske inte lika vetenskapligt som Plus på SVT skulle ha gjort det. De skulle för det första haft fler sorter. Men jag nöjde mig med att ställa ICAs egna panpizza mot Billys panpizza. Jag värmde dem lika länge och nedan ser ni resultatet. Efter lite smaktester så blev det till slut en vinnare. Och jag kan säga så här. Ingen kan konkurrera ut ”originalet” Billys.

icapanpizza02


Publicerad: 2016-10-27 23:35:15

Kristinehamns Filatelistförening

27 okt

kff-logo

Har uppdaterat sidan om Kristinehamns Filatelistförening. Kom ju på att jag glömt skriva in mig själv som styrelseledamot. Men nu är det ordnat. Spana gärna in och gör ett besök. Där finner du höstens och vårens program.


Publicerad:

Lite fina höstfärger

26 okt
Jää Kristinehamn. #jää #kristinehamn #hö #ig_varmland_hö

Med detta färgsparkande inlägg vill jag bara önska er alla en fin höst. Njut av alla fina höstbilder som jag plåtat lite runt om i min vackra kommun Kristinehamn.

Jää Kristinehamn. #jää #kristinehamn #hö #ig_varmland_hö Kristinehamn. #kristinehamn #hö #ig_varmland_hö Hö i Vä. #vä #ig_varmland_hö #hö En hä hö i Vä. #hö #vä #ig_varmland_hö Lite höä i Kristinehamn. #kristinehamn #hö #ig_varmland_hö Vä i hö. #hö #vä #ig_varmland_hö Hembygdsgå Kristinehamn. #visitkristinehamn #hö #ig_varmland_hö Hembygdsgå Kristinehamn. #visitkristinehamn #hö #ig_varmland_hö Hembygdsgå Kristinehamn. #visitkristinehamn #hö #ig_varmland_hö Hembygdsgå Kristinehamn. #visitkristinehamn #hö #ig_varmland_hö Utsikt frå nedlagda Folkets Park i Kristinehamn. #kristinehamn #folketspark Lite höä i Kristinehamn. #kristinehamn #hö #ig_varmland_hö Lite höä i Kristinehamn. #kristinehamn #hö #ig_varmland_hö Lite höä i Kristinehamn. #kristinehamn #hö Lite höä i Kristinehamn. #kristinehamn #hö Hö i Vä. #vä #ig_varmland_hö #hö Hö i Vä. #vä #ig_varmland_hö #hö Lite höä i Kristinehamn. #kristinehamn #hö Hö i Vä. #vä #ig_varmland_hö #hö
Publicerad: 2016-10-26 23:06:06

Trevlig kväll med kalmariterna Rose-Maries

25 okt

rosemariedfs1601

En trevlig onsdagskväll i slutet av Augusti besökte jag Degerfors och deras vackra folkpark. Där var det traditionsenligt trivseldans till Rose-Maries trevliga orkester från Kalmar. Ja det är ju inte tradition att de spelar upp där varje onsdag. Men en gång om året besöker de parken. Och denna onsdag var det som sagt deras tur att spela upp i parken.

rosemariedfs1602

Detta är en mycket välspelade och trevlig orkester som jag gärna upplever live. Bandet startades 1970 av Rose-Marie och Evry Gustafsson, föräldrar till Ola Gustafsson, som idag driver bandet tillsammans med sin fru Berit. Utgångsorten är numera Ljungbyholm, som ligger strax söder om Kalmar. Bandet har idag 4 medlemmar. Berit Gustafsson på sång och gitarr. Ola Gustafsson hanterar Gitarr, saxofon, dragspel, munspel samt att han sjunger en del med. Matz Ålund som varit med i Tonix sen vi fick färg-tv spelar trummor. Sedan har vi Magnus Håkansson som även han spelat i Tonix. Här spelar han klaviatur och dragspel.

rosemariedfs1603

Kvällen i Degerfors blev en riktigt trevlig kväll som lockade mycket dansant gäster från när och fjärran. Fyra personer från publikrekord. Inte illa. Det vittnar lite om deras popularitet. Rose-Maries har en perfekt mix mellan egna och andras låtar. Klassiker som de flesta kan sjunga med i. Sen lägger det in en och annan instrumentallåt med för att krydda till det lite extra. Med detta sagt får man aldrig det tråkigt när man dansar till Rose-Maries eminenta orkester.

rosemariedfs1604

Kvällen i Degerfors artade sig till bli så där genomtrevlig som det bara kan bli Degerfors där Manne med personal ställer till med dans. Roligt att det kom så mycket folk som det gjorde denna förtjusande sensommarkväll. Jag tog en hel del bilder denna kväll som ni kan beskåda här men även på danslogen.se där merparten av de bästa publikbilderna hamnar. Härligt med den respons man får på dessa.

rosemariedfs1605

Orkestern var på sitt absolut bästa spelhumör denna afton. Berit och Ola sjunger med den äran. Mycket bra låtar denna afton. Gammaldansen gick som ett jehu. Kanske inte så konstigt eftersom dom typ är sverigebäst på gammaldans. De kan ju som Rose-Maries bjuda upp till en kväll med enbart gammaldans som så önskas. Och det märktes att publiken var med på noterna denna kväll. Massor med applåder och tjoande. Då måste det vara lätt att spela. Och sen kom jag att tänka på en sak. På vilket annat jobb får man applåder på jobbet? Även om dansbandslivet har en baksida så måste tiden på scenen vara underbar.

rosemariedfs1606

Sammanfattningsvis blev det en perfekt kväll med härligt sensommarväder. Bra musik och med en underbar danspublik. Det är just sådan där kvällar som man plockar fram när vinden viner och löven far omkring där ute. Bjuder nedan på lite fler bilder från denna kväll. Och som jag skrev tidigare så finns fler på www.danslogen.se
Tack samtliga inblandade för en trevlig afton.

rosemariedfs1607

rosemariedfs1608

rosemariedfs1609

rosemariedfs1610

rosemariedfs1611

rosemariedfs1612

rosemariedfs1613

rosemariedfs1614

rosemariedfs1615


Publicerad: 2016-10-25 22:29:59

På fotboll i Degefors

25 okt

fotbolldfs_hulan01

Den 15 oktober hade jag nöjet att få följa med en sponsorresa till Degerfors och se när ortens fotbollslag tog emot Dalkurd. En dag som jag blev positiv överraskad utav. Det hela började med att vi blev hämtade med minibuss för vidare färd mot anrika Stora Valla. Väl där blev vi hänvisade till en av de loger som man har. Där blev jag bjuden å på en utsökt måltid var verkligen var över förväntan. Fläskfilé med potatisgratäng och grönsallad och till detta lite rödtjut. Oj oj oj vad gött detta var. Med på resan var några andra sponsorer till Kunskapsporten / Kristinehamn Arena.

fotbolldfs_hulan02

Hur var då matchen i sig? Ja det var rejält målfattig. Ingen av lagen lyckades få in bollen i mål. Matchen slutade med x och mållöst. Jag kan ju säga att jag har sett Degerfors presterat bättre. Man får hoppas de rycker upp sig. Just när detta skrivs så ligger ”Degen” på 12:e plats precis ovanför kvalstrecket. Värmland behöver ett lag i Superettan. Så fortsätt kämpa Degerfors. Innan matchstart tippade vi matchen och jag var ju väldigt långt i från 4-2 som jag trodde.

Men det var i alla fall trevligt sällskap. Innan vi for hem så blev det ett besök på en klassiska krogen ”Bossna” vid Medborgarplatsen i Degerfors. Har man varit i Degerfors och aldrig besökt Bossna så har man aldrig varit i Degerfors. Så enkelt är det. Detta är Degerfors hemmakrog. Tyvärr glömde jag ta bilder här. Men hela krogen andas Degerfors IF så är det. Här finns spelarbilder från olika årtal, vimpar och en massa annat fotbollsrelaterat. Ett besök rekommenderas.

STORT TACK till Thomas Olsson för en trevlig dag. Eller ska jag skriva Tack ”Hulån”. Jo då det är samme Hulån som spealde i Degerfors IF mellan 1991 – 1999 och där efter ibland annat IFK Ölme. Det ni.

fotbolldfs_hulan03

fotbolldfs_hulan04

fotbolldfs_hulan05


Publicerad:

Solnedgång på Strand

24 okt

Bjuder er här på några fina bilder. Dessa är tagna en sen kväll i September fem minuters cykelväg från där jag bor. Visst är det snyggt?

soledn161006

soledn161005

soledn161004

soledn161003

soledn161002

soledn161001

Avslutar med en bild på min grymt snygga väska.

soledn161007


Publicerad: 2016-10-24 19:55:54

Detta med den närproducerade mjölken

24 okt

Jag blev faktiskt lite glad när jag spatserade runt och shoppade mat på ICA Maxi och kom till mjölkavdelningen. Bilderna talar för sig själv. Riktigt kul att se att folk tagit sitt förnuft till fånga och gynnar vår värmländska mjölkbönder. Det är inget arrangerat detta. Och jag kan meddela att det inte är första gången som jag ser detta fenomen att det är tomt i utrymmet vid ”Värmlandsmjölken”. Fortsätt så här Kristinehamnare och andra tillresta som brukar handla på ICA Maxi i Kristinehamn.


Publicerad:

Höstmarknad i Kristinehamn

23 okt

hostmark-krha1601

Här följer lite bilder från när det var Höstmarknad här i Kristinehamn för några veckor sedan. Det var en kylig onsdag som mötte både besökare och knallar. Jag handlade lite korv av Hissas från Filipstad samt lite cd-skivor. I övrigt var det mesta sig likt när det gällde utbudet på marknaden. Nedan följer lite fler bilder.

hostmark-krha1602

hostmark-krha1603

hostmark-krha1604

hostmark-krha1605

hostmark-krha1606

hostmark-krha1607

hostmark-krha1608


Publicerad: 2016-10-23 19:25:45

På Oxhälja i Filipstad

22 okt

oxhalja1606

Under hästen och sensommaren har det blivit en del besök på diverse knallemarknader. En som vi alltid besöker varje år är Oxhälja.

Oxhälja är en av Sveriges största marknader och den har anor från 1600-talet. Den går av stapeln i Filipstad årligen första helgen i september. Under marknaden räknas 1 500 marknadsplatser (knallar) in och man beräknar att under de tre marknadsdagarna besöker cirka 150 000 personer marknaden.

oxhalja1605

Staden Filipstad uppstod på grund av det goda läget och blev ett handelscentrum mellan Vänerbygden och Bergslagen. Hit kom lantbrukare och handelsmän och sålde sina produkter till gruv- och skogsarbetarna på bestämda tider på året. Ett sådant tillfälle var i början på september, då grönsaker, säd, frukt med mera skördats. Det blev starten för marknaden i Filipstad. De som skulle handla kom långväga ifrån och hade många resdagar åt båda hållen, varför de passade på att roa sig när de var på höstmarknaden.

oxhalja1604

Jag köpte som vanligt lite korv och några cd-skivor. Det blev även en riktigt snygg klocka. Mina tidigare klockor hade ju gått sönder eller behöver på annat sätt åtgärdas för att få funktion i. Så det var ett bra köp. Lunchen avnjöts på restaurang Köket där det visade sig vara riktigt bra mat som alltid. Innan vi for hem blev det köp av två tröjor. Kläder går ju alltid åt på något vis.

oxhalja1603

oxhalja1602

oxhalja1601


Publicerad:

Ny temaplatta med Rockabilly Bugg ute

19 okt

rockabillybugg16

Att bugga till Rockabilly och Rock’n’Roll-musik är som många av er vet väldigt populärt och det är ju inte konstigt när det svänger som ingen annan musik. Detta har skivbolaget Atenzia tagit fasta på. Nu släpper bolaget en samling med 20 låtar i genren som är perfekta att bugga till. Det är en perfekt mix på låtarna levereras som av gräddan av den svenska Rockabilly-eliten. Som om detta inte vore nog så innehåller plattan även en del riktigt bra buggdängor i skön rock’nroll-anda

Följande artister och låtar finns med på plattan:
1. My Christina – The Playtones
2. Miss You Miss Belinda – The Refreshments
3. High School Confidential – TT Grace
4. Iny-Miny-My – The Hub Caps
5. Mary-Ann – Kingen
6. Gimme Some Rock’n’Roll – Mule Skinner Band
7. Maybe Little Baby – Tupelo Highshots
8. Fireball Roberts – Jack Baymoore & The Bandits
9. Rockin’ Laura Lee – Micke Muster
10. Promised Land – Sven Zetterberg & Albert Lee
11. Boogien i blodet – Eva Eastwood
12. Pajala till Haparanda – Sun Cats
13. Led By Love – The Boppers
14. That Choice Ain’t Yours – Cherry Tess & Her Rhythm Sparks
15. On The Rocks – Johan Blohm
16. I Can Jive – Jerry Williams
17. M/S Collinda – Nisse Hellberg & The Refreshments
18. Wailling At The Moon – Top Cats
19. Hey Pretty Baby – Simon Crashly & The Roadmasters
20. Let’s Twist Again – The Roaring Cadillacs


Publicerad: 2016-10-19 22:22:55

Christer Sjögren medverkar i Skavlan

18 okt

sjogren16

På fredag den 21 oktober kommer Christer Sjögren att medverka i talkshowen ”Skavlan” med anledning av han släpper en bok. Programmet sänds i SVT-1 kl 21.00 där han kommer att inleda hela programmet.


Publicerad: 2016-10-18 22:36:08

Stensons med nygammal basist

17 okt

danstensons16

Stenons har fått ny basist. Sedan Johan Karlsson valt att lämna bandet för att börja spela med Donnez har man fått sökt sig efter en ny basist. Och det är en nygammal sådan. Dan Andersson som tidigare spelat i bandet och senast i Wizex kommer att axla jobbet som basist.

Bandet består nu av:
Roger Olsson – Klaviatur, dragspel och sång
John Bolin: Gitarr och sång
Niclas Lindström: Trummor
Dan Anderrson: Bas


Publicerad: 2016-10-17 22:14:22