Kindbergs med ny platta 2013

31 okt
Kindbergs - Den dagen vi möttes
Kindbergs – Den dagen vi möttes

Grabbarna från Lidköping som dom senaste åren gått från klarhet till klarhet med sin stil är på gång med ett nytt album som kommer släppas under januari 2013. Den dagen vi möttes är titeln på skivan.

Precis som på förra skivan så produceras den av Marcus Persson och i vanlig ordning har Kindbergsgrabbarna fått kanonlåtar levererade av bland andra Thomas G:son, Henrik Sethsson och Chris Antblad (som producerat och skrivit många Larz Kristerz hit-låtar bland annat).

Källa: Ginza.se

Drifters skapade stämning i Forshaga

29 okt
Drifters
Drifters

I lördags den 27/10 var det Drifters som stod för musiken i Forshaga Folkets Hus. Detta är alltid ett vinnande kort och det visade sig att det var även i går. Härlig stämning hela kvällen rakt igenom.

Det var ovanligt mycket bilar på plats när vi kom till Forshaga. Tänkte att detta kan ju bli en riktigt mycket folk vilket det också en bit över 460 personer var det som denna kväll löst in sig för att dansa. Det märktes att golvet var extra välfyllt denna afton.

Erika Sjöström
Erika Sjöström

Extra kul att se så mycket folk från start. Under första danserna blir det som alltid en massa hälsande på folk som är där och dansar. Många man känner igen som alltid brukar vara och dansa i Forshaga.

Drifters levererade i vanlig ordning. Det märktes att man gillar att ha kul på scenen. Blev en hel del bus och annat smått och gott. Härligt när en orkester bjuder så på sig själva. Utan att överdriva är
nog Erica en av våra mest sympatiska dansbandssångerskor som vi har. Lättsam och ödmjuk tjej och som dessutom tar sig tid för alla både före och efter dansen.

Ronny och Tim
Ronny och Tim

Drifters har en lång karriär som dansband då man startade det hela 1962. En otal skivor, singlar med mera har man spelat in genom åren. Många listplaceringar och utmärkelser såsom guldklavar, guldskivor har man fått mottagit. Från och med hösten 2012 består bandet av Erica Sjöström på sång, saxofon och dragspel. Tim Nilsson håller liksom farsa (Gunnar Nilsson i Lasse Stefanz) takten bakom trummorna. Nytillskottet i bandet är Anton Johansson som står för basspelandet. Sen har vi mannen som varit med längst i bandet, Stellan Hedevik som sedan 1983 sköter klaviaturerna. Sist men absolut inte minst har vi Ronny Eriksson på gitarr och sång. Där har ni Drifters laguppställning anno 2012.

Stellan och Simon
Stellan och Simon

åter till Forshaga Folkets Hus där det snart är dags för paus. Kön börjar ringla sig lång ner till ”Grottan”. För egen del blev det som vanligt en mycket smarrig köttbullemacka med en mer päron. För Drifters del blev det som vanligt en taccobuffé.

Danspublik
Danspublik

Efter pausen blir det hålligång fram till 01.00 då det är dags för orkestern att tacka för sig. Men som vanligt i Forshaga får orkestern spelade en extra låt. Det är nästan mer en regel än ett undantag. Efter dansen blev det lite gruppfotografering och samtal med grabbarna i bandet och så klart Erica.

Erika och Simon
Erika och Simon

Jag vill härmed tacka bandet Drifters för en riktigt trevlig kväll. Det var längesen man hade så kul. Nästa dans dansäventyr blir på dom blå vågorna.

Jag och Erika
Jag och Erika
Drifters i Forshaga Folkets Hus
Drifters i Forshaga Folkets Hus

Veckans dansband 44: Trond Aages

28 okt
Trond Aages
Trond Aages

Trond Ages är en nystartad norsk mångsidig duo, med glad musik för alla. Duon passar för de flesta evenemang. Medlemmarna har tillsammans över 40 års erfarenhet. På repertoaren finns spår från norska och svenska dansband, Ichoslåtar, evergreens, folkmusik, ringdans och vissa 50 och 60-talslåtar.

Bandet består av:
Trond Aarstad – Dragspel , keyboard och sång.
Aage Fløitmoen – Gitatr ,saxofon och sång.

Kort sagt är detta duon för årliga fester, dansklubbar kalas, företag, julbord, m,m m,
Bokar di duon får du glad musik från två killar som vet hur man tillfredsställer danspublikens önskemål.

Läs mer på bandets hemsida: www.danseorkester.no/trondaages/

Voyage släpper debut-cd

28 okt
Voyage
Voyage

Dansbandet Voyage släpper sin debut platta out there i November.Bandet har fått möjligheten att få göra en skiva med bara nytt material, och dessutom tillsammans med en av våra mest rutinerade och välkända producenter/låtskrivare Chris Antblad. Materialet på skivan har man valt att göra helt på engelska.

Voyages första releasespelning kommer att vara på parken i Gävle den 4 november där man kommer dela ut 150 stycken skivor till dom 150 första inlösta. Har man inte chans att komma på releasen i Gävle kommer så finns det samma chans i Sundsvall på parken den 16 november och i skelleftehamn den 24 november.

Danny och Gina leder melodifestivalen 2013

26 okt
Danny och Gina
Danny och Gina

Det blir Danny Saucedo och Gina Dirawi som kommer leda nästa års melodifestival i tv. Ett helt okay val även om jag kanske sett Danny tävla. Men jag tror detta kommer bli kanonbra. Gina gjorde ju ”premiär” förra året och skötte sig ganska bra. Så det kan ju bara bli bättre. Den 2 februari drar schlagerkalaset i gång i Karlsskrona.

Martinez med skivkontrakt

26 okt
Martinez och Sandra Estberg
Martinez och Sandra Estberg

Det rör på sig för Martinez och Sandra Estberg. Bandet har en spelplan som sträcker sig över hela Sverige. Bandet håller som bäst på med att spela in sitt kommande album. Martinez har yligen skrivit kontrakt med Atenzia Records. Skivsläpp är planerat till månadsskiftet februari/mars 2013.

Dansfesten i Lidköping

26 okt

Dansfesten i Lidköping
Dansfesten i Lidköping

Snart går dansfesten i Lidköping av stapeln. I dagarna två blir det dansparty i Folkets Park i Lidköping.

En vanlig torsdag…

25 okt
På väg till jobbet
På väg till jobbet

En helt vanlig torsdag i Kristinehamn. Idag tog jag bussen som vanligt till jobbet. Ovan ser ni hur fint det kan se ut vid stadsbondgården dit bussen åker varje dag. Riktigt fin utsikt över Mariebergsviken får man dit och på tillbakavägen in mot resecentrum. Speciellt nu med alla höstfärger så är det gudomligt vackert. Strax innan nio svänger bussen in vid Kristinehamns Resecentrum. Går med raska steg mot jobbet efter att jag hämtat dagens metro. Metro är perfekt läsning att ha på bussen eller på frukosten. Lagom långa artiklar.

Mackan i verkstan´
Mackan i verkstan´

Framme vid jobbet passerar jag Wafab Bils verkstad där jag idag passade ta en photoshot. Börjar dagen med lite frukost innan dagens arbete tog fart. Jag har många spännande projekt som känns stimulerande att arbeta med. Vad och vilka det är kan jag så klart inte avslöja här.
På lunchen i dag kikade vi på ”Playa Del Sol” medan vi åt våra lunchlådor som i mitt fall bestod av en pytt i panna från Lidl.

Avslöjande
Avslöjande

Kvällen spenderades med goda vänner och hockey på tv. Vi såg Färjestad tvåla dit Brynäs med 3-0. Det hela blev en trevlig afton. Lite gott käk blev det också. Bilden ovan visar vad vi åt. Lite smått avslöjande. Men gôtt var det. Nu återstår det att sova och ta nya tag inför morgondagens uppgifter. Äntligen fredag!

Outfit 2012-10-25

25 okt
Outfit 2012-10-25
Outfit 2012-10-25

Keps: Topstreetwear
Tröja: DaD
Väst: Lee Cooper
Jeans: Evisu
Skor: Atitude / Din Sko

Callinaz söker ny medlem

25 okt
Callinaz
Callinaz

Klaviaturspelaren Derry Davey i Callinaz som började i år har redan valt att sluta i bandet och därför söker man nu en ny person som man axla klaviaturerna. Till Fåår Jag lov säger Carolina ”Att turnera på heltid innebär mycket jobb och det är mycket mer än att bara att spela. Detta är en livsstil och ett jobb för den som har musiken som drömyrke inte för dig som bara söker en inkomst.” Känner man sig vara ”rätt man”

Källa: FJL

Drifters på välgörenhetsgala

25 okt
Drifters
Drifters

Nu på söndag spelar Färjestads BK mot Jokerit (fin), en välgörenhetsmatch i Löfbergs Lila Arena Karlstad.
Innan matchen kommer Drifters vara på plats för att signera lite skivor.
Biljetter kan du köpa via Ticnet & det kostar 50:- till 100:-
http://www.ticnet.se/event/farjestad-bk-jokerit-biljetter/218393

Matchen arrangeras i samarbete med stiftelsen ”Stort hjärta” ocgh Färejstads BK

Playa Del Sol och färjan

23 okt
Playa Del Sol
Playa Del Sol

Skulle idag kika på Playa Del Sol och fick till min förtvivlan se att det inte var något program. Dom hade sänt alla avsnitt. Snyft! Hur skall man nu göra på tisdagarna när man inte kan digga Eklöfs och King Edvards? Npja livet får väl gå vidare. Vissa profiler kommer leva kvar länge på tuben och internet ärjag övertygad om. Härliga underbara 55+:aseren Sylvia, Bissan och Kenneth, danskungen Rune från Eslöv, Lola och Marianne och Börje, Lola och alla dom andra. Hoppas det blir en uppföljning eller att alla avsnitt släppas på en fullmatad dvd med extramaterial.

Färjan
Färjan

En serie till som haft sin sista åktur var Färjan. Även den kommer man sakna. Tänk vilket folk som åker med båtarna. Lite trist att dom riktat in sig mest på partyfolket på helgerna. Hade varit kul om dom i något program riktat in sig på de dansband som spelar ombord och kanske intervjuat dom om varför det är så trevligt att spela på just Viking Cinderella. Årets säsong har väl inte innehållit så många nyheter. Men något som varit kul är att ha stiftat bekantskap med ”Nova” från Värmland. Tänk vad lättsamma vi värmlänningar är. Hoppas så klart på en fortsättning även här.

Minns ni Kändiz?

22 okt

Minns ni det Skånska bandet Kändiz? Jasså inte? Om jag säger en kvartett från dansbandskampen 2010?
Ja då kanske ni minns dom. Det gick ju inte helt lysnande för dem och dom fick en hel del svidande kritik från juryn. Sagan blev inte så lång för detta bandet. Men dom han med att göra en hyfsat bra låt. ”Bara vara med dig” heter den. Bjuder er på ett smakprov nedan.

Veckans dansband 43: Lassez

21 okt
Lassez orkester
Lassez orkester

Lassez Dansband startades 2011 av några gamla musikrävar som i hela sitt liv ägnat sig åt musiken i dess olika former. Vissa medlemmar har spelat hela tiden en del har haft ”kompledigt” av och till. Bandets repertoar består av 50-80 tals låtar men man har även lite nyare material som de flesta känner igen låtarn. Bandet framför dessutom allt helt live utan bakgrunder. Lassez har också ett samarbete med Cobilias ett coverband för den yngre publiken så arrangörerna kah få en paketlösning som passar alla.

Bandet utgår från Vimmerby Astrid Lindgrens stad. Bandets medlemmar kar kuskat land och rike runt. Man har nog spelat på dem flesta dansstä
llen som finns (fanns) i Småland, Östergötland,Sörmland m fl.

Bandet består av:
Niklas Jaldefeldt: Keyborad/Piano och sång
Lasse Åhlander: Gitarr och Sång
Thomas Davidsson: Bas och Sång
Håkan Strömberg: Trummor
Lars-Åke Andersson: Gitarr och Sång

Läs mer om bandet på deras hemsida. www.lassez.com

Pure Divine till Kristinehamn

21 okt
Pure Divine

I kväll med start 18.00 är det säsongspremiär för danserna på Kristinehamn Conference Centre (f.d Folkets Hus) På scen står Örebrobandet Pure Divine. Varmt välkommen hit och slå en sula på den nya parketten.

Nordbergs i Storfors Folkets Hus

20 okt
Nordbergs Orkester från Katrineholm
Nordbergs Orkester från Katrineholm

Söndag 21/10 är det Nordbergs och inte Hedins som svarar fär dansmusiken på Storfors Folkets Hus som Korpen arrangerar. Hedinsgrabbarna kommer dit den 11 November.

Kommande skivsläpp

19 okt
Flamingokvintetten med ny cd
Flamingokvintetten med ny cd

Flamingokvintetten som verkligen är Still going strong är just nu inne i skivstudion för att färdigställa sitt nya album ”Den här sången”. Skivan släpps den 14 November
Följande låtar finns med på kommande plattan:

1. Den här sången är det enda jag har kvar
2. Tänk på mig nån gång ibland
3. Flickorna i Göteborg
4. Nånting händer
5. Äventyr
6. Min sång till dig
7. Vilken härlig dag
8. Alla minnen
9. Ma ma Marie
10. En våg av längtan
11. Följer varje steg du tar
12. En dag

Thorleifs Tack & farväl 2012
Thorleifs
Tack & farväl 2012

Den 8 september 2012 spelade Thorleifs för allra sista gången upp till dans. Folkets Park i Växjö var sedan länge utsålt och publiken bjöds på låtar som de burit med sig och älskat i över 40 år. Avskedet blev både varmt och känslosamt med mycket tårar och många rosor, ingredienser som haft stor betydelse i Thorleifs musik genom åren.

På ”Tack och farväl” har Thorleifs samlat sina mest älskade låtar från början av karriären fram till idag. Det finns en helt nyskriven låt på plattan, ”Déjà vu”, som den mycket välmeriterade låtskrivaren Thomas G:son fick i uppdrag att skriva. Resultatet blev en klassisk Thorleifs-hit med saxar, körer och tornartshöjning. ”Déjà vu” är en låt som sätter en värdig punkt för en fantastiskt karriär och som varje äkta Thorleifs-fan med ett leende kan bära med sig i många år till.
Plattan släpps 28 November

Sten & Stanley 50 jubileum 1962-2012
Sten & Stanley
50 jubileum 1962-2012

Sten & Stanley och deras karriär med tv-program, radioprogram, turnéer och över 800 låtar inspelade på skiva är ett stycke svensk underhållningshistoria som inte är slutskriven än.

Under 2012 gjorde Sten & Stanley en konserthusturné med idel utsålda hus, där bland annat låten ”Hallelujah” gjorde stor succé. Låten spelades också in för denna CD under sommaren. Sten och Ebbe fick också utmärkelsen Guldklaven.

Deras nya fullcd släpps den 22 oktober på egna bolaget Scranta.”

OLE IVARS GUTTETUR - GLEDESHUS
OLE IVARS – GUTTETUR & GLEDESHUS

Förra året Ole Ivars med albumet ”34”. Vi kan alltså dra slutsatsen att Helger & Gledeshus är Ole Ivars 35:e album. Öppningsspåret ”Summer gitarr” är redan känt av många genom den video som var
producerad för DansFestivalen på Sel. Det finns flera av de 15 låtar som har stor hitpotensial. I vanlig ordning så har William Kristoffersson gjort både text och musik till alla låtar på albumet. Albumet släpps 26 oktober

Källa: Ginza Musik AB / Tylden Records

Lasse Sigfridsson och Wizex

18 okt
Lasse Sigfridsson och Wizex
Lasse Sigfridsson och Wizex

Lasse Sigfridsson inleder ett samarbete med Wizex orkester där Lasse kommer vara gästartist. Nedan ser de platser dom kommer spela på tillsammans.

Följande platser är inbokade:
2012-10-21: Bingolotto Sjuan
2012-11-07: Viking Cinderella
2012-12-15: Björksäter Hässleholm

Filatelistföreningens oktobermöte

17 okt
Bild från vårat föreningsmöte
Bild från vårat föreningsmöte

Dansbandsnörd. ja kanske förvisso. Men det är inte enbart dansband som hägrar i mitt liv. En hobby jag även har är att samla på frimärken. Det är en rolig och avkopplande hobby.För er som inte vet vad filateli är för något kan jag berätta följande.

Filateli är samlandet och studiet av frimärken och helsaker såsom vykort och brev.
Frimärkssamlande har förekommit i stort sett lika länge som det har funnits frimärken, det vill säga sedan mitten av 1800-talet. Till att börja med samlades bara stämplade frimärken. Målet var att samla ihop alla märken som över huvud taget givits ut.

Allteftersom värdet på de äldsta frimärkena steg och postverken gav ut allt fler frimärken blev det nödvändigt att specialisera samlandet. Detta skedde genom att man valde att samla endast från ett land. Denna form av filateli kallas idag klassisk filateli eller landssamlande.

Numera är det vanligt att man begränsar sig till en viss period i ett lands frimärksutgivning för att man ska kunna samla ihop alla förekommande varianter.

Filatelisttillbehör
Filatelisttillbehör

Jag är medlem i Kristinehamns Filatelistförening. En förening med ett 50-tal medlemmar. Av dessa är c:a 20-25 aktiva medlemmar som kommer och besöker våra möten som hålls i vår föreningslokal i Capellahuset å Spelmansgatan i Kristinehamn. En gång i månaden har vi möten. På våra möten förekommer föreningsärenden, byten av frimärken, cirkulationssändningar, lotter, auktion samt servering av kafe med dopp.

I tisdags var vi ett 20-tal medlemmar på plats. Denna kväll hade Roland Widén i förening anordnat en tipstävling med frågor. Jag tyckte det var riktigt svåra frågor. Historia är inte min kopp te precis, så jag chansade och kryssade bara i ett svar på i stort sett alla frågor. Riktigt bra tycker jag.

Program för Kristinehamns Filatelistförening
Program för Kristinehamns Filatelistförening

Här ovan har ni vårt program för föreningen säsongen 2012-2013. Är nyfiken på vår verksamhet är det bara att pricka in ett datum och komma mer till våra möten för att se hur trevligt vi har det.

Dansband på Frimärken
Dansband på Frimärken

Ett nytt Donnez på dansbanorna 2013

17 okt
Donnez 2012
Donnez 2012

Då Andreas Olsson och Carl Johan Strifors går över till Claes Lövgrens slutar även Christoffer Olofsson vilket gör att Donald laddar om med en helt ny laguppställning och samtidigt gå upp på fem man.

Ny trummis i bandet blir 19 åriga Joel Andreasson som i dag spelar i Canyons. På gitarr och munspel stannar Donnez sommarvikarie Micke Strömqvist kvar. En musiker av sällan skådat slag.
Gitarren och även saxofon och sång kommer Simon Lindberg ta hand om. Rickard Allerstedt kommer att spela steelgitarr och elkomp och även sjunga en del.

”Jag har aldrig varit mer taggad och redo för att få detta band att låta ännu bättre tillsammans med mina nya bandmedlemmar” säger Donlad i en intervju med dansbandstidningen Får Jag Lov.

Källa: fjl.se

Medlemsbyten i Lövgrens

16 okt
Claes Lövgrens

Det blir från och med 2013 medlemsbyten i anrika Claes Lövgrens orkester med Helsingborg som utgångsort.

Efter 18 år i bandet har nu bröderna Olle och Nicke Fredriksson bestämt sig för att lägga turnérandet på hyllan. Grabbarna kommer att spela kvar i bandet hela året ut. Bröderns Fredriksson har varit med i bandet sen 1995 och innan dess i Lajbans orkester som är ursprunget till dagens orkester. Deras ersättare kommer från Donnez och heter Calle Stifors och Andreas Olsson.

Premiär för ”nya” Claes Lövgrens blir den 4 januari 2013 då bandet gästar Sala Folkets Park. Bandet seglar alltså vidare mot nya mål. I kikaren har man även börjat planera för nästa skiva.

Källa: Danslogen.se

Micke Ahlgrens bjöd på mogengodis

16 okt
Micke Ahlgrens
Micke Ahlgrens

Micke Ahlgrens Orkester[/caption] Micke Ahlgren`s orkester startade den 22:a december 1990. Genom åren har medlemmar kommit och gått.

På bandets hemsida kan man läsa att Micke Ahlgrens har ungefär 140 spelningar varje år. De bestämmer själva, gemensamt, vilka låtar de ska spela under en danskväll. Upp- och nedpackningen tar mellan 1,5-2 timmar och alla instrument och tillbehör väger omkring 1,5 ton. Ställa in en spelning pga. att någon är sjuk gör man nästan aldrig, men är någon så sjuk att han inte kommer ur sängen, ja då blir de naturligtvis tvingade att ställa in. Det har bara hänt 2 gånger sedan starten 1990 vilket får ses som ett bra facit. På skivfronten har man gett ut sex skivor och en massa singlar.

Entrén till Forshaga Folkets Hus
Entrén till Forshaga Folkets Hus

I lördags stod bandet på Forshaga Folkets Hus scen för att bjuda på mogengodis. Det var några år sedan som jag hörde Micke Ahlgrens så det var spännande att höra hur dom lät nu. Sist jag hörde dom var på Malungs dansbandsvecka nonstop med Chiquita för fyra år sedan.

Dansen i full gång
Dansen i full gång

Nu var det några veckor sen vi var i Forshaga och det märktes att man var saknad. Många kom fram och tyckte det var kul att se mig och tyckte det var kul eftersom det då skulle bli lite dansbilder på danslogen från Forshaga.

Det var lite magert med folk den första kvarten men efterhand började det fyllas på mer med folk. Vi blev till slut c:a 320 dansare som svängde våra lurviga till Ahlgrens underbara musik. Jag har följt bandet allt sedan mitten på 90-talet då jag upptäckte dom genom en låt jag hörde på radion. Lasse Berghagens fina ”Till Stockholms skärgård”. En låt dom naturligtvis framförde i lördags.

Petter coch Micke
Petter coch Micke

Bandet består av fyra härliga musiker. Låt mig presentera grabbarna. Först har vi Micke Ahlgren som spelar bas och som står för en del av sången. Det är även han som följaktligen namngivit denna kvartett. Sen har vi Petter Sand som spelar saxofon, gitarr och något som jag tror är fagott. Rätta mig om jag har fel. Sen har vi en spelevink bakom klaviaturerna som heter Jörgen ”Ohmers” Ohlsson. Han spelar även dragspel och tar sig ton lite då och då. Som siste man har vi Kent ”Kôrven” Ekman som är den taktfaste mannen i bandet. Han spelar så klart trummor och sjunger en hel del under kvällen.

Kent och Jörgen
Kent och Jörgen

Micke Ahlgrens har en härlig publikkontakt och äkta spelglädje. Inte en enda dålig låt på hela kvällen. eller jo förresten. Den där låten om Gösta kan man liksom skrota. I övrigt spelade dom så där gudomligt underbart som bara Ahlgrens kan göra. Härlga grabbar och go musik med andra ord.

Danspubliken
Danspubliken

I pausen blev det för orkestern en tacobuffé medans vi högg in på smarriga köttbullsmackor i serveringen nere i källaren. I Forshaga har man två olika serveringar vilket är perfekt. Men vill man dansa gammalt som det spelas innan paus får man nog räkna med att köa lite. Orkestern verkade trivas med den härliga publiken och gästfriheten arrangören bjuder på. Men det är ju så här det är i Värmland. Här tar vi verkligen hand om och vårdar vår fina danspublik, och de fina orkestrarna som kommer hit. Den värmländska mentaliteten som Robert Muhrer uttryckte det i Upperudslogen efter att dom fått en massa spontana applåder.

Texter och Petter på scen
Texter och Petter på scen

Spontana applåder var det något som vi i publiken öste över orkestern i lördags. Är bandet bra och det är en bra kväll kan man visa lite uppskattning till orkestern som slitit mer än dessa timmar på scenen.

Jag lärde mig en sak i lördags och det är att inte gå för tidigt och fika. Då kan man missa bra låtar. Bland annat Ahlgrens utmärkta version av ”Främling” som Jörgen kryddar så fint med sitt dragspel. Men som tur är har jag den på skiva här hemma.

Som alltid går det fort när man har roligt och denna kvällen tog allt för fort slut.
När danse var slut köpte ja en skiva tackade för kvällen och så styrde vi kosan hemåt.

Mackan och Micke Ahlgren
Mackan och Micke Ahlgren

Bjuder er som avslutning på ”Österäng” med Micke Ahlgrens

Donnez och Bergmans i Bingolotto

15 okt
Mats Bergmans i Binglotto
Mats Bergmans i Binglotto

Denna söndagen blev lugn på förmiddagen. Vaknade frammåt lunch då jag var på dans i går till Micke Ahlgrens. Blev en del sittande framför datorn. Hade tänkt ge mig ut och ta kort men vädret gjorde att det inte var läge för det. I stället så tog jag tillfället att be min kära bror ordna med en bingolott inför kvällen. Våra favoriter i Donnez och Mats Bergmans skulle ju medverka och det kunde vi ju inte missa. Strax efter halv sju kom han och hämtade mig för vidare färd hem till hans trevliga etta med kokvrå.

Donnez i Bingolotto
Donnez i Bingolotto

Drömmarnas man framförde Mats Mergmans och Åhus Strand bjöd Donnez på. Alltid lika trevligt att se dansbands på tv. Det är på tok för lite dansband på tv. Jag minns på 90-talet då man satt klistrad på torsdagarna då Café Norrköping och Bingolotto på lördagarna hade dansband. Och då snackar vi exponering. Minst 5-6 låtar fick orkestrarna framföra då. Lite skillnad mot dagens framträdanden då man med tur får göra två låtar. Inte ett Bingolotto utan mat. Brorsan bjöd på smarrigt goda rostade mackor med ost och makrill på. Mums!!!

Linus och Donne i Bingolotto
Linus och Donne i Bingolotto

Janne Bülund intervjuade Linus och Donalad om turnelivet. Något som kom på tal var motion. Efter lite snack fram och tillbaka om motion på turne kom Ingemar Arwidsson från skidskytteförbundet på en idé att utmana grabbarna att springa Göteborgsvarvet 2013.

Så frågan är om vi kommer få se Linus Lindholm springa Göteborgsvarvet 2013 eller? Donald antog utmaningen direkt medans Linus var mer tveksam och hoppades (?) på spelning då :) Kanske detta kan sporra fler Dansbandsfolk att springa Göteborgsvarvet 2013. Datumet ni alla skall pricka för i kalendern är Lördag 18 maj 2013

Veckans dansband 42: Ingvar Fahsts

15 okt
Ingvar Fahsts Orkester
Ingvar Fahsts Orkester

Orkestern bildades 1992 i Landskrona och består i dag av Ingvar Fahst, sång och gitarr,
Ola Oscarsson, klaviatur, samt Camilla Lindgren, sång och saxofon.

Det hela startades som ett hobbyprojekt där man tänkte sig åka ut på helgerna lite då och då för att spela. Men gensvaret från arrangör och publik blev enormt och det dröjde inte länge innan man var uppe och spelade på heltid. Bandet har varit med i en rad olika tv-program, bland annat Café Norrköping. En bedrift är att man samtidigt varit representerade på sju olika dansbandslistor. Inte illa!

På skivfronten har man givit ut fyra fullproduktioner. Mest önskade vol 1 och 2, Sången och glädjen och Direkt från Estraden

Sångerskan Camilla Lindgren kommer från Oxie, har spelat och sjungit i dansband sedan hon fyllt 16. Så fort hon slutat nian 1984 började hon spela på heltid med Ajax orkester. Sedan 1994 var det bandet med eget namn som gällde. Nämligen Camilla Lindgrens orkester som hade stor hit med Mona Gustafssons ”Kärleken går sina egna vägar” samt ”När du ler genom tårar” av B.A. Nilsson som man tävlade med i Höstens Melodier 1995.

Ingvar Fahsts spelar upp
Ingvar Fahsts spelar upp

I dag är orkestern en trio som åker runt på pro, trivsel och motionsdanser i Södra Sverige.
Spelstilen är genuin mogen dansmusik som tilltalar publiken. Många vill dansa till de gamla låtarna.

Här kommer en ”gammal” låt med bandet som passar väl in på sommarens väder som varit.

Vilket dansband? – Rätt svar

14 okt
Sven Bertils
Sven Bertils

Så var då tävlingen avslutad. Det kom in massor med svar på vilket dansband detta kunde vara.
Gissningarna haglade på Kjell Christers, Leif Bloms, Jan Lennartz & Moncia, Ji Coos, Pär Erikx med MajBritt och en massa andra mer eller mindre kända band. Men det var några som gissade rätt på att det är Kristinehamnsbandet Sven-Bertils med Gunilla Widerströn på bild. Googlar man på hennes namn hittar man en tidningsartikel där bandets namn figurerar samt att bilden finns med på hemsidan till Young66 där hon spelar i dag.

En vinnare har dragits och Daniel Larsson från Hjo är den person som fritt får välja en skiva på Ginza genom det presentkort han nu vunnit.

Väst i höst – Lee cooper

13 okt
Ny väst
Ny väst

Har plockat fram min väst som kan passa bra nu i höst. Passar perfekt till min nya amercia tröja och Blend Jeans. Märktet på västen är ”Lee Cooper”

Grattis Sven-Erik 70 år

13 okt
Sven Erik Magnusson
Sven Erik Magnusson

Idag lyfter vi på hatten och säger STORT GRATTIS till Sven Erik Magnusson som fyller 70 år.

Junix ersätter Jontez

12 okt
Junix

Jontez som skulle ha spelat på Kristallen i Nybro lördagen den 13 oktober, ställer in sin spelning på grund av sjukdom. i Ställer dyker Eskilstunabandet Junix upp och bjuder på minst lika bra dansmusik.
Danstiden är kl 20.00-24.00.

Wizex – Till förmån för världens barn

10 okt
Wizex, Foto: Markus
Wizex, Foto: Markus

Nu sätter SVT fart på insamling för Världens barn igen. I morgon fredag den 12 oktober.
Då kommer Malin Olsson presentera Sveriges största insamlingsgala i en direktsändning från Stockholm. Till sin hjälp har hon Andrea Hökerberg. Artisterna som medverkar är Peter Jöback, Panetoz, Sarah Dawn Finer, Mando Diao, Pernilla Andersson, Wizex, Nova Delai, Andreas Moe och Jill Johnson. Dessutom gästas programmet av t.ex. Elisabeth Dahlin, ordförande för Världens Barn, och Per Byman, generalsekreterare för Radiohjälpen. En stjärnspäckad galakväll där tittarna kan göra en insats för Radiohjälpens insamling för Världens Barn och tävla om exklusiva vinster.

Källa: Svt.se

Micke Ahlgrens i Forshaga på lördag

10 okt
Micke Ahlgrens Orkester
Micke Ahlgrens Orkester

Missa inte att dessa härliga pojkar kommer till Forshaga Folkets Hus nu på lördag. Klockan 21.00 kickar man i gång danskalaset. Varmt välkommen till en otroligt trevlig kväll med Upplänningarna.