Dans-SM 2015

30 jan
Dans-SM 2015
Dans-SM 2015

Publicerad: 2015-01-30 14:42:02

Dagstur

28 jan
Lanthandeln i Skottlanda
Lanthandeln i Skottlanda
En vedbod i Skottlanda
En vedbod i Skottlanda
Dörrar i Skottlanda
Dörrar i Skottlanda
Vägskyltar i Åtorp
Vägskyltar i Åtorp
Åtorps Kungliga postkontor
Åtorps Kungliga postkontor
Ett litet fint hus i Åtorp
Ett litet fint hus i Åtorp
Åtorp
Åtorp
Jag i Åtorp
Jag i Åtorp
MIna jeans
MIna jeans
Nysunds Kyrka
Nysunds Kyrka
Garagebyggnad i Åtorp
Garagebyggnad i Åtorp
Smedja i Svartå
Smedja i Svartå
Smedja i Svartå
Smedja i Svartå
Svartå Folkets Park
Svartå Folkets Park
Svartå Folkets Park
Svartå Folkets Park
Degerfors kyrka
Degerfors kyrka

Publicerad: 2015-01-28 09:34:17

Fernandoz ersätter Donnez

28 jan
Ferandoz
Fernandoz

Donnez har blivit tvugna att ställa in onsdagens spelning och kan tyvärr inte spela på Cinderella onsdag 28 januari. I ställer hoppar Fernandoz in och ersätter dem med kort varsel.


Publicerad:

Nya Per-Håkans

27 jan

Snart gör Mikael Ehmer sin sista spelning med grabbarna i Per-Håkans. Hans kvarvarande spelningar är 27/1 Helsingborg Sundspärlan,
29/1 Kungälv FUB-Dans Kvarnkullen och slutligen 30/1 Viking Cinderella (Dansbandsveckan). Ny kille bakom tangenterna blir Linus Karlsson som senaste spelat i Martinez.


Publicerad: 2015-01-27 09:32:17

Wenche & Gutta med hemsida

27 jan
Wenche & Gutta med hemsida
Wenche & Gutta med hemsida

Det norska bandet Wenche & Gutta har blivit med ny hemsida.I över 30 år har Torsteins spelat upp till dans.
Men från och med 2015 då Torstein Flateby lämnade bandet ändrade man således namn till Wenche & Gutta. På hemsidan kan man bland annat läsa om medlemmarna, se på lite bilder höra smakprov plus en hel del annat. Skriv gärna en rad i bandets gästbok.
Adress: www.wencheoggutta.tk


Publicerad:

Holidays spinner vidare som kvartett

27 jan
Holidays 2015. OBS! Fotomontage: Markus Redman
Holidays 2015. OBS! Fotomontage: Markus Redman

Som vi rapporterade om för några dagar sedan har Holidays fått en ny trummis. Nu meddelar bandet att man kommer spela vidare på fyra medlemmar.
Bandet består således av från vänster på bilden ovan: Hans Melin som spelar klaviatur och kör, Björn Björklund på sång, gitarr och dragspel, Michael Andersson på gitarr, sax och sång samt Nicklas Mörk på trummor.

Många spännande spelställen i Norge och Sverige finns med i årets spelplan. Bland annat skall man spela på Seljordfestivalen som är en av Norges största dansbandsfestivaler. Även Tinnsjöfestivalen på Rjukan kommer besökas. Sist men inte minst kommer dom spela på två av världens största festivaler. Bälgspel vid landsvägskanten som är nordens störta dragspelsfestival samt Malungs Dansbandsvecka i Malung.


Publicerad:

Kindbergs med ny webbplats

26 jan
Kindbergs med ny hemsida
Kindbergs med ny hemsida

Kindbergs har inte bara levererat bra dansmusik. Dom senaste åren har man även på den grafiska sidan presenterat sig med bravur. Detta tack vare bandets giatrrist och sångare Joakim ”Jocke” Ekelund. Han driver ett eget företag som heter JEWEBdesign. Nu har bandet släppt en helt ny fräsch webbplats som är väl värd ett besök. Stilren, luftig design möter besökaren. Långa och roliga presentationer av bandets medlemmar. Men har man hållt på så länge som Kindbergs gjort bör man ha lite historiska bilder att presentera på siten. Hur jag än bär mig åt finner jag ingen historik om bandet. Även diskografi och smakprov från tidigare skivor saknar jag. Men på det stora hela en trevlig sajt om än lite tunn.


Publicerad: 2015-01-26 13:37:25

Hampus Nilsson i Donnez Kvällens hjälte

26 jan
Hampus Nilsson i Donnez
Hampus Nilsson i Donnez

I går spelade Donnez för DK Rocksulan i Karlstad. Det blev en trevlig och minst sagt speciell kväll. Dagens hjälte blev basisten Hampus Nilsson som hastigt fick ta över sången när Donalds röst försvann. Inte roligt när sådana saker händer.På onsdag spelar bandet på Cinderellas dansbandsvecka tillsammans med Black Jack, Blender, Perikles och Callinaz med flera. Stort partaj på böljan utlovas från grabbarna. Men fram tills dess åker dom hem och äter C-vitamin!
Källa: Donnez.se


Publicerad:

Mickeys fyller 25 år

26 jan
Mickeys fyller 25
Mickeys fyller 25

Det jämtländska dansbandet Mickeys firar 25 års jubileum. Detta firar dom med att bjuda på gratis dans i Aspås 7 februari. Det kommer serveras serveras en 3 rätters middag för speciellt inbjudna. Dock har man även släppt ett antal middagsbiljetter som övriga kan köpa. Mat och pub sker i samarbete med Krokoms Wärdshus och Cupprum. Kvällens konferencier är ingen mindre än ” Mr Dansband”Thomas Deutgen. Det blir även en liten mini utställning med gamla orkesterkläder ,kort,affischer. Under kvällen blir det även en exklusiv visning av en film med Mickeys genom tiderna. Bildspel ,Gästartister och en massa annat roligt utlovas under kvällen ,Anmälan till middag gör ni genom att kontakta Mickeys orkester på facebook.

Mickeys anno 2015
Mickeys anno 2015

Mickeys är ett svenskt dansband som bildades i Aspås i Jämtland 1989. I början fick man kämpa mot Walt Disney Company för rätten till namnet (Musse Pigg heter ju som bekant Mickey Mouse på engelska), men gick segrande ur striden. Bandet har vunnit en dansbandstävling som Svenska musikerförbundet och Café Norrköping anordnade 1995 och deltog i Dansbandskampen 2008 där det fick lysande kritik för sina framträdanden. Efter att ha leat lågt under några år har man gjort en nysatsning. Bandet har en spelplan som fylls allt mer för 2015 och med ett av Sveriges största produktionsbolag bakom sig som kommer att presenteras under jubileums kvällen är siktet inställt på toppen Bandet består av Mia Sandström på sång ,Janne Simonsson klaviatur och sång, Andreas Klar på bas och sång, Peter Starkman på trummor samt David Johnsson på gitarr och munspel

Äldre bilder av Mickeys
Äldre bilder av Mickeys

Källa: Mickeys


Publicerad:

Nicklas Mörk till Holidays

24 jan
Nicklas Mörk till Holidays
Nicklas Mörk till Holidays – Fotomontage: Markus Redman

Det blir Nicklas Mörk som ersätter Håkan Wikström i Holidays. Håkan lämnar bandet då han har svårt att kombinera spelandet med ordinarie jobb och familj. Nicklas kommer senast från Jenny Saléns. Han är supertaggad och tycker det ska bli skoj att spela igen. Holidays spelplan känns ganska lagom och på så sätt kan man kombinera familjelivet samt att vara ute och spela säger han.

Då jag sett Nicklas i Jenny Saléns vet jag att dom kommer få en riktigt stadig trummis och en riktigt go kille. Dock är han frölundait. Men det får man väl ta med en nypa salt :)


Publicerad: 2015-01-24 22:55:48

Mona G utmanare på finska Yles Danslistan

24 jan

Nu utmanar Mona G med sin nya singel och låten ”Jag glömmer ej men jag går vidare” på finska YLE:s danslista. Det är första gången Mona testas på denna lista. Utanför Finland kan man endast lyssna på direktsändningen av radioprogrammet. Det sänds söndag 1/2 kl. 13.06 (svensk tid) och tisdag 3/2 kl. 12.03 (svensk tid)

Så här röstar du: (hur enkelt som helst)
1. Klicka in dig på hemsidan: http://svenska.yle.fi/form/danslistan.
2. Välj Mona G + två andra låtar som är dina favoriter.

Du kan rösta fram till och med torsdag 29/1 kl. 14:00.

http://svenska.yle.fi/form/danslistan


Publicerad:

Bjarnes söker keyboardist

24 jan
Bjarnez
Bjarnez

Bjarnez som vi skrivit om tidigare är ett ungt och fräscht dansband som är på väg framåt i sin karriär är nu ute efter en glad och duktig pianist, som är redo för att satsa på dansbandslivet. Deras förra keyboardist följde sin dröm och kom in på juridikskola i Stockholm. Därför söker bandet nu en ersättare. Så ta tillfället i akt och hör av er om ni är intresserade!

Bjarne Håkansson: Tel. 0730 26 31 32
Mail: bjarne.hakansson@hotmail.se
Hemsida: www.bjarnez.n.nu

Källa: Bjarnes


Publicerad:

Säsongspremiär med Hedins

23 jan
Hedins Orkester
Hedins Orkester

Så var det dags att fara på årets första danskväll. Egentligen så startade ju året med en danskväll i och med Drifters på nyårsafton. Men detta var första kvällen som låg helt på 2015 om ni förstår vad jag menar. Platsen var Storfors Kulturhus där dom duktiga grabbarna i Hedins skulle svara för underhållningen. Denna trevliga orkester som består av följande medlemmar. Ola Nordén spelar gitarr, bas och sång, Conny Hedin spelar trumpet, gitarr, dragspel och klaviatur och sist men inte minst Christoffer Olofsson på trummor och sång

Sven och Kerstin var som vanligt på plats och tog entré och hälsa alla dansare god fortsättning. Detta är för imponerande 38 eller rent av 39:e året i rad arrangeras som danserna av Korpen Karlskoga Sven och Kerstin har lika beundransvärt och troget i alla år skött om danserna med en äran.

Hedins på scenen
Hedins på scenen

Det kändes bra att få vara med och sparka i gång danssäsongen i Storfors. Speciellt med ett sådant kompetent band på scenen. Hedins är ett band som spelat här flera gånger och är mycket omtyckta av publiken. Så dom vet hur man ska göra för att charma in sig hos Storforspubliken vilket egentligen inte är speciellt svårt.

Christoffer räknar in till aftonens första dans som består av låtarna ”Sången till dig” och ”Sitter här i regnet”. Två riktigt lugna låtar som följs av två lite snabbare. ”Till mitt eget blue Hawaii” tätt följd av ”All shook up” fick det bli. Elvismelodier går alltid hem på dansbanan verkar det som. Vi har ju alla någon form av relation till Elvis melodier.

Ola med sin gitarr
Ola med sin gitarr

En låt från deras nya skiva kommer härnäst. ”Sänd inga rosor” följt av ”Det är samma blåa ögon”. Den sistnämnda kommer från Lasse Stefanz repa. Efter fyra moderna är det dags för kvällens första gammaldans. Denna gången fick det bli en schottis. Glada dansar de runt på dansgolvet och bara har trevligt tillsammans. Det verkar som att det finns oskrivna regler att man skall börja med en shottis och sedan bjuda på en hambo, vals och sedan pariserpolka.

Christoffer trummar på
Christoffer trummar på

Danspubliken som är i Storfors är en oerhört genommusikalisk publik. Det märks att dom kan uppskatta musik. För det applåderas friskt mellan spelningarna. Raka motsatsen mot Skåne. Men där är alla så upptagna att hitta en ny dansparter så där har ingen knappt tid till att applådera. Men å andra sidan har dom ju enkel spel där nere i Skåne. Det vill säga att en dans är en låt. Här i Värmland består ju en dans av två låtar.

Conny med trumpeten
Conny med trumpeten

Just det där med musikalisk publik och orkester visades det prov på denna kväll. Hedins har något unik som inte alla andra band har. Dom har Conny Hedin. Då kanske ni undrar vad som är så unikt med denna grabb? Jo han spelar trumpet. Och just denna kväll tog Conny fram sin trumpet flertalet gånger och bjöd på många härliga instrumentala godingar. En av låtarna som publiken verkade gilla var låten ”O mein papa” skriven av schweiziska kompositören Paul Burkhard 1939 för musikalen Der Schwarze Hecht (The Black Pike). Ovationerna efter låten lät sig inte vänta. Jag tror att han till och med blev lite rörd efter alla applåder och jubel.

Danspublik
Danspublik

Det hela artade sig till en riktigt trevlig säsongspremiär med Hedins. Mycket folk som styrt kosan hit trots väglaget. Sven och Kerstin var som valigt nöjda med kvällen. Nu ser vi fram emot nästa dans då Gideons från Eskilstuna svarar för dansbandsmusiken.


Publicerad: 2015-01-23 22:32:01

Nyårsfest med Drifters

22 jan
Drifters Orkester
Drifters Orkester

Årets sista danskväll och även den första har dom senaste åren varit tradition att förlägga dom till Brunnsparken Örebro för min del. Där har en orkester vid namn Drifters stått för musiken. I år var inget undantag. Fest och nyårsklädda for vi i väg till staden med 142 165 invånare. Staden som är kända för Peter Flack, Martin Stenmarck, Millencolin, Hjalmar Bergman och stadens stora sporklubb. Man är även kända för att ha ett av mellansveriges största och populäraste dansställen. Nämligen Brunnsparken och Regnbågen som är örebroarnas folkets Park

Erika Sjöström
Erika Sjöström

Landade en halvtimma innan dansens början. Efter att jackan lämnats in hälsar föreståndaren Ewa Neogard oss välkomna och bjuder oss på godis. Att komma till Brunnsparken är verkligen som att komma hem till någon. Det märks att både orkestrar och publik trivs här.
Till detta ställe reser man gärna långt och man har ett mycket stort upptagningsområde på publik.

Stellan
Stellan

Kl 20.00 drar Drifters i gång dansen och dansgolvet fylls snabbt med dansglada nyårsfirare från när och fjärran. Det syns på scenen att dom trivs med sitt jobb. Man blandar friskt mellan nya och äldre skivlåtar mixat med covers. Erica Sjöström strålar och visar sig verkligen från sin absolut bästa sida tillsammans med de övriga grabbarna i bandet.

Ronny in action
Ronny in action

Många har kvällen till ära gjort sig extra fina. Är det nyårsafton så tycker jag man kan piffa till sig lite extra. Det gäller både dansbandet och danspubliken. En sådan här dag kan man gott lämna sina ordinariescenkläder åt sidan för skjorta, slips och kavaj. Det är ju trots allt bara nyårsafton en gång per år.

Tim spexar till det
Tim spexar till det

Eftersom danstiden denna afton är 20.00 – 01.00 har man två pausar samt paus för att skåla in det nya året tillsammans med danspubliken. Alltid innan tlvslaget kopplar man in tolvslaget direkt från skansen som sänds på Sveriges radio. Så var det tänkt att man skulle göra även i år. Men tyvärr så gick strömmen just då och det blev helt nyst. Men det är sånt som händer. Man kan inte råda bot på teknikens under. Men nytt år med skål blev det ändå. Sen tog Ronny sin vana troget ton och stämde upp med publiken i vår nationalsång.

Eva Neogard
Eva Neogard

En tradition på Brunnsparken är att parkföreståndaren håller ett nyårstal. I år var det som tidigare år Ewa Neogard som höll tal tillsammans med Sören Persson. Hon talade bland annat om några nya spännande orkestrar som är inbokade under 2015. Eva berättade även lite om Brunnsparkens dansverksamhet. Hon tackade även all publik och orkestrar som gör Brunnsparken till vad det är. Undertecknad kan nog påstå att det är Mellansveriges största och bästa dansställe. Jag vet inget annat ställe som erbjuder tre danstillfällen i veckan.

Sören Persson tackade för sig
Sören Persson tackade för sig

Slutligen tackades en slitvarg av. Sören Persson som varit kvällsvärd på Brunnsparken i hela 26 år. Han kommer framledes ”bara” att arbeta under dom populära eftermiddagsdanserna man har på tisdagarna i samarbete med PRO. Sören tackade alla orkestrar och publik som han mött under alla dessa danskvällar på Regnbågen.

Sedan så började Drifters spela igen fram till klockan ett på natten. Men publiken ville inte gå hem. Det blev några extranummer innan man satte punkt för denna enormt trevliga nyårsafton. Och Drifters lovade så klart att komma tillbaka även nästa år.

Drifters
Drifters

Efter lite småprat med orkestern och kramar med bandet så tackade vi föreståndaren Ewa och kvällsvärden Sören för en fantastisk kväll. Hon verkade mycket nöjd med kvällen. Halv två rullade vi sakta med säkert hemåt Värmland med många fina minnen från kvällen.

Simon med sin bas
Simon med sin bas
Erika Sjöström
Erika Sjöström
Jag och Erika Sjöström
Jag och Erika Sjöström
Erika Sjöström
Erika Sjöström

Publicerad: 2015-01-22 23:11:08

Contrazt i NRK Melodi Grand Prix

22 jan
Contrazt i NRK Melodi Grand Prix
Contrazt i NRK Melodi Grand Prix

Norska dansbandet Contrazt kommer medverka i ”Melodi Grand Prix” NRK 2015 med låten ”HEAVEN” av Jan Lysdahl och Jacob Collin Launbjerg.

Dansbandet Contrazt startades 2005 och har sedan dess vuxit till att bli en av de mest populära dansbanden i Norge. Gruppen vann Gullskoen för Dansband, under 2011 och 2012.
Contrazt har varjt väldigt produktuva på skivfronten. De har släppt ett nytt album varje år. Dessutom är de en av de mest turnerande dansband med cirka 70 spelningar per år.

Bandet består av fem erfarna musiker med lång erfarenhet; Gro Anita Johansen (sång), Leif Dybendal (gitarr och sång), Hans Olav Troen (bas), Roar Sagerud (trummor) och Conny Nordvall (keyboard).
Nprmalt framför de mestadels låtar på norska, men i MGP de deltar med en engelsk låt. ”Heaven” är en kärlekssång skriven av danskar Jan Lysdahl och Jacob Collin Launbjerg. Den förstnämnda har tidigare skrivit två vinnande låtar för danska MGP, medan Lysdahl för många kanske mest känd som trummis i Kim Larsens band.

Läs mer och hör ett smakprov här


Publicerad:

Dænsebændet vann Spellemannprisen

17 jan
Dænsebændet - Med sans för dans
Dænsebændet – Med sans för dans

GRATTIS Dænsebændet som vann Spellemannprisen i Norge. Det är motsvarigheten till våran grammis. Skivan dom var nominerad med var ”Med Sans for dans”. Övriga nominerade var Anne Nørdsti och PK & Dansefolket

Källa: Thomas Neraasen http://www.forswingende.com/?id=17012015192129


Publicerad: 2015-01-17 22:06:23