Traditionsenlig avslutning med Holens

31 dec

Det blev en mycket lyckad säsongsavslutning på årets danser i Storfors Kulturhus. Publiktillströmningen var mycket god och stämningen på topp. Vad mer kan man begära? Juldekorationerna lyste så fint när vi körde längs Djupadalsgatan på väg mot Kulturhuset där Korpen Karlskoga har sina danser.

Orkestern med Kent, Monica, Kenneth och Conny var på ett strålande humör. Och publiken verkade vara lika taggade som orkestern att bjuda upp till säsongens sista dans i Storfors.

Då det var säsongsfinal så hade broder och jag lagt ner oss lite extra med kläderna denna afton. Vi hade skjorta och fluga på oss. Oj, oj vad stiliga ni är utbrast Sven och Kerstin i kör när vi steg in genom dörren. Vi hälsade glatt på ett par dansgäster ja det var många som kommenterade våra kläder.

Holens gjorde som vanligt ingen missnöjd. Mycket härliga låtar som resulterade i många goa applåder mellan danserna. Hörde en och annan ny låt också på repan. Sånt uppskattas. Denna kväll var även en av trummisen Connys sista spelningar med bandet. Han har varit vikarie i bandet sen i våras. Till våren är Holens startar upp igen gör dom det som trio.

Sven, Kerstin och Olle från Korpen Karlskoga gör ett enormt jobb med danserna i Storfors. De anordnar ett 30-tal danser per år, och gör allt för att både danspublik och orkestrar skall trivas här i Storfors. Nu hade Rigmor och Hans anlänt också. Hon och hennes man hade drivit en insamling till arrangörerna. De steg upp på scenen för att tacka Sven, Kerstin och Olle från dansare. Sven såg märkbart tagen och rörd med glad ut då han tackade publiken och alla som hjälper till. Brorsan steg även han fram och tackade också från oss och delade ut julklappar. Även de duktiga musikanterna i Holens fick fina julklappar.

Så var dansen i gång efter uppvaktningen. Lite snabbare tongångar blev det följt av lite saxofon av Monica. Jag drömmer om en man sjunger Moncica och Kent hoppas så klart att det är om honom hon sjunger. Om så är fallet får vi nog aldrig reda på. Men vi kan ju alltid hoppas på att så är fallet.

Så var vi till slut framme vid aftonens sista dans. Holens ville tacka alla för denna kväll och säsong och önska er alla en God jul och ett Gott nytt år. Det blev lugnt som sig bör. Crazy tar vi först sedan rundar Monika av med I varje andetag. När så sista dansen var spelad så drog orkestern i gång med ringdans med Rigmor i spetsen. Det blev en festlig och fin avslutning denna kvällen. Alla var så nöjda. Vi fick också varsin julklapp av Holens. Stort tack för att ni finns och allt ni bjuder på.
Vi tackade för oss och rullade sakta hemåt. Tack än en gång Sven, Kerstin och Olle för denna fina säsong.

Bjuder er som vanligt en drös bilder från kvällen. Fler dansbilder finner du på danslogen.se


Publicerad: 2018-12-31 22:48:31

Dags för Cinderellas dansbandsvecka

27 dec

Sjunde gången gillt – nu arrangerar Viking Line Dansbandsveckan på Cinderella 2019. Denna innehåller sju kryssningar à 22 timmar där varje resa bjuder på ett fullspäckat program med aktiviteter, tävlingar, dansklasser, showunderhållning, modern- och mogen socialdans, gammeldans, exklusiv shopping, fantastisk mat och utsikt över Stockholms skärgård.

Alla dansbanden spelar 45 minuters set och varvar med varandra.

Den 26/1 är det Sverigepremiär för countryshowen ”From Nashville with Cash” med Sannex och Alexzandra Wickman under returresan.

Dansen startar redan i terminalen på plan 2 innan ombordstigning.

Tony Irving och hans dansare Cecilia Ehrling från svenska Let’s Dance samt Fredrik Brunberg från Skal vi danse (norska Let’s Dance) bjuder på fartfyllda showen ”Nordens främsta danspar” varje kväll. Domare Irving utlyser också dagliga danstävlingar med fina priser!

I år kommer man gästas av Diamantorkestern som bjuder på Kvällsshow i Bottega Dansbar samt matinéer på Dansbana 1 varje kryssning. Utöver detta kommer Carlzons Duo underhåller i Bottega Dansbar .

Lyssna på vår hustrubadur Anders Hane och Proud Sally Jam Band jamma till sent in på småtimmarna i Admiral Hornblower’s Pub, vår enda dansbandsmusikfria zon.

Kryssningsvärdarna ombord bjuder på Livemusik-quiz och en hel rad andra musikaliska programpunkter. Ombord under veckan är Nova Sefton, Humle Holmgren och Per Nyberg (endast sön–tors) och gästande kryssningsvärd Tur-Åke Lindqvist. På avgångarna fre–lör får vi även besök av roliga Mats Ingels.

”Cinderellaparken” pågår under förmiddagarna på returresan, på Dansbana 1. Där det blir underhållning, sång och musik, allsång med några av de medverkande banden och artisterna.

Efterfest med DJ Björn, avgångarna tors–lör på Dansbana 1, till långt in på småtimmarna.
Banden och artisterna signerar skivor och vi överraskar med roliga jippon i taxfreebutiken!


Publicerad:

Uppesittarkvällen – En besvikelse trots vinst

24 dec

Trots en vinst i Bingolotto så var det en besvikelse. Här hade man sett fram emot lite seriös tv sändning. Men det hela blev mest tramsigt och flabbigt. Flertalet gånger verkade Rickard tappa sändningen. Man hade kunnat gjort detta mycket mycket bättre. Det var så man stundtals hade skämskudden i famnen.

Ta bara en sådan sak som att vara tyst när bingonumren läses upp. Hur jäkla svårt skall det vara att på ren svenska hålla käften när Rickard läser numren. För den som inte hör så måste det ha varit en pina att försöka hänga med. Sen hade man med den moderna tekniken kunnat dämpa bakgrundsmusiken något.

De musikaliska gästerna var helt okej. En del såg man ju på förhand var inspelat sedan tidigare. Då kameran i stort sett bara höll fokus på artisten och ingenting ut mot publiken i studion. Bäst utan konkurrens var Sven-Bertil Taube och Elisa Lindström.

Besvikelsen på tv-sändningen var stor och inte enbart från mitt håll. Skummade man igenom Bingolottos flöden i sociala medier såg man att många var kritiska. Med all rätt. När jag trodde jag att botten var nådd så skulle på något sätt göra parodi med något julspel. Då tog jag en kissepaus.

Så trots att jag vann så blev det ett rejält minus. Och vad vann jag. En ny lott. Jag kan lova er att jag till 110% kommer rätta lotten i efterhand. Så det så!


Publicerad:

Larz Kristerz med dokumentären ”Vill du dansa ?”.

23 dec

Larz Kristerz har haft premiär för sin nya film. Följ med på en resa i Sverige med Larz Kristerz. Deras mål är alltid att få folket till att dansa! Följ med på resan du med. Förutom en massa bilder från deras tunrér får du massor av härlig och glad musik.

På juldagen kl 20.00 i SVT-1 visas den nedklippt version av dokumentären ”Vill du dansa ?”.


Publicerad: 2018-12-23 02:25:38

Donnez med liveplatta

23 dec

Ett av Sveriges mest populära dansband Donnez är också ett av de mest turnerande dansbanden. Och det hörs då bandet är otroligt bra live. Därför fick Donne i bandet idén att för första gången släppa en liveplatta. Något som funnits i tankarna men aldrig blivit av.
– Det har varit otroligt kul att välja ut låtar till albumet säger Donne. Vi lirar in många av våra spelningar och sen har vi suttit och valt ut några av de låtar vi tycker svänger på bäst fortsätter Donne. Låtarna är tagna direkt från mixerbordet utan efterbearbetning just för att få just den rätta livefeelingen.

Dessutom så har Donnez plockat ut många äldre hits som inte funnits på skivor på många år.
– Vi möter fans varje vecka som undrar över vissa låtar och hur de skall få tag på dom på skiva så därför passade det perfekt att vi plockade ut några av dom.
Resultatet är ett gäng Donnezklassiker i grymt svängiga versioner. Något som verkligen kommer till sin rätt live.
– Ja, vi älskar verkligen att lira live och det hörs på plattan avslutar Donne Laitila med ett leende

Källa: Atenzia


Publicerad: