Fastingen i Kristinehamn – Lördagen

31 maj

fastingen1533

Lördagen vjöd direkt inte på något skönhetsväder. Regnet hängde i luften och studntals kom det ner några droppar från himlen. Jag började dagen med att besöka Matmarknaden i kvarteret Vågen. På matmarknaden säljs lokalproducerad mat och dryck, delikatesser från medelhavet och ekologiska matvaror. Marknaden hålls alltid sista lördagen varje månad från januari till november. Själv inhandlade jag lite ostkaka och kalvdans från företaget ”Mor Carins Ostkaka” som har sina rötter i Ölme.

Vid lunchtid var det tänkt att Kristinehamns Dragspelsklubb skulle underhålla från scenen utomhus. Tyvärr såg jag inte till någon scen. Jag tänkte först att det kanske blivit inställt på grund av regnet. Men sen visade sig att man flyttat in evenemanget till Vintergatans Köpcentrum. Så utanför Coop hade dragspelarna roddat upp. Det blev en härlig timme med diverse dragspelslåtar.

När dragspelsklubben var färdiga gick broder och jag på vernisage. Utställningen heter ”Steel is real” och ppågår fram tills den 12 juni. Här möts industri och konst på ett fantastiskt sätt. Elever vid Industritekniska programmet på Presterudsgymnasiet fick en förfrågan att ställa ut några alster i samband med jubileet av Picassoskulpturen. Efter lite tvekan skapade eleverna både verk inspirerade av Picasso men även egna.

Efter detta for vi hem för att äta lite mat och sedan bege oss till Sannavallen för att se lite fotboll.

Här följer bågra bilder från lördagen.

fastingen1520

fastingen1519

fastingen1528

fastingen1527

fastingen1529

fastingen1530

fastingen1531

Fastingen i Kristinehamn – Fredagen

31 maj

fastingen1517

Fredagebs fasingen bjöd på lite bättre väder. Till och med solen lyste på himlen. Visst är det underbart? I dag hade en del knallar leta sig ut på Kunsgagatan och sålde t-shirts, godis, ballonger, klockor och väskor, leksaker med mera. Personligen tycker jag det hade kunnat vara lite fler knallar än dom som var där. Men det kanske kommer nästa år.

Efter jobbet tog jag mig en tur ner för att spana läget. Det blev lite inköp i oform utav två skitsnygga skjortor från Martin Dahlin som kostade 100 kronor stycket. Fy bubblan vad snygga dom är,. Nu undrar jag bara vad jag ska göra med dom drygt 1800 kronorna som jag sparat när jag köpte dom på rea?

Jag stannade till utanför Lyrantorget där musikskolan bjöd på musik. Det är så härligt att höra hur många musikaliska och duktiga ungdomar vi ha här i stan. Dom bjöd på ett mycket varierande program. Alltid kul att höra. Lite trist att man på många håll skär ner på denna typ av verksamhet. Jag tror många politiker inte förstår vad musikskolan betyder för många ungdomar. Stor risbuske till alla dom som runt om i landet skär ner på denna verksamheten-

På kvällen blev det den tur till Thanh Thai Palace här i stan med mina goa arbetskamrater. Vi var där för att tacka av en medarbetare som slutar. Tack för dessa åren Erik. Hoppas du njuter av pensionärslivet nu. Maten smakade underbart. Vad härligt det är med mongolisk buffé. Der ser inte så mycket uy när man ser saker på tallriken men när kocken stekt i hop allting smakar det smaskens.

Kvällen avslutades i Öltältet där Rockmakarna svarade för musik. Bra musik men dyr alkohol 59 kronor för en 33cl cider. Jäklars vilken vinst dom måste göra men tanke på att inköpspriset inte kan vara många kronor. Rockmakarna är som namnet antyder ett rockband. Utångsorten är Grästorp. Man spelar blandad rockmusik, allt från Creedence och Status Quo till Gyllene tider och Bryan Adams. Muycket av musiken var riktigt dansant.

Här följer några bilder från fredagen:

fastingen1515

fastingen1516

fastingen1518

fastingen1513

fastingen1512

fastingen1522

fastingen1524

fastingen1525

fastingen1526

Fastingen i Kristinehamn – Torsdagen

31 maj

fastingen1502

Det blev en regnig invigning av Fastingen i Kristinehamn. Men till slut började det ordna upp sig vädermässigt. invigningstalare i år var Lars Blomkvist som är Ställföreträdande ansvarig utgivare på vår lokaltidning Nya Kristinehamns Posten.

Kristinehamns Musikkår spelade som vanligt i paraden som började vid Lyrantorget och slutade vid Stattshotellet.

kl 18.00 var det dags för Kaninjoggen. Detta är en löptävlingen för barn upp till 11 år. Man springer knappt en kilometer genom centrum.

En timme senare var det så dags för årets upplaga av Harspåret. Detta är ett stadslopp som är 6 km långt där man springer runt Kristinehamns gator. På senare år har fler och fler företag börjat anmäla sig som lag vilket är enormt kul.

Årets vinnare blev Henrik Örnstedt från Karlstad som sprang på tiden 19:56- Bästa kvinna blev Annika Kihlström med tiden 23:58 Bästa lag blev IF Göta 2:a blev Scana Energy tätt följda av Husbilslandets Herrar

Här fölljer några bilder från torsdagen

fastingen1503

fastingen1501

fastingen1504

fastingen1505

fastingen1506

fastingen1507

fastingen1508

fastingen1509

fastingen1510

fastingen1521

fastingen1522

fastingen1532

Regnig men trevlig kväll på Upperudslogen

30 maj

mahlgreninsta15uppe

Vad trevligt vi har det här på Upperudslogen med Micke Ahlgrens. Inte en enda dålig låt så här långt på kvällen. Vädret kunde ha varit bättre. Men vad gör det när musiken och värmen från orkestern värmer. En längre fotoreportage kommer framöver i bloggen

Strike i Degerforsparken i kväll

27 maj

strikedfsinsta1503

Har idag besökt Degeforsparken där Strike från Hudiksvall bjudit upp till dans. En härlig stämning och mycket folk. Strike spealde mycket bra låtar. Jag hörde många i publiken som lovordade dem. Längre reportage kommer framöver i bloggen.

strikedfsinsta1501

strikedfsinsta1502

Kylig men trevlig nonstop i Blomsterhult

27 maj

excessumblo150511
excessumblo150512

Vi hade redan på torsdagen den 14 maj tjuvstartat med utedanserna genom att besöka hembygdsgården i Kristinehamn där Kåre Eriksson spelade. Nu på självaste 17 maj var det dags att åter igen ge sig ut i dansens virvlar. Denna gång var det destinationen ”Logen mitt i skogen” kanske mer känd som Blomsterhultlogen som var inställd på dans gpsen. Här skulle det skulle vankas nonstopdans med två av våra ”nya” heta modernband nämligen Excess och Umbrella. Det känns egentligen fel att kalla dom nya eftersom Excess spelat sen 1992 och Umberella sen 2011. Men det beror ju på med vilka man jämför.

excessumblo150513
excessumblo150514
excessumblo150515

Kontakten med vädergudarna var det lite si och så med denna afton. När vi satt i bilen på väg mot logen så strilande det ner något otyg från himlen. ”Förstå sig påare” kallar det tydligen för regn. Så himla tråkigt när det är logdans. Det hör ju inte ihop. Men det var bara att gilla läget och göra så gott man kunde av situationen. Vädrets makter är ju inget som man roda bot på. Vi stannade för en liten paus inför Mossbergs Lanthandel där jag köpte mig lite godis och dricka. Det är inte ofta jag tuggar godis men denna dag ville jag pigga upp stämningen lite. Det är så himla mysigt med alla dessa lanthandlare. Dom har så mycket grejer så man kan stöta på en massa roliga saker som dom vanliga Ica butikerna inte har.

excessumblo150508
excessumblo150509
excessumblo150510

Båda banden som spelade på logen hade något nytt med sig. Umberella hade ny sångare och trummis som gjorde sitt absolut första jobb med bandet. Excess hade ny gitarrist som hunnit med att göra några gigg med bandet. Så han var väl lite varm i kläderna.

Janne Sandgren som driver Logen mitt i skogen är en riktig dansentusiast som jobbar och verkar för dansens fortlevnad. Vi betalade entrén och steg in i den fina logen. En underbar känsla spred sig genom kroppen. Nu var det ÄNTLIGEN dags för lite logdans. Båda banden var på plats när vi klev in i logen .

excessumblo150524
excessumblo150525
excessumblo150506

Klockan sex skulle startskottet gå. Först ut var bandet Umbrella som jag aldrig hört förut. Fyra relativt unga grabbar som startade bandet för fyra år sedan. Man hade då spelade tidigare under namnet Fålings. När så första dansen var till ända så stod publiken och gav dom en stor välkomnande applåd. De började lite lugnt för att sedan i dans nummer två dra upp tempot med två favoritlåtar, ” Paralyzed” och ”Mary Ann”. Det kan ibland vara lite spännande med nya medlemmar.

excessumblo150523
excessumblo150535
excessumblo150536

Efter några låtar var der dags för Umberella att lämna över stafettpinnen till Excess. Therese tar till orda. Vi ska börja med fart och fläng snabbt ”Börja var enkel sluta är svår” och därefter ”Kom och gör mig galen”. Det märks vilken scennärvaro Excess har. Therese rör sig vant på scenen och släpper loss rejält. Sedan brorsan och jag såg och träffade Excess sist hade de en ny kille med sig som spelade gitarr. Spelade riktigt bra. Dock går det inte att komma ifrån att man saknar lite steelguitar.

excessumblo150501
excessumblo150502
excessumblo150503

Vädret vad som sagt inte det absolut bästa så det kanske skrämde bort lite dansfolk. Men alla vi som var här hade det mycket roligt. Jag tror även orkestrarna kan skriva under på det samma. Det är riktigt kul att folk hittar denna loge som just ligger mitt ute i skogen. Detta är ju en riktig klassik dansloge.. Året var 1958 när Ulfsby Skytteförening tog beslutet att bygga en dansloge i Blomserhult, idylliskt beläget några kilometer sydöst om Alsters kyrka. På 1960- och 1970-talen spelade här några av dansbandsvärldens topporkestrar upp till dans såsom Lasse Stefanz, Vikingarna, Thorleifs, Mats Bladhz. I mitten av 1990-talet tröt dock krafterna, och under några år stod logen mer eller mindre onyttjad. Men sedan 2007 är det Janne Sandgren som ser till att det är livat på logen. Här spelar några av landets mest kända och bästa ”moderna” dansband. Detta blandas upp med dom som inte är fullt så kända men som spelar minst lika bra som dom stora elefanterna. Fler arrangörer borde tänka som Janne och boka in även mindre kända band. Det tjänar alla på i slutändan.
excessumblo150519
excessumblo150505
excessumblo150507

Åter till logen där brorsan och jag tänkte ta lite paus från dansen. Janne Sandgren skall ha en extra eloge för att han tänkt till lite extra. Här finns det fika för de flesta. Även om man har allergi och är gluten och laktosintolerant finns det här fika att köpa. Stora tummen upp för detta. Jag är shjälv allergiker så jag vet hur svårt det kan vara att hitta passande fika.

excessumblo150516
excessumblo150517
excessumblo150518

Efter fikat gick vi in i logen igen där Umbrella stod på scenen. Jag tror att får dom vara spela ihop nya sättningen och få lite mer pejl på ljudet så kan dom bli riktigt bra. Det behövs fler dansband i vårt land. Sen är det riktigt kul att dessa unga grabbar satsat just på dansbandsmusik. Det gillar vi extra mycket.

excessumblo150520
excessumblo150522

Tiden går fort när man har roligt. Sista halvtimmen av kvällen delade banden broderligt och spelade varsin låt fram tills det att klockan slog 23.00 Då var det dags att gå hem eller? De t tyckte inte publiken i alla fall som applåderade upp banden än en gång på scenen. Både Excess och Umberella fick spela en varsin låt till som extranummer. Det är ju ett gott tecken på att publiken gillade det som hörde.

excessumblo150526
excessumblo150527
excessumblo150528

Nöjda och glada satte vi oss i bilen och kryssade hemåt i natten. Månen lyste med all sin kraft och från bilstereon hördes ljuvliga toner av Zlips. Tänk vad nostalgisk man kan bli. Tack alla inblandade för en mycket trevlig afton. När det nästa gång blir då vi besöker denna logen vet jag inte. Men helt klart är att det absolut inte var sista gången jag var här i år.

Här följer det lite mer bilder från kvällen

excessumblo150530
excessumblo150532
excessumblo150534
excessumblo150533
excessumblo150504
excessumblo150531

Minnesvärd konsert med Åsa och hennes vänner

26 maj

konsertasa150501

konsertasa150532Det är inte alls ofta som jag går i kyrkan. Men ibland händer det. Och det var just vad som skedde den 9 maj. Då besökte jag Karlskoga Kyrka. Ni kanske undrar nu vad jag gjorde där. Det var nämligen så att det var en välgörenhetskonsert där.

Det är Åsa Karlström som var initiativtagare och en stark drivande eldsjäl för att tillsammans med Karlskoga församling arrangera denna välgörenhetskonsert för barn i Karlskoga. Pengarna som samlas in genom Karlskoga församlings stödfond ska öronmärkas och gå oavkortat till barn i Karlskoga som behöver få lite extra hjälp till en spännande och rolig sommaraktivitet.

konsertasa150525

Jag tar mig friheten att saxa lite ur Åsas pressmeddelande
”Jag fick själv sällan åka på något kul när jag var liten och även idag finns det så många barn som aldrig får möjlighet att komma någonstans på sommarlovet. Jag och mina vänner vill ge i alla fall några den möjligheten nu i sommar. Den 9 maj anordnas en välgörenhetskonsert i Karlskoga kyrka med sånger om kärlek. Mina fantastiska vänner och kollegor kommer att skapa en fin stund tillsammans med publiken. Låt oss ge några
barn ett fint sommarminne. Kram Åsa!”

konsertasa150516

Och det blev en magisk kväll, en kväll med mycket musik, kärlek, omtanke och eftertanke. Alla musiker berörde med sin sång. Åsa belyste olika saker på ett mycket tänkvärt sätt.

konsertasa150508
konsertasa150507

Medverkade musiker var Peter och Linda Dahl från Degerfors. Peter var under många år frontfigur i Peckas Pack och Linda slog igenom med tjejbandet Angel som hade landsplågan ”Sommaren i city” På senare år har de spelat tillsammans i ABBA showen S.O.S samt i countrybandet Whisky & Dynamite. Som låtskrivare slog de igenom år 2000 då de var med och komponerade schlagervinnaren
”När vindarna viskar mitt namn” till Roger Pontare. De bjöd båda på mycket fina låtar. Bland annat framförde Linda en av mina absoluta favorit låtar inom country. ”Blue eyes crying in the rain”. Den rösten och den akustiken i kyrkan gör att man fick ståpäls.

konsertasa150513

Susanne Ericsson är en Sångerska, låtskrivare och folkmusiker. En helt n bekantskap för mig. Susanne kommer från Järvsö skapade sitt första album under sin bröstcancerbehandling
vid 45 års ålder. Hon är verkligen ett bevis för att det aldrig är försent att leva sina drömmar! När hon tog ton satt jag bara och gapade. En sådan klockren och berörande röst var det längesen man hörde. Jag kan skriva under på precis samma ord som min bror skrivit. Jag har i många års tid hört många sjunga men aldrig någon sjunga så rakt ärligt och direkt in i mitt hjärta. Jag satt och funderande varför jag hst missat denna tjej. Det är absolut inte sista gången jag har hört henne sjunga..

konsertasa150511

Det märkets att Åsa valt sina sångvänner med omsorg. Thomas Vikström är en grabb som sjunger alla genrer från hårdrock till visa och operett. Här på konserten bjöd han på mycket finstämd me kraftfull sång. Dock lade han hårdrockslåtarna åt sidan. Och det kanske var bra för en sådan som mig som har svårt för den typen av genre.

konsertasa150510

En annan av mina favoritsångare var där på plats. Nämligen Peter Danielson som har mer än 20 års rutin som sångare i dansbandet Schytts. Numera när spelningarna med Schytts inte är lika många som förr kombinerar Peter detta med annan musik. En genre som faktiskt inte är så långt ifrån dansband nämligen andliga låtar. Under konserten bjöd han på några låtar från sin nyutgivna platta med titeln ”Barnatro”. Jag har alltid gillat Peter och hans musik. Han har liksom gått sin egen väg samtidigt som han hållt sig innanför ramarna.

konsertasa150514

Åke Noreen var en ny bekantskap för mig. Men i Karlskoga verkade han vara en riktig lokalkändis. Åkes säregna röst känns lätt igen från Karlskogaband som Jet
Airliner, deNadas och Boogely. Han uppträder annars en del på bröllop m,m Han visade liksom de andra artisterna att han hade mycket kärlek och en stor portion humor.

konsertasa150518

konsertasa150517

Sammanfattningsvis var det en mycket fin konsert detta. Jag tror inte Åsa i förväg kunde drömma om at hon med sina musikaliska vänner skulle fylla Karlskoga kyrka. Inte en enda plats fanns ledig. Det vittnar lite om intresset för att stödja Åsas arbete. Hon visar prov på så mycket medmänsklighet så man tror inte att det är sant. Kanske beror det på att hennes väg i livet inte varit spikrak. Att visa lite kärlek och omtanke är inte så svårt och behöver inte kosta så mycket pengar. Det borde finnas fler som Åsa ute i vardagen. Jag är helt övertygad om att världen sett lite annorlunda ut då.

konsertasa150522

konsertasa150523

Det var med mycket kärlek och värme som jag och min bror lämnade Karlskoga Kyrka. Stort tack till samtliga inblandade och en speciell kram till Åsa. Tack även till Britt-Marie och Maria som ordnade bra platser till mig och broder. Efter konserten begav vi oss till 39:an som är församlingshemmet. Där tog vi oss en fika tillsammans med vår vän ”Stickan” som också varit på konserten.

Slutligen vill jag än en gång önska Åsa lycka till med dit projekt och hoppas att det blir en fin resa till Kolmården för barnen, ungdomarna och deras föräldrar. Hoppas solen är med er.

Nedan följer det lite fler bilder från kvällens konsert

konsertasa150502

konsertasa150503

konsertasa150504

konsertasa150505

konsertasa150506

konsertasa150509

konsertasa150515

konsertasa150512

konsertasa150519

konsertasa150521

konsertasa150520

konsertasa150524

konsertasa150526

konsertasa150528

konsertasa150527

konsertasa150529

konsertasa150530

konsertasa150531

konsertasa150533

Anne Nørdsti till Ullared

25 maj
Anne Nørdsti till Ullared
Anne Nørdsti till Ullared

Dansbandsfestivalen i Ullared, ”En kväll i juni” har sedan tidigare bokat Sveriges i särklass tre största dansband till årets festival. Nämligen Grammisnominerade Arvingarna, Larz Kristerz och Lasse Stefanz. Nu kan man stolt med dela att Anne Nørdsti som är ohotad dansbandsdrottning i Norge och påväg att erövra även Sverige är klar för festivalen.

-Efter Annes duetter med Olle Jönsson i Lasse Stefanz känns det fantastiskt att ha dessa artister samma kväll. Vi är därför otroligt glada att Anne Nørdsti också valt att lägga en av sina få Sverigespelningar hos oss på ”En kväll i juni”. Fram till idag har vi bokat tre grammisnominerade akter och kanske den mest lyssnade kvinnliga dansbandsdrottningen i Norden konstaterar festivalgeneral Jonas Erixon nöjt.

Källa: En kväll i juni

En selfie vid Brattfallet

24 maj

brattfallet1501inst

Just nu befinner sig jag och broder vid Brattfallet. Brattfallet är ett 10 meter högt vattenfall. Vid höga vattenflöden är fallet mäktigt. På sommaren då vattenföringen är låg kan man klättra i fallet. Efter Brattfallet rinner Halgån genom en kanjon. Mäktigt. Snart skall vi kryssa vidare.

brattfallet1502inst

Skoga Bygdegård med Janders

23 maj

jandersinsta1502

Just nu befinner sig broder och jag i Skoga Bygdegård som ligger söder om Ekshärad i närheten av Uddeholm. Här är det dans i kväll med Janders orkester från Umeå. En mycket trevlig kväll så här långt.

jandersinsta1503

jandersinsta1501

Stefan Lundh – Ny medlem i Glenn Endys

23 maj

gendys15

Glenn Endys pressenterar på sin facebooksida en ny medlem. Det är Stefan Lundh som sedan en tid är ny medlem i bandet. Stefan är 45 år och bor i Väderstad – Östergötland och har som oss andra spelat så länge han kan minnas. Han kommer närmast från egna orkestern Callisto, men har också spelat med Tommys, Jacks och Salut för att nämna några band. I Glenn-Endys kommer han att hantera keyboard & dragspel samt att kommer förstärka på körsång.

Callisto och Remembers blir Annelie Lundhs

22 maj

annelielundhs15

Två orkestrar kommer att bli en. Remembers och Callisto kommer att slåss samman. Det nya namnet kommer bli ANNELIE LUNDHS. Premiären gör orkestern i Malung på dansbandsveckan fredagen den 15/7. Alla i bandet känner varans sedan tidigare och man ser detta som ett naturligt val för att ge orkestern nytändning. Fram tills dess så spelar man under namnet Callisto. Närmast kan du dansa till oss på Birka Paradise 16/6- 22/6. Hoppas vi ses

Janders till Skoga Bygdegård

21 maj
Janders 2015 Foto/Copyright: Markus Redman
Janders 2015 Foto/Copyright: Markus Redman

På lördag är det stor säsongsfinal för danserna i Skoga Bygdegård i värmland. På scenen står inga mindre än Janders från Umeå. Dessa härliga norrlandspojkar har börjat satsa på att spela längre ner i landet.

Fotboll med IFK Ölmes damlag

19 maj

olmedamnorrst-insta03

I kväll var jag på Ölme IP och bevittnade förutom en genomvåt gräsmatta på sina håll en fotbollsmatch mellan IFK Ölme och Norrstrands IF.s damer. Jag borde skämmas. Det var faktiskt första gången som jag såg IFK Ölmes damer spela match. Det jag fick se var helt okej fotboll. Matchen slutade 1-1 och det får kanske ses som en rättvist resultat.

Tränare för laget är Magnus Andersson som gör ett riktigt bra jobb med tjejerna. SÅ det blir förhoppningsvis att åka ut till Ölme IP fler gånger när dessa duktiga tjejer spelar.

olmedamnorrst-insta02

olmedamnorrst-insta01

Kylslagen danskväll – Men musiken värmde!

18 maj

Dags för årets andra logdans för mig och broder. Lite kylslaget var det allt när Janne Sandgren ställde till med nonstopdans med Excess och Umberella. Nedan följer några Instagramade bilder. Ett längre reportage kommer framöver i bloggen.

blomsterexumb-insta01

blomsterexumb-insta02

blomsterexumb-insta03

blomsterexumb-insta04

Är dom inte snygga så säg?

17 maj

lacosteskor

Det är bara så fräscht med vita sneakers. Så länge dom är vita vill säga. Är dom inte snygga så säg?

Årets logdanspremiär med Framed i Täfteå

17 maj

Nu är logdanssäsongen i full gång. Kurt Sundin besökte premiären i Täfteå Loge. Kolla in premiärdansen nedan som ägde rum Lördagen den 9 maj då Framed spelade.

Klockargårdens Handelsträdgård firade 40 år

16 maj

klockardag0501

I lördags for jag ner till Klockargårdens handelsträdgård som ligger i Visnum 2½ mil söder om Kristinehamn. Klockargådens Handelsträdgård är ett familjeföretag som ligger beläget vid Visnums Kyrka ca 2 mil söder om Kristinehamn i Värmland. Verksamheten har drivits av samma ägare under 30 år och den största delen av växterna som finns har planterats på plats. Hos Klockargårdens Handelsträdgård kan du hitta blommor och växter till såväl inomhus som till utomhus.

klockardag0510

Varje år i maj arrangerar man den årliga Klockargårdens dag! I år passade man även på att fira 40 år som handelsträdgård. Det var musikuppträdande och ponnyridning för barnen. Man bjöd på kaffe och goda ostfrallor.

I år var det även en loppis med allt vad du kan tänka dig. väsret var helt okej även om tunga moln dök upp på himlen så var det aldrig någon risk för regn.

Många var det som denna lördag styrt kosan ner för att spisa musik, fika och framför allt köpa fina blommor att pryda sina trädgårdar med.

klockardag0508

På Klockargårdens handelsträdgård har man fem växthus som utgör ca 3000 kvadratmeter och ett område på gården, med bl a perenner, buskar och fruktträd. det är en fröjd för ögat att gå omkring och se på alla dessa fina blommor som finns att köpa. I växthusen finns ett miljövänligt recirkuleringssystem som innebär att vattnet hela tiden cirkulerar runt och återanvänds. Det är mycket bra och miljövänligt.

klockardag0507

klockardag0506

I tältet som man satt upp spelades det musik från två olika orkestrar. Dock inte samtidigt :)
Det ena var en jazztrio som jag dessvärre inte vet namnet på. Den bestod av ett gäng unga välklädda herrar. Jag ska söga att jag inte direkt är någon jazzkille men det jag hörde lät mycket bra. Duktiga grabbar.

Det andra bandet var TS.band som står för Tomas Storm band. Ett gäng som spelar dansant 50 och 60-tals musik med en del girtarrmusik a´la shaddows och spotnicks. Jag tog mig friheten att filma två låtar som inom kort kommer att dyka upp här i bloggen.

klockardag0513

klockardag0509

klockardag0511

klockardag0512

klockardag0505

klockardag0504

klockardag0503

klockardag0502

klockardag0514

Canyons med ny sättning

16 maj

canyons15ny

Får blgogen lov att pressentera nya sättningen av Canyons orkester. Man håller på som bäst att repa ihop nya bandet. Joel Andreasson som sist syntes i Skåningarna och Donnez är en nygammal medlem i bandet. Han blir nu ny kapellmästare i Canyons, och kommer att driva och ansvara för Canyons tillsammans med ägaren Thomas Andersson. Övriga medlemmar i bandet är Martin Nilsson och Martin Christoffersson
Vi önskar Canyons lycka till mot nya äventyr.

Bjud upp till ett gäng snickare

16 maj

När jag här om dagen besökte Carlings i Karlstad så såg jag till min glädje att snickarbrallorna tydligen är på modet igen. Det fanns några olika för både tjejer och killar. Detta har ju blviit förknippat med ett plagg mest för gravida eller hantverkare. På senare tid är det även en stor del av rockabillykulturen vilket glädjer mig. Jag har själv några i garderoben sok ni säkert sett tidigare här i bloggen.

Några som också var tidiga med att anamma denna klädstil var våre kära dansband. Jag har rotat runt bland lite dansbandskort och hittat några finfina exempel.

dansb_hangselb13
Per Lundgrens från Sundsvall ville så klart vara coola. Dessa ”ungdomar” Blev sedemera Black Jack och resten är ju som bekant historia.

dansb_hangselb12
fråb västgötasläten och Falköping kommer Folksong Singerska. Om det är dansband eller ej ska jag låta vara osakt. Men dessa långa grabbar satsade så klart på gula snickarbrallor.

dansb_hangselb11
Från Umeå kommer dessa gossar som så fräckt kombinerat dessa blåa brallor med härligt mönstrade skjortor. Härkligt stor glasögon har man med. Helt i linjen med den tidsanda som rådde då.

dansb_hangselb10
Kvarnbypojkarna från Skellefeå gick ett steg längre. Dom kombinerade sina fina röda brallor med matchande keps till. Ser ut lite som om dom kunnat extraknäcka på någon bensinmack.

dansb_hangselb09
Schytts orkester håller tydligen på att måla om något. Man har klätt en vägg med tidningspapper. Dock verkar man ha varit lite oense om vilken färg man skulle ha. SÅ man tog alla regnbågens färger. Kan tillägga att sångaren (i lila brallor längst fram) kommer från min stad Kristinehamn.

dansb_hangselb08
Dess grabbar tror jag kommer från Bert Karlsson land nämligen Skara. Det var tydligen lite kallt så man försedde sig med en halsduk som snälla mamma skickade med. Även om man har lite olika färger har man i alla fall enats om en färgskala.

dansb_hangselb07
Bruna manchnesterbyxor. Ja vad ska man säga? Det är i alla fall enhetligt. Grabben lägst fram till höger är för övrigt Bosse Möllberg som under många år var sångare och frontfigur i legendariska Streaplers.
Själva bandet Five-Teddys kommer från Skara och firade 2012 50 år som dansband.

dansb_hangselb06
Kellys ville glittra på scenen. Därför inköptes dessa silvergrå glansiga brallorna med tillhörande lila glansig skjorta. Bandet hade Fritsla som utgångsort och det vet vi ju alla vart det ligger.

dansb_hangselb05
Värmlänningar är dom Tommy bergs. Liksom Kellys satsade man här på glansiga brallor. Syns man inte så finns man inte. Om ni undrar varför sångaren Ulf Gullbrant sitter med handen dom kunden beror det på att han innan fotograferingen varit till tandläkaren för operation. Denna bild var även baksida till skivomslaget ”Sommarens vänner är vi”

dansb_hangselb04
Clabbes från Skånska Perstorp i Skåne. Kanske fick man inspiration från Danmark när man klädde sig i rött och vitt.

dansb_hangselb03
Från Falkenberg kommer Liljedahls. Även dom i rött och vitt, fast här i omvänd kombo i förhållande till föregående Clabbes.

dansb_hangselb02
Nu är Schytts här igen. Denna gången har man också inte lyckats ena om vilken färg man skulle ha på hängselbrallorna. Fråga mig inte varför en del tagit av sig skorna. På något sätt ser det kallt ut.

dansb_hangselb14
Om solen lyste med sin fråvaro när Schytts tog sin bild var det raka motsatsen till när Halmstadgänget Lill-Nickes tog sitt orkesterkort. härlig kvälslsol som går hand i hand med färgen på deras fina brallor. Och det är ju inte så att gult är fult. Snarare tvärt om.

dansb_hangselb15
Vi avslutar med några sockersöta grabbar i rosa. Eldorados kom ifrån semstaden Eskilstuna. rosa och vitt är väldigt cleant.

Barbadosbox till samlingen

15 maj

barbadossamling

I bland blir man glad när man hittar nya saker till min digra samling med dansbandsprylar. En pappbox från en skivaffär. Passar perfekt för mina Barbadosplattor.

Kåre Erikssons underhåll på Hembygdsgården

14 maj

hhembkare0502

I torsdags kväll for vi på danspremiär på Norrgården Kristinehamn. Allt var med oss denna kväll. Det var bra väder, bra musik, fint ställe, gott fika. Det enda som saknades var publiken. Varför är det så svårt att locka folk till denna fina danspärla i Värmland. Norrgårdens café är ett rött hus med vita knutar från 1800-talet. Här kan du smaka på hembakat bröd, smörgåsar, våfflor eller en lättare lunch med hembakat bröd till. Ute på hembygdsområdet kan du strosa runt bland gårdar och en kvarn från 1700-talet. Här finns även en loge där det arrangeras dans om sommaren.

hhembkare0501

För dansmusiken svarade Kåres. Kåres är en enmansorkester från Degerfors som består av Kåre Eriksson som sjunger och spelar gitarr. Spelstilen är mogendans. Ett flertal cd-album finns inspelade med honom. Spelställena är allt från privata fester och kalas till motionsdanser och andra evenemang. Kåren Eriksson har spelat i andra konstellationer tidigare.

hhembkare0506

Denna kväll stod han som sagt på logen som finns vid norrgården och som är en del av Hembygdsgården Kristinehamn. Där bjöd på mycket fin dansmusik. Bland låtarna märktes, ”Green, green grass of home”, ”Lite av din tid lite av din kärlek”, ”Sjätte september”, ”Regnets Rytm”; Lasse Stefanz låtarna ”Oklahoma” och ”Elaine” för att nämna några..

Innan paus bjöd han som sig bör på en kaffevals. Sedan bar det in i norrgården för en fikapaus. Vi snackade lite musik och andra trevligheter inom dansband i pausen.

hhembkare0504

När vi fikat klart var så meningen att dansen skulle fortsätta men i samråd med Kåre som avbröt man kvällen vilket var ledsamt tyckte jag men då det var såpas lite folk så förstår jag deras beslut. Vi stannade kvar och hjälpte Kåre att rodda och packa ihop allt.

Trots att publiken uteblev var det en trevlig kväll med mycket härlig musik.

hhembkare0505

hhembkare0503

Nu hoppas vi på mer pulik och dansare på dom resterande danserna i sommar som är:
2015-05-28 Kristinehamns Dragspelsklubb
2015-06-11 Temix
2015-06-25 Frykmans med Tina
2015-07-09 Kennings
2015-07-23 Temix
2015-08-06 Vakant
2015-08-20 Kristinehamns Dragspelsklubb Sam & Marianne (Nonstop)

Ölme plockade hem 3 poäng mot Yxhults IK

14 maj

olmeuyx04

I strålande solsken tog IFK Ölme emot Yxhults IK som är en fotbollsklubb med säte i Närke och Kumla Kommun. Efter förra veckans fina seger mot Villastadens IF så hade jag höga förväntningar på grabbarna. Som i tidigare matcher var det Ölme som inledningsvis höll i taktpinnen. Efter en kvart började Yxhult ta för sig lite mera och skapa några få farligheter. Men inget som ledde till mål. En skapligt jämn halvlek som slutar 0-0

olmeyx150501

Andra halvlek började som en repris på första havlek. Enda skillnaden nu var att bollen denna gång letade sig in över mållinjen. Nyförvärvet för året Tobias Blom visade måltakterna och satte in 1-0 med assist av Reza Shirazi. ett resultat som skulle stå sig matchen ut. Dock blev det lite svettigt när Alan Hussein i den 66:e minuten orsakade en straff. Men säkerheten själv i målet Sören Lambrecht plockade det enkelt.

olmeyx150502

Det var mycket kramkalas denna torsdag på Sannavallen. Det var en skön känsla när domaren till slut blåste av matchen. Alla sekunderar efter stopptid känns som evigheter. Nu klättrar vi lite i tabellen och ser fram emot IK Franke borta den 23 maj.

olmeyx150503

olmeyx150505

olmeyx150504

Grattis Git Persson

12 maj

git50

I dag firar vi och säger grattis till alltid evigt unga Git Persson. Hon fyller i år 50 år. Git är känd som sångerska i Kellys, men har även varit solist i Curt Haagers och Fernandoz.

Mats Gustafsson till Ninnas orkester

12 maj

ninasmats

Ninnas orkester pressenterar en ny medlem i sitt glada gäng. Det är Mats Gustafsson som bandet hälsar välkommen som Keyboardist och dragspelare.
Bandet hälsar via sin facebooksida att dom är mycket glada att få en sådan duktig och trevlig kille till sitt band!

Full fart på säsongsfinalen när Streaplers bjöd upp

11 maj

strepalfhag150501

Säsongsfinalen på danserna i Forshaga Folkets Hus gick av stapeln lördagen den 2 maj. På scenen stod inga mindre än kungarna från Kungälv nämligen Streaplers. Det var drag från första till sista ton, ett knökfullt dansgolv med glada dansare precis som det ska vara en lördagskväll i Forshagafolkets hus. För på scenen stod mina stora favoriter idoler i Streaplers.

strepalfhag150502

strepalfhag150503

strepalfhag150504

Blev en fin tur till Forshaga. Vägen dit var som vanlig fin och ganska lite trafik ute. Rullade in kvart i nio framför folkets hus i Forshaga Redan då så var glädjande nog parkeringen full av bilar. En härlig syn, detta bådar gott tänkte jag och broder. Det har emellanåt varit lite skralt med besökare under våren. Trist på ett så fint folkets hus med så fina band. Men detta skulle det bli ändring på idag.. Vi betalade entrén till Inge som i vanlig ordning satt i luckan och hälsade alla välkomna.

strepalfhag150505

strepalfhag150506

strepalfhag150507

Klockan drog sig långsamt mot nio och grabbarna steg ut för en sista det blev glada leenden. De var riktigt glada av att se mig och där och jag var minst lika glad att se de också. Kjetil Granli tog plats bakom trummorna. Kenny hängde på sig gitarren. Anders stod redo bakom sina keybords. Henrik och Per var laddade även dom med sina vapen tillika instrument. Kenny tog till orda och hälsade alla välkomna till Forshaga och en trevlig kväll. Streaplers inledde med två snabba låtar i ”Jag har hört att du har någon annan” och där efter ”Vänta Lite” som i original heter ”Whaith a minute”. På ett litet kick är dansgolvet som en myrstack, dock en organiserad sådan. Denna lördag skulle det bli mycket folk i Forshaga. Det var en hel del nya ansikten här denna kväll. Man får hoppas att det gav mersmak så at dom kommer tillbaka. Et behövs fler sådana här kvällar om man ser det publikmässigt.

strepalfhag150508

strepalfhag150509

strepalfhag150510

Efter den första snabba dansen var så dags för lite lugnare tongångar. Kenny bjöd på en countryballad som heter ”I just wanna dance with you” av Daniel O’Donnell, Sedan bjöd Kjetil på lite norsk sång i ”En slant till trikken hjem” som i original heter ”Sing me back home”. Streaplers har många goa countrylåtar och rockabillylåtar som man smyckat med svensk text. Dom kan verkligen sin sak med sina arrangemang att göra det bästa av låtar. Alla låtar dom tar i gör dom till sina. Jag kan ju påstå att dom inte har en enda dålig låt på sin repa. Om man räknar bort låten ”Anita du drömmer”. Det är en låt jag inte gillar. Även om jag inte kan sätta fingret på vad det är.

strepalfhag150511

strepalfhag150512

strepalfhag150513

Efter denna dans var det så dags för Anders Larsson att begå sångdebut ikväll. I svängiga ”Mary Ann” följt av ”Rena rama Texas” där det sjungs vad som händer i västra Värmland. Åter igen blir det full fart på dansgolvet. Det buggas på som aldrig förr. Jag förstår inte riktigt hur dom gör. Men på något märkligt sätt får dom till det med sina svängar och snurrar hit och dit. Jag har pratat med flera inbitna buggare som älskar att bugga till Streaplers, Dom har ett sådant driv i sina låtar som inte många andra band kan åstadkomma. Snygga arrangemang som det märks att man lagt ner tid på.

strepalfhag150514

strepalfhag150515

strepalfhag150516

I slutet av april släppte Streaplers en strålande platta med titeln ”I dag”. Jag kan bara meddela er att dom har åter igen lyckas göra ”det”. Det är inte konstigt att dom åter igen fått så fina recensioner i media för denna platta. Dom bjöd på flera låtar live, och dom funkar minst lika bra på dansgolvet som på skivan i bilen eller hemma. Det märks även att publiken gillar låtarna. Det applåderas friskt mellan danserna.

strepalfhag150517

strepalfhag150518

strepalfhag150519

strepalfhag150520

Allt har tyvärr ett slut och så även denna kväll. När man räknar antal betalande så blev det publikrekord med råge. Kul för Streaplers och för arrangörerna. Vi snackade lite med grabbarna tog de sista bilderna. Nöjda hämtade vi ut våra jackor i garderoben och styrde hemåt i natten. Vi tackade arrangörerna för en trevlig danssäsong. Nu stundar några månader av sommardans. Den 12:e september är det höstpremiär. Då spelar Matz Bladhs upp till dans. Observera att det då sker på den nya danstiden 20:00 – 24:00. Jag och brorsan tror att det kommer bli lyckat och bra.

Strålande solsken på Årets CupcakeKalas

10 maj

cupkake2015

I strålande solsken arrangerades CupCakeKalaset i Kristinehamn. Vad är då detta? Jag ska dra en liten genomgång. CupCakeKalaset genomfördes för första gången den andra lördagen i maj, närmare bestämt lördagen den 14 maj 2011 och har sedan år efter år vuxit till en härlig folkfest. Man har tidigare bland annat haft teman som Go Green och Fairtrade. Kalaset arrangeras alltid den andra lördagen i maj.

cupcakep1501

Idén till CupCakeKalaset kom i början av 2011 då chefen för näringslivssamverkan här i Kristinehamn besökte tre Kristinehamnsföretag. Dessa tre företagsbesök resulterade i idén att skapa ett Cupcakekalas. Detta är en möjlighet för alla att visa upp sin verksamhet bara man kopplar till CupCakeKalasets värdegrunder som är ”Alla är bjudna och välkomna till detta kalas”. I benämningen kalas är det allt från cupcakes så klart till, ballonger, lekar, tävlingar, ansiktsmålning, dans, pyssel och sång o.s.v. Med åren har detta växt sig till en riktigt stor folkfest och CupCakeKalaset har gjort sig känt även utanför Kristinehamn

cupcakep1502

Årets tema för hela kalaset var mångfald och Pride. Ett ack så viktigt tema i dessa tider.
Flera företag och organisationer fanns på plats för att visa upp sin verksamhet. Bland annat fanns Kristinehamn för mångfald på plats. Detta är ett partipolitiskt och religiöst obundet antirasistiskt nätverk. Kristinehamn för mångfald är skapat för att stärka sammanhållningen i Kristinehamn och visa att vi ställer upp för varandra oavsett var vi kommer ifrån, könsidentitet eller sexuell läggning. Brottsofferjouren är en annan organisation som var på plats. Bland företagen på plats märktes ICA Maxi, Coop Forum och Siluett Nordic.

cupcakep1503

Något som man alltid har är en parad från Lyrantorget till Södra torget. I år blev det lite av en pride och mångfaldsparad med massor av regnbågsfärgade flaggor och ballonger. Det var en fröjd att se. Att se alla i paraden, musiker, dansare och andra gjorde mig varm i hjärtat. All denna glädje som man visar upp på gatorna här i stan. Att solen gjorde en strålande insats gjorde saken inte sämre precis. Först i paraden fanns så klart kalasets egen maskot ”Cuppi Cupcake” som i år var Emma Polack. Hon var i år ny i rollen som Cuppi Cupcake. Glatt ställde hon upp och blev fotograferad tillsammans med barn.

cupcakep1504

cupcakep1506

cupcakep1507

cupcakep1505

cupcakep1508

En stor del av detta evenemang är dans av alla dess slag. För dansen stod Dans i Kristinehamn som består av flera olika dansföreningar, klubbar och övriga som på något sätt sysslar med dans. Under dagen var det uppvisningar med barn i olika åldrar. Dessa kom från Musikskolan, Bankez Dance Company, Get in Line och Widelius Dansstudio. Det är kul att se alla dessa duktiga, barn, ungdomar och ledare. Dans är riktigt härligt både att se och utöva.

Bankez är en dansstudio i Kristinehamn där du kan lära dig olika danstyper. Banke ochgänger älskar dans och vill att du ska ha roligt, utvecklas, få inspiration och känna kvalitén i deras pedagogiska upplägg. Glädje och personlig utveckling är centrala begrepp i den pedagogiska verksamhet där eleven alltid står i centrum.

Wiodelis dansstudio ägs och leds av duktiga Viktoria Widelius som drivit detta sen 2011. Hennes mål är att utveckla och etablera dansen för barn och ungdomar. Att stärka deras självförtroende, att våga synas samt höras är något som hon bland annat har i fokus. En riktigt driftig och duktig tjej.

cupcakep1517

Katrine Svahn är lärare på musikskolan som även har dans på schemat. Redan små barn lär sig förstå och känna dansglädje. Det har man tagit fasta på här. Musikskolan erbjuder bland annat danslek för barn 5-6 år och dansmix för åldrarna 7-9 år samt 9-10 år.

Dans i olika former svarar Get In Line Kristinehamn för. Linedance och Zumba ligger tungvikten på. Detta är en nybildad förening som dansat linedance i 10 år. Grunden i klubben finner man i ”The Bear Dancers” från Björneborg där allt startade med squeredance. På våren 2008 beslöt man att bilda en egen förening och gå ur ”The Bear Dancers”. Och där står man idag med ”Get in Line”

cupcakep1518

cupcakep1520

I tältet hos Siluett Nordic var det full fart med att garnera cupcakes. En av alla som var i farten var ingen mindre än höjdhoppsesset Stefan Holm. Han drog till sig många blickar och en hel del fotograferande.

Sammanfattningsvis var det en mycket trevlig händelserik dag i Kristinehamns centrum. Samtliga inblandade kan vara mycket nöjda med dagen. Av det jag läst i efterhand verkade det som så var fallet. Nu ser vi fram emot nästa års kalas.

cupcakep1519

cupcakep1525

cupcakep1524

cupcakep1523

cupcakep1522

cupcakep1521

cupcakep1516

cupcakep1515

cupcakep1514

cupcakep1513

cupcakep1512

cupcakep1511

cupcakep1510

cupcakep1509

En härlig fotbollslördag

10 maj

I lördags var det dags för fotboll igen för IFK Ölme. Denna gång var det inte vilken match som helst utan det var ett prestigefyllt derby som stod på spel mot Villastadens IF. Det var ”hemmalaget” Villastaden som tog ledningen i den 11:e matchminuten genom en straff. Resultatet stod sig fram till halvtid.

olmevif150506

olmevif150507

I andra halvlek var det Ölme som förde större delen av matchen och gjorde således målen. i den 59:e matchminuten kvitterar Reza Shirazi läckert. Många trodde att 1-1 skulle stå sig matchen ut. Men icke. I den 82:a minuten är det Samuel Ouattara som gör 1-2. Och i den 90:e minuten gör Raphael Alves Da Silva 1-3 och kort där efter kliver Henning Reinholdsson in och punkterar matchen med sitt 1-4 mål.

olmevif150501

olmevif150502

Det var stundtals en något stökig match. Efter att Ölme tog ledningen blev det mer och mer grinigt på planen bland de gula. Domaren delade ut inte mindre än nio kort varav 6 till Ölme och 3 till Villastaden. Noterbart är att deras ende(?) målvakt blev skadad och fick ersättas med en utespelare.

olmevif150504

olmevif150505

Men som sagt. Det var vi blåvita som jublandes fick lämna matchen i lördags med 3 härliga poäng i protokollet.

olmevif150503