Kindbergs med ny platta 2013

31 okt
Kindbergs - Den dagen vi möttes
Kindbergs – Den dagen vi möttes

Grabbarna från Lidköping som dom senaste åren gått från klarhet till klarhet med sin stil är på gång med ett nytt album som kommer släppas under januari 2013. Den dagen vi möttes är titeln på skivan.

Precis som på förra skivan så produceras den av Marcus Persson och i vanlig ordning har Kindbergsgrabbarna fått kanonlåtar levererade av bland andra Thomas G:son, Henrik Sethsson och Chris Antblad (som producerat och skrivit många Larz Kristerz hit-låtar bland annat).

Källa: Ginza.se


Publicerad: 2012-10-31 23:19:34

Drifters skapade stämning i Forshaga

29 okt
Drifters
Drifters

I lördags den 27/10 var det Drifters som stod för musiken i Forshaga Folkets Hus. Detta är alltid ett vinnande kort och det visade sig att det var även i går. Härlig stämning hela kvällen rakt igenom.

Det var ovanligt mycket bilar på plats när vi kom till Forshaga. Tänkte att detta kan ju bli en riktigt mycket folk vilket det också en bit över 460 personer var det som denna kväll löst in sig för att dansa. Det märktes att golvet var extra välfyllt denna afton.

Erika Sjöström
Erika Sjöström

Extra kul att se så mycket folk från start. Under första danserna blir det som alltid en massa hälsande på folk som är där och dansar. Många man känner igen som alltid brukar vara och dansa i Forshaga.

Drifters levererade i vanlig ordning. Det märktes att man gillar att ha kul på scenen. Blev en hel del bus och annat smått och gott. Härligt när en orkester bjuder så på sig själva. Utan att överdriva är
nog Erica en av våra mest sympatiska dansbandssångerskor som vi har. Lättsam och ödmjuk tjej och som dessutom tar sig tid för alla både före och efter dansen.

Ronny och Tim
Ronny och Tim

Drifters har en lång karriär som dansband då man startade det hela 1962. En otal skivor, singlar med mera har man spelat in genom åren. Många listplaceringar och utmärkelser såsom guldklavar, guldskivor har man fått mottagit. Från och med hösten 2012 består bandet av Erica Sjöström på sång, saxofon och dragspel. Tim Nilsson håller liksom farsa (Gunnar Nilsson i Lasse Stefanz) takten bakom trummorna. Nytillskottet i bandet är Anton Johansson som står för basspelandet. Sen har vi mannen som varit med längst i bandet, Stellan Hedevik som sedan 1983 sköter klaviaturerna. Sist men absolut inte minst har vi Ronny Eriksson på gitarr och sång. Där har ni Drifters laguppställning anno 2012.

Stellan och Simon
Stellan och Simon

åter till Forshaga Folkets Hus där det snart är dags för paus. Kön börjar ringla sig lång ner till ”Grottan”. För egen del blev det som vanligt en mycket smarrig köttbullemacka med en mer päron. För Drifters del blev det som vanligt en taccobuffé.

Danspublik
Danspublik

Efter pausen blir det hålligång fram till 01.00 då det är dags för orkestern att tacka för sig. Men som vanligt i Forshaga får orkestern spelade en extra låt. Det är nästan mer en regel än ett undantag. Efter dansen blev det lite gruppfotografering och samtal med grabbarna i bandet och så klart Erica.

Erika och Simon
Erika och Simon

Jag vill härmed tacka bandet Drifters för en riktigt trevlig kväll. Det var längesen man hade så kul. Nästa dans dansäventyr blir på dom blå vågorna.

Jag och Erika
Jag och Erika
Drifters i Forshaga Folkets Hus
Drifters i Forshaga Folkets Hus

Publicerad: 2012-10-29 22:16:00

Veckans dansband 44: Trond Aages

28 okt
Trond Aages
Trond Aages

Trond Ages är en nystartad norsk mångsidig duo, med glad musik för alla. Duon passar för de flesta evenemang. Medlemmarna har tillsammans över 40 års erfarenhet. På repertoaren finns spår från norska och svenska dansband, Ichoslåtar, evergreens, folkmusik, ringdans och vissa 50 och 60-talslåtar.

Bandet består av:
Trond Aarstad – Dragspel , keyboard och sång.
Aage Fløitmoen – Gitatr ,saxofon och sång.

Kort sagt är detta duon för årliga fester, dansklubbar kalas, företag, julbord, m,m m,
Bokar di duon får du glad musik från två killar som vet hur man tillfredsställer danspublikens önskemål.

Läs mer på bandets hemsida: www.danseorkester.no/trondaages/


Publicerad: 2012-10-28 23:35:44

Voyage släpper debut-cd

28 okt
Voyage
Voyage

Dansbandet Voyage släpper sin debut platta out there i November.Bandet har fått möjligheten att få göra en skiva med bara nytt material, och dessutom tillsammans med en av våra mest rutinerade och välkända producenter/låtskrivare Chris Antblad. Materialet på skivan har man valt att göra helt på engelska.

Voyages första releasespelning kommer att vara på parken i Gävle den 4 november där man kommer dela ut 150 stycken skivor till dom 150 första inlösta. Har man inte chans att komma på releasen i Gävle kommer så finns det samma chans i Sundsvall på parken den 16 november och i skelleftehamn den 24 november.


Publicerad:

Danny och Gina leder melodifestivalen 2013

26 okt

Det blir Danny Saucedo och Gina Dirawi som kommer leda nästa års melodifestival i tv. Ett helt okay val även om jag kanske sett Danny tävla. Men jag tror detta kommer bli kanonbra. Gina gjorde ju ”premiär” förra året och skötte sig ganska bra. Så det kan ju bara bli bättre. Den 2 februari drar schlagerkalaset i gång i Karlsskrona.


Publicerad: 2012-10-26 07:58:22

Martinez med skivkontrakt

26 okt
Martinez och Sandra Estberg
Martinez och Sandra Estberg

Det rör på sig för Martinez och Sandra Estberg. Bandet har en spelplan som sträcker sig över hela Sverige. Bandet håller som bäst på med att spela in sitt kommande album. Martinez har yligen skrivit kontrakt med Atenzia Records. Skivsläpp är planerat till månadsskiftet februari/mars 2013.


Publicerad:

Dansfesten i Lidköping

26 okt

Dansfesten i Lidköping
Dansfesten i Lidköping

Snart går dansfesten i Lidköping av stapeln. I dagarna två blir det dansparty i Folkets Park i Lidköping.


Publicerad:

En vanlig torsdag…

25 okt
På väg till jobbet
På väg till jobbet

En helt vanlig torsdag i Kristinehamn. Idag tog jag bussen som vanligt till jobbet. Ovan ser ni hur fint det kan se ut vid stadsbondgården dit bussen åker varje dag. Riktigt fin utsikt över Mariebergsviken får man dit och på tillbakavägen in mot resecentrum. Speciellt nu med alla höstfärger så är det gudomligt vackert. Strax innan nio svänger bussen in vid Kristinehamns Resecentrum. Går med raska steg mot jobbet efter att jag hämtat dagens metro. Metro är perfekt läsning att ha på bussen eller på frukosten. Lagom långa artiklar.

Mackan i verkstan´
Mackan i verkstan´

Framme vid jobbet passerar jag Wafab Bils verkstad där jag idag passade ta en photoshot. Börjar dagen med lite frukost innan dagens arbete tog fart. Jag har många spännande projekt som känns stimulerande att arbeta med. Vad och vilka det är kan jag så klart inte avslöja här.
På lunchen i dag kikade vi på ”Playa Del Sol” medan vi åt våra lunchlådor som i mitt fall bestod av en pytt i panna från Lidl.

Avslöjande
Avslöjande

Kvällen spenderades med goda vänner och hockey på tv. Vi såg Färjestad tvåla dit Brynäs med 3-0. Det hela blev en trevlig afton. Lite gott käk blev det också. Bilden ovan visar vad vi åt. Lite smått avslöjande. Men gôtt var det. Nu återstår det att sova och ta nya tag inför morgondagens uppgifter. Äntligen fredag!


Publicerad: 2012-10-25 22:38:09

Outfit 2012-10-25

25 okt
Outfit 2012-10-25
Outfit 2012-10-25

Keps: Topstreetwear
Tröja: DaD
Väst: Lee Cooper
Jeans: Evisu
Skor: Atitude / Din Sko


Publicerad:

Callinaz söker ny medlem

25 okt
Callinaz
Callinaz

Klaviaturspelaren Derry Davey i Callinaz som började i år har redan valt att sluta i bandet och därför söker man nu en ny person som man axla klaviaturerna. Till Fåår Jag lov säger Carolina ”Att turnera på heltid innebär mycket jobb och det är mycket mer än att bara att spela. Detta är en livsstil och ett jobb för den som har musiken som drömyrke inte för dig som bara söker en inkomst.” Känner man sig vara ”rätt man”

Källa: FJL


Publicerad:

Drifters på välgörenhetsgala

25 okt
Drifters
Drifters

Nu på söndag spelar Färjestads BK mot Jokerit (fin), en välgörenhetsmatch i Löfbergs Lila Arena Karlstad.
Innan matchen kommer Drifters vara på plats för att signera lite skivor.
Biljetter kan du köpa via Ticnet & det kostar 50:- till 100:-
http://www.ticnet.se/event/farjestad-bk-jokerit-biljetter/218393

Matchen arrangeras i samarbete med stiftelsen ”Stort hjärta” ocgh Färejstads BK


Publicerad:

Playa Del Sol och färjan

23 okt
Playa Del Sol
Playa Del Sol

Skulle idag kika på Playa Del Sol och fick till min förtvivlan se att det inte var något program. Dom hade sänt alla avsnitt. Snyft! Hur skall man nu göra på tisdagarna när man inte kan digga Eklöfs och King Edvards? Npja livet får väl gå vidare. Vissa profiler kommer leva kvar länge på tuben och internet ärjag övertygad om. Härliga underbara 55+:aseren Sylvia, Bissan och Kenneth, danskungen Rune från Eslöv, Lola och Marianne och Börje, Lola och alla dom andra. Hoppas det blir en uppföljning eller att alla avsnitt släppas på en fullmatad dvd med extramaterial.

Färjan
Färjan

En serie till som haft sin sista åktur var Färjan. Även den kommer man sakna. Tänk vilket folk som åker med båtarna. Lite trist att dom riktat in sig mest på partyfolket på helgerna. Hade varit kul om dom i något program riktat in sig på de dansband som spelar ombord och kanske intervjuat dom om varför det är så trevligt att spela på just Viking Cinderella. Årets säsong har väl inte innehållit så många nyheter. Men något som varit kul är att ha stiftat bekantskap med ”Nova” från Värmland. Tänk vad lättsamma vi värmlänningar är. Hoppas så klart på en fortsättning även här.


Publicerad: 2012-10-23 23:33:34

Minns ni Kändiz?

22 okt

Minns ni det Skånska bandet Kändiz? Jasså inte? Om jag säger en kvartett från dansbandskampen 2010?
Ja då kanske ni minns dom. Det gick ju inte helt lysnande för dem och dom fick en hel del svidande kritik från juryn. Sagan blev inte så lång för detta bandet. Men dom han med att göra en hyfsat bra låt. ”Bara vara med dig” heter den. Bjuder er på ett smakprov nedan.


Publicerad: 2012-10-22 11:55:07

Veckans dansband 43: Lassez

21 okt
Lassez orkester
Lassez orkester

Lassez Dansband startades 2011 av några gamla musikrävar som i hela sitt liv ägnat sig åt musiken i dess olika former. Vissa medlemmar har spelat hela tiden en del har haft ”kompledigt” av och till. Bandets repertoar består av 50-80 tals låtar men man har även lite nyare material som de flesta känner igen låtarn. Bandet framför dessutom allt helt live utan bakgrunder. Lassez har också ett samarbete med Cobilias ett coverband för den yngre publiken så arrangörerna kah få en paketlösning som passar alla.

Bandet utgår från Vimmerby Astrid Lindgrens stad. Bandets medlemmar kar kuskat land och rike runt. Man har nog spelat på dem flesta dansstä
llen som finns (fanns) i Småland, Östergötland,Sörmland m fl.

Bandet består av:
Niklas Jaldefeldt: Keyborad/Piano och sång
Lasse Åhlander: Gitarr och Sång
Thomas Davidsson: Bas och Sång
Håkan Strömberg: Trummor
Lars-Åke Andersson: Gitarr och Sång

Läs mer om bandet på deras hemsida. www.lassez.com


Publicerad: 2012-10-21 21:15:05

Pure Divine till Kristinehamn

21 okt
Pure Divine

I kväll med start 18.00 är det säsongspremiär för danserna på Kristinehamn Conference Centre (f.d Folkets Hus) På scen står Örebrobandet Pure Divine. Varmt välkommen hit och slå en sula på den nya parketten.


Publicerad:

Nordbergs i Storfors Folkets Hus

20 okt
Nordbergs Orkester från Katrineholm
Nordbergs Orkester från Katrineholm

Söndag 21/10 är det Nordbergs och inte Hedins som svarar fär dansmusiken på Storfors Folkets Hus som Korpen arrangerar. Hedinsgrabbarna kommer dit den 11 November.


Publicerad: 2012-10-20 08:02:47

Kommande skivsläpp

19 okt
Flamingokvintetten med ny cd
Flamingokvintetten med ny cd

Flamingokvintetten som verkligen är Still going strong är just nu inne i skivstudion för att färdigställa sitt nya album ”Den här sången”. Skivan släpps den 14 November
Följande låtar finns med på kommande plattan:

1. Den här sången är det enda jag har kvar
2. Tänk på mig nån gång ibland
3. Flickorna i Göteborg
4. Nånting händer
5. Äventyr
6. Min sång till dig
7. Vilken härlig dag
8. Alla minnen
9. Ma ma Marie
10. En våg av längtan
11. Följer varje steg du tar
12. En dag

Thorleifs Tack & farväl 2012
Thorleifs
Tack & farväl 2012

Den 8 september 2012 spelade Thorleifs för allra sista gången upp till dans. Folkets Park i Växjö var sedan länge utsålt och publiken bjöds på låtar som de burit med sig och älskat i över 40 år. Avskedet blev både varmt och känslosamt med mycket tårar och många rosor, ingredienser som haft stor betydelse i Thorleifs musik genom åren.

På ”Tack och farväl” har Thorleifs samlat sina mest älskade låtar från början av karriären fram till idag. Det finns en helt nyskriven låt på plattan, ”Déjà vu”, som den mycket välmeriterade låtskrivaren Thomas G:son fick i uppdrag att skriva. Resultatet blev en klassisk Thorleifs-hit med saxar, körer och tornartshöjning. ”Déjà vu” är en låt som sätter en värdig punkt för en fantastiskt karriär och som varje äkta Thorleifs-fan med ett leende kan bära med sig i många år till.
Plattan släpps 28 November

Sten & Stanley 50 jubileum 1962-2012
Sten & Stanley
50 jubileum 1962-2012

Sten & Stanley och deras karriär med tv-program, radioprogram, turnéer och över 800 låtar inspelade på skiva är ett stycke svensk underhållningshistoria som inte är slutskriven än.

Under 2012 gjorde Sten & Stanley en konserthusturné med idel utsålda hus, där bland annat låten ”Hallelujah” gjorde stor succé. Låten spelades också in för denna CD under sommaren. Sten och Ebbe fick också utmärkelsen Guldklaven.

Deras nya fullcd släpps den 22 oktober på egna bolaget Scranta.”

OLE IVARS GUTTETUR - GLEDESHUS
OLE IVARS – GUTTETUR & GLEDESHUS

Förra året Ole Ivars med albumet ”34”. Vi kan alltså dra slutsatsen att Helger & Gledeshus är Ole Ivars 35:e album. Öppningsspåret ”Summer gitarr” är redan känt av många genom den video som var
producerad för DansFestivalen på Sel. Det finns flera av de 15 låtar som har stor hitpotensial. I vanlig ordning så har William Kristoffersson gjort både text och musik till alla låtar på albumet. Albumet släpps 26 oktober

Källa: Ginza Musik AB / Tylden Records


Publicerad: 2012-10-19 07:16:18

Lasse Sigfridsson och Wizex

18 okt
Lasse Sigfridsson och Wizex
Lasse Sigfridsson och Wizex

Lasse Sigfridsson inleder ett samarbete med Wizex orkester där Lasse kommer vara gästartist. Nedan ser de platser dom kommer spela på tillsammans.

Följande platser är inbokade:
2012-10-21: Bingolotto Sjuan
2012-11-07: Viking Cinderella
2012-12-15: Björksäter Hässleholm


Publicerad: 2012-10-18 16:59:42

Filatelistföreningens oktobermöte

17 okt
Bild från vårat föreningsmöte
Bild från vårat föreningsmöte

Dansbandsnörd. ja kanske förvisso. Men det är inte enbart dansband som hägrar i mitt liv. En hobby jag även har är att samla på frimärken. Det är en rolig och avkopplande hobby.För er som inte vet vad filateli är för något kan jag berätta följande.

Filateli är samlandet och studiet av frimärken och helsaker såsom vykort och brev.
Frimärkssamlande har förekommit i stort sett lika länge som det har funnits frimärken, det vill säga sedan mitten av 1800-talet. Till att börja med samlades bara stämplade frimärken. Målet var att samla ihop alla märken som över huvud taget givits ut.

Allteftersom värdet på de äldsta frimärkena steg och postverken gav ut allt fler frimärken blev det nödvändigt att specialisera samlandet. Detta skedde genom att man valde att samla endast från ett land. Denna form av filateli kallas idag klassisk filateli eller landssamlande.

Numera är det vanligt att man begränsar sig till en viss period i ett lands frimärksutgivning för att man ska kunna samla ihop alla förekommande varianter.

Filatelisttillbehör
Filatelisttillbehör

Jag är medlem i Kristinehamns Filatelistförening. En förening med ett 50-tal medlemmar. Av dessa är c:a 20-25 aktiva medlemmar som kommer och besöker våra möten som hålls i vår föreningslokal i Capellahuset å Spelmansgatan i Kristinehamn. En gång i månaden har vi möten. På våra möten förekommer föreningsärenden, byten av frimärken, cirkulationssändningar, lotter, auktion samt servering av kafe med dopp.

I tisdags var vi ett 20-tal medlemmar på plats. Denna kväll hade Roland Widén i förening anordnat en tipstävling med frågor. Jag tyckte det var riktigt svåra frågor. Historia är inte min kopp te precis, så jag chansade och kryssade bara i ett svar på i stort sett alla frågor. Riktigt bra tycker jag.

Program för Kristinehamns Filatelistförening
Program för Kristinehamns Filatelistförening

Här ovan har ni vårt program för föreningen säsongen 2012-2013. Är nyfiken på vår verksamhet är det bara att pricka in ett datum och komma mer till våra möten för att se hur trevligt vi har det.

Dansband på Frimärken
Dansband på Frimärken

Publicerad: 2012-10-17 22:56:29