Lotta och Rox orkester sken i kapp med solen

16 jun

cykelnsdag1501

Hon kommer med solsken till mig sjunger ju Öster med Resten och i år var det verkligen solsken på cykelns dag. Detta är ett evenemang som arrangeras av KLTV Kristinehamns Lokal-tv.

Det började för 20 år sedan när en etapp av Postgiro Open startade i Kristinehamn. Det var ju något riktigt stort. Men det var inget ståhej kring detta. Ingvar Oldsberg var på plats men så mycket mer skulle inte hända. Därför var det några som tänkte att det måste ju uppmärksammas lite mera och därmed var idén till cykelns dag född. Våran skärgård som vi har i Kristinehamn är riktigt fin. Cykelvägen dit ut till skärgården är strålande. Därför ville man uppmuntra folk att cykla från centrum ut till Picasso.

Genom åren har flera stora artister underhållit under Cykelns dag. På listan över gäster finns Tommy Körberg, Hasse Kvinnaböske, Martin Nilsson, Ola Svensson, Rock-Olga, Little Gerhard, Sten & Stanley, Starboys och Linda Bengtzing. I år hade man bokat in Lotta Engberg som skulle spela tillsammans med dansbandet Rox som är ett lokalt dansband från Kristinehamn.

cykelnsdag1503

cykelnsdag1502

cykelnsdag1504

Detta är ett gratisevenemang. Anledningen till att det är gratis har man företagen som sponsrar att tacka för. När vi landade ute vid udden strax innan halv sju var det riktigt mycket folk som trampat sig ut till udden för att njuta av fin musik i det vackra vädret. Många var det som i år köpt cykelpass som var kombinerat med allsångshäfte.

cykelnsdag1507

cykelnsdag1508

Rox orkester startade underhållningen med att spela lite dansbandslåtar. Bandet består av ”gamla” dansbandsrävar. På sång och gitarr hittar vi B-O Söderberg som varit med i Sten & Stanley och Leif Hultgrens. Som trummis har man Per Edström med förflutet i Splitz och Berth Thores. Basen trakteras av Gordon Danielsson som varit med i Gordons orkester, Splitz och coverbandet Just 4 fun. På klaviatur för dagen hade man Krister Nordström som varit med ibland annat Karlstad-Örjans, Berth Thores och Leif Hultgrens. Han är numera kapellmästare i bandet Nova. Rox spelade riktigt bra och bjöd på en massa härliga dansbandsklassiker. Ett band som jag gärna upplever live igen.

cykelnsdag1509

cykelnsdag1505

cykelnsdag1511

Klockan närmade sig åtta och Lotta Engbergs entré på scenen. Hon rivstartade med sin stora hit ”fyra Bugg och en coca cola”. Det var full fart från början till slut. Vilken energi hon har. Flera gånger hoppade hon ner från scenen och ut bland publiken. Hon berättade en och annan anekdot från turnélivet och skojade en hel del med publiken. Hon blandade sina egna låtar med allsånger. Hon berättade bland annat som in musikaliska förkärlek till Lasse Berghagen och bjöd på bland annat ”Sträck ut din hand” och hans fina ”En kväll i juni”. Ska man sjunga Lasses låtar måste man ju ha kavaj sa Lotta. Krister Nordström räddaren i nöden fick låna ut sin kavaj till Lotta.

cykelnsdag1512

Nytt för i år var att man hade två olika musikrebusar som man kunde delta i och vinna mat från en mataffär i Kristinehamn. Det var riktigt skoj och Lotta skötte det med bravur, Det märks att hon är mer än bara sångerska. Detta med programledare sköter som rinnande vatten. Och detta med allsång är ju verkligen Lottas grej

cykelnsdag1510

En tittare från KLTV hade hört av sig och skänkt en affisch till Lotta Engberg. Affischens motiv var omslagsbilden till plattan ”Världens bästa servitris” som släpptes 1991

Mycket folk var det som samlats vid Picassoudden denna kväll. Inte så konstigt då vädrets makter var med oss. Solen lyste med all sin kraft. Det var så mysigt att sitta där med sin picknick korg och mumsa på goda smörgåsar och dricka samtidigt som man hörde på Lotta Engberg. En sådana här varm kväll vill man inte skall ta slut. Publiken var med på noterna och ropade in Lotta till ett extranummer. Med tanke på det prinsbröllopet som var rev hon av ”Kärl och Galen”. Mycket passande låt.

cykelnsdag1513

cykelnsdag1514

Efter detta var det åter dags för dansbandet Rox att entra scenen igen och bjuda på lite sköna dansbandslåtar. Efter ett tag började publiken att droppa av och cykla hemåt. Lite trist kan man säga. För vi som var kvar till slutet fick uppleva något utöver det vanliga. En kille hade önskat att bandet skulle spela ”Värmlandsvisan”. Och visst framförde man denna, med B-O på sång ackompanjerad av Krister Nordström på piano. Man fick rysningar i hela kroppen av hans sång och Kristers fina pianospel. Detta kommer jag att leva på länge. Det är just sånt här som gör att man gillar musik. Efter lite fotografering av bandet var det av hemåt. Tack alla inblandade för en trevlig afton med Picassoudden.

Här följer lite fler bilder från kvällen

cykelnsdag1506

cykelnsdag1515

cykelnsdag1516

cykelnsdag1517

cykelnsdag1518

cykelnsdag1519

cykelnsdag1521

cykelnsdag1520


Publicerad: 2015-06-16 16:32:30

Outfit från dansen

16 jun

Vad nöjd man kan vara över lite kläder. Denna skjortan från Dahlin passar perfekt med dessa jeans från G-star och Lacoste dojjorna. Perfekt sommaroutfit.

outfit150606-01

outfit150606-02


Publicerad:

Trevligt nationaldagsfirande i Filipstad

16 jun

6junifilip15-01

Flaggan är hissad
Flaggan är hissad

Filipstad är nog Sverigebäst på att fira nationaldagen. Dom är en av få städer som tagit detta med nationaldagsfirande på allvar och firar rejält. Det firades från tidigt på morgonen till långt in på natten.

Man startade redan klockan åtta på morgonen med högtidlig flagghissning på Monitorholmen.

Under dagen blev det så klart den traditionsenliga nationaldagsparaden med fanbärare, mängder av blå och gula ballonger, flaggor, nationalsången, ballonguppsläpp, somlig musik, glass till barnen.. Paraden går från Bussterminalen till Stora Torget. Medverkade gjorde även duktiga kulturskolan i Filipstad.

6junifilip15-02

Efter lunchtid var det dags för stadsloppet i Filipstad. Miniloggen för barn upp till 12 år. Det är längdlöpargruppen inom Filipstads friidrott som står som arrangör till detta. Många barn var det som var med och tävlade.

6junifilip15-02

När klockan slog tre var det dags för det stora fikakalaset. Värmlands största kafferep utan tvekan man lugnt säga att det är. Det är Lottakåren och Filipstads kommunpolitiker som bjuder på gott nationaldagskaffe, kaka och bakelse. Som underhållning till detta så hade man år valt att boka in några riktigt norrländska entertainers i form av Östen med resten. Mer musikaliska gossar n dessa får man leta länge efter. Det var mycket musik blandat med en stor portion humor. Medlemmarna, Östen Eriksson, Jens Kristensen, Gunnar Morén och Staffan Lindfors vet verkligen hur man underhållet en publik.

6junifilip15-02

Efter att Östen med Resten showat klart var så dags för slottsbrons Musikkår med Drillflickor att marschera till Stora Torget. Där blev det så klart nationalsången och mer musik från Slottsbrons musikkår. Vilken bredd dom har på sin musik. Man har mycket läckra arrangemang dessutom.

6junifilip15-10

6junifilip15-11

6junifilip15-12

Årets högtidstal hölls av Jörgen Andersson som är rektor Bergsskolan. Man delade även ut
Utmärkelser för Årets Filip och Filippa. Priset delas ut för att hylla personer som gjort något bra för Filipstad.

6junifilip15-13

6junifilip15-14

Årets ”Filippa” blev Pia Skoglund och årets ”Filip” Patrik Bergwall. Pristagarna utses av Filipstadsföretag i samverkan. Pia tilldelas priset för sin framåtanda, initiativförmåga och insatser inom kulturlivet. Patrik fick priset för sin servicekänsla, energi och kundvänlighet genom driften av butiken Bad och värme. Båda var dock överens om att dom inte klarar det helt själva utan såg det som ett kollektivt pris. Efter prisutdelningen blev det lite mer underhållning av Slottsbrons musikkår.

6junifilip15-15

6junifilip15-16

6junifilip15-17

När detta var över var det lite paus på aktiviteterna från Barillascenen på torget. Då passade det bra med en promenad i vackra Filipstad. Det finns så mycket fint att dokumentera. Även om man har varit här en hel del finner jag alltid nya saker att plåta. Man upptäcker nya fasader, vinklar och vrår.

Senare på kvällen skulle Drifters spela upp till dans på torget. Det var en liten stund kvar till dess så vi passade på att få i oss lite mat hos Pizzeria torggrillen. En god pizza blev det för min del. Efter maten tog pappa och jag oss en promenad runt i Filipstad. Han har ju faktiskt bott i staden så det var trevligt att få höra vad vissa byggnader användes till förr.

6junifilip15-26

6junifilip15-27

Till slut närmade sig klockan 21.00 Innan dansens början fick jag mig en trevlig pratstund med Hans Nordlund som varit konferencier under dagen. Jag tipsade honom om lite aktuella saker med Drifters. Klockan närmar sig nio och Hasse går upp på scenen för att presentera Drifters. Han passade på att berätta om trummisen Tim Nilssons guldklavenominering i årets musiker och lite annat som är aktuellt för orkesterns räkning. Tim räknade in till kvällens första dans Livet går inte i repris fart och fläng direkt inledningsvis därefter Ingen i världen. Viket drag publiken var med direkt och fyllde dansgolvet på torget. En del stod lite avvaktande och såg på innan dom gick upp på golvet.

6junifilip15-28

6junifilip15-37

6junifilip15-38

Ronny som sköter mellansnacket i bandet berättade att orkestern som sig bör skulle höja upp tempot i dans nummer två. Det gjorde dom med lite Abba och en melodi som heter Ring, ring. Efter det blev det lugnt i låtarna ”Nina fina ballerina”. Det bjöds på en hel del låtar från deras senaste skiva ” Blå, blå känslor”.

6junifilip15-33

6junifilip15-31

6junifilip15-32

Det strömmade till lite fler människor till torget ju mer av kvällen som led. Framför scenen hade det samlats mycket barn som dansade glatt när Erica sjöng ”Only sixteen” sjöng Ronny och man flög iväg till sextiotalet även om man inte var född då. Det bjöds på en massa härliga låtar både med Drifters och covers som publiken älskar.

6junifilip15-34

6junifilip15-45

6junifilip15-46

Det är alltid lika trevligt att komma upp till dessa danser på torget i Filipstad. Jag vet inte för vilken gång i ordningen som jag är här. Men jag minns den första gången. Då var det Christina Lindbergs orkester som stod på scenen. Jag antar att det var någon gång 1993 1004 någon gång då i alla fall. Sedan dess har många band passerat revy som Mats Bergmans, Fernandoz, Bengt Hennings, Keith Elwins, Mona Gs, Claes Lövgrens, Martinez och Gamblers för att bara nämna några av banden som spelat här. Från början hade man en scenvagn men numera har man en fin permanent scen som kallas för ”Barillascenen”.

6junifilip15-29

6junifilip15-47

6junifilip15-48

En fröjd är det att se hur Erica och killarna bjuder så enormt mycket på sig själva. Kylan gjorde sig påmind och det var inte den behagliga sommarvärmen som man hoppats på att det skulle vara. Tiden springer i väg och det så dags för Ronny att presentera kvällens sista dans. När dom sista tonerna ebbat ut så börjar dom packa på en gång. Med tanke på väderleken så förstår jag att dom vill får ner grejerna och komma in till värmen i bussen. Vi snackade lite med bandet innan vi styrde kosan hemåt.

Här följer fler bilder från dagens firande:

6junifilip15-06

6junifilip15-20

6junifilip15-24

6junifilip15-25

6junifilip15-21
6junifilip15-07

6junifilip15-08

6junifilip15-18

6junifilip15-19

6junifilip15-22

6junifilip15-23

6junifilip15-30

6junifilip15-39

6junifilip15-40

6junifilip15-41

6junifilip15-42

6junifilip15-43

6junifilip15-44


Publicerad:

Varm och härlig onsdagsdans med Gideons

16 jun

gideonsdfs1501

gideonsdfs1502

Vädret visade sig från sin absolut bästa sida denna onsdag. Och varför det undrar ni? Dum fråga skulle jag vilja säga. Manne skulle ju arrangera onsdagsdans i Degerforsparken. Han har ju alltid kontakt med vädergudarna som förser honom och oss dansare med bra väder. Dagens orkester som spelade var mina vänner i Gideons orkester med Eskilstuna som utgångsort. Mycket trevliga och sympatiska grabbar som spelar exakt den dansmusiken som publiken här i Degerforsparken gillar.

gideonsdfs1527

gideonsdfs1526

gideonsdfs1525

Denna kväll var det ett minst lika stort evenemang på ett annat ställe. Förutom att Gideons var i stan så skulle Degerfors IF ha hemmamatch på Stora Valla. Denna ort kretsar kring tre saker, fotboll nämligen dans och järnverket. Vi landade i parken i god tid innan dom skulle börja spela. På en bänk i parken fann vi Hans Östlund mer känd som osten. Han trivdes gott i det vackra vädret. Han hälsade glatt på oss alla och en liten stund senare dök de andra grabbarna upp. Stunden senare kom de tillbaka uppklädda och redo kicka i gång denna danskväll.

gideonsdfs1512

gideonsdfs1511

gideonsdfs1510

Broder fick äran att bestämma vad bandet skulle inleda med. Det blev Peter Grundströms fina ”I mitt innersta hjärta”. Conny bakom trummorna kollade alla var redo och räknade sedan in till första dansen. Golvet fylldes direkt och många glada leenden dansade förbi scenen. Peter hälsade alla välkomna till denna förtjusande dansafton. Robban fick äran att fortsätta dansen med ”Forever and ever” på sin förgyllda lergök som även kallas för saxofon. Tänk om man kunde spela sax lika bra som honom, eller spela över huvud taget.

gideonsdfs1507

gideonsdfs1506

gideonsdfs1505

Kvällen gick rasande fort. Nästan lite för fort. Innan jag visste ordet av var vi framme vid kaffevalsen. Lite vals och sedan gå och dricka kaffe förklarade Peter för publiken. I pausen passade vi även på att ta lite nya gruppbilder på dom till hemsidan. Sen gick vi till bilen för att dricka kaffe och äta en smörgås. Det är så himla mysigt att sitta i denna fina folkpark och ta sig en fika. Det märks att dom verkligen vårdar och tar hand om denna park för att den skall leva. Förutom onsdagsdansen har Strömtorps IK bingo på söndagarna och några gånger på sommaren arrangerar man barnprogram.

gideonsdfs1518

gideonsdfs1517

gideonsdfs1516

I morgon signerad Peter Grundström sjöng trummisen Conny Eriksson och efter den ”That summer long ago”. Jag kom att tänka på vad mysigt vi har det här i denna fina park. Vi har fin dansmusik levererad av Gideons, fin danspublik, och som grädde på moset Manfred med personal. Kan det bli så mycket bättre? Nej jag tror inte det. Det är sådana här kvällar man önskar aldrig ska ta slut. Innan sista dansen var det dags för Robert att visa vad han går för. Med sin sax blåste han ett väldigt fint svängigt saxmedley. Jösses vad många låtar man tryckt in i det här medleyt. Bra jobbat Robban! ”Jag för evigt är din” och ”Till there was you” fick avsluta denna danskväll.. Att döma av applåderna efteråt så verkade publiken nöjda ned kvällen. Efter lite snack och fotografering så tackade vi för oss och rullade hemåt.

Här kommer fler bilder från kvällen.
gideonsdfs1524

gideonsdfs1523

gideonsdfs1522

gideonsdfs1521

gideonsdfs1520

gideonsdfs1519

gideonsdfs1515

gideonsdfs1514

gideonsdfs1513

gideonsdfs1509

gideonsdfs1508

gideonsdfs1504

gideonsdfs1503


Publicerad:

Sten & Stanley rockade loss på Karlskogafesten

16 jun

kgafesten01

Karlskogafesten är en familjefest som är gratis för alla besökare. Denna folkfest sammanfaller med Karlskoga Motorsportvecka som i år pågår 10-14 juni. Festen sker på tre arenor, Alfred Nobels torg, den vackra Ekmansdalen samt i ”nya” Katrinedalsparken. Arrangör för Karlskogafesten är Karlskoga Promotion, på uppdrag av Karlskoga kommun.

När vi ändå var till Karlskoga för lite andra ärenden i torsdags så passade vi på att besöka denna folkfest som jag besökt två gånger tidigare. Årets stora dragplåster var Samir & Viktor kända från melodifestivalen. För er som inte vet kan jag berätta att det är en svensk musikduo som bildades 2014. Gruppen består av Samir Badran, 24 år (har deltagit i Paradise Hotel) och modebloggaren Viktor Frisk, 20 år. Deras stora hit är ”Groupie”.

kgafesten03

kgafesten02

Hör och häpna så stannade jag inte var och såg dessa killar uppträda. Utan i stället siktade jag in på mig på ett par riktiga veteraner i form av Sten & Stanley. Detta band bildades i Karlskoga 1962. De har varit med på Karlskogafesten fler gånger tidigare. Bandet har haft massor av hits genom åren. Utan att överdriva är den mest kända ändå ”Jag vill vara din, Margareta”. Denna bjöd dom så klart på.

En sak som var positiv är att man hade hela bandet med sig och inte enbart Sten, Ebbe och Alexander. Man var förstärkta med Johann Helander på gitarr och en trummis jag dessvärre inte mins namn på. Men han var bra i alla fall.
Har man som Sten & Stanley en sådan enorm låtskatt att ösa ur kan det kanske vara svårt att välja låtar till ett framträdande. Grabbarna hade denna afton mixat egna låtar med andras låtar. Det blev en hel del medleyn med gamla godingar.

kgafesten05

kgafesten04

kgafesten06

Blanda annat ett med en salig blandning av alla de svensktoppslåtar man haft genom året. Dom har ju ett svårslaget rekord. Dom är det band som haft flest låtar på listan, nämligen 61 stycken. Sven Ingvars har 54 och Vikingarna 44. Det var inte enbart Sten som sjöng utan även Alexander Nilsson bjöd på några låtar. Det låter rätt stabilt om bandet och man vet vad man får när man ser dom live tycker jag. Det höll en jämn nivå. Det som var bäst var nog Johanns gitarrspel. Mycket bra jobbat måste jag säga.

kgafesten09

kgafesten08

kgafesten07

Efter konserten drog vi oss hemåt via ICA Maxi där vi handel med oss lite mat hem. Träffade där en gammal kurskamrat som jag inte sett på länge. Utanför affären större jag på en annan vän från en sida som heter dansbandsdax som jag var med och skötte om för några år sedan. Alltid lika trevligt att språkas vid.

Här följer lite fler bilder från festen.

kgafesten15

kgafesten14

kgafesten13

kgafesten12

kgafesten11

kgafesten10

kgafesten20

kgafesten19

kgafesten18

kgafesten17

kgafesten16


Publicerad: