Samzons i Storfors – En trevlig kväll

27 nov
Bandet spelar på
Bandet spelar på

Söndag och åter en danskväll på gemytliga Storfors Kulturhus eller Folkets Hus Galejan som det nog är mer känt som. Denna söndag var det ett band som det var väldigt längesen som jag såg live. 20 år sedan räknade jag ut att det var sen jag såg Samzons orkester. Det var alltså 1993 på ett dansbandsforum i Björneborgs Folkets Park i Värmland. Jag minns dem för deras otroliga musikalitet.

Danspublik i Storfors
Danspublik i Storfors

Jag slutar aldrig att förvånas över folk och dess kommentarer på dansbanan. En äldre herre (tidig dansgäst) kommer in i lokalen och springer fram till orkestern under deras soundchek och ber dom sänka ljudet då det är på tok för högt. Orkestern förklarar att man har soundcheck och då ibland har lite högre ljud. Men han ger sig inte. Efter diskussioner så avslutar han samtalet med att berätta hur mycket konkurrerande dans det är denna dag och att parkeringen var folktom nästintill och att det inte alls skulle komma mycket folk.

Conny Adamsson sjunger
Conny Adamsson sjunger

Hur är man funtad när man på förhand kan sänka en orkester så. Stanna hemma i stället och lyssna på egen musik. Nå väl. Nu ska man kanske inte haka upp sig på dumt folk. Detta skulle bli en trevlig kväll och då skulle inga griniga pensionärer då stå i vägen. Men en klen tröst att denne man alltid har något att anmärka på.

Kenneth Johansson med sitt dragspel
Kenneth Johansson med sitt dragspel

Det var som sagt dans i Kumla denna dag så något lite färre besökare än det brukar vara var på plats. Men det var inte mindre roligt för det. Det var snarare tvärtom. Stämningen på golvet var på topp likaså på scenen. Samzons hade med sig sin nya trummis Mattias Berghorn som gjorde ett mycket bra jobb både som trummis och som sångare. Riktigt skoj att höra honom sjunga.

Mattias Berghorn är ny trummis i bandet
Mattias Berghorn är ny trummis i bandet

Samzons spelade precis som jag trodde att dom skulle göra. Det var riktigt trevligt mogengodis dom bjöd på, med härliga låtar både instrumentala och med sång. Jag förstår att dom är populära och flitigt anlitade av arrangörer.

Inte en enda dålig låt levererade dessa gossar under kvällen. Jag nöjd av varenda sekund. Detta band åker jag gärna ut på igen. Dom kommer ju till Storfors till våren och Degerforsparken i sommar.

Danspublik i Storfors
Danspublik i Storfors

Tiden går fort när man har roligt och på vägen hem i bilen kunde jag och broder se tillbaka på en trevlig kväll som kanske började lite trevande men som tog sig och blev hur trevlig som helst. Broder hade den goda smaken att köpa med lite härlig Samzonsmusik hem så vi fortsatte med lite härlig östgötemusik i ytterligare en halvtimma.

Krister Karlsson spelar både saxofon, klarinett flöjt
Krister Karlsson spelar både saxofon, klarinett flöjt

Som ni ser blev det även ett gruppfoto taget på Samzons. Så här stiligt blev det.

Samzons orkester
Samzons orkester
Jag i Storfors
Jag i Storfors

Bjuder er på ett smakprovl ber om ursäkt för kvalitén. Men det är filmat med telelfon.

Voize får ny trummis

27 nov
Voice så som dom kommer se ut från och med 2014
Voice så som dom kommer se ut från och med 2014

Sp här kommer Voize att se ut nr bandet byter trummis. Så här skriver bandet på sin facebooksida om bytet

Voize trummis Lars-Göran ”Gas” Petersson väljer att sluta i bandet. Den 5/1 gör han sin sista spelning då bandet spelar på Parkhallen i Borås. Skälet till att Gas slutar är tidsbrist.

”Att vara ute och spela musik är det roligaste som finns, men VOIZE spelplan har ökat rejält under 2013. Vi har fått signaler att 2014 kommer innebära ytterligare fler jobb. Det är såklart väldigt kul, men jag känner att jag inte längre kommer kunna kombinera spelandet med mitt civila yrke, berättar Gas. Jag vill tacka killarna i bandet, arrangörer, publiken och vårt bokningsbolag LS-Tonart. Alla har trott på oss och det har fött vår framgång fortsätter han.”

Ny trummis blir istället ett för många välbekant namn. Per-Erik ”Lillen” Tagesson som under många år satt bakom trummorna i Scotts tar över trumpinnarna i VOIZE, och han har längtat efter att möta publiken igen!

”Det är enormt kul att få förtroendet att få kliva in efter Gas. Äntligen får jag möta publiken igen, som jag har saknat massor under mitt uppehåll!
Jag känner en härlig nytändning och ser en klar bild med driv och samtidigt en nyfikenhet i VOIZE. Det gör det väldigt spännande att få vara med att forma framtiden för bandet, berättar Lillen, nu kör vi!”
Lillen gör sin första spelning med bandet i februari, när man drar igång efter en månads semester.

”Det känns såklart tråkigt att Gas väljer att sluta. Han är en av bandets grundare och har alltid fyllt våra turnéer med skratt och galenskaper. Vi är tacksamma för allt som han gjort för bandet och önskar honom all lycka framöver!
Det känns samtidigt fantastisk att få in Lillen i VOIZE! Från första stund har det känts 100% rätt och vi får in en skön kille med massor av rutin, spelglädje och framförallt någon som vet vad dansare och arrangörer runtom landet vill ha. Det kan inte bli bättre än så säger bandets kapellmästare Magnus Meinert”.

Källa: Voize

Ullaredshopping

26 nov

Jag var i Ullared för någon vecka sedan och shoppade loss. Det blev kläder. klocka, en massa musik plus en massa andra mer eller mindre nödvändiga prylar.
Visar här lite kläder som blev inköpta till min garderob.

Dobber jeans från deras provkollektion
Dobber jeans från deras provkollektion
Tuff t-shirt med ett kors som utgörs av stenar
Tuff t-shirt med ett kors som utgörs av stenar
Rutig skjorta
Rutig skjorta
Polo Piké
Polo Piké
Cool tröja från MQ Emilio
Cool tröja från MQ Emilio
Gråblå jacka
Gråblå jacka

Donnez gör välgörenhetsspelning

26 nov
Donnez. Foto: Rolf Bondesson
Donnez. Foto: Rolf Bondesson

Efter tyfonkatastrofen på Filippinerna känner Donnez orkester att dom vill göra något för alla de drabbade. Bandet har kontaktat Rädda Barnen och beslutat att starta en insamling som man kallar ”Dansbandshjälpen”. När bandet spelar i Östersund den 30 november kommer allt gage den kvällen att skänkas till Rädda Barnen.

Elisa Lindström i Melodifestivalen 2014

26 nov
Elisa Lindström i Melodifestivalen 2014
Elisa Lindström i Melodifestivalen 2014

Elisa Lindström kommer att medverka i Melodifestivalen 2014.
Hör nedan om hennes egna ord om medverkan i detta stora evenemang.

Veckans dansband 48: Gotlänningarna

25 nov
Gotlänningarna
Gotlänningarna

Denna veckan har vi tagit Gotlandsfärjan för att hitta veckans dansband. Denna fantastiska ö med så många fantastiska människor. På kändislistan hittar vi bland andra: Göran Ringbom i Di sma undar jårdi (som blev kända med låten Snabbköpskassörskan), Josefin NIlsson från Ainbusk, Komikern och föreläsaren Babben Larsson, Maj Bylock författare, musikern Pugh Rogefeldt. jazzlegenden Lars Gullin, modedesignern Carin Rodebjer. Listan kan göras hur lång som helst egentligen.

Veckans band lyssnar till det fyndiga namnet Gotlänningarna. Orkestern bildades 1979 av fem unga killar som ville hitta nya vägar med sitt musicerande. Bandmedlemmarna var redan etablerade i olika dansband på Gotland sedan några år.
Idén var att erbjuda danspubliken en blandning av de bästa danslåtarna. Efter att ha studerat olika dansband och noterat vilken musik som bäst gick hem hos danspubliken satte man ihop den breda dansrepertoar som är karaktäristisk för bandet än idag.

Blandade bilder på Gotlänningarna
Blandade bilder på Gotlänningarna

Bandet antog det lokalt klingande namnet ”Gotlänningarna”.
Orkestern fick ett succéartat mottagande och medlemmarna fick en bekräftelse att man satsat rätt. Bokningspärmen fylldes fort och namnet Gotlänningarna kom att synas i många sammanhang. I början av 80-talet inleddes ett samarbete med Åke Hansson vid Svenska musikerförbundets förmedling i Nybro. Detta resulterade i att orkestern flyttade en del av sin spelverksamhet till fastlandet de närmaste åren. Stockholmsregionen med Småland och Öland blev ett viktigt område för fastlandskontakterna. Under 90-talet har EMA Telstar varit samarbetspartner vid bokningar.

Gotlänningarna live
Gotlänningarna live

Gotlänningarna har medverkat i radioprogrammet ”I Afton Dans” vid tre tillfällen samt i ett antal olika regionala program runt om i landet. Bandet har även vid några tillfällen deltagit i Fryksdalsdansen i Sunne.

Många duktiga musiker har spelat i Gotlänningarna genom åren och samtliga har medverkat till att skapa det goda renommé som Gotlänningarna har idag.

Gotlänningarna har tre sångsolister, var och en med personlig touche, vilket gör att bandet kan presentera en mycket bred repertoar. Idag arbetar Gotlänningarna i huvudsak på Gotland med företagsjobb, dansgalor och fester. Sedan ett par år samarbetar Gotlänningarna även med Birka Cruises, vilket rönt stor uppskattning bland publik från hela landet. Bandet har därför som målsättning att utöka engagemangen utanför Gotland och få komma ut i landet och presentera sin musik.

Medlemmarna i Gotlänningarna
Medlemmarna i Gotlänningarna

Rune Melin – Gitarr & Sång
Fredrik Melin – Trummor
Tommy Schüberg – Gitarr & Sång
Lasse Olsson – Keybord & Sång
Mikael Åstrand – Bas & Sång

Sandins skapade publikrekord

20 nov
Storfors Folkets Hus
Storfors Folkets Hus

I söndags var jag och broder och besökte söndagsdansen i Storfors där fantastiska Sandins stod på scenen. I somras såg broder och jag detta band och blev golvade av deras nya sättning med Kessy på sång. Så detta skulle bli ett kärt återbesök.

Vi hade tidigare varit på julmarknad aå vi blev lite sena upp till Storfors. När vi kom upp möttes vi av en halvfull parkering. Oj tänkte vi. Vart skall detta sluta egentligen? Det rullade in fler och fler bilar ju närmare avspark vi närmade oss. Skulle det bli publikrekord månne?

Scenbild
Scenbild

Sven och Kerstin hade fullt upp i entrén. Riktigt kul att se att så många hade den goda smaken att just denna söndag sig styra kosan till Storfors Folkets Hus.

Kl 17.00 sparkade Simon igång det hela. Kessy inledde med ”Vår egen bröllopsdag” . Dansgolvet blev fullpackat direkt. Med ”Please release me” fortsatte danskvällen. Även fast klockan var nästan kvart över hem så strömmade det till publik. Vart skulle detta sluta undrade broder och jag? Parkeringen var mer än välfylld.

Kessy bjöd på ljuva tongångar
Kessy bjöd på ljuva tongångar

Sandins har något speciellt som man inte riktigt kan sätta fingret på men ändå något speciellt och alldeles extra. Framför allt har dom en bred repertoar, bra vokalister och instrumentalister. Har du inte åkt ut och dansa efter detta gäng kan jag starkt rekommendera ett besök på någon dansbana där dom spelar upp till dans.

Daniel blåser saxofon
Daniel blåser saxofon
Dans till Sandins
Dans till Sandins

Danssalen var fylld till bredden och det var trångt och trivsamt på golvet. Arrangörerna Sven och Kerstin berättade att det blev publikrekord. Så himla kul för Sandins och för arrangörerna. Tack till alla som kom dit och förgyllde kvällen. Vi ses nästa vecka då Sandins kommer på besök.

Jag och brorsan
Jag och brorsan

Bjuder er här på lite filer bilder från kvällen med Sandins

Simon bakom trummorna
Simon bakom trummorna
Scenbild på Sandins
Scenbild på Sandins
Glad danspublik
Glad danspublik
Full fart på dansen
Full fart på dansen
Johnny på scenen
Johnny på scenen
Sandins
Sandins
Samzons kommer till Storfors
Samzons kommer till Storfors

Full pott för en lysande debut

20 nov
Extas - Under stjärnorna
Extas – Under stjärnorna

EXTAS – Under stjärnorna
Bolag: Extas / Tonys Ljud
Antal låtar: 13
Betyg: 5/5

Det var längesen jag blev så glad för en dubut-cd som jag blir när jag lyssnar på Extas nya platta. Bandet tog sina första ackord i februari 2011 och spelar fräschmogen dansmusik Extas har på kort tid blivit publikfavoriter ute på dansbanorna. Man har deltagit i flera tävlingar och vunnit fler av dem. Bland annat Hitta dans på Liseberg. Under 2013 blev bandet sångare Christian Haraldsson framförstad som ”Årets sångare” i Sveriges största dansbandspris helt framröstat av publiken nämligen Guldsladden.

Nu har man släppt en debut-cd med titeln ”Under stjärnorna”. Efter den lysande debutsingeln bandet släppte var förväntningarna från min sida högt uppskruva. Och jag kan lugnt säga att alla mina förväntningar infrias när jag lyssnar på plattan som innehåller 12 spår. Det är full fart från första spåret ”Ta mig hem” och följs upp av ”Det du gör med mig”. Två snabba låtar som direkt sätter en hög kvalité och gör att man direkt vill höra mer.

Christian Haraldsson har en perfekt röst som är som helgjuten för denna typ av dansmusik. Det låter piggt och fräscht och det märks att han är säkerheten själv. Att han verkligen menar det han sjunger om är det inget snack om. Han kan verkligen förmedla och beröra med sin röst.

På skivan har man fått hjälp av flera som tillhör Sveriges låtskrivare elit inom genren dansband. Thomas Berglund är iblandad i hälften av låtarna, Mats Larsson, Lennart Dahlberg, Åsa Karlström för att nämna några. Och det är riktigt bra material som Extas har fått tilldelat sig.

Det blir svårt att plocka ut några favoriter för jag tycker alla är lika bra. Men måste jag välja några rekommenderas öppningsspåret ”Ta mig hem” och sätter sig direkt på hjärnan. Balladen Allt inom mig blev blått, ”Ingenting ingenting”, ”Allting ordnar sig”, ”Knäckebröd och vin” och titel spåret ”Under stjärnorna”. Men som jag påtalade tidigare så tycker jag samtliga låtar på skivan håller otroligt hög klass.

På det stora hela är detta en stark platta som jag verkligen rekommenderas. Du kommer inte att bli besviken. Efter några få lyssningar är du nog som jag är när jag skriver, nämligen i Extas. Det är inte frågan om utan när det riktigt stora genombrottet kommer för Christian Haraldsson och Extas. Alla arrangörer som arrangerar dansmaror och festivaler. Här har ni ett riktigt starkt och säkert kort som verkligen är på G. Och glöm inte vart ni läste det först.

Danskt dansbandsjubileum

20 nov
Kandis 25 år
Kandis 25 år

Danska dansbandet Kandis firar 25 år som dansband. Det firar man stort med konserter och den nya boxen ”Kandis 25 år” som innehåller både cd och DVD.
Den kan beställas via CDON.com

Callinaz med ny webbplats

19 nov
Callinaz med ny webbplats
Callinaz med ny webbplats

Du har väl inte missat att Callinaz har ny webbplats?
Besök gärna bandet nya hemsida som är luft och fräsch och mycket stilren. Där kan du läsa om medlemmarna, lyssna på musik, handla skivor, kläder och mycket annat. Nyheter, turnéplan och gästbok finns givetvis också på hemsidan. Det jag saknar en blogg, historik och information om bandet och inte bara om medlemmarna. Men å andra sidan är bandet väldigt aktiva på facebook så en blogg på hemsidan kanske är överflödig. Men man får inte glömma bort dom som av olika anledningar inte har ett facebookkonto.
Men på det stora hela en helt okay hemsida i snygg förpackning.

Mysig julmarknad i Kväggeshyttan

18 nov
Kväggeshyttans bygdegård
Kväggeshyttans bygdegård

Min familj är medlemmar i Kväggeshyttans Bya-Lag. Föreningen är belägen i sydöstra Värmland. Byalaget var ett av Värmlands snabbast växande föreningar på 90-talet och har idag ca 800 medlemmar, i alla åldrar. Byalaget bildades den 6 dec. 1990. Byalaget har året om en rik flora av evenemang av de mest skilda slag. Bland annat så arrangerar man en välbesökt julmarknad varje år.

I söndags var det dags igen. Tyvärr saknas den dr extra stämningen eftersom snön inte infann sig. Men man får ju låssas att det var snö på vidderna.

Som traditionen lyder är det här som första julgröten och skinkmackan skall intas. Så blev det även i år. Smakade gott med ”julemacka” och juöegröt. Mums!!!

Nedan följer lite trevliga bilder från julmarknaden som höll till både utomhus och inom,hus. Och dessutom blev det besök av självaste tomten. Han bor ju dom där skogarna där uppe i Kväggen.

Kväggeshyttans bygdegård
Kväggeshyttans bygdegård
Julmarknad vid Kväggeshyttans bygdegård
Julmarknad vid Kväggeshyttans bygdegård
Julmarknad vid Kväggeshyttans bygdegård
Julmarknad vid Kväggeshyttans bygdegård
Julmarknad vid Kväggeshyttans bygdegård
Julmarknad vid Kväggeshyttans bygdegård
Fika
Fika
Tomten kom på besök vid Julmarknad vid Kväggeshyttans bygdegård
Tomten kom på besök vid Julmarknad vid Kväggeshyttans bygdegård
Julmarknad vid Kväggeshyttans bygdegård
Julmarknad vid Kväggeshyttans bygdegård
Julmarknad vid Kväggeshyttans bygdegård
Julmarknad vid Kväggeshyttans bygdegård
Jag vid bygdegården
Jag vid bygdegården

Veckans dansband 47: Holens

18 nov
Holens 2013
Holens 2013

I dag har vi slagit ner oss det sörmländska landskapet, närmare bestämt i Vingåkers Kommun. Detta ’r en liten ort med 4 282 invånare. Kända personer från denna metropol är bland andra vår förre stadsminister Göran Persson, journalisten Göran Greider, skådespelaren Niclas Strand och konstvetaren Staffan Jacobsson.

I Vingåker hittar vi även Kent och Monika Holen som tillsammns med Roger Wallman ochJerker ”Jerka” Andersson bilar dom Holens orkester.

Holens
Holens

Det hela startade med att Kent och Monica spelade på olika tillställningar när tillfälle gavs. Förfrågningarna blev allt fler, så till slut blev det svårt att kombinera tillsammans med andra musikjobb, som de båda hade på varsitt håll.

1999 bestämde de sig för att starta egen orkester. Man utökade med en medlem och blev en trio. Klaviatur- och dragspelare har varierat, men sedan våren 2001 klev Roger Wallman in i orkestern.

Holens orkester
Holens orkester

Efter att man spelat som en trio i nio år, utökade man orkestern våren 2008 till en kvartett. Då klev Jon Andersson med som trummis. Han hade tidigare spelat i välkända Jontez och orkester. När Jon bestämde sig för att lägga trumpinnarna på hyllan våren 2009 blev det till att söka efter en ny trummis. In i bandet kom en frisk fläkt vid namn Jerker Andersson mer känd som ”Jerka”. En välkända trummis som spelat med bland andra, Anna & Vi, Janne Nymans och Frontline.

Musikstilen är svensk traditionell mogen dansmusik. Holens kan under en danskväll även spela upp till gammaldans om det av arrangören så önskas. När det är midsommar- och julfester spelar man även upp till ring- och danslekar på offentliga och företagstillställningar.
Men andra ord är detta ett mycket allsidigt dansband.

Holens medlemmar
Holens medlemmar

2011 släppte man sin debut-cd med titeln ”Tända ett ljus”. Som producent för skivan står Linus Lindholm som sjunger i Mats Bergmans Orkester. Det är just nämnda Lindholm som står bakom titelspåret ”Tända ett ljus”. En annan nyskriven stark låt är ”Du trodde det var kärlek” signerad Ulrika Bergman, Monika Holen och Linus Lindholm
På det stora hela en trevlig skiva som det låter bra om. Man har lite småplaner på en uppföljare.

Lokal matmarknad på Värmlands Bil

17 nov
Matmarknad på Värmlands bil
Matmarknad på Värmlands bil

I lördags besökte jag Värmlands Bil i Kristinehamn. Dom firade att domfunnits 40 år på området Drevsta i Kristinehamn. Detta firades stort med med en lokal matmarknad. Många lokala matproducenter och försäljare var på plats. Nedan följer några bilder från denna trevliga kväll.

Matmarknad på Värmlands bil
Matmarknad på Värmlands bil
Matmarknad på Värmlands bil
Matmarknad på Värmlands bil
Matmarknad på Värmlands bil
Matmarknad på Värmlands bil
Matmarknad på Värmlands bil
Matmarknad på Värmlands bil

The Playtones rockade på Harrys

16 nov
The Playtones
The Playtones

Som jag skrivit tidigare så var det denna fredag (tyvärr) upplagt för en musikkrock i ”lilla” Kristinehamn. På Harrys scen stod Playtones som är kända från bland annat dansbandskampen och Melodifestivalen. På KCC samma kväll spelar TopCats även dom kända från Melodifestivalen.

Själv välde jag Harrys där Playtones spelade. Jag visade upp deras fina facebookannons för evenemanget och blev bjuden på entrén. Inte illa!

Stefan och grabbarna kan verkligen få det att svänga
Stefan och grabbarna kan verkligen få det att svänga

I vår lilla stad med 24000 invånare borde krögarna samarbeta lite i stället för att jaga livet ur varandra. nu var det så att två stor< band som spelar samma sorts musik skulle gästade vår stad. Väldigt olyckligt om ni frågar mig. Man hade ju kunnat pratat ihop sig och kört olika helger/dagar. Men nu var det som det var. The Playtones har besökt Kristinehamn två gånger tidigare. I Kristinehamn Arens selade dom med Titanix efter vinsten i Dansbandskampen. Sen gästade bandet även Picassoudden när cykelns dag gick av stapeln 2010 [caption id="attachment_10784" align="alignnone" width="600"]Anders "Rubber Duck" Svensson showade med sin gitarr, Anders ”Rubber Duck” Svensson showade med sin gitarr,[/caption]

The Playtones spelad jättebra och rockade som bara den. Och vi som var där verkade ju trivas och ha kul. Men det fanns plats för fler personer om man säger så. bandet blandade låtar från sina skivor varvat med sköna jerry lee låtar. Jag kunde inte så stilla en enda sekund. n del av publiken passade på att ta sig en buggsväng på golvet.

Det hela blev en trevlig kväll med bra musik av dessa Blekingegossar. Men som sagt fanns det rum till några fler på golvet. Hoppas på återseende i vår stad nästa år.

Bjuder er på lite fler bilder från kvällen. Titta och njut :)

Mattias "Doghouse Matt" Schertell på bas
Mattias ”Doghouse Matt” Schertell på bas
Daniel gjorde sitt första jobb med bandet.
Daniel gjorde sitt första jobb med bandet.
Stefan i Playtones
Stefan i Playtones
Bandet in action
Bandet in action
Stefan alias "Boppin Steve" i Playtones höll show
Stefan alias ”Boppin Steve” i Playtones höll show
Nattklubben RED på Harrys
Nattklubben RED på Harrys
Harrys Kristinehamn
Harrys Kristinehamn

Outfit 16/11-2013

16 nov
Outfit 131114
Outfit 131114

Outfit:
Skjorta: H&M
Jeans: Lee Worker, JC
Skor: Blend of America

Just nu på Harrys

15 nov
Just nu på Harrys: Playtones
Just nu på Harrys: Playtones

Just nu på Harrys: Playtones öser på med sin härliga musik.
Önskas: Lite mer publik
Dricker: En Xcider Strawberry
Nöjd på en skala 1-10: 9 :)

Go tårta

15 nov

Lite tårta på en fredag är aldrig fel. Vad firar vi?

Jo det är så att vi på jobbet under veckan haft en praktikant som heter Emil som hjälpt till med diverse saker.

Han gillade oss tydligen så mycket så han bakade denna tårta själv till oss. Tackar för det. Riktigt god var den.

Arvingarna är tillbaka med nya albumet ”Änglar och en massa kärlek”.

15 nov
Arvingarna med ny platta
Arvingarna med ny platta

Lagom till att julhandeln sätter ordentlig fart släpper Arvingarna en ny cd.

Albumet innehåller bl.a. den slagkraftiga radiohiten ”Ta mig tillbaka nu” och ”Det kan du lita på”, som var gruppens signaturlåt som husband i Filip & Fredriks TV-program ”breaking News” i september.
Albumet är fullt av nyskrivna låtar som passar Arvingarna perfekt. Som extra bonus finns en nyinspelad lägerelds-version av gruppens låt ”Semester” som är den svenska versionen av låten ”Vacation”, som en känd resebyrå använder i sin reklam. Producent för albumet är Lasse Andersson, som samarbetat bl.a. med Tomas Ledin och Björn Skifs.

Rockabillykrocki Kristinehamn?

15 nov
Playtones i Kristinehamn
Playtones i Kristinehamn

På fredag är det (tyvärr) upplagt för en musikkrock i ”lilla” Kristinehamn.
På harrys scen står Playtones på scenen. Bandet är kända från bland annat dansbandskampen och Melodifestivalen. På KCC samma kväll spelar TopCats.
Lite synd att det skulle krocka dessa två evenemang.

Själv väljer jag Harrys där Playtones spelar. 100 kr i entré och visar man upp Facebookannonsen för evenemanget blir man bjuden på entrén. Inte illa!

Surt sa SSK – Gött mos sa BIK

13 nov
Nobellhallen i Karlskoga
Nobellhallen i Karlskoga
För mycket utvisningar fällde SSK
För mycket utvisningar fällde SSK
Brorsan i sin SSK matchtröja
Brorsan i sin SSK matchtröja
BIK Karlskoga spelade bra och gjorde en stark insats
BIK Karlskoga spelade bra och gjorde en stark insats
Heta känslor stundtals i matchen
Heta känslor stundtals i matchen
Jag i Nobellhallen
Jag i Nobellhallen
Heta känslor stundtals i matchen
Heta känslor stundtals i matchen
BIK vann rättvist med 3-1
BIK vann rättvist med 3-1

En trevlig match

13 nov
BIK vann över SSK med 3-1
BIK vann över SSK med 3-1

Just nu på plats i Nobellhallen där BIK Karlskoga nyss slagit SSK fullkomligt rättvist med 3-1. Nu tröstar jkag broder så drar vi till Max och firar :)

Kindbergs med ny webbplats

13 nov
Kindbergs med ny hemsida
Kindbergs med ny hemsida

Kindbergs har inte bara levererat bra dansmusik. Dom senaste åren har man även på den grafiska sidan presenterat sig med bravur. Nu har man släppt en helt ny fräsch webbplats som är väl värd ett besök. Stilren, luftig design möter besökaren. Det jag saknar på sidan är en presentation av bandet och inte bara av medlemmarna. Jag ser många dansband som släpper hemsida där man enbart presenterar medlemmarna. Man glömmer bort bandet och dess historik. Kindbergs har ju en intressant historia som tål att belysas i text och bild.

Frostigt väder

13 nov

I måndags när jag stog och väntade på bussen som skulle ta mgi till mitt arbete var vädret underbart. Kyligt och frostigt kan man säga. Tog några bilder. Bjuder er här på tre stycken av dom jag tog. Visst är det härligt med frostigt väder eller vad säger ni?

En fin frostig morgon
En fin frostig morgon
Lite smått magiskt ljus
Lite smått magiskt ljus
En fin men kall morgon
En fin men kall morgon

Fernandoz ersätter Callinaz

12 nov
Fernandoz
Fernandoz

I söndags fick Callinaz ställa in sin spelning för busshaveri. Matz Bladhs ersatte dom i Hedemoraparken. Nu är ställer Callinaz även in spelningen i Brunnsparken Örebro. Som tur är finns det kollegor som ställer upp. Fernandoz hoppar in och spelar på Brunnsparken på tisdag mellan 19.00 – 23.00

Junix på Galejan

12 nov
Hela Junix samlat
Hela Junix samlat

JUNIX orkester bildades ur Juni71 blev Junix 1986. Redan 1988 så var det dags för medverkan i Riksradions ”I Afton Dans” som sändes från SARA Hotell i Eskilstuna. Sedan dess har otaliga spelningar avverkats. En av dem var i Storfors där bandet gästade Korpens populära söndagsdans.

Galejan Storfors Folkets Hus
Galejan Storfors Folkets Hus

Efter att vi firat klart Pappa gjorde vi i ordning lite fika. Vi bytte om till lite finare kläder och styrde sedan kosan mot Storfors och deras Folkets Hus. Vädret ute var lite gråkallt men vi visste att Junix skulle värma oss med sin härliga dansmusik.

Conny Eriksson på trummor
Conny Eriksson på trummor
Full fart på dansen
Full fart på dansen

Vi landade i mycket god dit innan dansen. Orkestern var redan på plats liksom de trevliga arrangörerna Sven och Kerstin som arrangerar dans för 36:e året. När vi kommer i danssalongen Galejan har orkestern redan fått upp sina instrument och kopplar av med kaffe innan stundande soundcheck.

Junix på scenen
Junix på scenen
Danspublik
Danspublik

Innan spelning börjar avhandlar vi de flesta ämnena i logen. Inte så att vi löser några världsproblem men ändå intressanta ämnen.

Kl 17.00 är det så dags för grabbarna att gå upp på scenen och slå an de första ackorden. ”Livet har varit gott mot mig” och ”Tiden den går” inleder kväll. Likt en getingsvärm intar dansarna golvet och på några sekunder är det knökfullt som vi säger i Värmland. Folkligt, festligt och fullsatt är tre ord man skulle kunna använda för att beskriva dansen i Storfors denna trevliga söndag.

Gunnar bakom sina klaviaturer
Gunnar bakom sina klaviaturer
Conny sjunger om en Främling
Conny sjunger om en Främling
Danspublik
Danspublik

Junix orkester är ett band som jag följt en massa år och jag njuter varje gång av deras underbara låtar och fenomenala musikalitet. Härliga evergreens, nyare låtar, egna låtar, lite Elvis, sköna instrumentalare blandas med gammaldanslåtar i en härlig mix.

Göran med sin gitarr
Göran med sin gitarr
Gunnar hade drag i bälgen
Gunnar hade drag i bälgen

Efter en och halv timma är det så dags att spela kaffevalsen med påföljande danspaus.
I pausen bjuds orkestern på goda mackor och kaffe. Broder och jag intar våra smörgåsar, dricka och kaffe som vi har med oss. I entrén sitter glada dansare med diverse fikakorgar.

Bröderna Brothers
Bröderna Brothers
PG sjunger
PG sjunger
Connys fina trummkök
Connys fina trummkök

Efter paus fortsätter dansen i ytterligare en och halv timma fram till halv nio.
Vi stannade kvar en stund och pratat med orkestern medans dom packade ihop sina instrument. Dom skulle köra på kvällen ner till Bäckhammar för att mellanlanda där innan dom drog vidare till Tibroparken som var måndagens spelställe.

Göran på G...
Göran på G…
PG lirar sax
PG lirar sax
Dags att packa ner
Dags att packa ner
Danspublik
Danspublik

Varför i h*lvete var det ingen som verkar ha det kul?

11 nov
Varför i h*lvete var det ingen som hade kul
Varför i h*lvete var det ingen som hade kul

Ser på eöööhmm… en eöööhmm….tråkig fotbolls eöööhmm.. gala.
Varför ser ingen glad ut som vinner pris. Är dom dittvingade till galan?
Några ler och skrattar lite pliktskyldigt.
Sorry för bilden. Men jag kunde ha låta minst 511 som var där som hade ungefär samma ansiktsuttryck.

Regnet det bara öser ner

11 nov
På väg hem från stan
På väg hem från stan

Regnet det bara öser ner. Står och väntar på bussen hem från city. Hehe om man kan få kalla Kristinehamns stadskärna för city. Det låter ju onekligen ganska fräckt. Mörkt och störtregn.

Ha varit en trevlig dag på jobbet. Han även med en sväng till biblioteket för att uppdatera sig i nyhetsflödet. Riktigt trevligt må jag säga.
Men just nu när allting bara tycks bli blötare och blötare vill man bara hemåt.

Puss & kram på er alla läsare

Drifters på Hotell Fröding

11 nov
Hotellet utifrån
Hotellet utifrån

Kvart i åtta i fredagskväll hämtade brorsan och jag upp vår än Carina. Målet för kvällen var Hotell Gustaf Fröding i Karlstad där Drifters spelade. Sist vi hörde bandet (brorsan och jag) var på Upperudslogen i somras. Så det var kul att åter igen se detta härliga gäng.

Jag utanför hotellet
Jag utanför hotellet

Kvällen artade sig riktigt bra och det var mycket folk som tagit sig till hotellet denna fredag. Drifters har en speciell plats i mitt hjärta. Mycket beror på sångerskan Erica Sjöström.

Danspublik
Danspublik

En härlig person som verkligen bjuder på sig själv och ger så otroligt mycket till danspubliken på varje spelning. Även om man inte kanske alltid är på topp så blir man garanterat det när man åker ut och dansar till Drifters för man vet att Erica och hennes grabbar på scenen sprider sådan värme och gemenskap.

Erica på toppenhumör
Erica på toppenhumör

Kvällen till ära hade Tim skaffat sig nytt trummkök från Slagverkskompaniet. Såg riktigt tjusigt ut må jag säga.

Tim bakom sina nya trummor
Tim bakom sina nya trummor

På hotell Fröding är speltiden för orkestrarna 21.00 – 01.00. Här spelar man 4 st 50minuters pass med 3 pausar. Detta för att publiken skall ha tid att köpa något gott i baren. Trots att man har fullständiga rättigheter så har jag de gånger jag varit på hotellet inte upplevt något stök från berusade personer.

Ronny och Erica showar
Ronny och Erica showar
Danspublik
Danspublik
Kristian fick så klart sjunga med sin idol
Kristian fick så klart sjunga med sin idol

Roliga kvällar som denna har en tendens till att flyga i väg. Kl 01.00 spelade man så upp till cad bandet trodde var sista dansen. Men publiken ville ha mer dansmusik. Så det blev inte mindre än två extranummer. Riktigt härligt att se en så entusiastisk danspublik som ger så otroligt mycket applåder till orkestern.

Instrument
Instrument
Anton och sin bas
Anton och sin bas
Anton med sin bas
Anton med sin bas

Efter lite samtal med orkestern rullade vi sakta hemåt och kunde konstatera att ännu en trevlig danskväll till Drifters var till ända. Carina tyckte precis som oss att det hade varit en riktigt bra kväll, kanske en av dom bästa på mycket länge. Och att det blev en sådan trevlig kväll har vi Drifters med Erica Sjöström att tacka för.

Nedan följer lite fler bilder från kvällen.
Se fler bilder på danslogen.se

Jag tog mig en cider.
Jag tog mig en cider.
Lite bakifrån
Lite bakifrån
Tim sjunger och spelar trummor
Tim sjunger och spelar trummor
Stellan med sina klaviaturer.
Stellan med sina klaviaturer.
Ronny
Ronny
Anton och Erica
Anton och Erica
Erica Sjöström
Erica Sjöström
Hela bandet samlat
Hela bandet samlat

Veckans dansband 46: Micke Wéz

10 nov
Micke Wéz
Micke Wéz

Denna vecka har vi tagit oss upp till stad i Gästrikland med 71 033 invånare. Kända personer från orten är bland andra; Niklas Wikegård, ishockeytränare, Rickard Olsson, programledare, Regina Lund, artist, Anita Lindblom, sångerska och skådespelerska, Thomas Di Leva, artist, Rolf Lassgård, skådespelare, Håkan Hemlin, artist, sångare i Nordman och Lars-Åke ”Babsan” Wilhelmsson, modedesigner och dragshowartist. Ni har kanske redan listat ut att vi är i staden Gävle.

Ur dansbandssynpunkt är staden kanske mest känd för parken Gävle där den kände arrangören Leif Vibron arrangerar dans. Och det är just här som vi hittar veckans dansband. Ett relativt nystartat gäng med namnet Micke Wéz. Medlemmarna kommer från både Gävle och Sandvikenområdet.

Enligt bandets hemsida spelar man spelar för dom som önskar en trevlig kväll med dansmusik med moderna toner! Samtliga medlemmar alla spelat i flera olika dansband och andra musiksammanhang tidigare.

Mikael Forsmark som är bandets kapellmästare, tyckte att nu var det dags att starta ett nytt dansband med modernare tongångar med en blandning av såväl äldre/nya/kända/okända låtar i repertoaren. Tillsammans med Robert Wrnbom drog man upp riktlinjker och ideér och hur det blev det Micke Wéz.

Med Vera på sång, Lasse på keyboard och Hasse på bas så blev bandet komplett!

Man startade upp verksamheten 2012/2013, har skapade en ny fräsch repertoar med låtar som man hoppas danspubliken skall tycka om.

Bandet består av:
Micke, som kapellmästare, startade i Halifax, under 80-/90-talet var det deltidsbandet Atlantic som gällde. Fortsatte sedan i olika konstellationer och senast var Micke med i Holmsson´s orkester från Gävle.

Robban, bandets gitarrist, var också med i Halifax tillsammans med Micke och var även med i Atlantic under 80-/90-talet. Har spelat på Cypern en sommar. Sedan ett antal diverse olika engagemang..

Vera, är bandets sångfågel. Jobbar som musiklärare idag. Har sjungit i olika band. Hon har kandiderat till ”Svensktoppen nästa”, även med i Neil Young tribute-band. Senast bandet hon var med i hette ”Vera med flera”.

Lasse, är bandets fenomenale keyboardkille som har ett förflutet i Eltebo´s. Han har också spelat i Blondy under flera år.

Hasse som håller takten i bandet startade i Gamblers tidigt 80-tal. Även för hans del var det sedan Atlantic för hela slanten 80-/90-tal. Har spelat företagsrock och i diverse Hobbyband de senaste åren