Livestream med Voize

31 mar

Nu på söndag är det premiär för nya Voize genom en livestream på bandets Facebooksida. Tanken var att bandet skulle haft premiär i mitten av Mars på forumet i Huskvarna. Men pga rådande situation så ställdes forumet in. Så bänka er på söndag med start kl 18.00 på bandets facebooksida.

Vill du önska en låt så gör du det via voizedansband@gmail.com

Likes livestream

30 mar

I morgon blir det livestream med Likes.
Allt sker på deras Facebooksida med start 19.00

Holidays live från Svanskog

28 mar

Mina damer och herrar. På söndag med start kl 11.00 kommer mina vänner i Holidays att sända live från Svanskogs Folkets Hus. Så missa inte detta om du vill höra go och gla dansmusik med sväng.

Allt kommer man kunna följa via bandets facebooksida

Drifters lägger ner bandet

26 mar

Drifters dansband har lagt ner sin verksamhet. Bandet startades 1962 i Lidköping startades.
Bakgrunden till att bandet tagit detta trista beslu är bristande ekonomi till följd av allt färre spelningar. Och nu när coronakrisen kom blev det ett bra läge att lägga ner.

Så här skriver bandet på sida:
Hej Kära Drifters vänner!
Den resa som tog sin början i Skövde redan 1962 börjar nu närma sig sitt slut. Vi har över tid funderat, stött och blött vad vi ska göra av vår framtid. Eftersom musiken har varit en stor del i allas våra liv, låter sig sådana beslut inte tas lättvindigt.

Några av oss har sedan en längre tid startat nya karriärer och andra är på väg. Därför känns det som det blivit dags att sätta punkt för den karriär som vi levt för och älskat i så många år. Vi hade kanske önskat att vi kunde avsluta detta på ett mindre abrupt sätt, men dom yttre omständigheterna ville annorlunda. Därför vill vi på detta sätt öppna våra hjärtan och ge er som följt oss genom åren all vår kärlek, samt passa på att tacka arrangörer, skivbolag, radio och tv, produktionsbolag, förmedlingar som korsat vår väg.

Vi vill givetvis också tacka Drifters medlemmar genom åren, alla kollegor och sist men absolut inte minst vår kära publik och vänner som vi haft så himla mycket kul med genom åren.
All vår kärlek till er
Erica, Stellan, Robban, Johan och Ronny

P4 dans med Henrik Sethsson

26 mar

Nu på söndag är det dags för Henrik Sethsson att axla manteln som programledare för P4 dans. Henrik Sethsson har blivit utsedd till Sveriges bästa dansbandssångare 2018 och bandet Casanovas vann förra sommaren en Guldklav som årets Dansband. Det är priser Sethsson är stolt över. Men det finns ett pris han vunnit som han värderar ännu högre.

Lyssna när Henrik Sethsson berättar om sitt liv som artist, kompositör och producent. Vi möter honom i studion där han berättar om mötet med USAs president Bill Clinton och med gruppen Bee Gees.

Henrik, precis som alla andra dans-profiler som senare kommer i nya P4 Dans, ska spela en del egna låtar, sina favoritlåtar från andra dansband och favoritmusik från andra musikgenrer.

Guns Rosor från Finland bjuder upp till karantändans på lördag

25 mar

Guns Rosor bjuder er på lite dans framöver. Det går under namnet ”Karantändansen”. Det hela kommer att äga rum nu på lördag Kl. 20-22 (finsk tid). Programmet kommer att sändas i 4 Lokal TV-kanaler i Finland, Youtube och Radio Vasa. Det hela arrangeras tillsammans med det Finlandssvenska Pensionärsförbundet, Karleby Stad och Emet Folkpark. Tanken är att sprida glädje för de som tillhör riskgrupperna i dessa Corona-tider. Guns Rosor har tagit emot önskelåtar som de kommer att framföra under kvällen.

Donnez i Bingolotto

24 mar


På söndag den 29 mars medverkar Donnez i Bingolotto.

Programledaren Richard Olsson välkomnar alla till ett program med underhållning och vinster.

Programmet sänds i 4:an kl 18.00 – 20.00

Livestream med Callinaz

24 mar

Den 26 mars kl 18.30 – 21.30 kommer Callinaz att ha en livestream. Du kan följa denna vi deras facebooksida. Missa inte detta. Ett riktigt bra band som har en skön egen stil.

Streaplers med nytt studioalbum – En gång till

24 mar

Det är två år sedan sist men nu är äntligen Streaplers tillbaka med ett nytt studioalbum!
Albumet är producerad av Henrik i bandet tillsammans med Johan Fransson och är ett Streaplers-album där bandet tar avstamp i sitt klassiska- patenterade och rockiga gung med ett gäng riktiga buggkarameller. Men plattan innehåller givetvis ett antal snygga foxlåtar i sann Streaplersanda.
– Det här är vårt bästa album på väldigt många år säger Kjetil lyriskt om albumet. Vi har jobbat och letat låtar under två års tid och fått till något alldeles extra.

Jag det smakprov som jag hört i form av nya singeln är jag benägen att hålla med.

Towe Widerbergs med nytt album

22 mar

Det var några år sedan han släppt något nytt på cd men nu är han tillbaka med nytt album. Towe Widerberg är en av nordens största dansbandssångare genom tiderna. ”Livet går vidare” är en personlig skiva där Towe Sjunger om sitt liv. 8 av skivans låtar har Thomas Enroth komponerat. Towe Widerberg är tillbaka med ett album som berör.

Följande låtar är med på skivan:
1. Ett brev till himlen
2. Som en doft av en vår
3. Det finns en värld
4. I ungdomen
5. Vilket nummer ska jag ringa ikväll?
6. Livet går vidare
7. För tid och evighet
8. Det är jag som ror din båt i land
9. Jag har kommit hem
10. Alltid på väg
11. Kom till sommaren min kära

Rocka Sockorna

21 mar

Att rocka sockorna är enkelt! Genom att ta på dig olika strumpor hyllar du olikheter och slår ett slag för alla människors lika värde och rättigheter. FN har utlyst den 21/3 till Världsdagen för Downs syndrom och då rockar vi extra mycket! Så här såg det ut idag när jag rockade :)

Livestream med Larz-Kristerz

20 mar

Nu i dessa tider när inte vi kan komma ut på dansband får banden komma till oss i stället. På lördag 21/3 kör Larz Kristerz en LIVE-STREAM med musik, humor, skratt och andra upptåg.
Allt kommer sändas via Larz-Kristerz facebooksida

Härliga tongångar med Tommys i Forshaga Folkets Hus

15 mar

Så var det då dags igen för lite dans. Denna gång i Forshaga Folkets Hus där duktiga Tommys från Vasa i Finland skulle bjuda upp till dans.

I år är det hela fyrtio år sedan som det finska dansbandet Tommys startades. Genom åren har det hänt mycket i bandet. Medlemmar har genom årens lopp kommit och gått, men sedan Hans Martin slutade så har Tom Käldström på ett mycket fint sätt förvaltat arvet. Han Har fört Tommys vidare i samma anda och med samma fina mogna genuina dansmusik och vårdat Tommys varumärke.

Som vanligt blev det en del dansbilder. Fler bilder kommer sedan att publiceras på danslogen.se Detta i syfte att visa upp hur trevligt vi har det här i Forshaga och där med göra reklam för danserna. Har du kommit med på bild mot din vilja? Maila mig så plockar jag bort bilden.

Premiär för ”nya” P4 dans med Sandra Estberg

14 mar

Nästa söndag är det premiär för ”nya2 P4 Dans. I det nya konceptet låter man profiler i dans-Sverige välja musiken samtidigt som de delar med sig av sina liv. Sandra Estberg, sångerska i Martinez, är först ut och bjuder med lyssnaren på en dansbandskryssning. Jag ser verkligen fram emot att få höra Sandra och hennes musikval.

Söndagsmys med Holens i Storfors Kulturhus

13 mar

Dags för lite dans igen. Denna gång till Vingåkers stoltheter på dansbandshimlen nämligen Holens glada orkester. Denna kväll blev lite speciell då Kent hade sångförbud. Så det blev mycket sax och sång av Monica och Kenneth. Men med den enorma rutin de har så skötte dom det med den äran.

Mycket folk hade kommit till logen denna förtjusande söndag. Vi småpratade lite med Holens innan det var dags för dem att äntra scenen. Dansgolvet fylls snabbt med trevliga dansare från när och fjärran. Av applåderna att döma är Holens mycket populära här. Kent tar till orda och lite kraxande hälsar publiken välkomna. Gensvar direkt. Vart skall detta sluta?

Som vanligt blev det en del dansbilder. Fler bilder kommer sedan att publiceras på danslogen.se Detta i syfte att visa upp hur trevligt vi har det här i Storfors och där med göra reklam för danserna. Har du kommit med på bild mot din vilja? Maila mig så plockar jag bort bilden.

Kvällen genomsyrades av trevliga dansare och härliga danslåtar. Mycket applåder och glada miner både från scenen och på dansgolvet. Precis så som det brukar vara på söndagarna i Storfors. Jag har aldrig haft en tråkig kväll i Storfors. Och speciellt inte när Vingåkers stoltheter Holens svarar för dansmusiken.

Tack till Holens för en mycket trevlig kväll.

Sista P4-dans med Thomas Deutgen

12 mar

Den 15 mars sändes det sista programmet av P4 dans innan ett nytt format tar vid och dagen till ära intervjuas Thomas Deutgen om sina år med programmet.
Det hela sänds i P4 dans med start 19.30

Matz Rogers fyllde Storfors Kulturhus med dansare

11 mar

Så var det dags igen att presentera lite bilder på Matz Rogers. Denna gång i Storfors Kulturhus. Lite lyx att få se bandet två gånger på en vecka. Som alltid en mycket fin spelning i Storfors som visade sig bli säsongsbästa.

Jag har sagt det förr men säger det igen. Det blev så klart lite härliga bilder blev det från min kamera som ni kan beskåda här nedanför. Har någon kommit med på bild utan vilja. Kontakta mig direkt så plockar jag bort bilden. Fler bilder finner du även på danslogen.se

En trevlig eftermiddag med Matz Rogers i Örebro

10 mar

Denna förtjusande soliga tisdag tog jag ledigt efter lunch. Denna för att tillsammans med mor och far åka till Brunnsparken Örebro. Detta anses som mellansveriges dansmecka. Eftermiddagsdans med start 13.30 stod på menyn. Mycket folk hade rest hit denna eftermiddag. Det var låååååång kö utanför för att komma in. Närkingar, värmlänningar, västgötar, sörmlänningar, västmanlänningar i en härlig mix.

Bandet som svarade för musiken denna eftermiddag var Matz Rogers. Denna eftermiddag var även bandet Jive på besök som hade en ledig dag mellan två jobb. Mycket trevliga gäng båda två.

Härligt gofika blev det i pausen med goda smörgåsar och läsk. Jag passade på att besöka orkestern i logen för att snacka lite skit. Orkestern fick otroligt smarriga mackor och kaffe och en annat smått och gott. Det märks att de vet hur man tar hand om sina orkester som de har på besök. Snackade även del med Jive. Lovade att dyka upp på någon spelning snart.

Lite härliga bilder blev det från min kamera som ni kan beskåda här nedanför. Har någon kommit med på bild utan vilja. Kontakta mig direkt så plockar jag bort bilden. Fler bilder finner du även på danslogen.se

Tack grabbar för en riktigt trevlig eftermiddag.

Kvarnby på Ersboda FH

9 mar

Torsdag den 13 februari 2020 spelade Kvarnby upp till motionsdans på Ersboda FH. Kurt Sundin var där med sin kamera och fick sig en pratstund med grabbarna. Kvarnby är ju ett av få band som spelar helt live. Fler dansvideos finns på hans hemsida www.padansmedkurt.se

Härliga Bagatelle bjöd upp på Seniorernas Hus

8 mar

Det var något år sedan sist jag besökte Seniorernas Hus i Karlstad. Men nu var det dags igen. Bandet som spelade denna kväll var underbara duon Bagatelle från Odensbacken i södra Närke.

På sin sida skriver de så här om sig själva. Bagatelle består av två gamla dansbandsrävar som tog paus från heltidsmusicerandet och startade en dansbandsduo. Gert och Meta Fagerström träffades i Torgny Melins Orkester, där Gert agerade som keyboardist och sångare. Där hoppade Meta in under en period som saxofonist. Hon har tidigare spelat i värmländska Dansers och Curt-Görans fr¨n Eskilstuna. Gert har tidigare spelat i band som Jan-Åkes, Nya Christers, Jerrys, Davix och så klart Torgny Melins

Seniorernas hus i Sundsta herrgård är ett allaktivitetshus för seniorer. Det är en öppen mötesplats med en stor variation av utbud och program.
Alla seniorer är välkomna och man strävar efter att erbjuda ett så rikt utbud av aktiviteter som möjligt, där det finns något för alla, både för yngre och äldre seniorer.
Varannan söndag arrangerar man söndagsdans mellan klockan fem och halv nio.

Arrangören Ann-Sofie var på ett strålande humör när hon fick se mig. Extra kul var det att Mamma och Pappa var med denna kväll med. Mamma berättade att hon
varit här i ungdomens dagar. Då var detta en fritidsgård. Det var här som Sven-Ingvars spelade på 60-talet med ett gage på 152 kronor.

Bagatelle spelar varierad pigg och glad dansmusik med äkta spelglädje. Det märks att de gillar det de gör. Det sprudlar glädje kring Gert och Meta. En duo som jag verkligen kan rekommendera. Det låter riktigt bra om dem. Man blir glad av att höra deras musik.

Som vanligt blev det en del dansbilder till danslogen också. Fler bilder finns publiceras på danslogen.se Detta i syfte att visa upp hur trevligt vi har det Seniorernas Hus och där med göra reklam för danserna. Har du kommit med på bild mot din vilja? Maila mig så plockar jag bort bilden.

Tack till samltiga för en riktigt trevlig afton.

Lövgrens på Ersboda FH

7 mar

Lördag den 15 februari 2020 var det dags igen för Lövgrens att spela upp till dans på Ersboda FH. Kurt Sundin var som vanligt där med sin kamera och dokumenterade. Glädjande nog var Claes tillbaka efter en kortare ledighet, hör killarna berätta om den tiden. Dansbilder som vanligt. Fler dansvideos finns på Kurts hemsida www.padansmedkurt.se