Livestream med Voize

31 mar

Nu på söndag är det premiär för nya Voize genom en livestream på bandets Facebooksida. Tanken var att bandet skulle haft premiär i mitten av Mars på forumet i Huskvarna. Men pga rådande situation så ställdes forumet in. Så bänka er på söndag med start kl 18.00 på bandets facebooksida.

Vill du önska en låt så gör du det via voizedansband@gmail.com

Likes livestream

30 mar

I morgon blir det livestream med Likes.
Allt sker på deras Facebooksida med start 19.00

Holidays live från Svanskog

28 mar

Mina damer och herrar. På söndag med start kl 11.00 kommer mina vänner i Holidays att sända live från Svanskogs Folkets Hus. Så missa inte detta om du vill höra go och gla dansmusik med sväng.

Allt kommer man kunna följa via bandets facebooksida

Drifters lägger ner bandet

26 mar

Drifters dansband har lagt ner sin verksamhet. Bandet startades 1962 i Lidköping startades.
Bakgrunden till att bandet tagit detta trista beslu är bristande ekonomi till följd av allt färre spelningar. Och nu när coronakrisen kom blev det ett bra läge att lägga ner.

Så här skriver bandet på sida:
Hej Kära Drifters vänner!
Den resa som tog sin början i Skövde redan 1962 börjar nu närma sig sitt slut. Vi har över tid funderat, stött och blött vad vi ska göra av vår framtid. Eftersom musiken har varit en stor del i allas våra liv, låter sig sådana beslut inte tas lättvindigt.

Några av oss har sedan en längre tid startat nya karriärer och andra är på väg. Därför känns det som det blivit dags att sätta punkt för den karriär som vi levt för och älskat i så många år. Vi hade kanske önskat att vi kunde avsluta detta på ett mindre abrupt sätt, men dom yttre omständigheterna ville annorlunda. Därför vill vi på detta sätt öppna våra hjärtan och ge er som följt oss genom åren all vår kärlek, samt passa på att tacka arrangörer, skivbolag, radio och tv, produktionsbolag, förmedlingar som korsat vår väg.

Vi vill givetvis också tacka Drifters medlemmar genom åren, alla kollegor och sist men absolut inte minst vår kära publik och vänner som vi haft så himla mycket kul med genom åren.
All vår kärlek till er
Erica, Stellan, Robban, Johan och Ronny

Guns Rosor från Finland bjuder upp till karantändans på lördag

25 mar

Guns Rosor bjuder er på lite dans framöver. Det går under namnet ”Karantändansen”. Det hela kommer att äga rum nu på lördag Kl. 20-22 (finsk tid). Programmet kommer att sändas i 4 Lokal TV-kanaler i Finland, Youtube och Radio Vasa. Det hela arrangeras tillsammans med det Finlandssvenska Pensionärsförbundet, Karleby Stad och Emet Folkpark. Tanken är att sprida glädje för de som tillhör riskgrupperna i dessa Corona-tider. Guns Rosor har tagit emot önskelåtar som de kommer att framföra under kvällen.

Donnez i Bingolotto

24 mar


På söndag den 29 mars medverkar Donnez i Bingolotto.

Programledaren Richard Olsson välkomnar alla till ett program med underhållning och vinster.

Programmet sänds i 4:an kl 18.00 – 20.00

Livestream med Callinaz

24 mar

Den 26 mars kl 18.30 – 21.30 kommer Callinaz att ha en livestream. Du kan följa denna vi deras facebooksida. Missa inte detta. Ett riktigt bra band som har en skön egen stil.

Streaplers med nytt studioalbum – En gång till

24 mar

Det är två år sedan sist men nu är äntligen Streaplers tillbaka med ett nytt studioalbum!
Albumet är producerad av Henrik i bandet tillsammans med Johan Fransson och är ett Streaplers-album där bandet tar avstamp i sitt klassiska- patenterade och rockiga gung med ett gäng riktiga buggkarameller. Men plattan innehåller givetvis ett antal snygga foxlåtar i sann Streaplersanda.
– Det här är vårt bästa album på väldigt många år säger Kjetil lyriskt om albumet. Vi har jobbat och letat låtar under två års tid och fått till något alldeles extra.

Jag det smakprov som jag hört i form av nya singeln är jag benägen att hålla med.

Towe Widerbergs med nytt album

22 mar

Det var några år sedan han släppt något nytt på cd men nu är han tillbaka med nytt album. Towe Widerberg är en av nordens största dansbandssångare genom tiderna. ”Livet går vidare” är en personlig skiva där Towe Sjunger om sitt liv. 8 av skivans låtar har Thomas Enroth komponerat. Towe Widerberg är tillbaka med ett album som berör.

Följande låtar är med på skivan:
1. Ett brev till himlen
2. Som en doft av en vår
3. Det finns en värld
4. I ungdomen
5. Vilket nummer ska jag ringa ikväll?
6. Livet går vidare
7. För tid och evighet
8. Det är jag som ror din båt i land
9. Jag har kommit hem
10. Alltid på väg
11. Kom till sommaren min kära

Rocka Sockorna

21 mar

Att rocka sockorna är enkelt! Genom att ta på dig olika strumpor hyllar du olikheter och slår ett slag för alla människors lika värde och rättigheter. FN har utlyst den 21/3 till Världsdagen för Downs syndrom och då rockar vi extra mycket! Så här såg det ut idag när jag rockade :)

Livestream med Larz-Kristerz

20 mar

Nu i dessa tider när inte vi kan komma ut på dansband får banden komma till oss i stället. På lördag 21/3 kör Larz Kristerz en LIVE-STREAM med musik, humor, skratt och andra upptåg.
Allt kommer sändas via Larz-Kristerz facebooksida

Härliga tongångar med Tommys i Forshaga Folkets Hus

15 mar

Så var det då dags igen för lite dans. Denna gång i Forshaga Folkets Hus där duktiga Tommys från Vasa i Finland skulle bjuda upp till dans.

I år är det hela fyrtio år sedan som det finska dansbandet Tommys startades. Genom åren har det hänt mycket i bandet. Medlemmar har genom årens lopp kommit och gått, men sedan Hans Martin slutade så har Tom Käldström på ett mycket fint sätt förvaltat arvet. Han Har fört Tommys vidare i samma anda och med samma fina mogna genuina dansmusik och vårdat Tommys varumärke.

Som vanligt blev det en del dansbilder. Fler bilder kommer sedan att publiceras på danslogen.se Detta i syfte att visa upp hur trevligt vi har det här i Forshaga och där med göra reklam för danserna. Har du kommit med på bild mot din vilja? Maila mig så plockar jag bort bilden.

Söndagsmys med Holens i Storfors Kulturhus

13 mar

Dags för lite dans igen. Denna gång till Vingåkers stoltheter på dansbandshimlen nämligen Holens glada orkester. Denna kväll blev lite speciell då Kent hade sångförbud. Så det blev mycket sax och sång av Monica och Kenneth. Men med den enorma rutin de har så skötte dom det med den äran.

Mycket folk hade kommit till logen denna förtjusande söndag. Vi småpratade lite med Holens innan det var dags för dem att äntra scenen. Dansgolvet fylls snabbt med trevliga dansare från när och fjärran. Av applåderna att döma är Holens mycket populära här. Kent tar till orda och lite kraxande hälsar publiken välkomna. Gensvar direkt. Vart skall detta sluta?

Som vanligt blev det en del dansbilder. Fler bilder kommer sedan att publiceras på danslogen.se Detta i syfte att visa upp hur trevligt vi har det här i Storfors och där med göra reklam för danserna. Har du kommit med på bild mot din vilja? Maila mig så plockar jag bort bilden.

Kvällen genomsyrades av trevliga dansare och härliga danslåtar. Mycket applåder och glada miner både från scenen och på dansgolvet. Precis så som det brukar vara på söndagarna i Storfors. Jag har aldrig haft en tråkig kväll i Storfors. Och speciellt inte när Vingåkers stoltheter Holens svarar för dansmusiken.

Tack till Holens för en mycket trevlig kväll.

Sista P4-dans med Thomas Deutgen

12 mar

Den 15 mars sändes det sista programmet av P4 dans innan ett nytt format tar vid och dagen till ära intervjuas Thomas Deutgen om sina år med programmeDet hela sänds i P4 dans med start 19.30

Matz Rogers fyllde Storfors Kulturhus med dansare

11 mar

Så var det dags igen att presentera lite bilder på Matz Rogers. Denna gång i Storfors Kulturhus. Lite lyx att få se bandet två gånger på en vecka. Som alltid en mycket fin spelning i Storfors som visade sig bli säsongsbästa.

Jag har sagt det förr men säger det igen. Det blev så klart lite härliga bilder blev det från min kamera som ni kan beskåda här nedanför. Har någon kommit med på bild utan vilja. Kontakta mig direkt så plockar jag bort bilden. Fler bilder finner du även på danslogen.se

En trevlig eftermiddag med Matz Rogers i Örebro

10 mar

Denna förtjusande soliga tisdag tog jag ledigt efter lunch. Denna för att tillsammans med mor och far åka till Brunnsparken Örebro. Detta anses som mellansveriges dansmecka. Eftermiddagsdans med start 13.30 stod på menyn. Mycket folk hade rest hit denna eftermiddag. Det var låååååång kö utanför för att komma in. Närkingar, värmlänningar, västgötar, sörmlänningar, västmanlänningar i en härlig mix.

Bandet som svarade för musiken denna eftermiddag var Matz Rogers. Denna eftermiddag var även bandet Jive på besök som hade en ledig dag mellan två jobb. Mycket trevliga gäng båda två.

Härligt gofika blev det i pausen med goda smörgåsar och läsk. Jag passade på att besöka orkestern i logen för att snacka lite skit. Orkestern fick otroligt smarriga mackor och kaffe och en annat smått och gott. Det märks att de vet hur man tar hand om sina orkester som de har på besök. Snackade även del med Jive. Lovade att dyka upp på någon spelning snart.

Lite härliga bilder blev det från min kamera som ni kan beskåda här nedanför. Har någon kommit med på bild utan vilja. Kontakta mig direkt så plockar jag bort bilden. Fler bilder finner du även på danslogen.se

Tack grabbar för en riktigt trevlig eftermiddag.

Kvarnby på Ersboda FH

9 mar

Torsdag den 13 februari 2020 spelade Kvarnby upp till motionsdans på Ersboda FH. Kurt Sundin var där med sin kamera och fick sig en pratstund med grabbarna. Kvarnby är ju ett av få band som spelar helt live. Fler dansvideos finns på hans hemsida www.padansmedkurt.se

Härliga Bagatelle bjöd upp på Seniorernas Hus

8 mar

Det var något år sedan sist jag besökte Seniorernas Hus i Karlstad. Men nu var det dags igen. Bandet som spelade denna kväll var underbara duon Bagatelle från Odensbacken i södra Närke.

På sin sida skriver de så här om sig själva. Bagatelle består av två gamla dansbandsrävar som tog paus från heltidsmusicerandet och startade en dansbandsduo. Gert och Meta Fagerström träffades i Torgny Melins Orkester, där Gert agerade som keyboardist och sångare. Där hoppade Meta in under en period som saxofonist. Hon har tidigare spelat i värmländska Dansers och Curt-Görans fr¨n Eskilstuna. Gert har tidigare spelat i band som Jan-Åkes, Nya Christers, Jerrys, Davix och så klart Torgny Melins

Seniorernas hus i Sundsta herrgård är ett allaktivitetshus för seniorer. Det är en öppen mötesplats med en stor variation av utbud och program.
Alla seniorer är välkomna och man strävar efter att erbjuda ett så rikt utbud av aktiviteter som möjligt, där det finns något för alla, både för yngre och äldre seniorer.
Varannan söndag arrangerar man söndagsdans mellan klockan fem och halv nio.

Arrangören Ann-Sofie var på ett strålande humör när hon fick se mig. Extra kul var det att Mamma och Pappa var med denna kväll med. Mamma berättade att hon
varit här i ungdomens dagar. Då var detta en fritidsgård. Det var här som Sven-Ingvars spelade på 60-talet med ett gage på 152 kronor.

Bagatelle spelar varierad pigg och glad dansmusik med äkta spelglädje. Det märks att de gillar det de gör. Det sprudlar glädje kring Gert och Meta. En duo som jag verkligen kan rekommendera. Det låter riktigt bra om dem. Man blir glad av att höra deras musik.

Som vanligt blev det en del dansbilder till danslogen också. Fler bilder finns publiceras på danslogen.se Detta i syfte att visa upp hur trevligt vi har det Seniorernas Hus och där med göra reklam för danserna. Har du kommit med på bild mot din vilja? Maila mig så plockar jag bort bilden.

Tack till samltiga för en riktigt trevlig afton.

Lövgrens på Ersboda FH

7 mar

Lördag den 15 februari 2020 var det dags igen för Lövgrens att spela upp till dans på Ersboda FH. Kurt Sundin var som vanligt där med sin kamera och dokumenterade. Glädjande nog var Claes tillbaka efter en kortare ledighet, hör killarna berätta om den tiden. Dansbilder som vanligt. Fler dansvideos finns på Kurts hemsida www.padansmedkurt.se

Donnez bjuder på värme och iskall champagne

6 mar

I år firar Donnez 20 år. Och det gör de med nya plattan ”Med värme och iskall champagne”, ett oerhört späckat turnéschema, stor jubileumsfest och mycket annat!
Nya albumet innehåller 14 oerhört starka låtar producerade av Donne Laitila och Stig Lindell och dessutom innehåller album två duetter med två av Sveriges mest populära kvinnliga dansbandssångerskor. Janny Silver (tidigare Öhlund) och Elisa Lindström.

Donne har på dessa 20 år gått från att vara ett populärt moget dansband i Skåne till att bli ett av Sveriges absolut största band i genren. Senaste albumet ”Med stora steg” hamnade etta på den svenska försäljningslistan och bandet har under det senaste året varit nominerat till Guldklave- grammis och Manifestpriset!

Gideons svängde loss i Storfors Folkets Hus

4 mar

Här kommer lite härliga dansbilder från en genomtrevlig danskväll i Storfors. För musiken svarade Gideons orkester från Eskilstuna. Som vanligt var det mycket dansant och trevlig publik som tillsammans med orkestern skapade en härlig stämning.

Bandet härstammar från Eskilstuna och är en mycket väletablerad orkester som har existerat enda sedan 1968! De spelar en gedigen, publiktillvänd dansmusik, moget blandat med moderna tongångar. Och just denna söndag hade dessa herrar bestämt sig för att styra kosan till Storfors och kulturhuset. Mycket bra idé det hade eftersom jag hade samma tanke.

Det blev många härliga danslåtar som de framförde under kvällen. Många kända ”gamla” bekant låtar som går hem hos publiken. Och en del nya låtar hördes också under kvällen. Mycket trivsamt.

Som vanligt blev det en del dansbilder till danslogen också. Fler bilder finns publiceras på danslogen.se Detta i syfte att visa upp hur trevligt vi har det Storfors kulturhus och där med göra reklam för danserna. Har du kommit med på bild mot din vilja? Maila mig så plockar jag bort bilden.

Magnus Carlsson på ny turné

3 mar

Magnus Carlsson ger sig ut på turné igen.
Under tiden 19 mars – 16 maj framför han showen ”Från Barbados till Gamla stan” runt om i landet. Premiär i Bollnäs och den avslutas med 7 föreställningar på Lisebergsteatern i Göteborg.

Efter en slutsåld vårturné och höstsäsong på Lilla Cirkus i Stockholm är det dags för Magnus Carlsson och succéföreställningen Från Barbados till Gamla Stan att återigen åka ut på stor turné som avslutas på Lisebergsteatern i Göteborg. Du kommer bjudas på en hitkavalkad utan dess like, med låtar från såväl Barbados som Alcazar – och självklart även nyare hits från hans gedigna solokarriär.

Magnus Carlsson har tidigare bland annat tävlat i Melodifestivalen hela åtta gånger, både som sångare i Barbados, Alcazar och som soloartist. Med närmare 40 guld- och platinaskivor, tre Grammisar och en mängd andra utmärkelser, programledarjobb och musikalroller har han nått ett erkännande som en av Sveriges mest folkkära artister. Magnus har turnerat över hela världen under sina 25 år som artist, och har en låtskatt likt få andra i branschen.

Under våren 2019 var Magnus Carlsson tillsammans med en dansensemble ute på stor Sverigeturné med succéföreställningen ”Från Barbados till Gamla Stan ”. Under hösten fick showen sin fortsättning i Stockholm. Nu laddar Magnus för att återigen hoppa i glitterkostymen och ta med den kritiker- och publikhyllade showen ut på turné, där han tar dig med på en tur genom hela hans svindlande karriär fram till dags dato. Förbered dig på en kväll fylld av sköna hits, storslagen show, högljudd allsång och ren glädje!

Bollnäs Kulturhuset 19 mar 19:30
Örnsköldsvik Nolaskolans Aula 20 mar 19:30
SundsvallTonhallen 21 mar 19:30
Stockholm Lilla Cirkus 27 mar 20:00
Stockholm Lilla Cirkus 28 mar 20:00
SkövdeStadsteatern 02 apr 19:30
Lidköping Idrottens Hus 03 apr 19:30
Västerås Västerås Konserthus 04 apr 19:30
Örebro Conventum Kongress 05 apr 18:00
Linköping Konsert & Kongress 09 apr 19:30
Gävle Gävle Konserthus 10 apr 19:30
Helsingborg Helsingborgs Konserthus 12 apr 19:30
Växjö Växjö Konserthus 16 apr 19:30
Borås Åhaga 17 apr 19:30
Lund Sparbanken Skåne Arena 18 apr 19:30
Kalmar Kalmarsalen 19 apr 18:00
Halmstad Halmstads Teater 23 apr 19:30
Nyköping Culturum 24 apr 19:30
Jönköping Jönköpings Konserthus 25 apr 19:30
Göteborg Lisebergsteatern 30 apr 20:00
Göteborg Lisebergsteatern 01 maj 20:00
Göteborg Lisebergsteatern 02 maj 20:00
Göteborg Lisebergsteatern 08 maj 20:00
Göteborg Lisebergsteatern 09 maj 20:00
Göteborg Lisebergsteatern 15 maj 20:00
Göteborg Lisebergsteatern 16 maj 20:00

Kikki Danielsson på vårturné med ”Himlen kan vänta”

1 mar

Kikki Danielsson meddelar att hon ger sig ut på en kyrkoturné. Start blir det den 3 april i Själevads kyrka. Det blir 10 konserter.

I april beger sig en av våra allra mest folkkära sångerskor Kikki Danielsson ut på en av sina största kyrkoturnéer någonsin. Med sig har hon musikerna Sören Karlsson på gitarr och Gunnar Frick på piano. Turnépremiär den 3 april i Örnsköldsvik och turnén ”Himlen kan vänta” gästar 10 orter runt om i landet!

– Att sjunga i kyrkor är alltid en stark upplevelse. Den vackra klangen och den unika miljön skapar en unik stämning som man inte får uppleva i andra lokaler, detta blir min största sammanhängande kyrkoturné och jag ser verkligen fram emot att få uppleva många av dessa vackra platser, säger Kikki Danielsson

På konserten kommer Kikki framföra flera låtar både från hennes senaste skivor och även alla de mest älskade sångerna ur hennes långa karriär som ”Bra vibrationer”, ”Miss Decibel”, ”Dag efter dag” med flera.

Kikki Danielssons karriär tog fart ordentligt i mitten av 70-talet när hon började som sångerska i Wizex och senare under 80-talet som sångerska i countrypopbandet Chips. Kikki har deltagit i Melodifestivalen 10 gånger och vann melodifestivalen 1982 med Chips och låten ”Dag efter dag” och som soloartist 1985 med megahiten ”Bra vibrationer”! Kikki medverkade även i åttonde säsongen av programmet ” Så mycket bättre” där hon tolkade låtar av bland annat Uno Svenningsson, Sabina Ddumba och Eric Saade m.m.

På turnén har Kikki Danielsson med sig Sören Karlsson (Gitarr) och Gunnar Frick på (Piano).

Turnéplan: ”Himlen kan vänta” våren 2020

3 april – Örnsköldsvik, Själevads kyrka
4 april – Järvsö kyrka
5 april – Söderhamn, Norrala kyrka
16 april – Norrtälje kyrka
17 april – Nora kyrka
18 april – Askersunds landskyrka
19 april – Karlsborg, Garnisonskyrkan
24 april – Enköping, Vårfrukyrkan
25 april – Nynäshamns kyrka
26 april – Oxelösund, S:t Botvids kyrka