Donnez anordnar poolparty

30 apr

Nu alla vänner. Nu när värmen kommer är poolparty på gång hos Donnez.

Den 8/5 mellan 19-21 kommer de köra sin nästa livestream med temat poolparty.

Den här gången, kommer de ha lite tävlingar, dels i och utanför poolen spela mycket musik, o bjuda på ”Johans” bästa drinktips

På med badtofflorna, plocka fram badmössan så ses vi den 8/5 på ”pool party” med Donnez

Donnez facebooksida


Publicerad:

100% live livestream med Framed

30 apr

Framed kör en 100% live livestream. Bandet är ju kända för att spela 100% live utan några bakgrunder eller annat tjafs.
Under fredagskvällen kommer bandet att bjuda på lite egna favoritlåtar och era önskelåtar som ni gärna får skicka innan eller under sändningen.
Det blir en grymt trevlig och svängig kväll tillsammans så dela gärna evenemanget med era vänner.
Tid och datum är fredag 1 maj kl:21.00

https://www.facebook.com/events/2791110607769607/


Publicerad:

Hedins sänder live 5 maj

29 apr

Hej igen alla.! Hedins påminner än en gång om tisdagens livestreaming 5/5 Kl 18.00.
De kommer att sända här på våran facebook samt även på youtube. De lägger ut länken till youtube på måndag. Ni kan fortfarande önska låtar om ni vill höra något speciellt. Det görs via Hedins facebooksida. De har ju swishnummer 1236874333.om någon vill ge en liten (entréavgift). De lägger även ut ibannummer med tanke på att många hört av sig från Norge och velat bidraga..
Iban: SE76 8000 0821 4993 3028 4614.
Bic: SWEDSESS.
Önskar en fortsatt trevlig helg!

https://www.facebook.com/hedins.orkester


Publicerad: 2020-04-29 12:49:40

Martinez sänder live

28 apr


Martinez hänger på med en livestream.
Häng med framför skärmen när Martinez bjuder på en festlig musikkväll och lite annat lattjolajbans. Direktsänt från Sundsvall! Kvällens programvärd är Johnny Helenius. Producent: Stefan Forslund. Boka in torsdag 7 maj kl.19-21. i kalendern.
Följande sida gäller när evenemanget startar.

https://www.facebook.com/martinezorkester


Publicerad: 2020-04-28 12:51:44

Dags för Blender – Vi ses på min balkong 3

27 apr

Nu är det dags för ännu en livestream med Blender. Saxar lite info om kvällen från deras facebnooksida.

Nu är det dags igen för en tredje livestream under temat:
Vi ses på min balkong 3!

Upplägget kommer att vara ungefär som de tidigare gångerna men lite mer musik då vi fått detta på mångas begäran.
Vi tänker att vi spelar lite skön dansmusik 3×30 min och däremellan två kortare pauser innehållande lite allmänt prat, tävlingar, erbjudanden mm. Vi älskar spontana händelser så man vet aldrig vad som kan hända!!

Kanske Maria knåpat ihop nåt nytt konstnärligt mästerverk!!?? Vem vet!😀

Den ekonomiska situationen i världen, Sverige, dansbandsbranschen, inkluderat alla arrangörer, alla heltidsbanden, däribland oss i Blender blir alltmer ansträngd tyvärr. Nåt liknande har ju aldrig skådats i modern tid i nöjesbranschen. Det är verkligen så sorgligt att inte kunna få åka ut och spela för er. Det är ju det bästa vi vet och som en liten parentes så var det ju dessutom vår enda inkomstkälla. Som det är nu så blickar vi framåt en vecka i taget.

Mitt i allt elände är dessa livestreams det närmaste ett genuint möte mellan er i publiken och oss i Blender vi kan komma!!
Vi hoppas för allas skull att detta elände på alla sätt får ett slut inom en snar framtid.

Tror ni vi och dansen har en framtid så blir vi asglada om ni vill hänga med oss nu på fredag den 1 maj kl: 19.00…. och typ två timmar framåt.


Publicerad: 2020-04-27 13:20:06

Therese Sundahl har börjat blogga igen

26 apr


Idag tänkte jag göra reklam för en tjej som börjat blogga igen. Det är Therese Sundahl som vi känner igen som sångerska i dansbandet Excess som utgår från Jönköping.
Hon bloggar på adressen www.theresesundahl.se

Therese är en underbar sångfågel som jag mötte för första gången i början av 2000 talet. Då var hon sångerska i dansbandet Sunlights som utgick från Jönköping.

Therese började sjunga i tidig ålder. Hennes största idol var Lotta Engberg. Hon ville bli som henne. Få vara ute och sjunga och spela dansmusik. Det verkade ju så roligt.

Redan som ung tonåring fick Therese vara med i den lokala revyn. Järsnäsrevyn. Det var väl där hon tog klivet fram och sjöng solo på riktigt.

När Therese var 16 år ställde hon upp i sin första talangtävling. Det var en uttagning till ”Sångmicken” vars syfte på den tiden var att plocka fram blivande dansbandssångerskor och sångare
Sedan blev det diverse olika tävlingar runt om i landet.

I början av år 2000 kom Therese i kontakt med ett dansband som hette Sunlights. Då skulle hon fylla 18 år. Nu fick hon äntligen chansen att sjunga i dansband! Under 5 år sjöng hon i Sunlights. På veckorna var det gymnasiet som gällde och på helgerna var hon ute och sjöng.

Och det var här som jag kom i kontakt med Therese via internet. Vi började snacka om dansband och sånt. Jag tror det var dansbandstidningen Får Jag Lov som hade en chat på den tiden. På den tiden gick jag en utbildning inom web nätverksteknik. Där lärde jag mig att göra hemsidor. Så för att göra en lång historia kort så började jag göra Sunlights hemsida. Jag behövde ju öva på att bygga hemsidor. All kontakt sköttes via internet. Men drömmen var så klart att få träffa Therese och Sunlights live. Och så blev det.

Jag minns att jag varit ute med min familj på semester och kom hem på eftermiddagen. Trots att vi var lite trötta svidade vi snabbt om och for upp till Fryksdalsdansen i Sunne. På den tiden var det riktigt roligt där uppe. Arrangemanget kan inte jämföras med hur det är nu. Då var dansen och dansbanden i fokus. Och många mindre band fick visa upp sig.

Jag minns att jag var lite nervös inför mötet. När vi kom fram och hade betalat in oss så kikade vi upp på viken bana de skulle spela Det visade sig vara dansbanan ”Busken” nonstop med Excess. Ja du läste rätt. Excess då med utgångsort Nyköping. Tänk om hon visste då att hon tio år senare skulle sjunga i just Excess.

Hur gick mötet då? Det gick bra. Therese kom fram och frågade lite försiktigt om jag var Markus. Ja det stämmer sa jag. Sen pratades vi en liten stund. Jag minns att hon var så stolt för mina föräldrar tyckte att de tillsammans med Excess var kvällens bästa band. Andra band spelade upp i Sunne var bland andra Rhodos, Black Jack, Wizex, Arvingarna och Loffes.

Sedan dess blev det några danskvällar med Sunlights. Jag minns att jag och min bror fick följa med dem på turné till bland annat Selma Lagerlöf i Sunne. När vi kom dit skulle vi bli bjudna på kall sallad. Men en medlem i bandet (som tyvärr inte finns med oss längre) sa till kocken att de rest långt, och ville ha ”riktig” mat. Dessutom hade de med sig två roddare som också var hungriga. Så det blev en god köttbit med klyftpotatis.

Jag minns att från hotellets sida verkande gensvaret lite svalt. Vi fick hela tiden fråga om allt. Det var egentligen ingen som verkade ha direkt ansvar för dansen. Det var ungefär som att ”jo vi ska ha dans nånstans men vi vet inte vilka vi bokat in”. Ingen affisch i hotellets reception.

Jag har även två skivor med Sunlights som de spelat in. En demo samt en singel. Singeln minns jag att de fick väldigt gott betyg för i Aftonbladet. Nedan kan du lyssna på ett smakprov på hur denna lät

Therese gillar ju liksom jag även country. Vid sidan av dansbandet Sunlights började hon sjunga med ett country-band som hette Cosmos Cowboys. De spelade på allt från privat-fester till stora country-festivaler runt om i Sverige.

2006 och 2007 deltog de i Country-SM. Jag vet att Therese tyckte det var lite ovant, helt plötsligt så sjöng hon för stående/sittande publik. Sunlights lade sedan ner sin verksamhet.

Men längtan efter att sjunga i dansband igen fanns där hela tiden. 2008 sökte Excess en ny frontfigur efter att Roger Zetterkvist slutat. Therese tyckte det lät spännande och sökte jobbet. Hon han knappt hem från audition i Nyköping förrän telefonen ringde och de sa att jobbet var hennes.
Premiären med Excess var på Skultuna Lagårn non-stop med Shake.

Sedan dess har det bara rullat på för Therese och Excess. De har vid ett flertal tillfällen besökt min hemstad Kristinehamn där de spelat på dåvarande Folkets Hus. Mycket trivsamma spelningar.

2011 vann bandet ”Härnösands Grand Prix” som var en tävling för nya band på väg upp. Vad jag kan minnas blev tävlingen inte långvarig. Tror det bara blev två tävlingar totalt.

Våren 2013 hade Bingolotto en dansbandstävling där åtta band var uttagna att medverka. Excess var ett av dem. Det gick bra för dem. De fick möjlighet att visa upp sig två gånger i TV eftersom de tog sig till semi-final. Nedan kan du se hur det såg ut när de spelade i Bingolotto

På skivfronten har Excess med Therese Sundahl spelat in en singel och en ny är på väg. Therese har nyligen varit hos Henric Sethsson och sjungit in några låtar som kommer släppas på singel framöver. Och när Henrik varit involverad i det hela så förstår vi ju alla hur bra detta kommer att bli. Allt han rör vid blir ju till hit och jag är övertygad om att detta inte kommer vara något undantag. Nyligen kunde du se Hasse och Therese i en livestream tillsammans med medlemmar från Highligts och X-plays. En mycket uppskattad livestream. Siå i väntan att nya singeln med Excess släpps så tycker jag att ni skall ta en sväng förbi www.theresesundahl.se


Publicerad: 2020-04-26 00:33:45

Blender gör ny livestream

25 apr


Blender kommer inom kort med en nu livestream. Det är satt till den 1 maj. På bandets facebooksida kan man läsa att bandet precis som alla andra band är helt avstängda från det DE älskar allra mest. Spela och underhålla er i publiken! Det börjar bli riktigt frustrerade faktiskt. Men de hälsar att de jobbar de på lite nya låtar till en ny platta.
Så gillar du Blender skall du absolut boka nu in fredag den 1 maj kl 19.00-… !!!
Bulla upp med det godaste ni kan tänka er och ta fram erat bästa danshumör!!


Publicerad: 2020-04-25 15:37:14

Snacksafton med Donnez

24 apr

Nu så har Donnez spikat datumet för nästa livestream. 28 april med start 18.00 är det som gäller.
Temat denna gång blir snacks! Så ladda upp i stugorna med era favoritsnacks och dippsåsser.
Donnez hälsar att de börjar på förmiddagen redan med motionsrunda, så vi verkligen kan götta oss på kvällen 🏃🏃‍♀️
De kommer precis som under tidigare streams spela mycket musik och berätta lite roliga anekdoter
Så skriv in datumet 28 april med start 18.00 och köp hem snacks.
Sändingen sker via bandets facebooksida

Trevlig kväll
/Donnez


Publicerad: 2020-04-24 17:27:40

Carisma bjuder på livestream

22 apr

Det fisnka bandet Carisma meddelar via sin facebooksida att de har bestämt datum för sin live-sändning. Det blir söndagen den tredje maj kl. 19.00 som de spelar live på Facebook. Det blir en lättsam kväll där de bjuder på låtar av olika slag och kanske ett och annat spelmansminne. Så lägg söndagen 3 maj på minnet så ses vi då.

CarismAa facebooksida


Publicerad: 2020-04-22 17:41:15

Rune Rudberg Band med livesänding från Gjøvik ljudstudio

22 apr

Rune Rudberg Band kommer bjuda er kära publik på livesänding från Gjøvik ljudstudio.
Rune Rudberg välkomnar alla till deras intima konsert från Gjøvik ljudstudio. De vet inte riktigt vad de ska spela. Därför önskar de att publiken kommer med sina önskningar under sändningen. Kul och lite skrämmande för bandet. Men de hoppas att det kommer bli en trevlig upplevelse tillsammans.

Läs mer på denna länken


Publicerad:

Tore Halvorsen – Live på Karantene Scene

22 apr

På fredag är det dags för Tore Halvorsen att ge en livestreamad konsert. Tore känner nog de flesta till som före detta sångare i Ole Ivars.

The Karantene Scene är en digital konsertserie med lokala artister från Inland, live från Festivativity Bar & Scene – utan publiken.
Du kan enkelt se konserten genom att klicka på den här länken: https://youtu.be/gY9JGwAxNMI

Hela kulturindustrin i Norge lider av Korona-utbrottet som rasar. I likhet med situationen arbetar arenor, Festivitet Bar & Scene och ANTI tillsammans för att ge både lokalbefolkningen i Hamar en kulturell uopplevelse och kulturlivet i kommunen en scen att stå på. Detta i form av live-streamade digitala konserter. Sparebank1 Østlandet tillsammans med Hamar kommun och Stange kommun stöder karantänscenen.


Publicerad:

Fernandoz livestreamar igen

21 apr

Efter förra succé med Fernandoz livestream kommer det ännu en. I morgon onsdag med start 18.00 bjuder Anders, Simon och Kevin in till en musikstund.
Det blir Tävlingar med fina priser, småprat och så klart massor med underbar musik. Så missa inte detta.

Sändningen äger rum på bandets facebooksida


Publicerad: 2020-04-21 16:43:10

Livestream med Tomas Fant från Finland

21 apr

I morgon blir det en livestream med Tomas Fant från Finland. Som gäst har han Anton Plogman. Så här skriver Thomas om livestreamen.

I morgon bjuder jag på Stream no. 4, tillsammans med Anton Plogman. Det är oerhört motiverande att göra detta varje vecka, många önskemål av låtar kommer in hela tiden och ca 12000 visningar per program. Man kan se streamen direkt (kl 15) eller i efterhand på min fb musikprofil Music Tomas Fant . Jag sätter också upp streamsen på min Youtube kanal som också heter Music Tomas Fant. I morgon nio nya härliga önskelåtar, allt från visa till pop


Publicerad:

Liseberg ställer in danser på Polketten

21 apr

Just nu är nöjesparken Liseberg stängd. På grund av den rådande situationen har de beslutat att skjuta fram Lisebergs premiär. Det preliminära öppningsdatumet, som var 16 maj, är inte längre realistiskt. Nu avvaktar de tillstånd från ansvariga myndigheter för att få öppna och efter det behöver de ytterligare ett antal veckor för att starta upp och göra parken redo.
Detta påverkar även så klart danserna på Polketten. del av dansssäongen på Polketten.

Följande danser ställs in
25 april Drifters
30 april Martinez
1 maj Jive
2 maj Bennrix
8 maj, Larz Kristerz
9 maj Scotts
15 maj Mickeys
22 maj, Jannez
27 maj Trippix
29 maj, BlackJack
3 juni, Perikles
3 juni, Rent Drag
5 juni, Streaplers
10 juni, Tång & Company
12 juni, Lövgrens
17 juni. Trebello
17 juni, Sounders
19 juni, Framed
20 juni, Chiquita
24 juni, Trebello


Publicerad:

Nytt livealbum med Orient

20 apr


I dag har vi gjort ett nedslag i Sölvesborg där vi hittar dansbandet Orion. Ska man vara noga så kommer bandet från Nogersund som är en tätort och ett mindre fiskesamhälle på Listerlandet i Mjällby socken som hör till Sölvesborgs kommun. Bandet startades 1978 och haft olika bandmedlemmar och konstellationer. Då spelades det på heltid, mycket på båtar och restauranger med blandad publik. Idag består bandet av två rutinerade musikanter som tidigare turnerat land och rike runt som både trubadurer, coverband och dansband.

Som duo har bandet spelat in tre full-cd varav den senaste är en liveproduktion innehållande tolv spår. Det är en blandning av låtar som är danspubliken gillar när de spelar upp till dans.
Lättdansad musik som man blir glad av. Shakin’ Stevens ”Oh Julie”, ”Kärlek i månljus och skugga” av Lasse Eriksson och Grethel Larnebrant, ”Rosalie” av Micke och Peder Sundahl, ”Silver” av Tommy Kaså och Marina Sundberg samt ”Himlens änglar gråter” av Stefan Brunzell och Thomas G:son är härliga danslåtar. Det låter varierat om deras liveinspelningar. De har även några härliga instrumentalare i form av ”Forever and ever” och ”Amaporla”. På det stora hela ett härligt album som jag varmt kan rekommendera om ni gillar dansant mogen dansmusik med gott sväng.

Så när allt med covid-19 kan jag varmt rekommendera ett besök på en dans med Orient. Bra lirar grabbar!

Följ bandet via deras facebooksida https://www.facebook.com/pg/Orientorkester


Publicerad: 2020-04-20 11:46:37

Perikles med ny singel

19 apr

Ystabandet Perikles på gång med ännu en ny singel i väntan på kommande albbum. Den 24/4 släpper bandet sin nya singel ”Det e’ okej”.
Ni kan redan nu förhandsspara ner den i er Spotifylistor.https://orcd.co/w7jqmv1periklesdeteokej


Publicerad: 2020-04-19 18:16:40

Releaseparty med Streaplers

18 apr

Streaplers släpper sitt nya album 25 maj och ställer till med stort releasepary där de bjuder in alla sina fans till ett livestreamat party.
Nu har alla möjlighet och vara med på fest när Streaplers släpper sitt kommande album och sänder live. In och festa loss till grabbarna och deras nya platta ”En Gång Till” på @streaplersofficella Facebook. Häng med Streaplers från kl 19:00 den 25 maj


Publicerad: 2020-04-18 15:36:44