Sea Stars anno 2013

30 apr
Sea Stars anno 2013
Sea Stars anno 2013

Sea Stars har spelat på lite i det dolda dom senaste åren. Men har man dammat av och fräschat till sig lite. Bandet utgår från Göteborg sedan 1976, och är ett rutinerat
och underhållande liveband med stark sång och stämsång som sitt varumärke. Ny hemsida har man nyligen släppt och man är i färd med att gå in i studion och spela in nytt låtmaterial som representerar Seastars 2013. Så håll både ögon och öron öppna för Sea Stars 2013.


Publicerad: 2013-04-30 18:14:00

Nina Fyhr 5-års jubilerar

30 apr
Nina Fyhr 5-års jubilerar
Nina Fyhr 5-års jubilerar

Den 30/4 har Nina Fyhr 5-års jubileum som dansarrangör. Då bjuds det på buggkurs innan dansen som Dreams svarar för. Varmt välkomna till en toppentrevlig Valborg i Kristinehamn.


Publicerad:

Göran & Håkan 70 år

29 apr
Göran & Håkan 70 år
Göran & Håkan 70 år

Idag, måndag den 29 april fyller två tvillingar i år. Men det är inga tvillingar som helst. Det är nämligen dansbandstvillingarna Göran och Håkan Liljeblad som fyller 70 år!

Tillsammans startade de Streaplers 1959. Vid bandets 50-års jubileum som hölls på Liseberg 2009 valde Göran att sluta men Håkan is still going strong.

STORT GRATTIS på er grabbar!!!


Publicerad: 2013-04-29 08:34:48

Veckans dansband 18: Xplays

28 apr
X-plays
X-plays

Mot Vättern och Motala beger vi oss denna vecka. Motala är den vackra staden som ligger vid Göta kanal och Motala ström mellan sjöarna Vättern och Boren, och är Östergötlands tredje största stad. Kända personer från Motala är bland andra; Baltzar von Platen, grundare av Göta Kanal och Motala. Anders, Per och Ulf Holmerz, Axel Holstensson, grundare av Luxor AB och Fredrik Virtanen, journalist och TV-programledare för att nämna några personligheter. Här finns även ett rikligt musikliv Och det är även här som vi hittar veckans dansband Xplays.

Xplays är ett traditionellt modernt mogendansband med Motala som utgångsort. Ett band som låter väldigt bra och tight och som jag är övertygad om att vi får höra mycket mer om i framtiden.
Bandet har funnits sedan 2010 i nuvarande uppsättning. Spelställena är allt från Folkets hus och parker till dansrestauranger och privata fester.

Samtliga medlemmar har spelat i diverse andra band både rockband och dansband. I början spelade man mycket nonstop med andra lite mer kända band som Casanovas, Scotts med flera.

X-plays live på scenen
X-plays live på scenen

X-plays ambition är att leverera en bra ljud & ljusbild tillsammans med en bred repertoar, allt för att tillfredsställa en bred publik. Det tillsammans med rätt tempo & ”sväng” kryddat med sann spelglädje är vad som behövs för en lyckad danskväll.

Extra kul tycker jag är att man i dessa tider går lite mot strömmen. Då många av banden lägger ner och dansställen minskar satsar man rejält med ny cd och nya låtar. Man har som mål att vara ett deltidsband och siktar på att ha 30-35 spelningar per år. På sin repertoar har man på din repa ungefär 40-50 låtar på en kväll.

På skivfronten har man släppt en live-cd och en maxi-singel med fyra låtar på. Maxi-singeln släpptes i höstas och fick titeln ”Kristina”. Plattan innehåller fyra låtar, två snabba och två lite lugnare. Den är arrangerad och producerad av Tobbe Nyström, fd keyboardist i Wahlströms. Tobbe är inblandad som kompositör/textförfattare för tre av spåren. Man har även varit och spelat in i hans studio. I övrigt kan nämnas Leif ”Mulle” Melander, Thomas Berglund och Mats Larsson, idel ädel låtskrivarelit. Detta är en riktigt bra singel som profilerar bandet på ett positivt sätt.

X-plays
X-plays

Titelspåret ”Kristina” sätter sig direkt efter några få lyssningar. I ”Ge mig all din kärlek” är det full fart och det doftar faktiskt lite Wahlströms om låten. Det skulle mycket väl kunna varit Daniel Wahlström som sjunger. Men nu är det en mycket bra originallåt.

Tanken med skivan var att man från början skulle göra en singel med två låtar endast i reklamsyfte för att dela ut till arrangörer. Men då man hade så många bra låtar valde man att göra en maxi-cd med fyra låtar på. Man har dock flera låtar kvar för en eventuell kommande full-cd. Om och när den kommer får framtiden utvisa. Först och främst ska maixi-singeln få ”jobba”. Och än så länge har det gått riktigt bra. Låtar har testats på flera olika dansbandslistor där man nått höga placeringar.

De övriga två spåren går inte av för hackor heller. Som helhet en otroligt stark debutsingel som lämnar stort avtryck hos mig.

Aktuellt för bandet är att man nu är klara för dansbandsveckan i Malung. Fredag 19 juli äntrar man så bana 4 tillsammans med Excess

X-plays
X-plays

Bandet består av:
Patrick Fagerlöf – Klaviatur, sång
Esbjörn Samuelsson – Gitarr, sång
Thomas Schön – Trummor, sång
Kenth Tergeland – Bas, sång


Publicerad: 2013-04-28 23:59:01

Deléns vs Mingos

28 apr
Bingolottos dansbandstävling Deltävling 2
Bingolottos dansbandstävling Deltävling 2

Tävlingsdags igen och idag hoppas jag och tror på Deléns- Även om Mingos har en färgstark sångerska så tror jag på Deléns. Men som alltid i tävlingar av dessa slag så beror det så klart på vad man framför och hur man framför. Det är lite svårt att sia om hur det kommer gå innan man hört deras tävlingsbidrag. Men i kväll lägger jag min röst på dom duktiga grabbarna från Marieholm.


Publicerad:

Dagens dyraste åk!

28 apr
Tandådalen
Tandådalen

Sälen är en tätort i Malung-Sälens kommun i Dalarna cirka 65 km nordväst om Malung. Sälen är en populär turistort, och startplatsen för Vasaloppet ligger strax söder om orten. Sälen har sju vintersportanläggningar i varierande storlek. De största är Lindvallen/Högfjället och Tandådalen/Hundfjället som ägs och drivs av Skistar. Lindvallen och Hundfjället har en mer barninriktad profil med stora barnområden. Tandådalen har mer avancerad åkning. Högfjället står för den klassiska fjällsemestern med Högfjällshotellet mitt i.

Ja nu kanske ni undrar jag skriver dessa rader. Jo det är så att jag har varit några dagar uppå fjället med det härliga gänget tillika arbetskamrater på MT Trading & Design. Jag har aldrig varit i Sälen. Et längsta i detta väderstreck är Malung och dansbandsveckan. En liten kickoff teambuilding är aldrig fel. Att umgås lite lättsamt utan för jobbets väggar.

Fina fjällstugan
Fina fjällstugan

Sagt och gjort på torsdag rullade en bil med fyra grabbar upp mot Sälen. Vi var ju fler i andra bilar. På radion spelades det dansmusik och övriga i bolen förbluffades över mina dansbandskunskaper över vilka låtar som spelades och vem som framförde dessa alster.

Efter några timmar och en stopp i Vansbro för kaffe så kom vi så fram till Tandådalen.
Vi började med att hyra skidor till dom som inte hade med egna. Spännande och se vart detta skulle sluta. Jag som inte stått på ett par skidor på över 20 år och än mindre på slalomskidor.
Åkte sedan och installerade oss i den fina fjällstugan. På kvällen blev det en god hemmagjord lasagne. Mums!!

God mat i trevligt sällskap
God mat i trevligt sällskap

Vaknade dagen efter till ett strålande skidväder. Det var idag det skulle ske. Lilla jag som inte stått på ett par skidor på jätttelänge och som dessutom inte begåvats med Sveriges bästa ballans. För att göra en lång historia kort så blev det inte alls som jag tänkt. Man får inte balans på ett par skidor i en blink så där. Men det viktigaste som jag är sjukt stolt över ä’r att jag provade i alla fall.

Jag i Sälen
Jag i Sälen

Tack till min chef Patrik för ditt enorma tålamod med lilla mig Jag kom i alla fall upp i liften och ner igen. Skulle kunna skriva en hel roman och dagens dyraste åk men nöjer mig nog så här. Jag bjuder på detta och konstaterar likt Lotta på Bråkmakargatan att jag är bra på mycket annat än just Slalom. Även om mitt tålamod sattes rejält på prov så kan man skratta åt det lite i efterhand. Men som sagt så är slalom inte min grej.
På kvällen blev det lite trevligt samkväm med grillning och tillbehör.

Dagen efter bestämde jag mig för att inte utmana ödet på skidor. Så jag stannade kvar i stugan tillsammans med Erik dom inte heller alde skidbacken. På grund av snöovädret slog vi oss ner i tv-soffan. Snacka om konstraster när Tv8 visade Skärgårdsdröm och man förflyttades ut i den västkustiska skärgården.

Aftter Ski
Aftter Ski

Efter några timmar kom gänget från Skidbacken tillbaka. Dom slutade lite tidigare idag på grund av vädret. Vi softade lite innan vi drog ner på tandådalens after ski. Det var ett jäkla ös ch fullpackad pub med ”Vi tre”. Fullt ös i timmarna två.

Lite senare blev det matintag i form av middag på Ubbes Asian Bar och Kök. Själv slog jag till på en jättegod kyckling med ris och sås som skakade förträffligt gott. Kvällen rundades sedan av i fjällstugan med lite film och lite på femman i form av Irene Huss.

På söndagen var det så dag att lite smått börja tänka på hemfärd. Efter frukosten packade vi färdigt allt vi skulle ha med oss hem. Sedan städade vi stugan och packade alla bilar och for ner till skidbacken. I dag var det ett strålande väder med några få minusgrader. Jag gick runt och tog lite fina kort på omgivningarna. Blev även några bussar och andra trevliga vyher på minneskortet. Dagens lunch bestod av en toppengod lasagne. Mums!

Hundfjället
Hundfjället

Efter det att övriga gänget känt sig mätta och belåtna på skidåkning kryssade vi i sakta mak hemåt Värmland. Vi stannade till på några outlet butiker och kikade. Jag köpte mig en grymt snygg hoodie med Sälen brodyr på. Alltid kul att ha något minne med sig hem. Ungefär tre timmar senare blev jag avsläppt hemma. Tack alla inblandade för fyra otroligt roliga dagar i Sälenfjällen.


Publicerad:

Monas bästa – Ny cd

28 apr
Monas bästa
Monas bästa

Du har väl inte missat Monas nya heta cd. Monas bästa”: Beställ den redan idag från Ginza Musik. http://www.ginza.se/product/mona-g/basta!/212974/
Förutom denna finns det även nya samlingsskivor med Claes Lövgrens och Shanes.


Publicerad:

Logen mitt i skogen – Blomsterhultlogen

27 apr
Logen mitt i skogen - Blomsterhultlogen
Logen mitt i skogen – Blomsterhultlogen

Nu har Janne Sandgren som är arrangör för Logen mitt i skogen – Blomsterhultlogen släppt sitt program för 2013. Ett rikgit bra program. Kul att han ger många nya band chansen att få komma dit. Pure Divine, Dreams och Exces är alla tre band som har framtiden framför sig. Detta har han kryddat upp med mer etablerande band som Perikles, Casanovas och Wizex. Riktigt kul att Wizex kommer dit som har en mycket blandad repertoar. Så väl mött på logen 2013.


Publicerad: 2013-04-27 17:34:52

Brunnsparken utökar igen

25 apr
Brunnsparken
Brunnsparken

Som bloggen tidigare skrivit om och som besökare på Brunnsparken märkt så slopade man tisdagarnas kvällsdans.Man hade kvällsdans 1 gång i månaden. Nu återinför man söndagsdanserna igen. Så här skriver man på sin hemsida:

När Föreningen tog beslutet att ta bort tisdagsdanserna på kvällen, gjordes det av ekonomiska skäl. Verksamheten var tvungen att krympas fort och underlaget på tisdagkvällarna var inte så högt som behövdes, när vi blev tvungna att betala 25 % moms på entréintäkterna.Kvällsdansen på Tisdagar kommer tillbaka!
Nypremiär tisdag den 27 augusti med dans till Kindbergs med tiden 19.00-23.00

Ambitionen var att kunna återinföra dem i någon form, så snart som möjligt, redan till 2014 helst.
Under tiden infördes ToppEnTisdagen, för att tillgodose en del av den publiken som vill dansa på en vardags kväll, då vi ändå tror att det finns underlag för någon form av kvällsdans på vardagarna. Detta gjordes i samråd med PRO.

Brunnsparkens dansgolv
Brunnsparkens dansgolv

När vi nu återinför kvällsdansen på tisdagar blir det ungefär varannan vecka.
Vi hoppas och tror att underlaget ska finnas för dessa kvällsdanser.
Och provar vi inte får vi inte veta.
Vi kommer att sträva efter att ha så bra blandning som möjligt av moget och modernt på dessa kvällsdanser.

I och med det försvinner också ToppEnTisdag och Trivseldansen på eftermiddagen återgår till den sedvanliga 13.30 – 17.00

Källa: Brunnsparken.com


Publicerad: 2013-04-25 22:50:19

Följ mig på Instagram

23 apr
Instagram
Instagram

Missa mig inte på instagram där jag dokumenterar en del av min vardag och andra trevligheter. mackiz79 är mitt användarnamn där. Följ mig gärna :)


Publicerad: 2013-04-23 08:18:26

Inlägg på G…

21 apr
Jag
Jag

just nu händer det väldigt mycket i mitt liv. Jobb, nöjes och en del annat smått och gott. Därför har jag inte haft tiden att blogga så mycket som jag velat. Men det kommer framöver inlägg från diverse danser, sälenresan, jobb m,m m,m Så håll ut alla som väntar på färska roliga inlägg från mig Mackan.


Publicerad: 2013-04-21 23:21:37

Voize vs Callinaz

21 apr
Bingolottos dansbandstävling Deltävling 1
Bingolottos dansbandstävling Deltävling 1

I kväll är det så dags för Bingolottos dansbandstävling deltävling 1. Voize och Callinaz är det som tävlar i dag. Två dansband med Z i sitt bandnamn. Callinaz står ju mer för en traditionella dansmusiken medans Voize står för det mer moderna. Beroendet på vad som kommer framföras tror jag både banden kan bli giftiga. Hoppas på Callinaz men tror det blir Voize som kommer dra det längsta stråt i kvällens tävling.


Publicerad:

Arne lämnar Hedins

20 apr
Arne Bakken i Hedins
Arne Bakken i Hedins

Arne Bakken som är frontsångare i Hedins orkester kommer att sluta i bandet som från och med sensommaren 2013 kommer gå ner till en trio. Hans sista jobb blir på Malungs dansbandsvecka där han och bandet kommer göra en ”tack å farväl show”.

Så här skriver Arne till fansen:

– Inget varar för evigt, allt har sin tid och även ett slut. Jag har bestämt mig att hoppa av turnélivet och dansbandslivet med mina goda vänner i Hedins Orkester.

– Jag har en son från ett tidigare äktenskap som skall flytta hem till mig på heltid. Jag känner att det blir svårt att ständigt vara på turné och samtidigt vara en närvarande pappa.

– Min sista spelning gör jag på dansbandsveckan i Malung. Vill tacka mina goa vänner i Hedins, alla arrangörer, kolleger och alla Ni underbara dansare som jag fått äran att träffa genom åren.

– Ersättare kommer Hedins presentera inom kort. Hoppas nu jag får en chans att träffa Er alla under den sista tiden med bandet.

Kram, Arne


Publicerad: 2013-04-20 07:57:26

Barbados i Kristinehamn

17 apr
Barbados i Kristinehamn
Barbados i Kristinehamn

Nu är det dags igen för fullt ös på Bells Kitchen i Kristinehamn.
Den 19 April smäller det. Då kommer självaste BARBADOS på besök.
Detta band behöver ju knappast någon närmare presentation. Biljettsläppt sker inom kort.


Publicerad: 2013-04-17 13:01:00

Rolandz på sommarturné

16 apr
Rolandz på sommarturné
Rolandz på sommarturné

Det var tänkt som ettkort ”studiebesök2 i dansbandsvärden. Men ganska snart var han fast i det hela. Nu 2013 drar bandet åter ut på turné i sommar.
I samband med årets turné släpper man både en liveskiva och en DVD. Dessutom kommer tv4 sända programmet ”Rolandz Sommaryra” runt midsommar.

Juli
19/7 Bollnäs – Alftaparken (Nonstop med Barbados)
20/7 Härnösands Stadsfest
25/7 Sunne -Fryksdalsdansen (med bla Ole Ivars, Blender och Scotts)
26/7 Mariehamn – Rockoff-festivalen
27/7 Fagerö Rangsby Närpes Finland (Nonstop med Tremolo)
30/7 Borgholms Slottsruin
31/7 Rättvik – Dalhalla

Augusti
1/8 Stenungsund – Stenungsbaden (Nonstop med ej fastställd orkester)
2/8 Skövde – Hotell Billingehus (Blå Hallen)
3/8 Ludvikafesten
10/8 Göteborg – Kajskjul 8
17/8 Visby – Kneippbyn
24/8 Östervåla Folkets Park
30/8 Säffle – Medborgarhuset
31/8 Tanumstrand – Tanumstrandshallen


Publicerad: 2013-04-16 23:43:47

Skivmässa i Björneborgs Folkets Hus

16 apr
Skivmässan i Björneborg
Skivmässan i Björneborg

På 1 Maj är det traditionsenligt skivmässa i Björneborgs Folkets Hus
Mässan öppnar kl 11.00 Var där i god tid för det blir alltid kö.


Publicerad:

Soliden Koppom i Värmland

16 apr
Soliden Koppom i Värmland
Soliden Koppom i Värmland

Snart drar man i gång med sommarens danser på Soliden Koppom i Värmland. Arrangör för danserna är Järnskogs GDV. Evenemangen är för allmänheten men man blir medlem när man kommer dit.


Publicerad:

Jacobs Loge 2013

15 apr
Jacobs Loge 2013
Jacobs Loge 2013

Trots att man enligt utsago körde ”Sista dansen” på logen 2012 blir det dans även denna sommar.
Lördagar 21.00 – 01.00 är det som gäller. Varmt välkommen!


Publicerad: 2013-04-15 23:48:44