Får Jag lov att presentera Danzerz

26 sep

Danzerz utgår från Boden men siktar på ett stort täckningsområde. Bandet har stor rörlighet regionalt och till och med nationellt men verkar huvudsakligen i Norrbotten.
Efter många och långa sessioner i replokalen har bandet slutligen värkt ur sig en gedigen samling dansvänliga låtar, och nu vänder de blickarna utåt mot landets alla dansgolv!
Läser om bandet på Danzerz.se


Publicerad: 2022-09-26 23:42:28

Nya singlar 23 sepem

22 sep

Bob Stevens
Bob Stevens har släppt en singel, består av ”Bing bang boom” och Dates klassiker ”Alexandra”.
Musik och text ”Bing bang boom”: Mats Larsson och Agneta Mårtensson
Musik och text ”Alexandra”: Mike Watson och Sofia Fransson
Producent är Ulf Sjödtedt

Dennis Quintero
Dennis Quintero, sångare i TT Grace, har släppt en ny singel, ”Banana Rama Lama Ding Dong Ding”.
Musik och text Dennis Quintero och Andre Fransson
Producent Andre Fransson

Sandins
Sandins har släppt en ny singel, ”Om vi möts igen”.
Musik och text Christian Lindholm och Johan Elander
Producent Christian Lindholm

Perikles
Perikles har släppt en ny singel, ”Nitar och läder”. Som bonus får man en EPA-remix.
Musik, text och produktion: Lars ”Lunkan” Lundgren


Publicerad: 2022-09-22 21:38:37

Norrlands största dansgala

18 sep

Klackarna i taket när Pite Havsbad bjuder upp till en storslagen fest! Nordens största dansband genom tiderna, Vikingarna med Christer Sjögren, samt hela Sveriges Lasse Stefanz exklusivt till Pite Havsbad. Kvällens värd är Thomas Deutgen.

Vikingarna
Nordens genom tiderna största band med över 11 miljoner sålda skivor. En makalös karriär i tre länder, enorma framgångar inte minst tack vare sångaren Christer Sjögren. Under 2020 gör bandet ett antal exklusiva spelningar varav Piteå är en.

Lasse Stefanz
Idag de ohotade dansbandskungarna som spelat i över 50 år! Mängder av hits som levereras med det välkända countrysoundet med karismatiske Olle Jönsson i spetsen. Missa inte bandet som idag är både kult och kultur.

Missa inte kvällen med banden som sålt över 18 miljoner skivor och turnerat i decennier! Mängder av nostalgi, hits och mingel. Stort dansgolv, barer med fullständiga rättigheter. Åldersgräns från 18 år.


Publicerad: 2022-09-18 21:46:12

Ole Ivars sista spelning

16 sep

28 januari 2023 gör Ole Ivars sin sista spelning. Det hela kommer ske på en dansgala i Kongsvingerhallen. Delta på galan gör även Sten & Stanley, Larz Kristerz och Rune Rudberg Band.


Publicerad: 2022-09-16 21:31:40

Mogna Män bjöd på mogengodis på Karlsholme

15 sep

Så var det dags för PRO Mariestad att arrangera höstens andra dans. Denna onsdag var det de trevliga herrarna i Mogna Män som skulle svara för dansmusiken. Kjell Malmborg, Kenneth Färnlund och Roland Ask. vi brukar åka ner och överraska dessa när de spelar i Mariestad på en av landets finaste folkparker. De blir alltid så glada när vi tittar in i logen och säger hej. Detta band har så otroligt trevlig repa. Massor av evergreens blandat med dagens dansklassiker.

Så slog klockan 18.00 och det var dags för grabbarna att inta scenen spela upp till aftonens första dans. ”Om du vågar och vill” sjöng Kjell innan Kenneth tog vid i ”Du kom försent”. Sedn tog Roland till saxen och bjöd på ”Utan dina andetag”. Fnatastiskt spelat. Jag kan hålla med det Kjell sa i en intervju. Att det saknas något i ett band som inte har sex. Det hör liksom till i dansband att man har lite blås.

Jag vågar påstå att de inte spelade en enda dålig låt på hela kvällen. de et verkligen hur de skall charma en publik med bra låtar. Jag kan varmt rekomendera deras full-cd där flera av de låtar de spelar ute på dans finns med. Kjell på en av mina favoritlåtar. En riktigt fantastisk fin låt ”Tänd ett ljus i fönstret”- Det är en låt många dansband spelar, men inga gör den som Mogna Män. Det var längesen jag hörde nåt ifrån dig inledde Kjell med att sjunga på ett sätt han bara kan göra.

Till slut var vi framme vid kvällens paus. Vi kalasade på mycket god mackor från cafeterian. Under fikat samtalade mig många trevliga dansare. Många som inte sett mig där förut och som undrade vart mina bilder hamnade. Jag berättade att jag fotografera för att visa upp hur trevligt och roligt det är att vara ute och dansa. Samtidigt får ju dansstället och kvällens orkester lite gratisreklam. Andra kände till min bilder som jag även publicerar på danslogen. Det är så härligt när man får uppskattning för detta ideella arbete som man lägger ner.

Efter en stund stod grabbarna klara på scenen för andra halvlek. Kjell berättade att han med sitt förra band Bengt Hennings var med i Dansbandskampen 2008. En låt de spelade där var Sven Ingvars ”Säg inte nej säg kanske, kanske.”. Denna bjöd Mogna Män. De hade till och med lånat samma arrangemang som jag tror Martin Lindqvist är lite delaktig i. Det märks att de själva gillar låtarna som de framför. Some nanna musiker sa en gång så man kan inte ljuga för sin publik och spela sådant man inte själv gillar.

Morgan Robertsson från PRO Mariestad gick upp på scenen och tackade Mogna Män och publiken. Han passade på att hälsa publiken välkomna tillbaka den 28/9 då Tång & Company besöker Karlsholme . När man har roligt och trevligt går tiden för fort. Mogna män förkunnade att de kommit fram till aftonens sisa dans. ”Sånt rår inte åren på” och sedan ”White cliffs of the dover”.
Tusen tack PRO Mariestad och alla som är med och abetar med dansen. Stort tack även till grabbarna i Mogna Män för en fantastisk danskväll.


Publicerad: 2022-09-15 23:04:54

Trevlig fredagskväll med Junix

10 sep

Det är trevligt att åka ut på dans. Det är också väldigt trevligt att besöka nya dansställen och platser. Ett dansställe som jag aldrig hade besökt tidigare utan bara passerat var folkets hus i Lesjöfors. Nu skulle Eskilstuna orkestern Junix spela upp till dans där. Lesjöfors är väl inget ställe man associerar med dans kanske. Men faktum är att man dansar här några gånger per år tack varje ortens lokala pro-förening. Det är ett mycket fint Folkets Hus de har i Lesjöfors. Finare än vad jag trott när man sett hur huset ser ut på utsidan. Men det är väldigt fräscht.

klockan sex började dansen. Sven och Kjell och Gunnar gjorde sig redo för aftonens första dans. ”Gå inte nu” och ”Tiden den går” skulle de inleda med. Ut på dansgolvet gled dansparen. En fin inledning och lite snabbare tongångar i ”En dag i sänder” först sedan ”Tänk att få leva” på detta så var kvällen i gång. Mycket trevlig kväll med bra musik och glada dansare. Det fanns plats för fler golvet. Men vi som var där höll i gång i alla fall och det för väl ses som det viktigaste.

Junix varvade bugg och foxtrot med både, schottis, vals, hambo och tango. Lite variation förnöjer som man brukar säga. Och publiken ör med på noterna och dansar. Då bandet Junix existerat i över 40 år och man har medlemmar som tillsammans har erfarenhet som heter duga har man en stor kista att ösa låtar ur. Dags åter att sänka tempot och farten. ”Små nära ting” sjöng Kjell följt av ”Love letters in the sand”. Sven plockade fram saxen flitigt under kvällen för att blåsa till det lite. Förutom sax bjöd han även på lite flöjtspel till publikens förtjusning.

Efter en stund så var det så dags för kvällens paus. Det blev en god macka och lite päronsoda. Pratade med en del dansare och alla var rörande överens om att detta var en mycket trevlig kväll men att det inte hade gjort något om det fanns lite mer dansant folk på plats.

Halvlek nummer två stod på menyn. ”Du finns här i mina tankar” sedan kommer ”Varje steg”. Så mycket applåder de fick av publiken. Tack ska ni ha sa Kjell spontant vilken trevlig publik fyllde Gunnar i med. Sven hade hängt på sig saxen. ”Bara om du vill”. Junix har även egna låtar på repertoaren. En av dem är ”Sandra” Gunnar själv knåpat ihop. En stark låt som blivit en favorit hos mig och även hos min bror.

Som vanligt när man har det trevligt går tiden allt för fort. Vi var framme vid kvällens sista dans. Gunnar tackade publiken för en trevlig kväll, Kjell tog hand om och sjöng sista dansen ”Min seniorita” innan Sven skulle avsluta väldigt snyggt med att blåsa ”No matter what” på sin saxofon. Publiken klappade ivrigt i händerna. Oj, oj vilken kväll tack för alla fina applåder de värmer så gott. Lite snack efteråt innan vi tackade alla och började rulla hemåt. Tack Lesjöfors detta var riktigt trevligt och kul. Tack Junix för kvällen ni gav.
Nästa dans i Lesjöfors Folkets Hus är med Remix den 11 november med tiden 18.00 – 22.00


Publicerad: 2022-09-10 16:37:27

Säsongsfinal med Lars Erikssons i Degerforsparken

8 sep

Det blev en spännande säsongsfinal i Degerfors med Lars Erikssons orkester. För det första så glömde jag minneskortet hemma till kameran. SÅ vad fick man göra då?
Jo man använda mobilen. Inte lika bra med den funkar. När vi kom fram till parken visade sig det att vi var där före orkestern. De hade manat i två långa bilköer som gjorde att de blev kritiskt försenade. Men de kom fram cirka 10 minuter innan de skulle börja spela. Vi var ju några som hjälpt till att bära in sakerna på scenen för att underlätta lite för grabbarna. Ungefär en kvart efter utsatt starttid stod de klara på scenen för att bjuda på kvällens första dans. Det var starkt jobbat. Allt löste sig på bästa sätt genom att de sköt fram danskvällen en kvart, vilket publiken var mycket nöjda med.

I pausen blev det som vanligt goda mackor i cafét. Efter pausen var det så dags för Lars Erikssons att börja spela igen. Denna kvällen hade Lars med sig Stickan från Thomas & Co som vikarie. Det funkade lika bra det. Härligt när banden ställer upp för varandra. Den ena goa dansmelodin avlöste den andra. Sånglåtar varvades med instrumentala låtar på saxofon.

Det blev lite kylslaget framåt sista timmen och mörkret hade börja göra sig påmint om att hösten nog är här. Jag vill ta tillfället i akt och tacka Anita med personal i Degerforsparken för en fantastisk säsong. Tacj tl samltiga band som spelat under säsongen. På återhörande i parken 2023

Längst ner i detta inlägg bjuder jag er på en liten film rån kvällen. Lyssna gärna med hörlurar för bästa kvalité.


Publicerad: 2022-09-08 01:08:08

Junix till Lesjöfors Folkets Hus

7 sep

Missa inre att Junix kommer till Lesjöfors Folkets Hus nu på fredag. Med start 18.00
Arrangör är PRO Lesjöfors.


Publicerad: 2022-09-07 23:45:58

Bakkens med Förlorad Schack & Matt

6 sep

Nu är Bakkens här igen med en ny singel. Dem släpptes passande nog på dansbandens dag som infaller första söndagen i september. Denna gång är det en riktig buggrökare som verkligen får fart på dansskorna. Förlorad Schack & Matt heter låten. Och som vanligt har de gjort allt själva. Så man kan säga att det är hundra procent hemkört. En mycket pigg och glad låt som sätter sig direkt efter några lyssningar. Maria har en härlig och personlig röst som ger profil. Det roliga med Bakkens är att när man får en ny singel i handen så vet man aldrig vad de har hitta på. Det gör det mesta och är inte rädd för att tänja på ramarna.


Publicerad: 2022-09-06 22:23:16