Matz Rogers i Storfors

30 okt

I söndags var det som vanligt dans i Storfors Folkets Hus. På scenen stod ”kavaljererna från Fryksdalen” nämligen Matz Rogers på scen. Det blev enhärlig kväll med massor av glada dansare. Kanske lite lite mindre än normalt eftersom det var dans i Kumla med. Men alla som var där dansade och höll i gång. Det märks att matz Rogers är populära.

Eftersom vi ¨kte buss upp idag så hamnade vi i Storfors lite tidigt. Men vad gör det? Jag passade på att fotografera grabbarna medans dom packade upp sina prylar.

Under kvällen hörde jag bara lovord från publiken. Många var dom som gillar deras Ulf och Rogers dubbla saxspel och Kalles gitarrspel. Detta i kombination med många härliga danslåtar som publiken känner igen gjorde att stämningen var på topp.

Publicerar nedan lite bilder från dansen i Storfors. Fler dansbilder finns på www.danslogen.se

Storfors Folkets Hus
Storfors Folkets Hus
Uppackning pågår
Uppackning pågår
Sven och Kerstin tar betalt
Sven och Kerstin tar betalt
Uppriggat och klart
Uppriggat och klart
Dansen i full gång
Dansen i full gång
Matz Rogers hade perfekt ljud
Matz Rogers hade perfekt ljud
Dubbla saxar är aldrig fel
Dubbla saxar är aldrig fel
Fullknökat dansgolv
Fullknökat dansgolv
Calle med sin underbara gitarr
Calle med sin underbara gitarr
Styrdans
Styrdans
Janne var på toppenhumör
Janne var på toppenhumör
Lennart bakom sina klaviaturer
Lennart bakom sina klaviaturer
Roger sjunger smäktande tongångar
Roger sjunger smäktande tongångar
Ulf med sin underbara stämma
Ulf med sin underbara stämma
Hela Matz Rogers är samlat
Hela Matz Rogers är samlat

Outfit 2013-10-26

30 okt

outfit100926

T-Shirt: Skate, Ullared
Byxor: Cheap Monday smickarbyxor
Skor: Blend of America

Livemusik på Harrys i Kristinehamn

29 okt
Harrys i Kristinehamn
Harrys i Kristinehamn

Harrys i Kristinehamn satsar på livemusik i November.
Det blir inga danskvällar utan mer showkvällar.

Program:
1/11: ARVINGARNA
15/11 THE PLAYTONES
29/11 VÄRMLANDSPOJKARNA

TIPS:
Den 29/11 kan ni t,ex boka in en weekend i Kristinehamn. Värmlandspojkarna på scen. Avsluta helgen med dans på KCC där Zlips spelar upp 1/12.
Här i stan finns många trevliga små butiker, caféer och restauranger.

Veckans dansband 44: Sixties

28 okt
Sixties
Sixties

Mera sol och mera värme sjunger Flamingokvintetten om. Och sol är något som staden som vi landat i är kända för.

Vi har kommit till dansbandsmusikens vagga, nämligen till solstaden Karlstad. Listan på kända Karlstadbor kan göras hur lång som helst. Gustav Fröding poet, Stefan Holm friidrottare, Bengt Alsterlind journalist, Håkan Loob fd. ishockeyspelare, Kent Finell radio-programledare, Janne ”Flash” Nilsson, racerförare, Anna-Lotta Larsson sångerska och skådespelerska, Adam Alsing TV-programledare Sven-Erik Magnusson som är sångare i Sven-Ingvars som ni ser kan listan bli hur lång som helst. Det är även i Karlstad som vi hittar veckans dansband, dansbandsduon Sixties.

Sixties heter vi och vi är ett glatt par som utgår från Karlstad och består av Johan och Anna Kronesäter.

Johan sjunger och spelar gitarr. Han har underhållit en glad publik i 12 år med sin sång och sitt sköna gitarrspel. Han komponerar alla bakgrunder som man använder och han gör det med ett ordentligt ”driv” i arrangemangen.
Johan jobbar annars som ljudtekniker med egen firma och har många uppdrag inom nöjesbranschen. Den lilla fritid Johan har ägnar han åt sin fru och döttrarna Hilda och Junéa, jakt, fiske och dans.

Sixties
Sixties

Annalena är bandets sångerska. Hennes klara och lite sensuella röst ger alltid ”det där lilla extra”. Och håll i hatten när hon river av en countrylåt.
Annalena har tidigare sjungit i rockband och i kör. Till vardags jobbar hon som ljudtekniker och installatör. Fritiden ägnar hon åt motion, dans, lata dagar i solen, slalom, fiske och åt sin familj. I bandet är Annalena den som ser till att det ”ser bra ut”. Låtval, ljussättning och scenkläder ligger henne varmt om hjärtat.

Sixites har en epertoar som är mycket bred och man spelar allt från Vikingarna, Sven-Ingvars och Barbados till rock´n roll som Creedence, Status Quo och Dire Straits. Duon kör även en del ny musik såsom Lars Winnerbäck och Jill Johnsson och gamla godingar från 60, 70 och 80-talet. Johan och Annalena är själva ofta ute och dansar och har bra koll på vad danspubliken ”vill ha” .

Sixties in action
Sixties in action

med sig har man mer än 130 låtar på repertoaren, även vals, gammalt och visor allt efter arrangörens eventuella speciella önskemål. Sixites använder sig av förinspelade bakgrunder som man själva lagt ner tid på att arrangerat och spelat in. Dår man gör allt själv har dom satt sin egen prägel på arrangemange, med tyngdpunkten på en bra takt och driv i musiken.

Duon har underhållit i 12 år, allt från små pubar till större dansställen, färjor, företagsfester, privata fester och konferenser, man har även gjort ett flertal spelningar utomlands och har spelat på Playa del sol på Gran Canaria och Restaurang Göta Kanal på Mallorca och Teneriffa under flera år. Hemma i Sverige har man bland annat spelat på ställen som Stora kanalfesten i Askersund, hamnfestivalen i Karlstad, Hotell Gustav Fröding Karlstad, Viking Cinderella och dansbandsveckan i Malung.

Bjuder er nedan på några demolåtar med Sixties

På plats i Storfors

27 okt
På Dans i Storfors
På Dans i Storfors

Befinner mig just nu i Storfors där Matz Rogers spelar upp till dans. trevlig stämning och mycket folk.

En svartvit kväll

24 okt

En källl fick jag för mig att ta en promenad med kameran. Det blev några biilder som jag sedan konverterat till svartvitt.

Vattenfallets brus
Vattenfallets brus
Får bara herrar/killar gå över här?
Får bara herrar/killar gå över här?
Mörka mlon
Mörka mlon
I väntan på den sista
I väntan på den sista
Bara jag i mörkret
Bara jag i mörkret
Vart vägen leder
Vart vägen leder
Vinden har piskat ner bladen
Vinden har piskat ner bladen
One me
One me

Nicke Fredriksson börjar basa i Canyons

23 okt
Nicke Fredriksson
Nicke Fredriksson

Canyons hälsar Nicke Fredriksson välkommen som ny basist i bandet. Nicke kommer närmast från Lajbans och Claes Lövgrens där han spelade gitarr under många år. Premiär med Nicke blir det på lördag under Oktoberfesten i Bjuv.

Outfit 2013-10-18

23 okt
Outfit 2013-10-18
Outfit 2013-10-18

Var på dans förra fredagen. Mer omd etkommer i bloggen inom kort.
Delarmed mig av min outfit:

Skjorta: jack´n Jones
Byxor: MQ (tror jag)
Skor: Skopunkten

Veckans dansband 43: Alfonz

21 okt
Alfonz
Alfonz

Idag ha vi på vår ständigt pågående orkesterresa kommit upp till Dalarna och den lilla byn Orsa. Orsa ligger vid Oreälvens utlopp i Oresjön i norra delen av Siljansbygden ca 15 km norr om Mora. Ortens store son får man väl ändå säga är Kalle Moraeus. Denna mångmusikaliska person. Men vi hittar fler personer på listan över kända personer från Orsa. Göte Lovén, Tonsättaren Jan Carlstedt, Janne Harg medlem i det populära dansbandet Trio med Bumba

Efter lite mer grävande i Orsas dansbandsarkiv hittar vi ett dansband som inte alls har något med Gunilla bergströms barnboksfigur att göra.

Alfonz Dansorkester från Orsa bildades under sommaren 1992 som ett resultat av en fest hemma hos alf Bilar i Orsa.

Det var Hasse Frisk, nuvarande basist och Alf Bilar tillsammans och några andra inbjudna festdeltagare som denna kväll. Det var ute i trädgården de riggat upp med förstärkare, instrument och en massa öl som lade grunden för det som fram till idag. Det hela har resulterat i många mycket roliga spelningar. Bandmedlemmar har kommit och gått och kvar från ursprunget är nu bara Hasse och Alf som faktiskt de också varit på vift i flera gånger i andra band och konstellationer.

Scenbild med Alfonz orkester
Scenbild med Alfonz orkester

Speltillfällena för Alfonz orkester är mestadels privata fester, kalas och lite spelningar på folkets hus och parker runt omkring i Dalarna, främst i trakterna omkring Orsa.

Musiklaiskt försöker bandet att vara så breda man kan få att således tilltala en bred publik.
På repertoaren finner vi låtar som till exempel; Ljus och värme, Det börjar verka kärlek banne mig, If I said you have a beautiful body
Blue Suede Shoes, Kurragömma, Vem tänder stjärnorna, Cottonfields, Guitar boogie, Lyssna till ditt hjärta för att nämna några låtar.

Alfonz har även en bedrift genom att ligga över ett år på Siljanstoppen.
Thomas Barke, trummis i Alfonz dansorkester från Orsa, spelar också gitarr. Det var när han satt och klinkade på en gitarr under en paus i en spelning som låten plötsligt fanns där. ” Don´t Wanna Live Without You” Alfonz tog upp låten och den dök snart upp på Radio Dalarnas topplista där den klättrade upp till tredje plats som bästa. På Radio Siljans topplista Siljanstoppen kom Thomas låt också in och har låg där i över ett år.

Bandet består av:
Lotta Hammarbäck – Sång låtksrivare
Clas Sigevall – trummor
Alf Bilar – sång, gitarr och låtskrivare och kapellmästare,
Börje Lindberg – gitarr och sång
Hasse Frisk – Bas

Alfonz
Alfonz

Gideons i Storfors Folkets Hus

19 okt

I September spelade Gideons upp till dans i Storfora Folkets Hus. Nedan följer lite bilder från denna trevliga kväll. C:a 180 dansgäster hade denna lördag tagit sig till Galejan för att svänga sina lurviga. Som alltid när Sven och Kerstin arrangerar dans var det en enormt trevlig stämning. Gideons var på toppenhumör och det smittade så klart av sig på publiken.

Galejan i Storfors
Galejan i Storfors
Bandet in action
Bandet in action
Danspublik i storfors
Danspublik i storfors
Danspublik i storfors
Danspublik i storfors
Nisse och hans trummor
Nisse och hans trummor
Robban
Robban
Danspublik i storfors
Danspublik i storfors
Nisses arbetsplats
Nisses arbetsplats
Bandet in action
Bandet in action
Utrustning
Utrustning

Jontez blir fem

17 okt
Jontez blir fem
Jontez blir fem

Jontez meddelar på facebook att man har den stora glädjen att hälsa en Conny Ohlson välkommen till bandet. Conny är känd för många sedan hans många år i bla Fernandoz samt Playtons och nu senast i Jive. Conny spelar både gitarr och steelguitar. Han börjar i bandet den 1 nov.

Plåta plåta plåta skolor

15 okt
Hacklehemsskolan
Hacklehemsskolan

Hejsan alla läsare av min blogg. Burr burr. Lite blåsigt idag och ingen sol ute. Det gör så enormt mycket när solen lyser upp dom färgsprakande träden ute. Det blir ju roligare att fotografera dessutom.
Idag funderade jag på att fotodokumentera Södermalmskolan. Jag satt på facebook i går och lade ut lite bilder från Hacklehemskolan, Strandskolan, Stenstalidskolan samt Brogårdsgymnasiet. Upptäckte då att jag i mitt arkiv saknade bilder på Djurgårdsskolan samt Södermalmskolan. Så jag får väl ta mig i kragen och plåta dessa dom närmsta dagarna.

Annars leker livet rätt okay här. Blir lite trevligheter i helgen som kommer gå i dansbandsmusikens tecken. Vad det blir kommer ni kunna läsa om framöver här på bloggen.

Ha en fortsatt din dag alla läsare

Outfit 13/10-2013

15 okt
Oytfit 13/10-2013
Outfit 13/10-2013
Outfit 13/10-2013
Outfit 13/10-2013

Keps: G-Unit Star
Tröja: ”Pippitröja”
Väst: Lee Cooper
Byxor: jack´n Jones
Skor: Blend

Höst vid Hembygdsgården Kristinehamn

15 okt

Så vackert väder som söndagen bjöd på kunde man ju inte bara sitta inne. Ut och fotografera. Först ett uppdrag på stan som var jobbrelaterat. Sedan bar det upp till hembygdsgården. Vad fint där är på hösten.
Titta på bilderna och njut!

Hembygdsgården Kristinehamn
Hembygdsgården Kristinehamn
Får :)
Får :)
Lite får
Lite får
Hembygdsgården Kristinehamn
Hembygdsgården Kristinehamn
Hembygdsgården Kristinehamn
Hembygdsgården Kristinehamn
Hembygdsgården Kristinehamn
Hembygdsgården Kristinehamn
Hembygdsgården Kristinehamn
Hembygdsgården Kristinehamn
Hembygdsgården Kristinehamn
Hembygdsgården Kristinehamn

Veckans dansband 42: Avant

14 okt
Dansbandet Avant
Dansbandet Avant

Denna veckan har vi tagit svängen upp till Piteå i Norrbotten. Piteå är Sveriges 51:a största tätort med 22 913 invånare av kommunens totalt 40 854 invånare. Kända personer från Piteå eller med anknytning till Piteå är bland andra; Lennart Jähkel skådespelare, Liza Marklund författare, Mikael Renberg ishockeyspelare, Ronny Eriksson komiker och musiker, Charlotte Kalla längdskidåkare samt Bo Sundström, musikeri Bo Kaspers orkester,. Här i staden hhittar vi även veckans dansband Avant.

Avant är ett dansband från Piteå som startade en tisdag i maj 1996 på en spelning i Kiruna.

Bandet spelar idag blandad modern dansmusik som framför allt är lätt att dansa till, allt ifrån modernt till gammalt, schlager till hårdrock, blues till pop!
Detta har visat sig vara bra, när vi bandet kan tillgodose en bred åldersgrupp.

Bandet har som sagt sedan 1996 hvarit på vägarna runt om i Sverige och utlandet.
Medlemmarna idag är Magnus, Ronald, Petra och Nicklas. Bandets medlemmar kommer från Piteå och Boden och har många års erfarenhet från olika musikgenrer.

en ny sångerska. Hon heter Petra Leijon och ersätter Catrin Sjögren. Petra har tidigare vikarierat i bandet samt även varit med i Expanders. Hon är utbildad musikpedagog på Musikhögskolan i Piteå.

Bandets spelplatser är diverse folkets hus och parker, hotell och dansrestauranger. Bandet har även varit nere i södern och uppträtt på bland annat på den välkända dansrestaurangen Playa Del Sol.

Bandet består av:
Petra Leijon – Sång
Ronald Wikberg – Sång, klaviatur, gitarr, kapellmästare
Nicklas Lundkvist – Gitarr
Magnus Brolin – Trumor och sång

bjuder här på några gamla klipp med Avant som jag fann på youtube.

Outfit 12/10-2013

13 okt
Outfit 12/10-2013
Outfit 12/10-2013
Outfit 12/10-2013
Outfit 12/10-2013

Kpes: New York
Tröja: Zoe Garbad Collection
Jeans: Raw Blue Top Streetwear
Skor: Hummel

En biltur till Nordöstra Värmland

13 okt

I lördags tog brorsan med mig på en biltur. Det besök i Värmland. Första stoppet blev Bergsjön några mil norr om kristinehamn. Sedan blev det fina Bjurbäckens slsusar och sedan Asphyttan. Där stannade vi och fikade innan vi fortsatte vidare mot Filipstad och Nordmark. Väl framme i Nordmark blev det besök vid kyrkan, skolan, Hedvallen och Folkets Park. Nedan följer lite bilder från dagen

Bergsjön
Bergsjön
Bergsjön
Bergsjön
Bjurbäckens slussar
Bjurbäckens slussar
Bjurbäckens slussae
Bjurbäckens slussae
Bjurbäckens slussae
Bjurbäckens slussae
På väg mot Filipstad
På väg mot Filipstad
Asphyttan
Asphyttan
Asphyttan
Asphyttan
Asphyttan
Asphyttan
Asphyttan
Asphyttan
Asphyttan
Asphyttan
Asphyttans slussar
Asphyttans slussar
Finnshyttans gamla industrilokaler
Finnshyttans gamla industrilokaler
Kyrkan i Nordmark
Kyrkan i Nordmark
Hedvallen i Nordmark
Hedvallen i Nordmark

Glad man är på Hedvallen i Nordmark

Nordmarks Folkets Park

Nordmarks Folkets Park
Nordmarks Folkets Park

Samzons med ny trummis

13 okt

samzons13

Samzons orkester från Kimgstad meddelar via sin facebooksida att dom har den stora äran att hälsa sin nya trumslagare Mattias Berghorn välkommen till orkestern.

Mattias har tidigare spelat i Fernandoz , Drifters och nu senast Sandins. Från och med den 1/1 – 2014 är Mattias med permanent , men är med och ”vickar” med bandet alla de jobb han kan , dvs alla resterande jobb Samzons har utom 3 stycken under 2013 .

Mattias ersätter Anders ”jensa” Jensen som skall ägna sig åt sitt lärarjobb.

Samzons håller även på att fräscha till sin hemsida www.samzons.se

Bennys sista spelning

13 okt
Bennys slutar efter 50 år
Bennys slutar efter 50 år. Foto: Barbro Bengtsson

I går den 12 oktober i Blomstermåla hade Bennys Orkester sin sista spelning. Bandet kommer från Mönsterås och starta sin orkesterbana redan 1964 och har således spelat i närmare 50 år. Inte illa för ett dansband idag. Stort grattis säger vi och önskar medlemmarna lycka till med framtida projekt.

Willez kastar in handduken

8 okt
Willez lägger ner
Willez lägger ner

Det skånska dansbandet Willez har haft en kort och tämligen intensiv karriär som nu redan har nått slitt slut. idag meddelar bandet att man lägger ner sin verksamhet.

Så här skriver grabbarna på sin hemsida.

Tyvärr måste vi meddela er att tiden för Willez som aktivt dansband är över. Vi har haft några jätteroliga år tillsammans i bandet och tillsammans med er som publik. Men allting har ett slut. Vi känner alla att det är dags att vända blad i livet, att det är dags för ett nytt kapitell. Hur det ser ut och vad vi tänker hitta på nu återstår att se.

Vi vill en sista gång tacka alla som stöttat oss och gjort hela denna resa möjlig. Så ett stort tack först och främst till våra föräldrar som har ställt upp i vått och torrt och aldrig förväntat sig något tillbaka. Ett tack även till alla sponsorer som stötta oss. Ett stort tack till alla vi på ett eller annat sätt haft ett samarbete med på vägen. Tack till LS Tonart, tack till Warner Music, Pontus Assarson, Henrik Sethsson, Gunnar Åkerlund, Jonas Rignell, Elmelid Musik. Tack till alla, står ni inte med så känn er inte bortglömda, vi kommer ihåg er och är tacksamma för allt!

Så ett sista tack nu: Tack för den här tiden!

Puss och kram,

Willezkillarna

Så här lät Willez när dom medverkade i Dansbandskampen 2010

Donnez populärast på Stommens Loge igen

8 okt
Donnez populärast på Stommen Loges igen
Donnez populärast på Stommen Loges igen

Vid säsongsavslutningen som var i söndags presenterades enligt traditionen vilket dansband som blivit framröstat av besökarna som ”Årets bästa dansband”.

Det blev för fjärde året i rad Donnez som blev publikens favoriter. Som god två kom Claes Lövgrens medans Glenn Endys knep tredjeplatsen.

Under bandets spelning i Trollhättan nu på fredag den 11:e kommer arrangörerna att dela ut ett diplom till Donnez. Det fjärde i ordningen alltså.

Källa: Danslogen.se

Veckans dansband 41: Fredahlz

7 okt
Fredahlz
Fredahlz

Idag har vi plcerat oss i Ödeshög där vi hittar en trevlig liten duo vid namn Fredahlz

1999 i slutet av augusti grundades efter åratal av prat, bandet ännu utan namn av bröderna Fredrik och Henrik. Henriks tidigare spel- och klasskompis Richard tillfrågades om han ville vara med vilket han gärna ville. Han spelade då trummor i band med tyngre musikinriktningar och ville således lira gitarr och sjunga i detta band som en kontrast till det andra. Richard tog det i början mest som en kul grej.

Henke hade spelat bas i olika grupper, bl.a ett lokalt dansband 1993-94. I samma band fanns Fredrik på klaviatur för att 1995 gå över till ett dansband från Dalsland. Där blev det bl.a besök på dansbandsveckan i Sunne liksom 3 veckors spelande på Teneriffa innan även han lade speleriet på hyllan nyårsafton 1995.

Fredahlz live
Fredahlz live

FREDAHLZ som blev en sammansättning av FREDrik och Richard AHL samt ett zäta på slutet, började således repa i Richards lägenhet i Ödeshög i primitiv skala både på vardagar och helger pga krock med arbetstider och annat. Henrik flyttade senare ca 10 mil bort och Fredrik var utflyttad sen tidigare ca 6 mil bort. Om man bortser från åren 1999-2001 då bandet höll på med att repa in sig på sin repertoar, så har det gått raskt framåt med spelningar i Östergötland, Västra Götaland, Småland och till och med en spelning på anrika Van der Nootska palatset i Stockholm 2004.

2003 inför man lite sex i bandet i form av en tenorsax. Det lyfter bandet med riktigt blås och uppskattas bland publiken. Fredrik hade testat att spela sax redan 1993-1994 men lagt ner det igen pga att ett uppehåll i spelandet gjordes av honom på hösten 1994. När han sen började spela 1995 i nytt band så var det enbart klaviatur som gällde igen.

Fredahlz Live
Fredahlz Live

Med tiden inser man att repertoaren bör breddas då förfrågningar om coverlåtar och gammeldans dyker upp. Ett dragspel kommer till och en altsax införskaffas också samma år.

Under 2007 bestämmer sig Henrik för att lämna bandet pga tidsbrist. Richard och Fredrik spelar vidare på 2 medlemmar som en grund vid en del spelningar men lånar in musikerkompisar vid de flesta spelningar. Oftast en gammal barndomskompis vid namn Johan som även trubaderar en hel del på egen hand. Johan var med redan 2003 och vickade.

Fredahlz utökas ibland till en trio
Fredahlz utökas ibland till en trio

Ett år efter Henriks avhopp så är han med vid en del spelningar och då främst för den mogna danspubliken där hans sångröst passar väldigt bra.

Från och med 2009 en kille vid namn Viktor är med o stöttar vid en del spelningar utöver Johan o Henrik och i augusti detta år firar man att bandet existerat i tio år.

Fredahlz
Fredahlz

Hösten är här

6 okt
Hösten är här
Hösten är här

Det är kväll när jag sitter och skriver det här. Ljuset har snart brunnit ut. Det blir mörkare nu för var dag som går Det är höst också här inom mig. Detta är några textrader ur en låt skriven av min vän Mona Gustafsson. Ja hösten har ju varit här ett tag enligt en del. Nu är det fina höstdagar som man får ta tillvara på och njuta så mycket man kan utav.
Jag hoppas framöver ge mig ut och ta några fina höstbilder för publicering här på bloggen.

På väg mot Björneborg 09:23

5 okt
På väg mot Ödemarken
På väg mot Ödemarken

.På väg mot ödemarken. En del kallar det för Björneborg. Klockan är ungefär 09.23 och det regnar och är riktigt grådaskigt ute. Ni kanske undrar varför man åker till Björneborg en regnig lördagsmorgon. Jo det är skivmässa idag. Dock öppnar dom inte förrän 11.00 så det blir att traska runt i denna lilla metropol med kameran och föreviga vissa delar av den. Kan bli riktigt spännande. Dessa bilder kommer i separat inlägg i bloggen.