Matz Rogers i Storfors

30 okt

I söndags var det som vanligt dans i Storfors Folkets Hus. På scenen stod ”kavaljererna från Fryksdalen” nämligen Matz Rogers på scen. Det blev enhärlig kväll med massor av glada dansare. Kanske lite lite mindre än normalt eftersom det var dans i Kumla med. Men alla som var där dansade och höll i gång. Det märks att matz Rogers är populära.

Eftersom vi ¨kte buss upp idag så hamnade vi i Storfors lite tidigt. Men vad gör det? Jag passade på att fotografera grabbarna medans dom packade upp sina prylar.

Under kvällen hörde jag bara lovord från publiken. Många var dom som gillar deras Ulf och Rogers dubbla saxspel och Kalles gitarrspel. Detta i kombination med många härliga danslåtar som publiken känner igen gjorde att stämningen var på topp.

Publicerar nedan lite bilder från dansen i Storfors. Fler dansbilder finns på www.danslogen.se

Storfors Folkets Hus
Storfors Folkets Hus
Uppackning pågår
Uppackning pågår
Sven och Kerstin tar betalt
Sven och Kerstin tar betalt
Uppriggat och klart
Uppriggat och klart
Dansen i full gång
Dansen i full gång
Matz Rogers hade perfekt ljud
Matz Rogers hade perfekt ljud
Dubbla saxar är aldrig fel
Dubbla saxar är aldrig fel
Fullknökat dansgolv
Fullknökat dansgolv
Calle med sin underbara gitarr
Calle med sin underbara gitarr
Styrdans
Styrdans
Janne var på toppenhumör
Janne var på toppenhumör
Lennart bakom sina klaviaturer
Lennart bakom sina klaviaturer
Roger sjunger smäktande tongångar
Roger sjunger smäktande tongångar
Ulf med sin underbara stämma
Ulf med sin underbara stämma
Hela Matz Rogers är samlat
Hela Matz Rogers är samlat

Publicerad: 2013-10-30 00:34:25

Outfit 2013-10-26

30 okt

outfit100926

T-Shirt: Skate, Ullared
Byxor: Cheap Monday smickarbyxor
Skor: Blend of America


Publicerad:

Livemusik på Harrys i Kristinehamn

29 okt
Harrys i Kristinehamn
Harrys i Kristinehamn

Harrys i Kristinehamn satsar på livemusik i November.
Det blir inga danskvällar utan mer showkvällar.

Program:
1/11: ARVINGARNA
15/11 THE PLAYTONES
29/11 VÄRMLANDSPOJKARNA

TIPS:
Den 29/11 kan ni t,ex boka in en weekend i Kristinehamn. Värmlandspojkarna på scen. Avsluta helgen med dans på KCC där Zlips spelar upp 1/12.
Här i stan finns många trevliga små butiker, caféer och restauranger.


Publicerad: 2013-10-29 23:49:56

Veckans dansband 44: Sixties

28 okt
Sixties
Sixties

Mera sol och mera värme sjunger Flamingokvintetten om. Och sol är något som staden som vi landat i är kända för.

Vi har kommit till dansbandsmusikens vagga, nämligen till solstaden Karlstad. Listan på kända Karlstadbor kan göras hur lång som helst. Gustav Fröding poet, Stefan Holm friidrottare, Bengt Alsterlind journalist, Håkan Loob fd. ishockeyspelare, Kent Finell radio-programledare, Janne ”Flash” Nilsson, racerförare, Anna-Lotta Larsson sångerska och skådespelerska, Adam Alsing TV-programledare Sven-Erik Magnusson som är sångare i Sven-Ingvars som ni ser kan listan bli hur lång som helst. Det är även i Karlstad som vi hittar veckans dansband, dansbandsduon Sixties.

Sixties heter vi och vi är ett glatt par som utgår från Karlstad och består av Johan och Anna Kronesäter.

Johan sjunger och spelar gitarr. Han har underhållit en glad publik i 12 år med sin sång och sitt sköna gitarrspel. Han komponerar alla bakgrunder som man använder och han gör det med ett ordentligt ”driv” i arrangemangen.
Johan jobbar annars som ljudtekniker med egen firma och har många uppdrag inom nöjesbranschen. Den lilla fritid Johan har ägnar han åt sin fru och döttrarna Hilda och Junéa, jakt, fiske och dans.

Sixties
Sixties

Annalena är bandets sångerska. Hennes klara och lite sensuella röst ger alltid ”det där lilla extra”. Och håll i hatten när hon river av en countrylåt.
Annalena har tidigare sjungit i rockband och i kör. Till vardags jobbar hon som ljudtekniker och installatör. Fritiden ägnar hon åt motion, dans, lata dagar i solen, slalom, fiske och åt sin familj. I bandet är Annalena den som ser till att det ”ser bra ut”. Låtval, ljussättning och scenkläder ligger henne varmt om hjärtat.

Sixites har en epertoar som är mycket bred och man spelar allt från Vikingarna, Sven-Ingvars och Barbados till rock´n roll som Creedence, Status Quo och Dire Straits. Duon kör även en del ny musik såsom Lars Winnerbäck och Jill Johnsson och gamla godingar från 60, 70 och 80-talet. Johan och Annalena är själva ofta ute och dansar och har bra koll på vad danspubliken ”vill ha” .

Sixties in action
Sixties in action

med sig har man mer än 130 låtar på repertoaren, även vals, gammalt och visor allt efter arrangörens eventuella speciella önskemål. Sixites använder sig av förinspelade bakgrunder som man själva lagt ner tid på att arrangerat och spelat in. Dår man gör allt själv har dom satt sin egen prägel på arrangemange, med tyngdpunkten på en bra takt och driv i musiken.

Duon har underhållit i 12 år, allt från små pubar till större dansställen, färjor, företagsfester, privata fester och konferenser, man har även gjort ett flertal spelningar utomlands och har spelat på Playa del sol på Gran Canaria och Restaurang Göta Kanal på Mallorca och Teneriffa under flera år. Hemma i Sverige har man bland annat spelat på ställen som Stora kanalfesten i Askersund, hamnfestivalen i Karlstad, Hotell Gustav Fröding Karlstad, Viking Cinderella och dansbandsveckan i Malung.

Bjuder er nedan på några demolåtar med Sixties


Publicerad: 2013-10-28 00:30:19

På plats i Storfors

27 okt
På Dans i Storfors
På Dans i Storfors

Befinner mig just nu i Storfors där Matz Rogers spelar upp till dans. trevlig stämning och mycket folk.


Publicerad: 2013-10-27 19:10:24

En svartvit kväll

24 okt

En källl fick jag för mig att ta en promenad med kameran. Det blev några biilder som jag sedan konverterat till svartvitt.

Vattenfallets brus
Vattenfallets brus
Får bara herrar/killar gå över här?
Får bara herrar/killar gå över här?
Mörka mlon
Mörka mlon
I väntan på den sista
I väntan på den sista
Bara jag i mörkret
Bara jag i mörkret
Vart vägen leder
Vart vägen leder
Vinden har piskat ner bladen
Vinden har piskat ner bladen
One me
One me

Publicerad: 2013-10-24 01:01:29

Nicke Fredriksson börjar basa i Canyons

23 okt
Nicke Fredriksson
Nicke Fredriksson

Canyons hälsar Nicke Fredriksson välkommen som ny basist i bandet. Nicke kommer närmast från Lajbans och Claes Lövgrens där han spelade gitarr under många år. Premiär med Nicke blir det på lördag under Oktoberfesten i Bjuv.


Publicerad: 2013-10-23 15:32:31

Outfit 2013-10-18

23 okt
Outfit 2013-10-18
Outfit 2013-10-18

Var på dans förra fredagen. Mer omd etkommer i bloggen inom kort.
Delarmed mig av min outfit:

Skjorta: jack´n Jones
Byxor: MQ (tror jag)
Skor: Skopunkten


Publicerad:

Veckans dansband 43: Alfonz

21 okt
Alfonz
Alfonz

Idag ha vi på vår ständigt pågående orkesterresa kommit upp till Dalarna och den lilla byn Orsa. Orsa ligger vid Oreälvens utlopp i Oresjön i norra delen av Siljansbygden ca 15 km norr om Mora. Ortens store son får man väl ändå säga är Kalle Moraeus. Denna mångmusikaliska person. Men vi hittar fler personer på listan över kända personer från Orsa. Göte Lovén, Tonsättaren Jan Carlstedt, Janne Harg medlem i det populära dansbandet Trio med Bumba

Efter lite mer grävande i Orsas dansbandsarkiv hittar vi ett dansband som inte alls har något med Gunilla bergströms barnboksfigur att göra.

Alfonz Dansorkester från Orsa bildades under sommaren 1992 som ett resultat av en fest hemma hos alf Bilar i Orsa.

Det var Hasse Frisk, nuvarande basist och Alf Bilar tillsammans och några andra inbjudna festdeltagare som denna kväll. Det var ute i trädgården de riggat upp med förstärkare, instrument och en massa öl som lade grunden för det som fram till idag. Det hela har resulterat i många mycket roliga spelningar. Bandmedlemmar har kommit och gått och kvar från ursprunget är nu bara Hasse och Alf som faktiskt de också varit på vift i flera gånger i andra band och konstellationer.

Scenbild med Alfonz orkester
Scenbild med Alfonz orkester

Speltillfällena för Alfonz orkester är mestadels privata fester, kalas och lite spelningar på folkets hus och parker runt omkring i Dalarna, främst i trakterna omkring Orsa.

Musiklaiskt försöker bandet att vara så breda man kan få att således tilltala en bred publik.
På repertoaren finner vi låtar som till exempel; Ljus och värme, Det börjar verka kärlek banne mig, If I said you have a beautiful body
Blue Suede Shoes, Kurragömma, Vem tänder stjärnorna, Cottonfields, Guitar boogie, Lyssna till ditt hjärta för att nämna några låtar.

Alfonz har även en bedrift genom att ligga över ett år på Siljanstoppen.
Thomas Barke, trummis i Alfonz dansorkester från Orsa, spelar också gitarr. Det var när han satt och klinkade på en gitarr under en paus i en spelning som låten plötsligt fanns där. ” Don´t Wanna Live Without You” Alfonz tog upp låten och den dök snart upp på Radio Dalarnas topplista där den klättrade upp till tredje plats som bästa. På Radio Siljans topplista Siljanstoppen kom Thomas låt också in och har låg där i över ett år.

Bandet består av:
Lotta Hammarbäck – Sång låtksrivare
Clas Sigevall – trummor
Alf Bilar – sång, gitarr och låtskrivare och kapellmästare,
Börje Lindberg – gitarr och sång
Hasse Frisk – Bas

Alfonz
Alfonz

Publicerad:

Gideons i Storfors Folkets Hus

19 okt

I September spelade Gideons upp till dans i Storfora Folkets Hus. Nedan följer lite bilder från denna trevliga kväll. C:a 180 dansgäster hade denna lördag tagit sig till Galejan för att svänga sina lurviga. Som alltid när Sven och Kerstin arrangerar dans var det en enormt trevlig stämning. Gideons var på toppenhumör och det smittade så klart av sig på publiken.

Galejan i Storfors
Galejan i Storfors
Bandet in action
Bandet in action
Danspublik i storfors
Danspublik i storfors
Danspublik i storfors
Danspublik i storfors
Nisse och hans trummor
Nisse och hans trummor
Robban
Robban
Danspublik i storfors
Danspublik i storfors
Nisses arbetsplats
Nisses arbetsplats
Bandet in action
Bandet in action
Utrustning
Utrustning

Publicerad: 2013-10-19 22:58:13

Jontez blir fem

17 okt
Jontez blir fem
Jontez blir fem

Jontez meddelar på facebook att man har den stora glädjen att hälsa en Conny Ohlson välkommen till bandet. Conny är känd för många sedan hans många år i bla Fernandoz samt Playtons och nu senast i Jive. Conny spelar både gitarr och steelguitar. Han börjar i bandet den 1 nov.


Publicerad: 2013-10-17 00:38:07

Plåta plåta plåta skolor

15 okt
Hacklehemsskolan
Hacklehemsskolan

Hejsan alla läsare av min blogg. Burr burr. Lite blåsigt idag och ingen sol ute. Det gör så enormt mycket när solen lyser upp dom färgsprakande träden ute. Det blir ju roligare att fotografera dessutom.
Idag funderade jag på att fotodokumentera Södermalmskolan. Jag satt på facebook i går och lade ut lite bilder från Hacklehemskolan, Strandskolan, Stenstalidskolan samt Brogårdsgymnasiet. Upptäckte då att jag i mitt arkiv saknade bilder på Djurgårdsskolan samt Södermalmskolan. Så jag får väl ta mig i kragen och plåta dessa dom närmsta dagarna.

Annars leker livet rätt okay här. Blir lite trevligheter i helgen som kommer gå i dansbandsmusikens tecken. Vad det blir kommer ni kunna läsa om framöver här på bloggen.

Ha en fortsatt din dag alla läsare


Publicerad: 2013-10-15 13:59:54

Outfit 13/10-2013

15 okt
Oytfit 13/10-2013
Outfit 13/10-2013
Outfit 13/10-2013
Outfit 13/10-2013

Keps: G-Unit Star
Tröja: ”Pippitröja”
Väst: Lee Cooper
Byxor: jack´n Jones
Skor: Blend


Publicerad:

Höst vid Hembygdsgården Kristinehamn

15 okt

Så vackert väder som söndagen bjöd på kunde man ju inte bara sitta inne. Ut och fotografera. Först ett uppdrag på stan som var jobbrelaterat. Sedan bar det upp till hembygdsgården. Vad fint där är på hösten.
Titta på bilderna och njut!

Hembygdsgården Kristinehamn
Hembygdsgården Kristinehamn
Får :)
Får :)
Lite får
Lite får
Hembygdsgården Kristinehamn
Hembygdsgården Kristinehamn
Hembygdsgården Kristinehamn
Hembygdsgården Kristinehamn
Hembygdsgården Kristinehamn
Hembygdsgården Kristinehamn
Hembygdsgården Kristinehamn
Hembygdsgården Kristinehamn
Hembygdsgården Kristinehamn
Hembygdsgården Kristinehamn

Publicerad:

Veckans dansband 42: Avant

14 okt
Dansbandet Avant
Dansbandet Avant

Denna veckan har vi tagit svängen upp till Piteå i Norrbotten. Piteå är Sveriges 51:a största tätort med 22 913 invånare av kommunens totalt 40 854 invånare. Kända personer från Piteå eller med anknytning till Piteå är bland andra; Lennart Jähkel skådespelare, Liza Marklund författare, Mikael Renberg ishockeyspelare, Ronny Eriksson komiker och musiker, Charlotte Kalla längdskidåkare samt Bo Sundström, musikeri Bo Kaspers orkester,. Här i staden hhittar vi även veckans dansband Avant.

Avant är ett dansband från Piteå som startade en tisdag i maj 1996 på en spelning i Kiruna.

Bandet spelar idag blandad modern dansmusik som framför allt är lätt att dansa till, allt ifrån modernt till gammalt, schlager till hårdrock, blues till pop!
Detta har visat sig vara bra, när vi bandet kan tillgodose en bred åldersgrupp.

Bandet har som sagt sedan 1996 hvarit på vägarna runt om i Sverige och utlandet.
Medlemmarna idag är Magnus, Ronald, Petra och Nicklas. Bandets medlemmar kommer från Piteå och Boden och har många års erfarenhet från olika musikgenrer.

en ny sångerska. Hon heter Petra Leijon och ersätter Catrin Sjögren. Petra har tidigare vikarierat i bandet samt även varit med i Expanders. Hon är utbildad musikpedagog på Musikhögskolan i Piteå.

Bandets spelplatser är diverse folkets hus och parker, hotell och dansrestauranger. Bandet har även varit nere i södern och uppträtt på bland annat på den välkända dansrestaurangen Playa Del Sol.

Bandet består av:
Petra Leijon – Sång
Ronald Wikberg – Sång, klaviatur, gitarr, kapellmästare
Nicklas Lundkvist – Gitarr
Magnus Brolin – Trumor och sång

bjuder här på några gamla klipp med Avant som jag fann på youtube.


Publicerad: 2013-10-14 08:02:09

Outfit 12/10-2013

13 okt
Outfit 12/10-2013
Outfit 12/10-2013
Outfit 12/10-2013
Outfit 12/10-2013

Kpes: New York
Tröja: Zoe Garbad Collection
Jeans: Raw Blue Top Streetwear
Skor: Hummel


Publicerad: 2013-10-13 23:53:42